Panáček v reality show

Tvoje tvář, 7. díl: Vivat StarDance!

16. Říjen 2018 | napsal(a): | reality show: Tvoje tvář má známý hlas

ttmzh7

Tvář mortus, vivat StarDance. Souboj sobotního večera vyhrává taneční soutěž, kterou sledovalo přes 1,25 milionu lidí. I tak si ale Tvář nenechalo ujít 830 tisíc lidí. Pokud jste díl neviděli, využijte přiložených videí a prohlédněte si jednotlivá vystoupení rychle a bez reklam.

Úvodní číslo: Sokol & Borhyová jako Hana Zagorová & Karel Vágner „Hej mistře basů“

Patrik Děrgel jako Rag’n’Bone Man „Skin“

Kerol PAUZA: Tahle písnička je pro silný hlas. Ran’g’Bone Man to na živo zpívá asi lépe než na desce. Chápu, že Děrgel neumí zpívat, ale ničí mě to. Bolí to :D Ale tak snaha dobrá ! :)

Vojtěch Drahokoupil jako Stromae „Papaoutai“

Iveta Vaculíková: Kdyby měl špatnou jen výslovnost, tak je to super, ale on bohužel vůbec nezná text (hlavně v první sloce). Francouzština je těžká, to chápu, ale naposlouchat se to dá. Navíc ten text je na docela vážné téma, což člověku, který si nikdy ani nepřečetl překlad, podle hudby vůbec nepřijde. Ale za herecký výkon a dobrý refrén má u mě like. :-D

Jan Révai jako Sexy Dancers „Slim Jim „

Aliie: Proč je pořád na konci? Vždyť je skvělej! To si fakt nezasloužil :(

Jitka Schneiderová jako Cyndi Lauper „True Colors“

Romana Kratochvílová: Jedním slovem katastrofa. Pusťte si ji bez obrazu a pak pište komentáře. Jitka je výborná herečka, tanečnice (ve StarDance NEPŘEKONATELNÁ), ale zpěvačka opravdu neee, bohužel …

Michaela Badinková jako Fergie „Be Italian“

Ren Ewing: Nádherný💥 Míša je moc talentovaná osoba❤️ určitě půjde do finále🔥

Tereza Mašková & Kopečný jako Tina Turner & Ramazzotti „Cose Della Vita“

Sára Šimíčková: Byli super, nechápu vůbec porotu.

Eva Burešová jako Michael Jackson „Dirty Diana“

Adam Domorak: V sobotu som prepinal programy a natrafil som na vasu tvar a ked som videl tuto zenu a pozrel som si na youtube jej ostatne vystupenia, zostal som uplne milo sokovany, aku skvelu a sympaticku spevacku mate v Cesku. Urcite to musi vyhrat ona…no ti vasi porotcovia hodnotia strasne hlupo, rovnako ako aj nasi. Ale za to asi moze rovnaky reziser 😂.

Robert Jašków jako Jarmila Šuláková „Na Vsetína tam je lúka“

Vanesa Markova: Byl úžasný ale fakt nedokážu uvěřit že s tímhle tím opravdu vyhrál.

Bodování

Takto hlasovala porota, v tabulce je rozdělení bodů Jakuba Koháka, Lucie Borhyové, Janka Ledeckého a Aleše Hámy + případných 5 bodů, které přidělil někdo ze soutěžících.

Michaela Badinková  8 6 6 6   5 5

Eva Burešová               6 8 5 7   5

Patrik Děrgel               4 3 1 2   5

Vojta Drahokoupil     5 7 8 5   5

Robert Jašków            7 4 7 8   5 5

Tereza Mašková          2 5 4 4   5

Jan Révai                       1 2 3 3

Jitka Schneiderová    3 1 2 1

Výsledky a zhodnocení

Vítězem se stal Robert Jašków s 36 body, stejný počet bodů ale získala také Michaela Badinková. O vítězi se tak dohodla porota a zlatou udělila Robertovi. Za vítězství tak mohl odevzdat své nadaci 25 000 Kč. A pro zajímavost, jeho maska vyšla na 100 000 Kč.

Také jste nejdříve sledovali StarDance a poté přepnuli na Tvář? A také se u vás dostavil šok? Porovnávat tyto dvě neporovnatelné soutěže je nemožné, jedna věc je ale přeci jen podobná. Porota. A právě tady je ten obrovský kámen úrazu, jelikož ve StarDance porota opravdu hodnotí a uděluje body dle kvality tance a představení.

Ale přesto se v tomto díle našla celkem slušná sestava a několik čísel se může pyšně zařadit mezi povedenější kousky. Třeba taková Eva Burešová, Tereza Mašková nebo i Robert Jašków. Jiní se naopak předvedli tak, jako obvykle, ale aby to nepůsobilo, že jsem si na ně zasedl, raději to přejdu bez výraznějšího povšimnutí.

A poznámka na závěr. Můj tip na vítěze minule nevyšel, přesto Patrikovi věřím i tentokrát. Na Figarovu árii bude standing ovation a osmičky budou lítat :-)

Lukša

Mladý psavec, kterého to z komentářů vyneslo až na autorský post. Z reality show toho sleduji opravdu hodně, mezi mé nejoblíbenější se ale jednoznačně řadí Got Talent a The Amazing Race.

Tvoje tvář má známý hlas

Diskuze k článku

Počet komentářů: 20
1
Bezík
Reagovat

Ty mě děsíš ! Zase Děrgel ?! Snad nééé, doufám. Tentokrát se nenašlo nic, co by mě nějak výrazně potěšilo, poprvé ani Evička moc ne, ale neříkám že neodvedla dobou práci, asi v tom hraje roli fakt, že Jacksona opravdu nemusím, a to ani trochu. Příští kolo má Evička dost nudnou a neinvenční popárnu, takže očekávám slabé hodnocení a pád z prvního místa :(.

2
Lukša
Reagovat

@Bezík: No a proč by ne? Vyhrál už? Ne. Co v Česku letí (viz třeba Talenty)? Opera. Dařilo se mu v tomto díle? Vůbec ne. Potřebuje body? Ano.

3
Bezík
Reagovat

@Lukša: No dobrá, Takže myslíš, že jeho prvenství nemůže ohrozit ani taková nepodstatná drobnost, že mizerně zpívá ? :D Opera sem, opera tam … :D

4
Lukša
Reagovat

@Bezík: Vyhrála už i Jitka… ;-) Takže pokud příště vyhraje Patrik, všichni budou mít po jednom vítězství a v následujících kolech alespoň nebude jasné, kdo vyhraje, a třeba i porota začne opravdu hodnotit.

5
Bezík
Reagovat

@Lukša: Ale jo, jen rejpu :D Jasně že příště nejspíš vyhraje, i když třeba tuším takovej Honza Cina vyhrál poprvé až těsně před finále, pokud se nepletu. Na vlastním výkonu prdlačky záleží ;-)

6
orchis
Reagovat

Díky za rekap. Už si dokonce i vybírám, co si pustím :-).

Eva byla tentokrát přeci jen lepší spíš pohybově než pěvecky. Pro Roberta mám slabost :-) Honza R. mě tentokrát nepřesvědčil, i kvůli tě písničce. Míša ani Patrik mě nebavili, Vojta ano. Při vystoupení „Tiny“ jsem si říkala, o co energičtější by to mohlo být, kdyby Tinu ztvárnila třeba Markéta Konvičková…

7
Bezík
Reagovat

@Lukša: No měl jsi pravdu, ovšem že to bude za nejtrapnější vystoupení kola …. :D :D

8
DJ Vlado
Reagovat

Vždycky mi přišla slovenská verze lepší než česká, ale letos je ten rozdíl opravdu markantní :-) V české verzi je letos všechno špatně, od masek (např. včera Susan Boyle byla spíš mix Báry Hrzánové a Katky Koščové) přes čím dál trapnější porotu a Sokola až po výběr samotných soutěžících, kde jediná komplexní je Eva (přes antipatie, které k ní už od Talentu mám) a ještě celkem ujde Vojta (i když ten je spíš u chlapů, podobně jako minule Kopečný, jednooký mezi slepými), pak je tam výborná zpěvačka bez hereckého talentu (Tereza) a potom baviči, kteří jsou se zpěvem na štíru (ten zbytek) :-/

Slovenská verze mě naopak letos hodně baví, zvlášť Mária Bartalos, ta je úplně skvělá a navíc opravdu k sežrání (doufám, že Tereze dnes ukáže, jak vypadá Susan Boyle):-) I Miro Šmajda je výborný a vůbec všichni chlapi jsou tam v pohodě, z bab je trochu slabší jen Zuzka Haasová, ale ani ta mi nevadí, a na tu v SS protivnou Jasmínu jsem si taky jakž takž zvykl :-) O rozdílu v propracování masek ani nemluvím (viz. Rag’N’Bone Man nebo James Brown) :-)

9
Aža
Reagovat

@DJ Vlado: Plný souhlas. Slovenská Tvář je
výraznější a zábavnější.
Výboná Susan Boyle, dokonce mě dojali Hložek a Kotvald, i když jsem se původně
divila, proč není lepší výběr písně. Jasmínu už také beru, vtípkem bylo, že snad ani
nevěděla nic o Bezdědovi, s kterým zpívala duet. Bezděda celý duet táhnul… dobré.

10
DJ Vlado
Reagovat

@Aža: Škoda jen, že Slováci od nás převzali ten rovnostářský princip, kdy musí každý aspoň jednou vyhrát :-/ Dárius sice jako Amy byl dobrý, ale Maruška byla prostě lepší, navíc Susan je na imitování mnohem těžší než Amy (i když se v podstatě o vítězství připravila sama, když Dáriusovi dala svých pět bodů) :-/ Příště nejspíš vyhraje Zuzka, která ještě jako jediná nevyhrála, navíc Björk je hodně vděčná (u nás s ní ve druhé řadě vyhrála Jirešová) :-) Jinak mě taky velmi mile pobavili Kelly Family a Holky z naší školky, přičemž Miro jako Hložek, to byla dokonalá metamorfóza (podobně jako minule Maruška jako Paštěková) :-D

Jinak, i když je mi jasné, že vítězství v této show nic neznamená, když prachy jdou stejně na charitu, ale hrozně bych si přál, aby to Maruška vyhrála, jednak proto, že je prostě kouzelná (škoda, že je vdaná, hned bych se zamiloval :-D), předvedla neuvěřitelně širokou škálu poloh (od Edith Piaf přes Mansona až po Paštěkovou) a především teď po tom, co se v sobotu stalo ve StarDance, nutně potřebuju náplast na své zlomené srdce, přičemž Maruška je jediná, která mi ji může dát (a jak říkal Hrušínský ve Vesničce střediskové „Když je někdo jedinej, kdo to může udělat, tak MUSÍ!“) :-)

11
Lukša
Reagovat

Všem Tvářákům, stěhuji se ke StarDance, takže si teď chvilku vystačte s Youtube a touto diskuzí, další Tvář nahodím po 11. dílu, tedy po semifinále :-)

A jestli vás zajímá, co se bude zpívat tento týden, tady máte seznam.
Jan Révai jako Green Day – „American Idiot“
Vojta Drahokoupil jako Sia – „Cheap Trills“
Patrik Děrgel jako Bruno Mars – „That’s What I Like“
Eva Burešová jako Christina Aguilera – „Fighter“
Michaela Badinková jako Hana Zagorová – „Spěchám“
Tereza Mašková jako Justin Bieber – „Sorry“
Robert Jašków jako Chuck Berry – „You Never Can Tell“
Jitka Schneiderová jako Grace Jones – „I’ve Seen That Face Before“

12
Bezík
Reagovat

@Lukša: Hej, zrádče !!!!!! :(((

13
Lukša
Reagovat

@Bezík: No neříkej, že to bez toho tu chvilku nepřežiješ ;-)

14
Bezík
Reagovat

@Lukša: Ne !!! Máš mě na svědomí ! Uáááááá …. :D :D

15
DJ Vlado
Reagovat

@Lukša: Doufám, že ti nevadí, že tady diskutujeme i slovenskou Tvář, což je trochu OT :-)

16
Bezík
Reagovat

@DJ Vlado: Slovenskou „tvář“ taky sleduju, byť si z jejího záznamu dělám spíš takový sestřih. Přiznám se , že na rozdíl od české mi přijde o dost horší, zejména porotu jen stěží vydýchávam, ani výběr soutěžících mě nějak moc neoslovuje. Mária je třeba fajn, ale to je letos fakt jediná. Čím mě ale Slováci „dostali“ nejvíc, bylo minulé „vítězství“ existence zvané Bajerčík. Jasně že to „soutěžení“ je jen takové divadélko, ale přeci jen by to mělo udržet určitá pravidla žánru. Zatím to v české i slovenské verzi probíhalo v intencích nějaké základní logiky, že se vítězství přisoudilo tomu, kdo měl před finálem nejvíce bodů a dá se říci, že v rámci daného žánru patřil k nejlepším. Slováci ale provedli jakousi podivnost, že před finále, že do něj nějak propašovali podivnou existenci Bajerčíka, který neumí nic, ani zpívat, ani tančit, ani hrát (byť je to údajně herec). Korunu pak tomu nasadili tím, že přestože byl v tom finále opět suveréně nejhorší, najednou se jakýmsi zásahem z hůry ze třetího místa stal vítězem. To je manipulace, která mě opravdu nebaví a dělá z takového pořadu už naprostou frašku. Další věc, která mi u nich tak trochu nesedí je moderátor. Mám Pyca opravdu rád, ale přijde mi že se sem nějak nehodí, on je v principu hodně seriózní chlapík a sem se hodí spíš právě třeba Sokol, který protože není moderátor, napsal si moderátora jako roli, jakého si sebestředného trotla, kterou tam docela zábavně hraje. Takže Slováci za mě moc ne, čučím částečně a jen ze zvědavosti, jestli další díl bude stejně špatný, jako ten předchozí :D :D

17
DJ Vlado
Reagovat

@Bezík: To je zajímavý, že já to mám přesně zrcadlově obráceně a česká verze se pro mě na tu slovenskou absolutně nechytá :-D A není to jen Maruškou (která je pro mě samozřejmě hlavní tahák), baví mě tam i další, i když z chlapů paradoxně víc ti dva, kteří jsou zatím „pod čarou“ (Šmajda a Nikodým) než ti dva, kteří vedou tabulku (Dárius a Loj), překvapila mě i Jasmína, jaký má pěkný sameťák, když zpívá, navíc oproti SS tady působí tak nějak ženštěji a víc sexy :-) Co se týče poroty, tak Fialová je už od první série jasný tahoun, i když mě trochu štve její zamilovanost do některých hezounků (v první sérii Vincze, letos Dárius), i když já jsem ten poslední, kdo jí to může vyčítat :-D Kuly je mi určitým způsobem dost sympatický, takový medvídek :-D, na Dangla mám neutrální názor, Bičan je sice většinou trapný, ale na rozdíl od Hámy tam není úplně do počtu :-) Oproti tomu z naší poroty mě občas baví jenom Kohák a to ještě ne vždycky (např. je celkem předvídatelné, že v příští sérii z něj bude „bůh poroty“), Ledecký je většinou mdlý a nevýrazný, Háma úplně zbytečný a ty hosty (které už Slováci prozíravě zrušili a udělali dobře) ani nekomentuju :-/ Opačně to mám i u moderátora, mně Pycova civilnost a serióznost absolutně vyhovuje, zatímco Sokol je imho až trapný tím přehráváním (zvlášť to jeho seřvávání soutěžících u výtahu mě neskutečně irituje) :-/ Největší rozdíl ale vidím v maskách, tam je to skutečně nebe a dudy, např. zatímco Slováci vytvořili několik parádních masek (zejména Rag’N’Bone Man, Seal, James Brown a Susan Boyle) a to i u těch méně maskérsky náročných (Camila Cabello, Paštěková, Hložek), kde to prostě jen přiklepli těm správným soutěžícím, u nás z Browna udělali komika Reggieho ze Zamilovaného profesora, ze Susan mix Hrzánové a Koščové, z Rag’N’Bone Mana jakéhosi mnicha s rozplácnutým dortem přes ksicht, z Annie Lennox princeznu Ladu, z Dana Bárty mix Slunečníka a Měsíčníka z Prince a Večernice atd. atd. atd. Tady je jasně vidět, že Slováci umí ušetřit na pravém místě, radši zrušili hosty poroty a celkově mají o dva díly míň než my, ale o to víc peněz u nich jde na masky a je to sakra znát :-)

V čem ti musím dát za pravdu, tak to je ten Brajerčík, tam to opravdu smrdělo (i když ta třetí řada byla ze slovenských celkově nejslabší, víc si z ní pamatuju jen Linu Mayer včetně příběhu se zlomenýma rukama), nicméně mně podobně (i když pravda o něco míň) smrdělo vítězství Vilhelmové, která sice nebyla špatná, ale Konvičková byla minimálně o třídu lepší (zvlášť její Arethu považuju za vůbec nejlepší vystoupení za našich 5 ročníků), ale tam bylo rozhodnuto ve stylu „přece rychlokvaška ze SuperStar neporazí etablovanou paní herečku“, z čehož plynul i výběry pro finále – protekční Navarová vs. odstřelová Metallica :-) I ten Peroutka byl imho lepší než Vilhelmová (ale tomu to zase nechtěli dát proto, aby po Cinovi nevyhrál druhý do té doby neznámý mladík) :-)

Takže Češi za mě moc ne, Slováci (nejen díky Marušce) naopak jednoznačně ANO! :-)

18
Lukša
Reagovat

@DJ Vlado: Jen si diskutujte, příště k CZ přihodím i SK. A s těmi maskami máš pravdu, některé se u nás strašlivě nepovedly. Ale jsou i výjimky, třeba taková Šuláková vyšla na jedničku.

19
Bezík
Reagovat

Tak v 9 díle spadlo bodování na úroveň Slováků a to je dost smutný. Ne že by mě snad vadil Revai coby „vítěz“, ale ostentativní tlačení Děrgela a Badinkové na jedné straně a topení Burešové na druhé už je značně trapné.

20
Lukša
Reagovat

@Bezík: Nemohu moc soudit, koukal jsem až od rekapitulace, ale když jsem viděl Révaie, říkal jsem si, co za falešnou hrůzu to je. A ejhle, on to vyhrál…

Přidat komentář