Panáček v reality show

MasterChef 2020 (18): Boj s ohněm

21. Duben 2020 | napsal(a): | reality show: MasterChef Česko

mch_18

V posledních dvou dílech vypadli Dědek a Lucka, což znamená, že musíme opět (bohužel) zvolnit a s vyřazováním na chvíli přestat. Dobrou zprávou ale je, že se znovu vydáme do venkovního prostředí, kde účastníky TOP 10 čeká křest ohněm. A to doslova.

Soutěžící se tentokrát vydají do kempu Fuego (fanouškům Eurovize se jistě vybaví Eleni Foureira z ročníku 2018), který založil Marek Pavala, účastník 1. řady MasterChefa CZ/SK v roce 2012. A jak už název napovídá, vařit se bude na ohni. Žádná moderní technika, jen oheň a zkušenosti kuchařů. Který tým se vyhne boji o vyřazení? To zjistíme ve středu po 20:20.

Lukša

Mladý psavec, kterého to z komentářů vyneslo až na autorský post. Z reality show toho sleduji opravdu hodně, mezi mé nejoblíbenější se ale jednoznačně řadí Got Talent a The Amazing Race.

MasterChef Česko

Diskuze k článku

Počet komentářů: 22
1
Prochor
Reagovat

Omar kutil nemá chybu. Nejlepší technika byla, jak mlátil do sekery druhou rukou:-) To jsem ještě nikdy neviděl a nikdy určitě neuvidím.

2
Monika
Reagovat

Me ten Omar zacina hrozne bavit, s nim je takova prca..Dneska jsem se malem smichy umlatila, jak tam sekal to drevo. To bylo bozi. Pak mi naladu zkazila na konci Pavlina, to zas bude ufnukane divadlo za tyden,

3
Lady XL
Reagovat

@Prochor: No tak se ti hlásím, já to taky takto zkoušela štípat. Ale v juniorských letech!! A než mi táta ukázal,jak správně na třísky 😁. Fakt jsem čekala,kdy Omarovi vyletí buď poleno nebo sekera ! Ale zase uznání- měl výdrž!! Jinak ale ho měli od ohně vyhnat štípat hned a nechat Jitku,aby oheň rozdělala ona! Jinak mi tento díl připomněl dětství,protože jako dítě jsem si zkoušela u tety péct hovězí na rozpáleném kameni a jiné zhovadilosti 😁. A teta z toho omdlévala…:-)

4
Ina
Reagovat

Omar vážně nemá chybu, dnešní mladí chlapi jsou opravdu jen na okrasu A ty jeho keci:-)))
K Pavlíně, jako nejotravnější soutěžící se přiřadila Ivka s tím hrozným kroucením pusy, když mluví. No a příště asi bude opět slzavé údolí, jelikož Pavlína bojuje za celou rodinu i toho psa, takže se máme na co těšit:-)

5
Piha
Reagovat

Ivka a Pavlína jsou nejotravnejsi soutěžící za celou éru Masterchefa…Když otevřou pusu,otvírá se mi kudla v kapse.A ta jejich mluva,to je mazec,ani všichni chlapi najednou neřeknou za jeden díl tolik sprostych slov jako ony dvě.A Omar ani nemusí vařit a balkon je doma.😂

6
Wally
Reagovat

Pepa asi vařit umí, ale jako člověk mi nesedí. Ten jde za vítězstvím s větší urputností než Pavlína. Jen to lépe skrývá.

7
Franz
Reagovat

K šťavnatému bifteku patří i šťavnaté sprosté slova. Tedy Pavlína ani ve včerejším díle nezklamala a opět předvedla, že se vyrovná i tomu dlaždiči. U Ivky to nějak přehlížím, protože to u ní není pravidlem a ona je taková babochlap.
Jsem zvědavý kdo z modré partie příště vypadne. Předpokládám, že to bude asi Viki, protože Přemek si Pavlínu opět protlačí.
Omar přesně zapadl to včerejšího prostředí, protože předvedl starou trampskou soutěž, což je – osekávání nováčka sekyrou,

8
Lukša
Reagovat

Venkovní výzvy jsou letos jednoduše excelentní. Nejdříve pěkná exkurze do vaření na ohni s Markem, potom rozdělávání ohně, Omar se sekyrou, Pepa u ohně, ve všem nejlepší Pavlínka, nerozhodný Pája, problémy s masem na ohni, spálený dezert, závěrečná hostina, … No prostě se to znovu povedlo. Na vyřazení příště vidím Páju, už podruhé zklamal jako kapitán a jeho sebevědomí ze závratných výšin klesá nebezpečně blízko k nule.

9
piha
Reagovat

@Wally: Fandila jsem mu ale poslední dobou u mě hodně klesá…A čím víc včera opakoval že meloun se nedá najít v lese tím víc mě štval…Tak zůstanu u Jitky,Romana a Pavla,ti mě zatím nezklamali…

10
Prochor
Reagovat

Mně nejvíc včera překvapilo, že se dá udělat steak přímo na žhavém uhlí. Myslel bych, že se musí nutně spálit povrch na uhel než se propeče. Ale je pravda, že ho nikdo dostatečně nepropekl.

11
libena
Reagovat

@Franz: já bych na vypadnutí viděla páju, měl jít už minule, viki je bohužel záložní varianta, protože pavlína to asi nebude :-(
a myslím (a doufám, že ani roman ani pepa to nebudou, to by si nezaloužili už vůbec)

k naší nejsprostší lejdy pavlíně se včera přidala ivka a to teda byl taky slušný slovník. máte všichni pravdu, nejotravnější pavlíně skvěle sekunduje ivka, a ta její pusa dělá divy :-(

omar je boží, aspoň je s ním zábava

já bych s pepou s tím melounem (a vlastně i pomerančem) souhlasila, v té koncepci táboráckého vaření bych upřednostnila domácí suroviny

12
Lady XL
Reagovat

Ja píšete, celý díl byl fakt dobrý, měl švih a dost jsme se dozvěděli. Tedy před ukončením celkového času, jsem myslela, že nic nenandají. Bylo to tam jak v úle, všichni pobíhali a mě přišlo, že nikdo neví co dělá :-). Červení byli dobří už z důvodu, že dohnali ztracený čas.
Souhlas – Pepa mi taky moc nesedí, že jde za vítězstvím nekompromisně, už minimálně jednou odhalil. Taky mi hodně štval, když furt zdůrazňoval, že mají vařit to, co se najde okolo a hanil meloun. Zadání přeci nebylo, trampské vaření a la co daly okolní lesy a voda.. Měl by spadnout z výšin a rychle, minule měl syrový brzlík, teď zavinil vyhasnutí ohně a pak potíže s masem, o kterém tvrdil, jak to pečení zná….
Pája neměl občas daleko k slzám nebo k prosbě o zavolání mamince…. A opět Ivka – kámoška Pavlíny a opět si ji nevybrala do týmu!

13
Lady XL
Reagovat

@Prochor: Podle mne to musí být výborně připravené žhavé dřevo – ne ještě rozpadlé na uhlí a maximálně rozžhavené a správně rozložené. To maso se pak rychle stáhne při položení na to žhavé a dělá se rychle, prostě minutka. A nesmí být podle mne moc tučné, aby tuk pak nekapal na to dřevo.
Ono to chce zkrátka cvik a vše zkoušet. Proto jim podle mne tolik nenadávali, že je to místy syrové… :-)

14
Piha
Reagovat

Holt Pepa neumí prohrávat tak se snažil nějak ocernit druhý tým…To je nejjednodušší obrana…I když kdo z nás rád prohrává že…🤷‍♀️

15
libena
Reagovat

jitka: dneska jsem si spálila řasy a v bundě mám dvě díry, jestli nevyhrajeme, tak mě to nase…. :-D

16
anonym
Reagovat

Nejvíc mě pobavila hláška Pavlíny, zdali je kuchař ženatý, přidaná hodnota ráčkování a nehynoucí úsměv, když je v dobré náladě. Mám pocit, že to nemá v hlavě úplně v pořádku. Podobně jako Omar, vyjadřování, mimika, prskání kolem sebe, něco jako přerostlý zanedbaný puberťák. Že se tihle dva dostali tak daleko je pro mě nepochopitelné. Určitá inteligence tam zjevně chybí, u obou.

Byť byl tento díl vcelku úsměvný díky Omarovi, Pat a Mat :-), na druhou stranu mě nijak zvlášť nebaví sledovat jak kdo umí rozdělat oheň, ale víc by mě bavilo jejich vaření.

17
Prochor
Reagovat

@Lady XL: Mně přišlo, že bylo všechno naopak. Já bych třeba uříznul schválně tenčí steak, aby se rychleji propekl a nebyl na uhlí tak dlouho. A při tom se má naopak uříznout tlustější a funguje to. Jediná finta je odfouknout popílek z uhlí aby se nenalepil na maso.Je vidět, že když se vám u grilu ztratí rošt, tak se nic neděje:-)

18
libena
Reagovat

ještě k pavlíně – bylo vtipné když ji porota zasekla s tím granátovým jablkem a okurkou :-)

takto připraveného pstruha na ohni bych si dala, rybu měli rozhodně lepší modří, porota při hodnocení řekla, že je pstruh od modrých vynikající a majonéza od červených taky. no ale já si myslím, že hodnotit by se měla ryba a ne majonéza. takže tady bych modrým přiřkla vítězství. i když oni možná tohe kolo vyhráli a další dva chody vyhráli červení. škoda, že porota nezhodnotila všechny pokrmy – klidně i po vyhlášení vítězů. aby zdůvodnili svoje rozhodnutí.

19
libena
Reagovat

schvalte mi prosím komentář ze včerejška

20
Lukša
Reagovat

@libena: Ať hledám, jak hledám, netuším, co bylo na tom komentáři podezřelého, že rovnou neprolezl :-)

21
libena
Reagovat

@Lukša: no taky jsem si to říkala :-) v pohodě

22
Ludmila
Reagovat

@Wally: souhlas, taky mám na Pepu stejný názor. Jinak mi asi nejvíc vadí Ivka.

Přidat komentář