Panáček v reality show

MasterChef 2020 (32): Vaření s Kristínou

6. Říjen 2020 | napsal(a): | reality show: MasterChef Česko

mch32

Z TOP 5 se stala TOP 4. O osudu pětice ale nerozhodovali pouze tři porotci, ale také loňská vítězka Kristína Nemčková. Opět jsme byli svědky dvou výzev, v první získal vítěz zajímavou výhodu, druhá nejhoršího odsoudila do temných hlubin.

Po minulém vylepšování ragú tentokrát museli všichni soutěžící rekonstruovat pokrm, který Kristína přinesla. A to pouze podle chuti. Kamenem úrazu se stalo už samotné rozpoznávání husího a kachního masa, kiksů bylo při vaření i servírování ale více.

Ve druhé výzvě soutěžící vařili s omezeným rozpočtem, suroviny museli pořídit za 100 Kč. Jen vítěz 1. výzvy měl rozpočet dvojnásobný.

A do TOP 4 nepostupuje…

Jako 5. nejlepší amatérský kuchař skončil Pepa Nemrava. Tomu už loni nejtěsnějším možným způsobem utekl postup do TOP 16. On se ale nevzdal a za rok to zkusil znovu. Nejdříve ale mnohé změnil, zhubl 46 kilo a v novém ročníku válcoval ostatní soutěžící. Část váhy sice nabral zpátky, to ale bohatě kompenzovaly získané zkušenosti. Osudným se mu stalo porovnání s Pavlínkou, soutěž proto musel opustit.

Pepa v roce 2019…

nemrava2019

… a o rok později.

nemrava2020

Lukša

Mladý psavec, kterého to z komentářů vyneslo až na autorský post. Z reality show toho sleduji opravdu hodně, mezi mé nejoblíbenější se ale jednoznačně řadí Got Talent a The Amazing Race.

MasterChef Česko

Diskuze k článku

Počet komentářů: 28
1
Lady XL
Reagovat

A zase skrček. Nevím,zda ji bude Pepa a spol.milovat po tom podrazu s květákem 😁. A jak jí sklaplo po těch kecech. Pavlovi jsem to přála, Pepa nemohl vyhrát, když použil květák!

2
Monika
Reagovat

To je komedie tohle, vlezla Pavlina neuvarila uz pet kol dobre jidlo, ale porad postupuje. Dneska to odnesl bohuzel pepa, ktery celou soutez varil vyborne a mel nejmene preslapu, no ale konci Pepa a protekcni knoura jde dal.

3
Lukša
Reagovat

Takže zeleninový vývar (lépe řečeno zeleninová kohoutkovka, jelikož vývar se vypařil), stačí na postup. Minimálně jedna zásadní chyba v každém díle vs. takřka bezchybné vystupování. Soutěžící, který v posledních dílech “bojuje” pravidelně o setrvání vs. častý obyvatel balkonu. Sorry jako, vypadnutí Chilli jakožto navrátivší soutěžící jsem ještě bral, ale že Pavlínku upřednostní i před Pepou, to už je fakt moc. Prosím pro příští řadu obměnit porotu, tohle už víc nejde.

4
Monika
Reagovat

@Lukša: Podle me porota ma prikaz od produkce, ta ji tam tlaci v ramci sledovanosti, muzes si byt jisty, ze ani priste nevypadne, bez ohledu na jidlo, ktere uvari, pujde do posledni trojky, do posledniho dilu.

5
Pattrick
Reagovat

Osobně si myslím, že je to něco jako s Kristinou minulou sérii, taky měla několik životů.. Bude tam nějaká dohoda, smlouva, ohledně vydání knížky, protože když vyhrala Kristina, během chvilky najednou byla venku její knížka (která se samozřejmě bude lépe prodávat, když to bude vítězka masterchefa), tak proč se nedomluvit, vyhrajete nebo budete v top 3 a za to, že vás v primetime každý týden budeme vysílat, chceme 20 % z tržby. Pavlína se netají tím, že knížku taky připravuje, holt nově nevyšlo to, že bude takhle nenáviděná. Ale věřím tomu, že tam bude nějaká taková dohoda ohledně vydání knížky a provize nově..

6
Kami
Reagovat

Priznam se, jidlo od Pepy bych si vzdycky rada dala, ale moc mi nesedel. Hlavne v teamovych vyzvach. To, ze vypadne mi bylo jasny hned z prostrihu, toho povidani do kamery co mezi vareni davaj.. bylo to na nem dost videt.
Jinak se priznam, ze to s kvetakem vcelku genialni tah. Kolik lidi se da oblbnout a hazou do kosiku pres kopirak to co vsichni. Pavel zazaril.. proste kvetak necitil, tak ho nevzal.

7
Libuse
Reagovat

Jak si asi pripadal Roman, ktery Pavlince galantne nosi plne kosiky a pak se od ni necha napalit s kvetakem? :-) Jinak ke to s Pavlinou uz fakt do oci bijici – opet postup navzdory dvema nepovedenym jidlum.

8
Lukša
Reagovat

@Monika: Příště se vypadává nebude, pouze jeden postoupí do Top3. Další týden by se měla trojice uzavřít a pak ještě semifinále+finále.
Jinak očekávám, že Pavlínka se do finále dostane, ale doufám, že aspoň tam bude porota opravdu hodnotit odborně.
Pro zájemce několik odkazů: kam až se Pavlína dostane, platí jí Nova za hysterii a jedno pěkné shrnutí.

9
nickdo
Reagovat

Zábavná shoda okolností, že nejlíp zvládl Kristínino jídlo zrovna Pavel… https://pavelberky.com/spolecny-projekt-s-kristinou-nemckovou-limitovane-saty-upgrade-knpb/

„Pavlínka“ radeji bez komentáře.

10
Lady XL
Reagovat

Jelikož je to předtočené,tak nevěřím tak moc o tom, že chce tv zvyšovat sledovanost skrz Pavlínu. Myslím tím,že jí kvůli tomu tlačí dál. Jasně psychologové umí odhadnout,co diváky zaujme atd. Ale já nějak taky začínám věřit na spekulace o zákulisní domluvě,kdo bude ve finále… resp.že tam bude skrček. Už jsem četla konspirace,že její muž je spojen s produkcí,či že otec dělá v managementu hl.sponzora-Billy…. Každopádně mne fascinuje (až negativně) její sebevědomí a schopnost sebechvály a ihned plačtivé pózy a zase zpět. Mimochodem tu past s květákem jí pomohli realizovat porotci!! V té rychlosti by si ostatní nevšimli,že bere květák!

11
Monika
Reagovat

@Pattrick:Mezi Pavlinou a Kristinou je veliky rozdil. Jo taky jsem Kristinu nemusela, ale musi se ji nechat, ze umela vyborne varit, to se o Pavline rict neda…mezi nima je rozdil nekolika trid…

12
-Vicky-
Reagovat

Jestli se P dostane do finále, tak se odmítám dívat. To už bych s nervama nevydržel.

13
Iv. Sa.
Reagovat

@-Vicky-:

Já se dívat budu, hlavně Pavlíně na uši, jak je má odřené skoro z každého dílu ;-)
Opakuji, je to zábavný pořad :) V ryze soutěžním by byla tato odborná porota kvůli P. L. spíše porotou odpornou ;-)
Čím více se divák diví, tím více se obvykle dívá, a s tím se počítá.

14
anonym
Reagovat

Pavlínka, Kristýnka, jak v mateřské školce. Ti tři králové se snad předhánějí, který bude Pavlínce víc podlízat. Prcek si to náležitě užívá, vzteklý pohled a zkuste mě vyřadit.
Zelenina na suchu, dolila se voda, na talíři to vypadalo, že to už jednou někdo jedl a hle, taková dobrůtka. Roman jí tahá košík jako osel, ona ho zblbne květákem.
Mně snad už vadí víc než vysmátá Pavlínka ti tři hvězdní kuchaříci v porotě, že je jim potřeba dělat ze sebe magory.
To, že někteří nerozeznají kachní prsa od husích je na pováženou, že Roman poprve dělal červené zelí je taky silný kafe. Jeden lepší než druhý, ale vypadne Pepa, který vařil pořád slušně. Jenže on je to normální chlapík a není zřejmě pro scénář zajímavý.

15
Pattrick
Reagovat

@Monika: Ano, kuchařsky Pavlína nesahá Kristíně ani po kotníky, ale také tam byla jasná tlačenka, která se završila prodejem knížky..
Proto tady vidím podobnost, ona jediná ze všech má food blog a připravuje knížku.
Též mě už krom pavlíny vytáčí porota, tohle není možné, jestli si opravdu produkcí nechávají takto kecat do porotcování, tak se divím, že to mají zapotřebí..

16
Wally
Reagovat

Kristina bylo to samé jako Pavlína. Její „lasaně“ a syrová křídla jsou nezapomenutelná. :))

17
Bejčice
Reagovat

Po delší době jsem se na tuto estrádu koukla a nelituju. Umírám ještě teď smíchy :DDD Pavlínka po jitrnici kterou svět neviděl, nyní podává polévku – vývar, což je v jejím podání těstovina zalitá vodou :D Od ní již tradičně nevábně vypadající… a světe div se… postupuje na balkon :DDD Jako dobrá fraška toto, měla vypadnout už dávno. Jídla všech ostatních vypadala proti té její hrůze nádherně a bylo za nimi na první pohled vidět kus práce. Že Pepova zeleninka byla unylá? Tak neva, že ostatní všechny komponenty měl výborně připravené. Na rozdíl od té Nedodělané (stejně jako její jídla), jejíž ˇvývarˇ na mě působil jak moje ve dřezu se odmáčející hrnce. Ale jako zábaný pořad pobavilo, to jo. :D Připomnělo mi to Novoty Petra Novotného :D

18
Ajda
Reagovat

@anonym: Přesně! Včerejší zdrobněliny pro dospělé ženské tahalo uši tentokrát dvojnásobně. Ještě že je už jen Ivka a ne Ivuška či Ivanka. K dokonalosti chyběl Pepíček, Pavlíček a Románek. Hrůza!

Kristína rychle pochytila ksichtění od poroty :D

19
Johana
Reagovat

Včera se u mě sledování MCh obrátilo o 180 stupňů a znechucení z protekčního baziliška vystřídala čirá zábava z absurdnosti letošní řady.
Ve finálové pětce v jednom díle vyšvihnout přetaženou kachnu, krokety tvrdé jak golfové míčky, vynikající zelíčko, zapomenuté v kastrolu, nebýt zásahu porotce připálený zeleninový vývar, to je vážně hodno titulu MCh.
Předpokládám, že porotci mají nějaký zvrácený smysl pro humor, kterému zatím nerozumím, ale ve finále se pak vysvětlí vocošlo.

20
Wally
Reagovat

pobavilo :D)))
Jestli Prymula chce, aby lidi dodržovali jeho opatření, ať na oplátku slíbí, že z MasterChefa vyhodí Pavlínu.
Do zítřka je křivka zploštělá.

21
Kami
Reagovat

No a komu tedy prejeme vyhrat MS? Ja asi nejvic Pavlovi a Romanovi. Mozna i Pavlovi o fous vic. Kdyby vyhrala Ivka, nebudu se zlobit. Nikdy mi nebyla nesympaticka a pripada mi, ze v poslednich dilech docela i vali..

22
Lukša
Reagovat

@Wally: Zrovna jsem to zahlédl :D
https://nevimnews.cz/prymula-chce-v-patek-zakazat-pavlinu-ze-souteze-masterchef-cesko/
@Kami: Z té trojice budu spokojen s kýmkoli. Ivka je spíš přes to sladké, Roman je častý zmatkář s překvapivými výsledky. Nejvíce si to IMHO nyní zaslouží Pavel, sice také dokázal pořádně zazmatkovat, ale podává konstantní výkony, dokáže popustit uzdu kreativitě, navíc je to typ vhodného vítěze, se kterým může Nova dále pracovat.

23
anonym
Reagovat

Pavlína je obdoba Kristýny, někdo tady vzpomínal kuřecí křídla, mělo to být snad studentské jídlo, přesně nevím, téměř všichni dostali za uši, ale Kristýna zklidila velký úspěch, Přemda křídlo do sebe narval skoro i s kostí, názorně předvedl, jak se má vařit, aby chutnalo. Stejně tak makronky, remcala, že je peče běžně a má to v oku a bác ho, hrůza, Ale opět to prošlo. Ty dvě si můžou podat ruku s „nelítostnou, ale spravedlivou“ porotou.

@Lukša: :-D

24
Ina
Reagovat

Pavlínka a Kristýnka obě protekční figurky. Jenže Krystýna umí alespoň vařit. Že by tam toho skřeta drželi kvůli sledovanosti se mi nechce zdát. Myslím, že 90% procent lidí se dívá proto, že je vaření baví a mají to jako hobby. Tak jak se fanda do fotbalu dívá na fotbal, tak i fanda do vaření se dívá na pořady a soutěže o vaření. Tlačení protekční patlalky do finále jedině lidi naštvou. A taky se ptám, má to porota zapotřebí. Moc bych se divila, kdyby některý z nich Pavlínku zaměstnal ve svém podniku jako kuchařku. Ono asi za prachy i blivajzy chutnají.

25
Kami
Reagovat

Priznam se, ze by me docela Pavlina zajimala jako host v nejakem podcastu. Chapu, i pres to vsechno, ze nataceni je stres, je tam asi i hodne zasahu produkce atp. Proto bych byla zvedava, jak by pusobila, kdyby nekde treba dve hodiny mluvila..

26
anonym
Reagovat

@Kami: To by byla tragédie, stačí, když řekne dvě věty. Já já já a když už, tak zase já.

https://www.youtube.com/watch?v=_s5-nSpa_iI

28
Lady XL
Reagovat

Tak já bych asi výhru teď nejvíc přála Pavlovi a pak Romanovi. U Ivky mi vadí, že když jde do tuhého, tak si vybírá sladké, kde je celkem pevná v kramflecích a přitom ani to se jí vždy nepovede. Prostě málo experimentuje. Tuhle udělala něco (asi jak vařili s čokoládou), co mě připomínalo na talíři müsli polité něčím….
Během toho zadání, uvařit do 100 Kč, mi napadlo, proč si někdo nezvolil třeba zemlbábu? Třeba zrovna Ivka. S tím mohl dotyčný i vyhrát.
Jinak je fakt zajímavé to spojení Pavla s Kristínou…. Ale oni i ti porotci se s některými soutěžícími znali už před vstupem do soutěže….. A ohledně vypadnutí Pepy mne taky napadla taková teorie, zda se prostě nedohodl s produkcí, co bude pak dál…. Tohle se stalo už v pěveckých soutěžích, kde někdo prostě nepostoupil, protože by dál nechtěl spolupracovat na projektech Novy či konkrétního producenta…. (vím spolehlivě, dotyčná odmítla podepsat dpředu smlouvu).

Přidat komentář