Panáček v reality show

Tvoje tvář (finále V. řady): A vítězem se stává…

18. Listopad 2018 | napsal(a): | reality show: Tvoje tvář má známý hlas

ttmzh12

Finále 5. řady show Tvoje tvář má známý hlas je konečně za námi.  Do finálové čtyřky se probojovala Eva Burešová, Michaela Badinová a Tereza Mašková, jediným mužským elementem byl Patrik Děrgel. Kdo zvítězil v tomto ročníku? A jak zhodnotit celou pátou řadu? Čtěte dále a diskutujte.

Patrik Děrgel jako Cardi B „I Like It“ 

Tereza Mašková jako Karel Gott „Čas růží“

Eva Burešová jako Beyoncé „Run The World (Girls)“

Michaela Badinková a David Kraus jako Christina Aguilera a Ian Axel „Say Something“

Robert Jašków a Jitka Schneiderová jako Hana Hegerová a Petr Hapka  „Levandulová“

Vojtěch Drahokoupil a Jan Révai jako Stevie Wonder a Sting „Fragile“

Jakub Kohák, Janek Ledecký, Aleš Háma, Jitka Boho, Berenika Kohoutová a Iva Pazderková jako herci z Mamma Mia „Waterloo“

Souhrn všech dílů

Přehled vítězů

1. Vojtěch Drahokoupil jako Adele
2. Tereza Mašková jako Rihanna
3. Jan Révai jako Jason Derulo
4. Jitka Schneiderová jako Keala Settle
5. Eva Burešová jako Jennifer Hudson
6. Michaela Badinková jako Aretha Franklin
7. Robert Jašków jako Jarmila Šuláková
8. Patrik Děrgel jako Pietro Spagnoli
9. Jan Révai jako Green Day
10. Tereza Mašková jako Marika Gombitová
11. Michaela Badinková jako Édith Piaf
12. Michaela Badinková jako Christina Aguilera

Ano, je tomu tak. Porota rozhodla, a vítězkou této řady se stala Michaela Badinková. Druhé místo získala Eva Burešová, třetí místo dostal Patrik Děrgel a poslední skončila Tereza Mašková.

Porota se tentokrát držela počtu bodů, které jednotliví soutěžící obdrželi za celou soutěž, a jelikož Míša Badinková měla náskok celých 52 bodů na druhou Evu Burešovou, bylo jasno. Čtvrtá Tereza Mašková zaostala za Patrikem Děrgelem bodově jen o 11, výše se ale dostat nesměla, přeci by nemohl jediný muž skončit poslední a v TOP 3 mí jen dámy…

Letošní Tvář nijak významně nepřekvapila oproti předchozím řadám. Jako vždy jsme dostali celkem neznámého člověka, ze kterého se stala hvězda (EB). Stejně tak jsme mohli sledovat někoho, kdo byl odsouzen k tomu skončit na chvostu, ale jeho čísla většinou diváka zabavila (RJ). Vlastně jedinou letošní novinkou bylo to, že nejhorší vystoupení předváděla konstantně jediná osoba. Ta, která neuměla zpívat (což platí i o jiných v předešlých řadách), ale nebyla schopná to ničím jiným vynahradit. Bohužel, Jitka Schneiderová patří mezi největší zklamání za všech 5 řad.

Bude show pokračovat? Máme se „těšit“ na řadu s pořadovým číslem 6? Vyloučit se to nedá, sledovanost je pořád slušná, i když stále klesá.

Po oznámení výsledků se rozhořely výbušné diskuze o tom, že si vítězství Míša nezasloužila a že měla vyhrát Eva Burešová. Co na to Panáčci?

Lukša

Mladý psavec, kterého to z komentářů vyneslo až na autorský post. Z reality show toho sleduji opravdu hodně, mezi mé nejoblíbenější se ale jednoznačně řadí Got Talent a The Amazing Race.

Tvoje tvář má známý hlas

Diskuze k článku

Počet komentářů: 18
1
orchis
Reagovat

Vzhledem k tomu, že posledních několik dílů jsem sledovala spíš sporadicky, tak nedokážu posoudit, jestli to dopadlo spravedlivě nebo ne, tak jen pár poznámek…

Začátek řady ale ve mně vyvolal dojem, že EB je z nich jednoznačně nejlepší, a to po stránce pěvecké i při předvedení čísla.

Divila jsem se, že VD není ve finálové čtyřce místo PD. Tedy Patrik mě bavil, ale zpěv mi přišel dost slabý.

Taky nechápu to podhodnocení RJ, rozhodně mi nepřijde pěvecký slabý a zábavný byl až až. Podobně jako JR při tanečních číslech (myšleno pozitivně).

TM je na tento typ pořadu vhodná pěvecky, ale ona v sobě má pořád nějaký blok, takže po herecké stránce jsem jí to nevěřila, a ani její proměny nebyly bůhví co.

Vítězka MB mě v těch prvních kolech nikterak nepřesvědčila, ale je možné, že od Fergie její hvězda stoupala vzhůru. Můj fanoušek ale nebyla.

2
jj
Reagovat

Porota byla katastrofální. Jakoby nestačil Kohák, o kterém jsem si myslel, že horší už to být nemůže, tak nový člen Háma ho v nekompetenci a únavném žvanění dokonce trumfnul, vlastně mu nedal sebemenší šanci. Tihle dva by neměli nikdy nic hodnotit. Moje celkové pořadí by bylo 1. Burešová 2. Mašková 3. Drahokoupil. Zbytek na tom byl se zpěvem na štíru, těžko je nějak seřadit, ale tak od herců se to dá čekat, určitě se aspoň snažili, někdy se jim nějaké vystoupení i povedlo, např. Révai jako Derulo. Badinková trochu zpívat umí, pro mě má nepříjemný hlas, když zpívá, i když jinak je sympaťanda.

3
Bezík
Reagovat

@jj: Otázkou je, zda „porota“ vůbec něco hodnotí. Tedy slovně ano, ale to je takové pochvalné blabla o ničem. Spíš bych si myslel, že dostávají všechny noty napsané od produkce. Předpokládat třeba, že Ledecký se od půlky soutěže najednou zbláznil, a začal Evu jen tak pro zábavu bodově stírat se mi nechce :D Produkce to stejně musí pevně řídit, jinak by nezajistili aby každý aspoň jednou vyhrál, takže asi nejspíš řídí úplně všechno do detailu.
Proč ale musela tentokrát vyhrát Míša nějak nechápu. Eva si jela vlastní ligu od začátku do konce (až na semi, kdy dostala strašnou odstřelovku, se kterou se nedalo nic udělat) a zbytek pelotonu se jí ani nepřiblížil. To tentokrát kupodivu zjevně pochopil i prostý divák Novák. Nic proti Míše, je to sympatická baba, ale proč ji takhle protlačit, to mi hlava nebere. Ještě do půlky to vypadalo, že to dopadne dle logických předpokladů, ale pak se asi ve vedení někomu něco hnulo v hlavě, či nějaké producentské tlaky, kdo ví. Finále nebylo špatné, ale bylo dramaturgicky jasně vystavěné v prospěch předem definovaného pořadí a tudíž postrádalo jakékoliv napětí „soutěže“. Tereza nesměla moc „zahvězdit“, Patrik přiměřeně, Eva víc, Míša nejvíc :D
Celkově to nebyla špatná řada, Eva byla pro mě rozhodně veliký objev (vůbec jsem ji neznal), v této zvláštní disciplíně :D byla spolu s Hankou Holišovou zatím podle mě TOP.
Pokud mám letos porovnávat se slovenskou řadou, tak opravdu sorry chlapci, ale slovenská o dvě patra níž. Tvrdíte že masky měla výrazně lepší, nevím, mě to přišlo tak stejně odfláknuté ale já ty masky moc nežeru.

4
Lukša
Reagovat

@Bezík: Je vlastně úplně jedno, kdo vyhrál. Ale fakt jsem čekal, že to Eva dotáhne k vítězství, nehledě na bodová ohodnocení. Všechno o tom svědčilo, mladá, celkem neznámá dívka, která zazářila a konstantně předváděla zapamatovatelná čísla. Divácky by byla atraktivnější pro další řady, připoutala by pozornost. Míša fajn, soutěž zvládla, ale není to ten prototyp vítězky, který bych od TTMZH čekal.
A ano, minimálně v posledních týdnech česká verze slovenskou převálcovala.

5
jj
Reagovat

@Bezík:
Chápu, že hodnocení u jednotlivých kol je řízené tak, aby každý jednou vyhrál, důvodem je charita. Třeba když vyhrál Děrgel s tou operou, tak to už museli být opravdu zoufalí, protože to byl výkon skoro na pokutu. Osobně by se mi líbilo, kdyby ty opravdu povedené výkony měly lepší hodnocení za všech okolností. A ti vyvolení, kteří jsou na řadě s výhrou, by měli ještě o něco lepší. Ovšem s Hámou a Kohákem v porotě, plus další host do poroty taky většinou nějaký herec, co se zpěvem nemá nic společného, je to těžké. A Ledecký se zřejmě nechává zviklat ostatníma. Mezi sebou si pak body také rozdělují vlastně nezpěváci, často podle osobních či jiných sympatií, tak asi se nic jiného čekat nedá. Přesto mám dojem, že předchozí řady neměly tolik šílených hodnocení často postavených na hlavu. Tehdy ještě ale byly v porotě Pazderková, respektive Čvančarová, obě slušné zpěvačky, které dokázaly rozpoznat kvalitní zpěv. To třeba u Koháka, a zvláště u Hámy, vůbec nehrozí, oba jsou takoví lidoví. Ještě je možný, že je Badinková opravdu tak dobrá, ale já to u ní prostě neslyším :-)

6
DJ Vlado
Reagovat

@Bezík: @Lukša: Pánové, nebudu se s váma přít, ale stojím si za svým názorem, že i když se Slovákům finále nepovedlo (vlivem přílišného důrazu na změny pohlaví), tak za celou soutěž nás imho jednoznačně válcovali, protože naše pátá řada byla vůbec nejhorší ze všech a to nejen co se týče masek, které i v GF byly příšerné (Gott nebyl Gott, ale Tomáš Holý, což mě napadlo dřív než Hámu :-D, Beyoncé nebyla skoro vůbec tmavá, Hegerová úplně bez masky a vrcholem všeho byl Sting, ze kterého udělali Landu :-D), ale i ta sestava soutěžících byla neskutečně slabá :-/

Ještě bych si dovolil srovnat dvě největší hvězdy obou verzí, které shodně skončily na druhém místě, tedy Evu a Máriu :-) Asi nikoho nepřekvapí, že u mě jednoznačně vede Mária, ale hned vysvětlím proč: i když má Eva „větší“ hlas (což je logické, když je původem zpěvačka, která se náhodou dostala k herectví, zatímco Mária je primárně herečka, která umí i velmi slušně zpívat), tak v napodobování interpretů byla rozhodně lepší Mária, která jim dokázala vždycky dát duši a proměny si držela po celý večer (např. byla smutná až zachmuřená jako Edith Piaf, dětsky rozverná jako Miška Paštěková, rázná a energická jako Whoopi Goldberg či pekelně sexy jako Ciara a J.Lo), oproti tomu Eva, ačkoliv šla do detailu, byla to vždycky Eva, ta duše těm jejím proměnám imho chyběla :-) A to nemluvím o charismatu a sympatiích, ve kterých Mária Evu válcuje vskutku drtivě :-) Podotýkám, že je to jenom můj názor, tak mě za něj neukamenujte :-D

7
Bezík
Reagovat

@jj: Tak jasně, jsou to jen spekulace, ale opravdu mi podle všeho přijde, že hodnocení píše výhradně produkce a „porotci“ jsou jen snaživí čtenáři ;-) Kohák třeba, pokud si dávala pozor, hodnotil zejména v druhé polovině soutěže podstatně rozuměji, než Janek Ledecký :D A že by jeden náhle rozum nabyl a druhý pozbyl ? Tomu se fakt nechce věřit. Je to prostě celé hra a má to svého režiséra, scénáristu a herce. A „porotci“ jsou prostě také jen herci ;-)

8
Bezík
Reagovat

@DJ Vlado: :D :D No je to zajímavé, v názorech na SS se většinou shodneme ale v Tváři to tedy vidíme opravdu o 180 stupňů jinak :D. Těžko říci proč, buď jsi zcela podlehl charizmatu Márie a já Evy :D, nebo se prostě už celá záležitost pohybuje na hraně našeho vkusu a na hraně se snadno přepadává tam či onam. U mě to tedy rozhodně už na hraně je, a nebýt právě charizmatu těch nejlepších, jako byla Hanka Holišová, Honza Cina nebo Eva, asi bych už nekoukal. Ale jak na potvoru se vždycky někdo najde :D

9
Blik
Reagovat

Prosím vás pěkně a před finále si také soutěžící losovali interpreta?? Neviděla jsem to. Chápu, že je to asi předdomluvené, ale aby šli Badinkové takhle okatě na ruku, to mi přijde trošku přes čáru…

10
Lukša
Reagovat

@Blik: Do finále si každý soutěžící „sám“ volí, co chce zpívat.

11
Bezík
Reagovat

@Lukša: Jo. Produkce mu řekne, co si sám rád MUSÍ vybrat ! :D

12
Blik
Reagovat

@Lukša: Tak potom je to ještě větší úlet – Mašková a Gott… Pfff…

13
Dáša
Reagovat

nejsem žádný odborník, ale nemůžu si pomoct, mě teda Davi Kraus s Míšou vůbec neladil. Barva jeho hlasu semi docela líbí, ale k Míše mi neseděl.
A přišlo mi, že nedával nástupy, že se s Míšou míjel.

14
o
Reagovat

RE Luksa Patrne jsou jim interpreti pridelovani, viz prispevek Evy Buresove na jejim instagramu .

15
Lukša
Reagovat

@o: Díky, dřív tedy ještě říkali, že si mohou vybrat. Ve výsledku je to ale jedno, beztak byli vždy dotlačeni k tomu, co produkce chtěla.

16
Xixi
Reagovat

Tahle show je vlastne jen o trdlovani celebrit, takze postrada dulezitost. Mozna bych se ale dival, kdyby se jako ve vetsine zemi vysilala zive, kdyby se behem tydne ukazovaly treningy, pripravy a lidi by se tesili jak to vlastne dopadne. Predtocenim to ale ztraci i to posledni napeti. Pro me je to nudna estrada ze zaznamu se starymi hity, navic v podani Novy. A hak vime, ta takove show neumi. Jedinym plusem je ulovenej Sokol z Primy a Kohak se zabijejicim humorem.

17
DJ Vlado
Reagovat

@Xixi: Maxxi, víš, že je to dneska přesně 6 let, co ses totálně ztrapnil výrokem, že Habera je ze Elánu? :-D :-D :-D

18
Jan Liška
Reagovat

@Xixi: Jen bych si dovolil opravit drobnou chybu. Tato show není ve většině zemí vysílaná Live. V drtivé většině zemí je právě kvůli náročnému procesu líčení a maskování předtáčena. Zkuste si prosím nejprve ověřit fakta, než je začnete prezentovat jako „pravdu“.

Přidat komentář