Panáček v reality show

Masterchef Česko (12.6.): Kdo se stane nejlepším amatérským kuchařem?

11. Červen 2019 | napsal(a): | reality show: MasterChef Česko

ms_finále

Velké finále je tady. Celkem jsme sledovali 22 dílů, ve kterých museli soutěžící nejdříve projít přes casting, poté získat místo v TOP16 a následně krůček po krůčku přečkat různé nástrahy, které jim připravili kromě porotců také například vojáci, děti nebo celebrity. Výsledkem je tato trojice, titul a půl milionu k tomu může získat ale pouze jeden.

Kristína Nemčková – Kristína se v kuchyni pohybuje už od svých pěti let. O vaření a receptech si vede svůj blog a peče dorty na zakázku. Kachní prso, které naservírovala na castingu porotcům, je zaujal natolik, že jí poslali rovnou do TOP16. V průběhu soutěže byla vyřazena, podařilo se jí ale probojovat zpět. Stane se z ní nový Masterchef?

Jan Vorel – Honza má oproti ostatním zásadní nevýhodu, a to šest prstů na rukou. Svůj handicap ale ani jednou nezmínil a jeho kachna s petrželkovým pyré ho vystřelila přímo do TOP16. Stejně jako Kristína i on už vypadl, dokázal se ale vrátit a teď ho čeká boj o titul.

Lea Skálová – Lea je vystudovaná grafička, pracuje ale jako barmanka. Do soutěže se přihlásila proto, že už bylo na čase, aby se stala slavnou a mohla přestat chodit do práce. Zapíše se ve středu do historie a bude se vařením živit?

Lukša

Mladý psavec, kterého to z komentářů vyneslo až na autorský post. Z reality show toho sleduji opravdu hodně, mezi mé nejoblíbenější se ale jednoznačně řadí Got Talent a The Amazing Race.

MasterChef Česko

Diskuze k článku

Počet komentářů: 101
2
Khajka
Reagovat

Taky se vám otevírá nůž v kapse, když slyšíte „plating“?

Reagovat

Tak se jen potvrzuje, že Kristinu protlačil až do finále Přemek.

4
Wally
Reagovat

@Khajka: Ano.
A při každém hodnocení porotců, že je jídlo málo kyselé. Bych jim to polila 8% kvasným octem, ať jsou spokojený.

5
Monika
Reagovat

Ten Premek mel pro Kristinu vzdycky slabost, ale to si snad dela prcu ne? Jinak Honza nadherny talir, radost na pohled,

6
Prochor
Reagovat

Mně by nenapadlo vařit smrk. Já trouba ho po vánocích vyhazuju:-)

7
Khajka
Reagovat

Přemek je z Kristiny úplně posr… Co už, nenaděláme nic.

8
Mila1
Reagovat

@Khajka: Nejen Přemek.. bohužel

9
Lukša
Reagovat

Jojo, ten Přemek ji pěkně tlačí.

10
Mila1
Reagovat

Ach jo, Honza..

11
Khajka
Reagovat

Honza si to právě teď asi prohrál. 😐

12
Culi
Reagovat

Už je asi jasné, že vše směřuje k vítězství Kristíny. Ach jo. Velká škoda té Honzovy chyby.

13
Monika
Reagovat

Ach jo Honza takovou debilni chybu udelal, nechapu, ze pracuje s necim co si predtim nevyzkousel a nevedel, jak se s tim pracuje. Prisel o dost bodu bohuzel.

14
Lukša
Reagovat

…a přitom taková blbost

15
Mila1
Reagovat

Ta Kristìna je tak studená

16
Emeke
Reagovat

Boha…

17
Pattrick
Reagovat

Jak nečekané…

18
Khajka
Reagovat

Jak jsem byla víceméně spokojená s celým průběhem soutěže, tak s vítězkou tedy spokojená nejsem.

19
Mila1
Reagovat

@Khajka: Pro mě je vítěz Honza

20
Khajka
Reagovat

@Mila1: I pro mě.

21
Lukša
Reagovat

@Khajka: Tak tak, řada většinou super, ale s vítězkou spíše nespokojenost. No jo, není každý den posvícení.

22
Enaz
Reagovat

Přála jsem to víc Honzovi, ale bohužel, zkazil si to sám. Věřím, že by byl vyhrál.

23
Ajda
Reagovat

Kristina i matka, obě studené, protivné čumáky. No co už, dopadlo to jak se dalo čekat. Škoda Petra, vítěz má příchuť cinknutí.

24
Lukša
Reagovat

Mimochodem další česká záležitost, kde je v popředí jiná národnost (byť třeba už jen okrajově)

25
Monika
Reagovat

Teda ta matka Kristiny je tak nesympaticka. Prekvapil me dnes Petr, prej by to mel vyhrat Honza, protoze je nejlepsi kuchar. Koukala jsem jako blazen…jak jsem ho nemusela, tak uz minule mi ho bylo lito, ze nepostoupil…Honza si to tak podelal nebyt te banalni chyby, vyhral by to on.

26
Ludmila
Reagovat

Nechutnala jsem, tak jen od pohledu
předkrm – Lea
hlavní chod -Kristina
zákusek – Kristina
přesto si myslím, že nejlepším kuchařem z těch 3 byl Honza, bohužel udělal chybu u hlavního chodu a navíc Kristinu těžce tlačil Přemek a Punčochář, ale Honza to tím ledem podělal, to je bez debat

27
Ludmila
Reagovat

jinak mne překvapila v předkrmu syrová kachna, není to nebezpečný?

28
Culi
Reagovat

Takže Honza byl za předkrm vychvalován (i když body tomu neodpovídaly), u hlavního chodu se sice dopustil té zbytečné chyby, ale i tak říkali porotci, že by to jinak bylo nejlepší jídlo, měl (aspoň dle reakcí porotců) nejlepší dezert.
U Kristíny se porotci rozplývali akorát nad hlavním chodem, předkrm kritizovali a dezert nehodnotili s nějakým větším nadšením.
Takže „logicky“ – vítěz Kristína. Tak fajn. Jak se mi tahle řada MasterChefa líbila, tak si z ní odnesu nepříjemnou pachuť.

29
Mila1
Reagovat

@Ludmila: Ikdyby to nepodělal ledem, stejně by protlačili Kristinu..takhle to aspoň vypadalo jakžtakž věrohodně .Ve finale měl být Petr a ne ona

30
Ina
Reagovat

Skvělá a zábavná schow, ale vítěz byl pro me Honza. Skoda

31
Ajda
Reagovat

Rozplývali se nad zmrzlinou z portského, krásný servis, malém vylízali talíře a pak… rozhodne čokoládový drcek, nic extra hezkého. Už jen chyběla pohádka o babičce.

32
Mila1
Reagovat

Řada to byla úžasná..až na ten závěr

33
Wally
Reagovat

Vítězné menu MCH:
syrová kachna
dýňová polévka s jehněčím
mufin s omáčkou

34
Lukša
Reagovat

@Ajda: Moje řeč, Honza měl dezert minimálně od pohledu hodný Masterchefa a ani porota nemohla odolat. A pak Kristina přinese kousek buchty v něčem plovoucí a je to lepší? Možná chuťově, ale na pohled fakt ee.

35
Monika
Reagovat

Podle me rozhodovalo jen a jen hlavni jidlo, nechteli to menit po hlavnim jidle. Je to zvlastni Honza ztracel jen pouhe dva body na Kristinu, jeho dezert byl jednoznacne nejlip okomentovan, presto nevyhral, takze ty dezerty se asi ani nehodnotili…

36
Ajda
Reagovat

Poučení do další řady – oprášit prarodiče a patřičně je umět prodat.

37
Monika
Reagovat

Kurna to me tak stve. Z dezertu Honzy jsou tak nadseni, celej ho sni, pejou na nej ody, u Kristiny..jsem rad, ze se ti konecne podaril dezert vlaznym hlasem…no a vitez je kristina omg

38
Ludmila
Reagovat

Mně se hlavní chod Kristiny líbil. Privaro miluju, nicméně tohle její jídlo by se dalo nazvat i maso z dýňovou omáčkou, ale vyfikundace na prívarok zní lépe, tak asi tak

39
Wally
Reagovat

@Ajda: U Kristiny mám už několik kol pocit, že ji to nebaví a jen plní něčí sen. Dneska mi to došlo, MCH se stala její matka. Kristina měla vše perfektně naučené a jakmile ji něco vykolejelo z jejího manuálu tak byla v koncích. Ale čím Forejta a Punčocháře matinka podplatila nevím.

40
Ajda
Reagovat

@Wally: Babičkou 😍

41
Monika
Reagovat

nejak nemam naladu to hledat, ale kdyby nekde bylo hodnoceni dezertu, hodte to sem, plz :-)) podle toho hodnoceni myslim, ze vsichni davali 4,3,3 kombinace 5,3,2 moc nesedi se slovnim hodnocenim..porad se nemuzu dobrat te vysledne kombinace u kristiny …

42
Prochor
Reagovat

@Monika: Mně udivilo, že nakonec neuvedli konečné skóre. Nebo jsem to přehlédl. O kolik Kristína podle poroty porazila ostatní by mně zajímalo.

43
anonym
Reagovat

Konečné skóre neuvedli, zřejmě se nehodilo do krámu bodovat dezert. Málem se rozplynuli jako pára nad Honzovým dezertem a bác ho, vyhrála Kristina s babičkou, možná proto, že vaří od pěti let, nebo se do ní některý z porotců zamiloval.
Tak hezky to začalo a tak podivně skončilo. Co bych dala za výhru Petra a klidně by mohl říkat i salátek. Porotci zklamali, tak okatě prosazovat Kristinu nemuseli. Začínám je podezřívat, že jí podstrčili i tu porci perličky vcelku.

44
Ajda
Reagovat

Dezert opravdu rozhodl. Podle chvály musel být ten Honzův daleko před zbylými dvěma, ale dle Punčocháře byl Kristiny famózní a rozhodl. Bodové rozdíly byly po dvou kolech minimální, takže Kristiny dezert museli bodově přepálit a tím pádem to slovní hodnocení ztrácí význam. Příkaz zněl jasně, Kristina musí být vítěz!

https://www.blesk.cz/clanek/celebrity-serialy-filmy-kino-a-tv/609611/vitezem-masterchef-cesko-je-sedmnactileta-kristina.html

45
libena
Reagovat

@Ajda: příkaz zněl jasně :-( máš pravdu. celou soutěží se prolíná těžká tlačenka kristíny a to je to jediné, co má v téhle řadě hořkou pachuť.
jinak naprosto skvělá řada, pro mě byl dávno vítěz petr. když vypadl, fandila jsem honzovi. no ale to se holt nehodilo do krámu, protože vyhrávají pořád chlapi. byl potřeba další „silný“ příběh, který se odráží i v nadpisu v článku z blesku – sedmnáctiletá! holka. kdypak se komu poštěstí, aby mohl říct, že má jednu z nejmladších vítězek (nevím jak to vypadá celosvětově, ale myslím, že takových moc nebude). když už bylo finále v tomto složení, měl vyhrát honza!

lea jako holka bohužel na vítězství neměla, ale její progres během soutěže je úžasný. a svým optimismem nakazila určitě každého.

na tuhle řadu budu přesto vzpomínat tak, že jsem hltala každý díl, bylo to super. to nadšení mi zkazil konec minulého dílu a finále. přesto vše to bylo úžasná řada, a těším se na další. doufám, že porota se nezmění – radek kašpárek je boží

46
Lady XL
Reagovat

Tak jsem taky zklamaná, i když jsem na 80% tušila její vítězství… Ale držela jsem palce Honzovi, který to měl vyhrát a nakonec i víc Lee než Kristíně. A to jsem té holčině držela od začátku palce, ovšem postupně mé sympatie ztrácela… Několikrát se dalo říci, že postoupila jen díky sympatiím a že „je jí teprve 17 let, tak jí to odpustíme“ na úkor jiných soutěžících. Na rozdíl od Ley ona podle mne ztrácela a nerostla. Určitě má chuťové buňky atp., ale recepty má podle mne nadřené. Od začátku se jí ustupuje – věk učinkování v soutěži – nad 18 let, u ní nevadí 17 let, vyslovený amatér to také není, jak jí prezentují. Teď vyplynulo, že byla na stáži v hotelu v Holandsku a jinde – mě to nevadí, ale ať furt nezdůrazňují amatérismus, ten si představuji jinak. Na kritiku moc zvyklá není a pod tlakem se celkem hroutí. Její výtvory na IG jsou krásné, ale to proto, že si s nimi může vyhrát, čas ji netlačí, lecos může napravit atp. V reálném vaření je to jiné. Ale osobně jsem z ní měla také ten pocit, jak tu píše Wally – z domova zněl příkaz – vyhrát. Vždyť i tu výhru prožívala matka víc jak ona. Ona prožívala jen prohry, pokažené jídlo. Jó být v porotě žena, tak to možná dopadlo jinak :-), takhle Punčochář slintal nad Kristínou a hodně ji bodově nadhodnocoval, dalším porotcům se možná zamlouvala i maminka…. :-).

47
Franz
Reagovat

Kristíně blahopřeji k zaslouženému vítězství. Asi jsem zde jediný, který to Kristíně přál celou soutěž. Šikovná, mladá dívka, která něco ví o vaření a spoustu dospělých žen ji může jen závidět. A to možná je ten problém, proč je tu tolik nepřejících příspěvků.
Jediná negativní věc je, že finále by mělo být točeno až tak týden před uvedením, aby diváci tohoto pořadu čtvrt roku dopředu neznali vítěze.

48
Jossie
Reagovat

@Franz: nejste jediný – také to Kristíně přeju, byla hodně kreativní, nechápu tady tu zlobu proti ní. Namyšlená mi opravdu nepřipadá e že by měla nadřené recepty, to už vůbec. Chyba byla, že ten dortík jí porotci málo vychválili a pak to vypadá, že ho měla horší, než Honza – ona ho ale měla složitější a určitě byl famózní. Navíc Kristýnapo hlavním jídle vedla. Ona měla vůbec všechna jídla hodně složitá a nikde nešla na jistotu a riskovala – i to oceňuju a víc si to zaslouží. Honzovi jsem to také přála, ale odstřelil se opravdu sám – nebýt suchého ledu (což je mimochodem zbytečná frajeřinka, to už je dneska opravdu přežitek), opravdu možná mohl vyhrát.

49
Monika
Reagovat

Do budoucna by se mi libilo, kdyby vychytali to bodovani a porotci by mezi sebou nevedeli, jak hlasoval jejich kolega, aby se s temi body nedalo manipulovat a prepocitavat tak aby to vyslo….proste rozdeleni bodu na tajnacku do obalky od kazdeho porotce po kazdem chodu…

50
anonym
Reagovat

Nějakou zlobu nikde nevidím a nečtu. Každý má jiný vkus i co se lidí týká a ne každému je Kristýna příjemná svým chováním. Což taky dělá hodně. A co se týká vaření, byli tam lepší. Soutěž není o věku a když někdo vaří od pěti let tak má děsivý náskok u těch, kteří začnou v 15 :-) Porotci zřejmě dezert vychválili málo, protože nic zvláštního to nebylo. A co jako pak chválit, že?
@Franz: Určitě nebudeš jediný, který byl a je z Kristýny nadšen a držel jí palce, takových je hodně, včetně porotců. Jen bych si dovolila podotknout, že Kristýně skutečně nic nezávidím, naopak, mládí vpřed, ale po svých. Řeči o závisti jsou mimo mísu. Je to takové oblíbené rčení v Čechách, když není jiný argument. Ať si holka slávu užije i s maminkou a babičkou, je jí přáno.

Tento rok byl mimo jiné i dost zábavný, díky za to. Jen ten konec trošku trpký, zase, jak pro koho :-)

51
Jana
Reagovat

Jak jsem předpokládala, pro mě trochu trpká příchuť na konec jinak skvělé řady.
Kristina má neuvěřitelný talent, to nikdo nepopírá. Ale pokud Oliverovi řekli, že se musí vyvařit a chce to ještě trochu praxe, tak jsem přesvědčená, že to samé platí u Kristiny.
Bohužel se nemohu zbavit dojmu zasahování produkce a režie :-(
V článku na webu píšou, že u Kristiny rozhodl dezert. Pokud ano, pak je to opět špatná práce střihu a režie, protože to tak na obrazovce při hodnocení rozhodně nevypadalo. Trochu mi to připomnělo federální řadu, kde se porotci také úplně nesešli ve slovním a bodovém hodnocení a Petrovo vítězství zavánělo produkčním zásahem… (podpořeno tím, že po finále se Petr rozešel s přítelkyní a začal vztah s důležitou osobou ze štábu).

53
Ajda
Reagovat

@Franz: Závidět? Proč a co? Půl mega dnes nic extra není, navíc její rodiče budou hodně za vodou, je jim přáno. Chováním mi víc sedla Lea, upřímná radost, u Kristiny jsem měla pocit, že je pořád v křeči, hlídá si každý výraz.
Kristina měla hodně štěstí na porotce, protože to, jak občas s odporem o některých surovinách mluvila, to jí ubíralo body u diváků. Kiksů předvedla jako každý dost, nebyla dokonalá, i když moc chtěla. Je to soutěž, neberu věk, neberu VLP, kterými mě na začátku dost štvali a Kristině ségra a babička jako mantra vydržely až do konce. Pořád ji všichni chválí za věk, u mne má největší obdiv Honza, jak vše zvládal i s handicapem. To nikde furt neznělo, jen mladá, mladá, mladá 😂

54
Monika
Reagovat

Lea desne pozitivni clovek, strasne fajn baba, jak ji bylo uprimne lito, ze to Honza pokazil, malem se rozbrecela. Jinej by byl rad, ze to favorit zkazil a dal mu sanci, fakt neskutecna.

55
Lady XL
Reagovat

Jednu chvíli jsem si všimla, když stáli s jídly před porotou, jak Kristína obhlíží jídla svých soupeřů, no a tvářila se tak zvláštně, no jakoby jí vadilo, že to oběma vyšlo a jídlo vypadá velmi dobře. Ostatní dva se přitom pořád soustředili na povídání porotců a jen na své jídlo.
Já si prostě nemohu pomoct, vše směřovalo k jejímu vítězství a nedej bože, kdyby neměl Honza pokažené hlavní jídlo :-)… Hodně budu spekulovat, když řeknu, že kdyby bylo třeba, tak klidně mohli Honzu varovat, co to s jídlem udělá… :-).
Ale u Kristínina jídla bylo zajímavé, že sama přiznala, že se omáčka lehce zdrcla a bylo to vidět i při bližším záběru, že nebyla tak hlaďounká, přesto to najednou nevadilo….
No nic, nikdy to nebude stoprocentně spravedlivé, každý porotce má jednak jinou chuť a jiné sympatie…. To by se muselo hodnotit anonymně, bez znalosti, kdo to uvařil a ještě by nesměli mezi sebou vědět, kolik kdo komu dal…

56
JanaM
Reagovat

Není mi jasný jak to tedy bylo s tou syrovou kachnou – napřed porotci mluví o tom že se jim nechce jíst syrová kachna, potom to najednou bylo dobrý? Osobně nemám kachnu vůbec ráda, tak se ptám zkušenějších – dá se to jíst bez tepelné úpravy?

57
Ludmila
Reagovat

@JanaM: taky jsem se lekla, když je to drůbež, ale ano děla se carpaccio i z kachny, takže asi stejně rizikové, jako třeba hovězí tatarák

58
Ajda
Reagovat

@JanaM: Oni nejdříve zavrhovali i to zauzení kouřem, pak že prsa mají nějakou šlachu a nejdou s ní kousat, na to ji upozornili a poradili. A nakonec jedli syrová prsa, bez úpravy a mlaskali, nic nebyl problém. Lanýže a ovoce nee, ale nakonec to bylo skvělé propojení chutí. Už se nedivím že Sapík st. si rád pochutná na obyčejném rohlíku se sádlem a s krystalovým cukrem. Tihle tři by od Kristiny slintali i na chleba s máslem.

59
Ajda
Reagovat

@Ludmila: Drůbež je asi daleko rizikovější, nechtělo se jim do toho. Pokud je hovězí tatarák z kvalitního masa a slušného řeznictví, je v pohodě.

Ale možné je všechno https://www.idnes.cz/recepty/carpaccio-z-tunaka-hoveziho-i-kachny.A130307_154417_recepty_job

60
Ajda
Reagovat

Zdůvodnění poroty – jedině dezert od Kristinky byl dezertem, pěkně čokoládovým, ty druhé dva obsahovaly sýr!!!! Vždyť to právě vychvalovali a nechápu, proč by v dezertu nemohl být i sýr, ten je v mnoha třeba italských receptech.

https://masterchef.nova.cz/clanek/novinky/o-vyhre-kristiny-nemckove-rozhodl-v-podstate-detail-porotci-masterchefa-prozradili-co-bylo-stezejni.html?fbclid=IwAR1aNwo59Dx-GSa0Fy3o6PTUmVyg1HZFUfvoiZwhWJYXkRmISxshR8Dq_pI

61
Johana
Reagovat

Včerejší finále jsem neviděla a ani se mi do toho nechce. Jak porotci odstřelili Olivera a následně Petra, kteří by Kristínu v jejím popostrkovaném tažení na vítězství ohrožovali, bylo mi hned jasné o co jde.
Chtěla jsem si počíst na facebooku, ale je to asi všechno zablokované, což by vypovídalo hodně o nadšení diváků z vítězky.

62
Johana
Reagovat

Ale vlastně, co je divákům do toho, koho chce produkce a porotci za vítěze? Čí jsou peníze na výhru, ten rozhoduje:)

63
Honzad
Reagovat

@Johana: Co to je za blbost? Vůbec nic zablokovaného není, na FB Masterchefa normálně probíhá diskuze, včetně velké kritiky vůči vítězce.

Za mě je ten velký hejt na sedmnáctiletou talentovanou holku přestřelený. Sám jsem vítězství přál Honzovi a po skvělých ohlasech na jeho dezert jsem i věřil, že nakonec vyhraje (ale to bylo dáno špatným střihem), dokonce nebudu ani zavírat oči před tím, že minimálně třeba pro Přemka byla Kristína očividně favoritkou, ale že bych se za to měl automaticky pouštět zrovna do ní? Prskat taky kvůli její povaze, jejím pohledům nebo snad dokonce snad spekulovat, jak je to projekt vám nesympatické maminky, to je fakt k smíchu. Jako by snad ona spolu s rodinou zmanipulovala celý štáb a dokráčela si nezaslouženě za neregulérní výhrou. To vážně nestačí říct „gratulace vítězce, za mě to měl být Honza“ a přidat k tomu obyčejné argumenty týkající se jídla bez zmínek ad hominem? A ze vztahu mezi Leou, Honzou a Kristínou ani nijak nevyplývá, že by se třeba Honza cítil ublížený… V mých očích nad o něco nápaditějším a lepším kuchařem vyhrála kuchařka s největším potenciálem. A fakt za to do Kristiny nepotřebuju kopat.

64
Johana
Reagovat

@Honzad: prošla jsem si svoje příspěvky a žádný hejt vůči Kristíně jsem nenašla, pouze jiný názor…a to se snad smí, nebo ne?
Opět jsem zkoušela facebook, všechny vyhozené odkazy hlásili zablokovaný obsah, ale dostala jsem se tam přes pár dalších kliků, takže sorry.

65
Honzad
Reagovat

@Johana: Na tebe jsem reagoval pouze v souvislosti s Facebookem, to podivení se nad emocionalitou příspěvků mířilo tak nějak obecně. Je to zřejmé na FB i tady a myslím, že úplně zbytečně. S jiným názorem jsem zcela v pohodě, vždyť já měl taky „jiného fanouška“, jen některé poznámky ohledně Kristiny jako takové jsou prostě z mého pohledu už dost navíc.

66
anonym
Reagovat

@Honzad: Jestli se např. Honza cítil nebo ne ublížený neodhadnu, zřejmě proto, že je to slušný kluk a umí se přiměřeně slušně chovat. Radostí ale zřejmě Kristinu v náručí nenosil. Předpokládám, že vyhrát chtěl každý stejně jako Kristina. Já tady pořád žádné kopání do té holky prostě nevidím, jen se tady píšou názory jak na její vaření tak na její chování. A že je chování Honzy případně Ley pro lidi příjemnější je fakt. Vařili dobře všichni tři, Kristina o kapku míň, zmrvila toho v soutěži nejvíc, toť můj názor, ale opravdu do ní nekopu. Já výhru nehradila, možná sponzor, který platil, měl i své požadavky na vítěze, nic nového by to zase nebylo:-)
@Ajda: No vida a mascarpone spadlo z lopaty, kdo by to řekl :-) Pánové porotci kapku nedomysleli, první dva dezerty málem snědli i s talířem, třetí stačilo jen obhlídnout a bylo rozhodnuto :-)

67
Jana
Reagovat

Tak pokud někomu chyběly body, Nova je zveřejnila:

Zde je přehled součtu všech bodů jednotlivých finalistů:
Kristína – 33 bodů
Honza – 29 bodů
Lea – 28 bodů

Jak byly ty jednotlivé chody?

68
Sa. I.
Reagovat

@Jana: 67

Vítězné menu vtipně shrnuto od Wally :-)

Vítězné menu MCH:
syrová kachna
dýňová polévka s jehněčím
mufin s omáčkou

69
Prochor
Reagovat

@Jana: Vychází to takhle:
Honza:…. 8+11+10=29
Kristína: ..9+12+12=33
a Lea: ….13+7+8=28

70
Wally
Reagovat

@Prochor: Kristina měla po předkrmu 8. Byla poslední.

71
Ludmila
Reagovat

@Prochor: tak to mi uniklo, myslela jsem že nejméně bodů u předkrmu dostala Kristina

72
Prochor
Reagovat

@Wally: Aha, takže Honza a Kristína byli naopak. První kolo určitě vyhrála Lea a v druhém už vedla Kristína s 21 body. Takže to bylo asi takhle(druhý pokus):
Honza:…. 9+10+10=29
Kristína: ..8+13+12=33
a Lea: ….13+7+8=28

74
Wally
Reagovat

@Honzad: Právě, že já u ní žádný kuchařský potenciál nevidím. Jakmile má jen malinko zaimprovizovat, tak je mimo. Na jejím IG jsou všechna jídla naprosto dokonalá. Což je samozřejmé, každý dává to nejlepší. Ale úprava talířů tam má celkem jednotný styl. A vůbec neodpovídá tomu, co předvedla v MCH. Dnes prohlásila, že MCH si zamilovala od prvních řad a všechny sledovala, poslední řady už ne, byla v USA. Ani neví kolik a jaké řady vlastně byly. Prostě mi ta slečna nepřijde věrohodná. A taky mi hodně vadilo její opovrhování určitými (levnějšími) potravinami, že tohle ona nepoužívá.

75
Monika
Reagovat

Takze za posledni chod byly body asi takto. Kristina: 4,4,4
Honza 4,3,3
Lea 3,3,2

Nejak mam pocit, ze Kristina by stejne vyhrala, i kdyby Honza nepodelal hlavni chod s tim ledem, proste chteli za vitezku sedmnactiletou holku, ten pribeh se dobre i prodava.

76
Ajda
Reagovat

@Wally: Souhlasím se vším. Ambiciózní šprt, který má vše perfektně nadřené, ale běda ho něčím rozhodit, v tu chvíli je v háji. Vyváděla nad mletým masem, šunka se jí hnusila, srnčí hřbet rozkrájela…. U ní mám v paměti navždy lasagne a kuřecí křídla v kečupu.

Smekám před celou šestnáctkou soutěžících bez ohledu na věk, každý byl skvělý kuchař.

77
VojtaP
Reagovat

Osobně mám z finále dobrý pocit, užil jsem si to, protože jsem to přál všem a osobně si myslím, že to bylo neskutečně vyrovnané. Skvělé finále! Kristýnu rozhodně nevnímám jako neregulérního nebo nezaslouženého vítěze.

@Wally: je jí 17, osobně jsem v 17 ani nevěděl, čím bych se chtěl živit, natož mít pro něco takový zápal a takový talent. Říct, že v ní není žádný potenciál je kravina, nenech se vysmát, má celý život a kariéru, a tím pádem i nabírání dalších zkušeností před sebou. Navíc teď ve finále neimprovizoval nikdo, všichni měli menu namyšlené dopředu, naopak minule museli trochu improvizovat jak Petr, tak Kristýna ve výzvě se 7 surovinami.
Zkrátka pokud Kristýna vaří taková jídla teď a bude chtít na sobě dál pracovat, tak může být jen lepší. A srovnávat výtvory soutěžících na IG a v soutěži je ještě větší blbost. Doma na to mají libovolný čas, nikdo je nestresuje, to je pak jasné, že ty jídla vypadají jinak. Třeba u těch makronků je ten čas a soustředění esenciální pro podařený výrobek.
Místy to tady fakt zavání zbytečnému hledání výtek kvůli sympatiím.

Mám za to, že kdyby Honza nechtěl zbytečně machrovat a nepohřbil si hlavní chod takovou logickou blbostí (dát teplé jídlo na suchý led o mínus 50 stupních je opravdu holá blbost), tak to mohl s přehledem vyhrát. Jeho jídlo jsem jako on dopředu nepromýšlel a když zmínil tu věc s tím ledem, tak mi bylo hned jasné, že z omáčky bude kluziště než se to dostane k porotcům. Sami porotci říkali, že kdyby to nebylo na skrz zmrzlé, tak ty body vypadají jinak a osobně jsem myslel, že ho za hlavní chod ohodnotí ještě hůř, bylo by to zasloužené za to zbytečné vytahování.

78
BezKomentare
Reagovat

Nee vubec tu do ni nekopete. Akorat na ni nenechate nit suchou a jeji vyhra vas totalne vytaci. Hnus. Tady se schazi zvlastni sorta lidi se zvlastnimi nazory, to uz kazdy vi. Vyhra se tu vzdy preje pokornym a nudnym lidem (Petr, proboha ktera tv by takhle nevyraznyho cloveka chtela za viteze?). Nedej boze, kdyz je nekdo sebevedomej (Kristina) nebo temperamentni (jeji mama), to uz je ohen na strese (u Star Dance uz na ne padaj mdloby, ze bude tancit Koukalova a ze budou problemy, pritom na ne se kazdej fan reality show naopak tesi, vadi jim Genzer, kterej je pro me naooak jedinej duvod, proc bych to zapnul). Fandi se tu predevsim predpubertalnim holkam, lidem v klobouku a osklivym lidem (komplexy diskutujicich). Nikdo z nich Kristinino jidlo nejedl, ale kazdy tu s jistotou vi, ze varila nejhur. Wtf? Velky gastronomii taky moc nerozumej, neznaj vyrazy jako espuma a plating a vadi jim. Neznaji ani carpaccio z kachniho masa. Udelat dokonalou cokoladovou penu je umeni a urcite to neni zadna buchta nebo drcek a rozhodne je to vetsi prace nez Honzuv dezert, ktery patri k tem nejjednodussim. Co chtit ale po lidech, pro ktery je vrchol gastronomie bucek nebo utopenec. Taky jsem mu fandil ale ocividne uvaril hur. Krom toho mne zas prislo, ze Forejt neustale protezuje prave jeho. Ale ani tak bych v pripade jeho vyhry netvrdil, ze je to cingly.

79
BezKomentare
Reagovat

@Ajda: Holka ty mas dost. Z tebe ta zavist vylozene kape. Uz sem radsi nepis.

80
VojtaP
Reagovat

@Ajda: Nevím jestli vytýkat kuřecí v marinádě je fér, když měla studentskou ledničku, kde nic nebylo, to samé lasagne v rámci tématu jídlo z dětství. Že by někdy byla vyloženě rozhozená se mi taky nezdálo, spíš naopak na sobě nenechala znát stres, když se jí nedařilo, nevzdávala to a jídlo dokončila.

Uznávám, že u ní byl znát v některých oblastech nedostatek zkušeností, hlavně co se týče time managementu nebo vaření surovin, které neměla tolik odzkoušené (hřbet). Takové kiksy tam měli asi všichni (někteří menší, někteří větší) a určitě se nedá říct, že někdo z top 16 by byl vyloženě špatný kuchař, což se dalo poznat už u castingů. Každý je prostě dobrý v něčem jiném a nemůžou být všichni experti na všechno.
Myslím, že se tady rozjel zbytečný flame, který si vítězka nezaslouží. Hlavně často bez pádných argumentů na základě osobních sympatií/antipatii.

81
Nika
Reagovat

Já jsem spokojená jak s celou soutěží, tak s vítězkou. Přála jsem to všem třem, všichni mi byli sympatičtí včetně Kristýny a moc jí vítězství přeji. Taky nerozumím té zlobě zde vůči ní, mně nepřišla ani namyšlená, ani falešná, ani zákeřná, ani netalentovaná a bez potenciálu a nevím, co ještě (nesympatická maminka, babička a určitě i celá familie) prostě 17 letá holka, co skvěle vaří a chtěla vyhrát jako každý z těch soutěžících, navíc se s tím nikdo z nich netajil. Proč jsou ambice Kristýny špatně a u ostatních sympatické? Kristýna nebyla ani studený čumák, jednoduše byla celou dobu hodně soustředěná. Její dezert byl opravdu hravý, nechutnali jsme ho ani jeden a podle toho, jak Přemek rád experimentuje, i rozumím tomu, proč se mu líbil. Hlavní jídlo měla na pohled krásné a nejspíš i hodně dobré, dezert také vypadal skvěle. Takže nevím, proč taková kritika. Jasně, že asi hrál roli i příběh, ale nemyslím, že by to byl lajtmotiv vedoucí k výsledku. Já té holce gratuluji a stejně tak i všem ostatním finalistům, byli všichni výborní:))

82
VojtaP
Reagovat

@Nika: pěkně shrnuto. Taky by mě zajímalo, proč jsou ambice, sebevědomí a soutěživost u Kristýny špatně a u jiných OK. Ono se to neodpouští ani v jiných soutěžích u nás, spíš má někdy člověk pocit, že je to až trestné. Vítěz se prostě takto nechová a ve výsledku si to nezaslouží, je až moc dobrý a dává to na sobě znát.

83
Libuše
Reagovat

Vazim si vsech diskutujucich, kteri se drzi tematu a hodnoti soutez nikoli ucastniky diskuze.
Taky mi to bodove hodnoceni Kristyninych jidel moc nesedi se slovnim hodnocenim. U predkrmu se porotci rozplyvali na Leinym melounem, u dezertu nad Honzovou panacottou, tak to pak ty body u Kristyny fakt nechapu. Honza dojel presne na to, co uz jsem tu driv kritizovala – touha se necim zvlastnim blysknout.
Jinak mi to tedy vcera prislo hodne spatne sestrihane, z pripravy jidel jsme videli dost malo, zato tam bylo zbytecne moc zaberu do publika.

84
Prochor
Reagovat

@Nika: Samozřejmě souhlasím že všichni finalisté jsou borci. Kdybychom mohli ochutnat, tak bychom stejně mohli jenom říct jestli nám jídlo chutná nebo ne jako ty děti ve školní jídelně. Já jsem třeba některé recepty vůbec neznal a nevěděl bych jak má ten recept přesně vypadat. Takže je správné, že hodnotí šéfkuchaři. Z finalistů na mně ale největší dojem udělala Lea. Lea asi není takový maniak do vaření jako třeba Kristína, která vaří od útlého dětství. Je to barmanka, která si to šla zkusit a dokázala se během soutěže neuvěřitelně zlepšit. A to na mně vždycky udělá v jakékoliv reality show velký dojem. Takže klobouk dolů a hodně štěstí v životě Leo:-)

85
Nika
Reagovat

@Prochor: já obdivuji všechny soutěžící, protože ty výtvory byly většinou opravdu hodně zajímavé a jak sama ráda vařím a ráda experimentuji a taky se snažím vždy dobře vychutit každý pokrm, tak takovou fantazii opravdu nemám, abych dokázala zkombinovat suroviny tak, jak jsme viděli, a udělat z nich navíc na talíři ještě umělecké dílo. A to jsem o generaci starší než ta děcka. Fakt klobouk dolů. Já tak neprožívám, zda vyhraje ten nebo onen, ono je to vlastně jedno, ano, jde o půl mega, ale tak o tohle snad tady nikomu nekráčí. Myslím, že všem soutěžícím celý MCH dal hodně, někam se posunuli a dostali příležitost pracovat v tomto oboru i nadále. Aspoň většina z nich, A to je podstatné, ne ten pomíjivý okamžik vítězství. Nezajímají mě ani přidělené body a nepočítám, kolik dostal ten nebo onen. Já jsem se celou dobu hodně bavila, něco jsem se dověděla, líbili se mi hodně tentokrát porotci a budu se těšit zase na další řadu:))

86
Nika
Reagovat

@VojtaP: já mám sebevědomí ráda:) A nevadí mi, když ho někdo ukáže. Samozřejmě, když na to má. Pak je vše v naprostém pořádku.

87
Ajda
Reagovat

@VojtaP: Každý má nárok na svůj názor, sto lidí, sto chutí. Každý tam dělal kiksy, ale u ní jsem měla pocit, že vždy proplula, prostě náklonost poroty byla očividná. Už jen to neustálé zdůrazňování věku, zdrobňování jména, to u nikoho jiného nedělali. Proč? Je to o věku nebo vaření? Je mi celkem jedno, že vyhrála, tipla jsem to už na začátku, ale nejsem jediná, kdo se nad celým průběhem „podivuje“. A ono je čemu se divit. Závěrečné zdůvodnění poroty, že vyhrála, protože jediná měla dezert bez sýru, pěkně čokoládový, tak to je hodně na hraně uvěřitelnosti. Ale něco říci museli.

88
Ajda
Reagovat

@BezKomentare: Hochu, závist? Možná u tebe. Vlastní názor, třeba kritický, nemusí být závist. Ale jo, nejsi první ani poslední, já už roky závidím všem v RS :D

89
anonym
Reagovat

@BezKomentare:
Mohla bych, s dovolením, místo plating použít slovo servírovat, místo hejtování si zanadávat? Snad tím neporuším dobré mravy.
Carpaccio, jinak taky tenké plátky syrového masa a v tomto případě kachního, tedy drůbežího, může být nakaženo salmonelou. Já si vystačím s hovězím. Je s podivem, že se tohle jídlo objevilo v soutěži. Škoda, že se z toho všichni ochutnávající ….a Kristina by měla po machrování. V tomto případě je i bůček zdravější :-D
@VojtaP: Honza zamachroval se suchým ledem, Kristina se syrovou kačenou. Výsledek stejný, nepoživatelný. Znám děti, dneska už dospělé, kteří se v pěti letech zapálili pro sport a ejhle, je jim 20 a neustále se zdokonalují. Tudíž proč ne, Kristina začala v pěti vykrajovat linecký a v 17 vyhrála soutěž kuchtíků a nadále se může také zdokonalovat. Někdo se zapálí pro sport, někdo pro vaření, někdo stihne obojí. Jen proto, že já jsem v 17 neuměla zalít ani kafe neznamená, že je Kristina zázrak. Ano, je šikovná, ale nemusí být každému sympatická. Když tam vlezla, tak snad chtěla ukázat vaření a ne kolik jí je. Honza má dost velké fyzické postižení, nevšimla jsem si, že by se nad ním jásalo, jak dokáže naporcovat rybu, jak zvládá jemné práce při vaření. Bere se to tak, jak to je. U Kristiny se neustále poukazuje na její věk :-D

90
anonym
Reagovat

@Ajda: Ano, při Farmě bylo viditelné, že zelenáš závistí, jak tam mančaft dojí kozy :-D

91
Honzad
Reagovat

@anonym: Ale v tom je přece ten zásadní rozpor. Poukazovala na svůj nízký věk snad sama Kristína? Zaznělo od ní někdy „myslím, že na to, že je mi teprve 17, jsem dost dobrá“? Nebo to je akorát motiv, který z logických a příběhových důvodů vytahovala především produkce? V takovém případě je prostě směšné něco takového vyčítat samotné vítězce. Jako by se snad ona sama nad ostatní kvůli svému mládí povyšovala. V tomhle byla totiž stejná jako Honza – oba jsou extrémně cílevědomí, oba se chtěli ukázat, oba byli občas přemotivovaní a ani jeden z nich nepoukazoval na to, že by snad měl mít nějakou nevýhodu, ať už kvůli věku nebo handicapu. Tak kde je ten rozdíl? Není, tohle je jenom dvojí metr, protože Honza nevyhrál.

92
anonym
Reagovat

@Honzad: Nepsala jsem, že ona se svým věkem snad manipulovala a čekala úlevy. Napsala jsem, že tam nelezla kvůli věku. Je to rozdíl, co myslíš ty? Její věk jako na kafemlýnku zdůrazňovala porota a její fanoušci.
Ještě jednou napíšu, že to, že nevyhrál Honza je mi líto. Napsala jsem něco zase špatně? Ano, jako vítěz by mi tam víc seděl i Petr. Kristina na tohle vůbec neměla. A zapomeneme na věk, ano? Který tady neustále její zastánci zdůrazňují :-D
To, že vařila nejlíp, si klidně mysli, já ti to vymlouvat nebudu, ale já si to určitě nemyslím a mám na to snad svaté právo. Kuřecí křidýlka, lasagně, makronky, poprve držela v ruce šunku, tím mě opravdu nenadchla a klidně může mít třeba jen 15 let :-D Ještě jednou, není to soutěž o věku, ale o vaření a v tom případě byl lepší Petr, Lea, Honza.

93
Wally
Reagovat

@Honzad: Zdůrazňování věku u Kristiny vidím jen u jejích obhájců a obdivovatelů. :D))

94
Johana
Reagovat

Je známá pravda, že když někdo někoho z jakéhokoliv důvodu obdivuje, je slepý a hluchý k jeho chybám…a my, co jsme slepě neobdivovali, ale ty chyby reálně viděli a psali o nich, jsme obviněni ze závisti, nesnášenlivosti a hejtování.
Paradoxem je, že jediným argumentem názorové protistrany, na základě kterého bych si měla vstoupit do svědomí a změnit názor na toto podivné vítězství, je věk vítězky…jenže to mi nestačí.
Než nařčení ze závisti a nenávisti, co tak vysvětlit jak třeba došlo k zázračnému znovuposkládání po prkně rozsypané nádivky, nebo jak se dá okrájet připálený trhanec tak, aby nebyla cítit spálenina a takové kapacity, jak naši porotci, mlaskali blahem…samozřejmě, že se to může stát každému, proto budu ráda za každou dobrou radu, kterou v budoucnu využiji, když se mi to stane.

95
Prochor
Reagovat

Já myslím že i ti, kterým není Kristína sympatická uznávají, že na svůj věk vaří výborně. Mně tenhle fakt ale nešokuje protože jsem přesvědčený, že děti se dokáží naučit neuvěřitelné věci. Stačí jako příklad malé gymnastky nebo krasobruslařky. U Kristíny mně připadá spíš neobvyklé, že mladá hezká dívka se vrhne zrovna na vaření.
Vítězství ve finále bych taky nepřeceňoval protože záleželo na subjektivním rozhodování (zase podobně jako v krasobruslení). Takže kdyby rozhodovali jiní šéfkuchaři, mohl při stejných výkonech klidně vyhrát někdo jiný. Takže nemá z toho cenu dělat zase takovou vědu.

96
anonym
Reagovat

@Johana: Možná, že nějaké vychytávky Kristina zveřejní.
Mě by zase zajímalo, jak se z kuřecích křidýlek v kečupu dá udělat taková dobrota, že Přemek, jindy vybíravý mlsoun, jedno do sebe natlačil a ještě si pochvaloval :-D anebo jak se dá Punčochář přesvědčit pouhým pohledem na talíř, že placce mletýho s plackou sýra se dá říkat lasagne. Zřejmě rodinné recepty babičky.
@Prochor: Mladá hezká dívka je z ní dnes, na vaření se vrhla v pěti letech, jak mohla v pěti letech vědět, do jaké krásy vyroste, no ne? Možná by se dala na modeling.

97
VojtaP
Reagovat

@Johana: funguje to i naopak, když je člověk rozhodnutý, že daného člověka nemá rád, tak je o to snažší najít na něm chyby :)

anonym: sorry, ale pracovat se suchým ledem o -50°C a nepředvídat, co to udělá, když na to položí talíř s teplým jídlem je opravdu větší prohřešek, než nestihnout zaudit kachnu. Kristýny time management jsem zmiňoval jako její jasnou slabinu, která ji párkrát zradila a stalo se to i teď. Tuším, že ztratila dokonce na předkrmu víc bodů než Honza na hlavním chodu. To taky indikuje, že by klidně mohl s přehledem vyhrát, ale naopak si to tím prohrál, i když to protivnice nemuseli mít o tolik lepší.
Navíc k mému překvapení se kachna opravdu dá jíst i syrová. Většina lidí radši upřednostní syrové hovězí, ale reálná hrozba, že s masem může něco být v nepořádku je v podstatě stejná. Vždy záleží na původu masa a způsobu přípravy. Osobně bych sice taky syrovou kachnu nejedl, ale to neznamená, že je to kulinářsky špatně. Při troše googlení jsem na první dobrou našel recept na kachní tatarák přímo od punčocháře, přitom on Kristýny předkrm kritizoval nejvíce.

Mě spíš víc tady irituje nepřiměřené hodnocení jejího výkonu nebo hanění jejího menu na základě antipatií a následné vymýšlení spekulací o manipulaci, je to směšné. O dvojím metru ani nemluvě. Udělat tu samou chybu s ledem Kristýna, tak si ani nedovedu představit, co by tady schytala za čočku a tituly, jak je namyšlená, že se chtěla hvězda jen ukázat a narazila a kdesi cosi.

Mě osobně taky nebyl sympatický Petr, právě jeho jsem měl za vzorného vlezlého žáka, který měl látku našprtanou dopředu a taky pro mě jeho jídlům chyběla nějaká osobní přidaná hodnota (kromě palačinek, které vařil s dcerou). Ovšem i tak jsem dokázal ocenit, jak dobře téměř pokaždé uvařil. Jelikož jsem sám amatér a laik, tak mě nebylo v této soutěži zase těžké nějakým výtvorem ohromit :D :D

Abych uzavřel dlouhý příspěvek, tak podobné chyby, které se tady u Kristýny nejvíce propírají měl během soutěže také Honza i Lea, suma sumárum by to podle takového měřítka nemohl vyhrát nikdo. Stejně tak měli všichni tři během soutěže a ve finále famózní výtvory, kterým by si to vítězství zasloužili, vítěz však mohl být jen jeden.

98
anonym
Reagovat

@VojtaP: já s tebou souhlasím, nikde jsem nepsala, že suchý led je bezva nápad :-) Sice nevěřím, že dojel na tento průšvih, ale už je to jedno.
Syrové se dá jíst každé maso, je otázka, co to s tebou udělá. Víš, co s tebou udělá salmonela? Já ano. Drůbeží maso a je to známo víc let než je mně, a to je už co říct, je pro tuto nákazu jako dělaný a to včetně kačeny.
Kuchař Punčochář ať si dělá tatarák z čeho chce, já se syrovému drůbežímu vyhnu. Salmonelu jsem si nevymyslela:-) Při troše googlení to najdeš také na první dobrou.
Co se týká osobních příběhů či přidaných hodnot, klidně se obejdu, pokud je babička zmiňovaná při každém druhém jídle. Že má Kristina hodně sympatizantů je fakt, z větší části je to osazenstvo mužské. Ženy patrně zkoumají i vaření a chování. To není nic proti Kristině, holka je to hezká, možná kdybych byla dědek v letech, tak budu taky pomlaskávat a nebudu řešit rozpadlou perličku, případně lasagne které vypadaly jako zbytky z kuchyně smetený na lopatku. Koneckonců má holka na diskuzích reklamu, každá je dobrá i ta negativní, nějak začít musí.

99
Johana
Reagovat

@VojtaP: rozhodnuta nemít Kristínu ráda ( silné slovo, spíš jde jen o sympatie) jsem vážně nebyla, dokonce bych jí, jako rozená Slovenka, měla fandit a abych pravdu řekla, na začátku soutěže to tak i bylo.
Z poslední fáze soutěže si však od ní nevybavuji ani jedno jídlo, hodno finále MCh. Nepočítám tu vejpůl překrojenou srnčí svíčkovou, tu měl vynikající i Petr.
Prostě jsem měla pořád pocit, že se ani moc snažit a zdokonalovat nemusí, protože ji stejně porotci prostrkají až do finále.

100
Wally
Reagovat

Forejt se inspiroval u Petra?

https://www.instagram.com/p/ByxqTTwF03T/

Přidat komentář