Panáček v reality show

Hubnoucí show Tlouštíci odstartuje přejídající se maminka Markéta

26. Březen 2020 | napsal(a): | reality show: Tlouštíci

titl.

Oblíbený pořad Jste to, co jíte, se vysílal několik let, proto zřejmě Prima vsadila na další „hubnoucí“ show Tlouštíci. Osm obézních účastníků, osm měsíců a každý z nich má svůj silný příběh. Pořad slibuje zdravou změnu životního stylu. Po odvysílání dílu vždy přímo navazuje pořad Tlouštíci extra, ve kterém se budou diváci seznamovat s trendy ve zdravém životním stylu, dostanou přesné návody na dlouhodobé snižování váhy, ale také získají rady, kterým mýtům by rozhodně pozornost věnovat neměli. Nezapomenou se probrat i hlavní problémy aktéra aktuálního dílu. Vypadá to na zajímavou novinku.

Životní restart

Roman Mrázek, programový ředitel skupiny Prima, k pořadu Tlouštíci: „Jsme rádi, že můžeme představit dlouhodobou radikální změnu životního stylu, která bude inspirovat diváky k tomu, aby se přidali. Během přípravy celého konceptu nám nešlo o krátkodobou změnu vizáže, ale o dlouhodobou proměnu každého z účastníků, která začíná v hlavě. Teprve pak se přesouvá do lednice a na talíř. Držím všem účastníkům palce, aby dosáhli cílů, které si stanovili na začátku natáčení. A divákům, aby jim každý den na cestě za změnou byl inspirací pro jejich vlastní životní restart.“

1a

O pořadu

Tlouštíci jsou jedinečným konceptem docu reality. Osm statečných účastníků proměny se svěří se svým příběhem. Zjistí, že za jejich nadváhou stojí nejen nekázeň ve stravování, ale také emoční přejídání a další faktory.
Cestou k vysněné postavě se musí všichni poprat nejen s neznámými potravinami nebo se zdravým jídelníčkem, ale také se zdravým a pravidelným pohybem. Kromě toho si musí udělat pořádek v životě, což je problematickým spouštěčem vzniku nadváhy. Nezdar, smůla a nevyřešené vztahy se zkrátka zajíst nedají. Tým odborníků se bude snažit pomoci účastníkům s životním restartem. Společně nastaví životní styl tak, aby k recidivě obezity už nikdy nedošlo. Není důležité jíst a hýbat se zdravě s nechutí, to hlavní je přijmout zdravý životní styl jako fakt.

MARKÉTA (40) – 122,5 kg

marketa

Sympatická maminka se těhotenstvím doslova projedla. Narodila se dvojčata, ona očekávala, že nabrané kilogramy poletí dolů, ale opak byl pravdou. Každý pokus o zhubnutí končil jojo efektem. Má skvělého manžela, dvě vytoužené děti a 122 kg nenáviděné váhy. Nestačí svým dětem, odkládá svatbu, nemá se ráda a začala se stranit lidí.

marketa1

Problémy s váhou má zhruba od devatenácti let. Nešťastné vztahy léčila jídlem a z 63 kg bylo rázem 75! Před těhotenstvím vážila 84 kg a během něj nabrala 25 kg. Diety, hladovky, vše končilo dalšími kily navíc. Dříve cvičila i 4x týdně, dnes jí působí problémy obyčejná chůze. Velkou oporou při cestě za vytouženou změnou jí bude o sedm let mladší partner a mladší sestra. Ta je na rozdíl od ní hubená a Markétu v hubnutí a dietách podporuje. Zaplatila jí třeba krabičkovou dietu nebo jí vařila. To, aby Markéta zhubla, je i velkým přáním její vážně nemocné maminky. Trápí se tím, že Markéta vypadá tak, jak vypadá. Podaří se jí vydržet? Bude z ní štíhlá nevěsta? Bulvár inteligentně uvedl její váhu po osmi měsících, ale nechte se překvapit.

Těšíte se? Já ano, hlavně v tuhle dobu, kdy nám zavřeli fitka, bazény, běh mám zakázaný, práci omezenou, co doma? Nepřejídat, cvičit, vydržet!

Jak to dopadlo?

Markéta opravdu vydržela nastavený režim dodržovat. Na nějakou dobu jí zdrželo onemocnění, ale já ji obdivovala, jak od začátku opravdu poctivě (v rámci možností) cvičila. I přes kila navíc, má tu výhodu, že vypadá mladší než je. Po úbytku kil bych jí čtyřicet netipla ani omylem. Za osm měsíců zhubla 25 kg a pokračuje v boji dál.

mark2

Zdroj: extra.cz, Prima.cz

Ajda

Začalo to kdysi dávno diskusí u Výměny manželek a skončilo... Vlastně neskončilo, jen jsem si z diskuse odskočila i mezi autory.

Tlouštíci

Diskuze k článku

Počet komentářů: 12
1
Lukša
Reagovat

Jsem zvědav, jak to dopadne. Původní Jste to, co jíte byl dobrý pořad, kde se ještě nehrálo primárně na HLP. Pokud by se to neslo ve stejné linii, tak by to mohlo dopadnout k našemu uspokojení. Ale obávám se, že právě HLP budou hrát prim a o hubnutí půjde až v druhé řadě. Pokud ne, budu jen rád.

Reagovat

@Lukša: Viděla jsem výsledek u Markéty, klobouk dolů. Výhodu vidím v tom, že jedou osm měsíců pod dohledem. Nechci sem dát hned foto, aby někdo neprotestoval, že chce být překvapený :D
Na Markíze měli Extrémní proměny, tam se hublo tuším rok. To byl formát podle amerického originálu Extreme Makeover, u Primy si myslím, že podle ukázek to nebude tak pompézní. U americké verze jsem „milovala“ toho kondičního trenéra. Důležitý je výsledek, uvidíme.

3
Lukša
Reagovat

Tak nakonec opravdu docela milé překvapení, žádné zbytečné okecávání, jako večerní kulisa naprosto v pořádku.

4
libena
Reagovat

pěkně zpracováno, markéta fakt zaválela, držím jí palce

5
Prochor
Reagovat

Mám dojem, že podobnou realityshow měli Slováci. Jmenovalo se to myslím Tučkovia. Tam tlouštíci pracovali na farmě a farmářka je brutálně proháněla.

6
DJ Vlado
Reagovat

@Prochor: Jenom tě opravím, Slováci mají podobný pořad, ale jmenuje se to Extrémné premeny a běží to na Markíze (vídal jsem na to upoutávku vždycky po reklamách mezi slovenskou Tváří) :-)

Reagovat

@Prochor: Tučkovia to byla parodie na hubnutí v režii Bučkovic rodiny. Otec Bučko známý z RS o jejich rodině zhubnul, protože mu šlo o zdraví, tak hurá, nový pořad byl na světě.

Extrémní proměny jsou super, hubnou rok a je to včetně lékařských zákroků.

8
Šarak
Reagovat

No to byla nuda, zpracovani poradu des. Jste to co jite bylo mnohem akcnejsi a to se psaly leta cca 2005-2010. Tohle nebyla reality show ale nuda. Ale uzitecnych informaci tam bylo dost. Zmenil bych ale nazev poradu, Tloustici zni, jako kdyby vlastne bylo fajn bejt tlustej. Navrhuji Špekny, Vyžranci, Prasata, Bačule, Čuňata, Tukomoři, Valibuci, Eklové, Břuchy, Koule, Tučňáci, Hnusíci, moznosti je spousty.

Reagovat

@Šarak: Proč hned tak hanlivé označení? Proč někoho urážet? Se přejídají, nevymlouvají se, jsou ochotni něco udělat. Markéta byla milá, pokorná, opravdu by si zasloužila označení, která navrhuješ?
Akčnější JTCJ bylo v tom, že Cajthamlová rabovala ledničky a předváděla stoly hrůzy, což se časem okoukalo. Máte pravdu, tady zaznělo mnoho rad, tak to má být, mně osobně tam vadila reklama na cambridge dietu, v JTCJ bylo reklamy až moc, hlavně u poslední řady mě vytáčela ketodieta. Ale chápu, že sponzoři jsou potřeba. Za mě příjemná změna, i když formát Extrémních proměn bych brala víc.

10
Lady XL
Reagovat

Tedy fakt jsem netušila,že jí je 40. Vypadá mnohem mladší a zvlášť po zhubnutí. Držím jí palce.

11
limbora
Reagovat

Tak jsem se na to podívala a jsem hodně sklamaná. Název mi nevadí, námět je vděčný, ale vše je tak odbyto. Poslepováno, všehochuť bez nápadu. Samozřejmě je to levnější než zakoupit práva na osvědčený pořad, ale toto je amatérská slátanina. Zatím si netroufnu napsat, že je to promarněná šance, počkám a ještě neodepisuji.

12
Nika
Reagovat

Zajímalo by mne zda se uvažuje o další sérii pořadu tlouštíci.

Přidat komentář