Panáček v reality show

MasterChef se vrací (castingové díly)

5. Únor 2020 | napsal(a): | reality show: MasterChef Česko

masterchef_2020_01

4. řada kuchařské show MasterChef je tu. Porota zůstává stejná, základní koncept také, několik novinek nás ale čeká, například imunitní výzva. Nově se bude soutěž vysílat dva dny po sobě, vždy kolem půl desáté ve středy a čtvrtky. Kdo se stane nejlepším amatérským kuchařem a vyhraje půl milionu a své menu v restauraci jednoho z porotců?

Nejdříve je potřeba prosít soutěžící v castingových dílech, ze kterých vzejde finálová šestnáctka. Hrstka šťastnějších se do ní dostane díky jedinému povedenému jídlu (loni se to povedlo třem), ostatní budou muset zabojovat ještě jednou (loni do finálového castingu prošlo 27 kuchařů). Zatím do finále prošel jen jeden soutěžící, a to návrhář Pavel Berky, který porotu nadchl kachním prsem s bramborem, fíkovou omáčkou a griliášem plněným kachní paštikou. Poté se už přesuneme do MasterChefovy kuchyně a dáme se do pořádného vaření.

Lukša

Mladý psavec, kterého to z komentářů vyneslo až na autorský post. Z reality show toho sleduji opravdu hodně, mezi mé nejoblíbenější se ale jednoznačně řadí Got Talent a The Amazing Race.

MasterChef Česko

Diskuze k článku

Počet komentářů: 36
Reagovat

Pokud někdo (Veronika) vezme na bramborovou kaši tyčák, tak tam nemá co dělat. Nechápu omluvy věkem.

2
Monika
Reagovat

Ja jsem naprosto nadsena, zda se, ze bude opet pokracovat dalsi famozni rada. Porotci naprosto bozi, skvele se doplnuji, za me je to nejlepe udelana show co u nas kdy vznikla.

3
anonym
Reagovat

Doufám, že tam nebude další Kristýnka a tudíž nebude nikdo chráněná oblast věkem a Přemkem :-)

4
Bejčice
Reagovat

Jsem četla „mástršéf dnes zvrací“ :D

5
Prochor
Reagovat

@anonym: Já jsem tajně doufal, že tam nebude ani Přemek. Tyhle vlasatý exhibicionisty hodně nemusím. Jinak Kristínku Nemčkovou doufám nenahradí Viki z Kyjova o které víme prakticky vše z úvodního medailonku, který byl k nepřečkání. Kristínka byla alespoň sympatická holčina i když je fakt, že šéfíci z ní byli na větvi.

6
libena
Reagovat

s viki to bylo trochu přehnané, ale ta holčina je mi jako člověk o moc víc sympatičtější než kristína řečená kristínka

pořad je super, porota taky, nemohla jsem se dočkat, jen škoda vysílacího času, uvítala bych to jako hlavní program po osmé

jako ten exhibicionista od filmu s lilkem byl hustej :-))

7
Mila1
Reagovat

Včera jsem nějak nezvládala první soutěžící, asi milá holčina, ale proč jí věnovali tolik pozornosti, to opravdu nechápu. Potom několik zajímavých soutěžících, kteří také postoupili, odbyli vteřinovými záběry.
Koukám také na Peče celá země a musím říct, že oproti MasterChefovi je tam daleko lepší atmosféra a méně namachrovaní soutěžící i porota.
A taky mi vadí počet reklam a pozdní vysílací čas.
Ale dívat se pochopitelně budu :-)

8
limbora
Reagovat

@Mila1: Vím, jak to myslíš, ale komerční média budou mít proste vždycky reklamu. Možná je v Pečeme poklidnější atmosféra, ale pro mladší ročníky nuda. A bez nápadu i bez vkusu – viz oblečení nebo fialový přeliv či spíše příliv paní Mirky. To už raději „namachrované“ ale opravdu špičkové kapacity v oboru, navíc zábavné. Prostě MasterChef je za mne kombinace vaření a zábavy, jsem ráda, že konečně i té zábavy. Snad nezklouzne moc nízko ta zábavnost, včera zatím u mne moc dobrý.

9
Monika
Reagovat

@limbora: Presne tak Pece cela zeme je desna nuda, zoufale nezajimava porota, ta nevkusna teta od plotny je od pohledu jak ze zavodni jidelny, nudni soutezici, navic soutezici mi prijdou jako treti liga, vytvory nejsou pekne ani na pohled az na par vyjimek obcas, to se s prvni ligou Master Chefa neda vubec srovnavat.

10
Lady XL
Reagovat

@Ajda: Souhlas – tyčový mixér…. uff.
Jinak je ještě brzy na hodnocení, zatím jsou jen castingy. Kyjovanka je mi sympatická, ale snad ji nebudou protěžovat…, uvidíme. Je pravda, že je zatím sympatičtější než „Kristínka“. Líbily se mi i obě Asiatky a jsem na obě moc zvědavá, zvlášť na „Čili“.
Jinak nevím, proč tak zle Moniko. To navážení se do Peče… Oba porotci jsou velcí odborníci ve svém oboru, ale nelze je srovnávat s kuchaři. Navíc se oba prezentovali hlavně v cizině. A jako ta „teta od plotny“ pro vás, mě zase moc nesedí dlouhovlasý diblík, jehož vlasy se neustále vznášejí nad ochutnávanými pokrmy… (aspoň že jsou umyté). Je nesmysl srovnávat oba pořady, když jsou koncepčně jiné. I ta licence jim zadává něco jiného – mimo jiné ne tu přehnanou rivalitu jako v MCH. A soutěžící v Peče jsou fakt lidi od „plotny“, nevyklube se z nich někdo, kdo je vyučený kuchař, jen to „nedělá“, kdo už se v kuchyni pohyboval… atd. Jak jsem četla, tak si ČT pečlivě lidi lustrovala, aby to vážně byli amatéři. A navíc, mě se to líbí, že jsou amatéři, že se jim občas něco spálí, srazí atd.
A podle mne taky nejde srovnávat oba pořady i z důvodu, že vaření v MCH je fakt složitější, vyžaduje více znalostí a fakt to každý nedá a naštěstí nestačí na účast, že se naučí 1-2 recepty… Zkrátka jsem ráda za oba pořady a budu se na oba dívat i proto, že je každý jiný :-)

11
Lady XL
Reagovat

Ještě doplněk – podívejte se na FB, kde jsou u každého článku z vysílání fotečky z domácího pečení. Je toho kvanta a je to moc milé, jak se lidé v dobrém chlubí, co vytvořili pro své blízké. A o to tady v tom pořadu jde! To přeci v MCH není a asi nikdy tak nebude. Nebo snad bylo na FB kvanta fotek domácích výtvorů podle vzoru uvařeného jídla Kristíny či někoho jiného? těžko a to i z důvodu, že vlastně ani pořádně nevíme, jak to vařili a i z důvodu, že to nebývají zrovna běžná domácí jídla…. :-). Nic ve zlém, sama to jako oni neumím a jen u toho slintám.

12
Prochor
Reagovat

@Mila1: Medailonek Viki byl tak dlouhý, že nám nezapomněla vysvětlit, že nejlepší lidi žijí v Kyjově. Já tomu říkám Moravská nemoc. Moraváci jsou fajn lidi dokud si nedají pár skleniček a začnou vysvětlovat, že moraváci jsou nejlepší na světě. V tu chvíli se zvedám a mizím protože sebechvála začně nesnesitelně smrdět.

13
Ajda
Reagovat

@Lady XL: Hezká srovnávačka, vidím to podobně. Se těším, až budou čerstvé borůvky a upeču koláč podle Mirky. Na vše nové je potřeba čas.

Věřte, že Přemek v Anglii žádné eso nebyl. Jeden z deseti v kuchyni. Chytil se v Brně a pak jeho ulítlý styl v Olomouci. Punčochář je medvídek a Kašpárek se nám pěkně vypapal, takový to byl hezký kluk. Hlavně že je pořád sympaťák.

14
Prochor
Reagovat

Zase abych nebyl jen negativní, tak jsou tam i zajímaví týpci. Třeba Asiatka Chilli bude hustá, roztomilý je šedovlasý model, který nám sdělil, že je mezi 15-ti nejkrásnějšími muži na světě :-) Jinak stařec Zdeněk to zkouší podruhé že? Tak schválně kam se až dostane letos.

15
Ajda
Reagovat

@Prochor: Děda v klobouku mě nebavil už vloni, zřejmě druhý Pátrovič, jen nějaký talent tam u něj bude 😀

16
Valamin
Reagovat

Tenhle pořad mě baví fakt hodně. Škádlení porotců mezi sebou a jejich hláškování je kolikrát ještě lepší než samotní soutěžící a jejich výtvory.

17
Mila1
Reagovat

LadyXL: mám to podobně jako Ty, oba pořady mám ráda, jen jsem zmínila atmosféru v obou pořadech – v Peče si lidi pomáhají, v MasterChefovi bylo v minulých sezonách dost případů, že někteří soutěžící nehráli zrovna férově.
A možná je to i tím, že porotci v Peče.. jsou pro mne noví, neokoukaní, kdežto ta trojka MasterChefů se už tak trochu opakuje (ale na druhou stranu, co mají pořád říkat.. )
Na Moniku nemá cenu reagovat, ona má pocit, že vše ví nejlíp, tak jí to nechám :-)

18
Mila1
Reagovat

@Prochor: No příště přijde v kroji. Máme se na co těšit :-)

19
anonym
Reagovat

@Prochor: Jen to ne, králíček, stehýnko, slaninka, kroketky, perníček, s tou bude sranda :-)

20
libena
Reagovat

no tak dneska to teda nezvládli – místo ve 21.30 hod masterchef začal až ve 21.48 a po jedné soutěžící je už reklama :-((((

22
Ifa
Reagovat

Modni navrhar sije na posledni vitezku Kristinu, viz jeji Instagram
https://www.instagram.com/made_by_kristina/?hl=cs

23
limbora
Reagovat

@Valamin: Naprostý souhlas. A ty vražedné pohled porotců, když vařil nametený “ Američan“, pouštěla jsem si to vícekrát:-))))))) Baví mne i práce střihačů, dokonale byla sladěna muzika Toto Cotugna i s tím, jakoby se zadřela deska ve chvíli když Amík vysypal zeleninu do dřezu. V toho kůži bych tedy být nechtěla. Ale pořadu pomohl, ačkoli to asi neměl v úmyslu:)))))

24
Mila1
Reagovat

Mě teda včera naštvalo, že posunuli vysílání skoro o dvacet minut. To prostě nedávám, přece jen druhý den vstávám brzo do práce, takže jsem se dodívala jen do toho modního návrháře (moc se mi líbil) a pak šla spát. Jsem jen zvědavá, jak bude stíhat vyměřený čas, až budou soutěžit, přijde mi, že je sice velmi pečlivý, ale trošku nesíihá.
Líbila se mi i slečna s bramborovými knedlíky, jen nějak nevím, zda zrovna tohle jídlo patří do MasterChefa. Mohli jí taky říct, že sice dobré, ale bez invence..
To mne víc okouzlil pán s koulemi z aloe a krevet, to si myslím, že koukali i porotci :-)
Pavlína se svým dortíkem sice postoupila, ale proč přitom dělala takové psí oči na porotce.. Chápu, že to jsou nervy, ale tohle mi přijde už hodně přehnané.

25
Mila1
Reagovat

Oprava – ty koule byly pochopitelně z avokáda, ne z aloe.. :-)

26
Lady XL
Reagovat

Sakra, já na to včera úplně zapomněla :-) (a přežila jsem). Tak jsem zkoukla z archivu a ten nametenec, no to byla síla. Fakt jsem doufala, že „jim to nenandá“, prostě že nepostoupí. Ani ne pro alkohol, ale ty silácké řeči. Jo bavila mne v tu chvíli kamera, střihy na tu jeho partnerku, jak málem omdlévala, jak by snad byla raději na jeho místě, aby to dovařila ok a hlavně vypadala, že by mu nejraději jednu vrazila, aby se vzpamatoval a vystřízlivěl… :-). Ty knedlíky – no jasně, nevypadají in, ale jak tam podotkli, bylo na nich poznat, že vařit umí, že ovládá určitě víc. To už zkušení profíci poznají, jak moc ta „obyčejná“ klasika je dobře uvařená. Taky se obávám o návrháře, že bude mít problém s časem. Je pečlivka, detailista. U koulí jsem skoro čekala druhý postup přímo do konečné šestnáctky. Jinak už tam máme 3. dámu z Asie. Jsem zvědavá, jak si případně povedou s českou kuchyní. Aby některé nebyla jako minule ta …., no ta ze Španělska. Vše mělo španělský podtón…. :-).

27
Monika
Reagovat

Ten modni navrhar mi jako favorit neprijde. Urcite bude mit asi cit pro kreativitu a talire budou vizualne pekne, ale take u nej vidim boj s casem a praci pod tlakem. Klidne muze brzo odejit. Honza i Kristina byli uz na castingu silnejsi. jestli bych nekoho asi nepustila, tak to byla slecna s knedliky. ten talir i vypadal jak ze zavodni jidelny, neprisla ani s nejakou modernejsi verzi.

To zpozdeni bylo jen tenhle tyden mimoradne kvuli specialu – koronaviru, sice mi to prislo uplne mimo do vysilani, nechapu proc tim zdrzovat vysilaci cas, ale pristi tyden uz by mel byt klid. Jednou se to dalo prezit.

28
Prochor
Reagovat

Létající popcorn mně vedl k zamyšlení v čem se vlastně má pražit aby nebyl za chvíli v kuchyni všude kam se podíváš.

29
RenataE
Reagovat

Má se pražit v hluboké pánvi pod pokličkou :)

30
anonym
Reagovat

@Prochor: Logicky, poklička :-)

Tentokrát mě nikdo nijak nezaujal kromě pána, který sundal 47 kilo a vařil srdíčka. Jinak docela bída, rádoby moderní vaření se změnilo na přeplácené talíře vším, co je po ruce.

31
Prochor
Reagovat

@anonym: Ten pán nakonec se dvěma roztomilýma holčičkama mně typově připomíná bankéře Petra s jeho dcerkama. Vsadím se, že v rodinném speciálu mu bude pomáhat starší dcerka stejně jako pomáhala Isabelka Petrovi při přípravě francouzské palačinky Crepes suzette.

32
Lukša
Reagovat

@Prochor: Pokud takový speciál bude a pokud tam proleze :-)
Dnes uzavřeme třicítku soutěžících, kteří se příští týden utkají o konečnou šestnáctku.

33
anonym
Reagovat

@Prochor: Uvidíme, mně je sympatický, asi mu budu i fandit :-)

34
Ina
Reagovat

Postoupila i paní, která vařila v prostřenu. Tenkrát ji spolusoutěžící sejmuli. Vařila perfektně, ale byla taková chlubivá. Na ni jsem zvědavá, jak si povede. Minule jsem úpěnlivě fandila Honzovi. Doufám, že letos nevyhraje protekce. Moc se těším na příště, tam se teprve ukáže, kdo na to má.

35
Wally
Reagovat

@Ina: ta v tom šedém mikádu? Byla mi povědomá, ale tápala jsem.

36
Ina
Reagovat

Wally, jo ta…..

Přidat komentář