Panáček v reality show

Masterchef Česko (13.3.): Božské dorty (rekap)

13. Březen 2019 | napsal(a): | reality show: MasterChef Česko

53536615_2181587561922338_3144881822723211264_o

Jubilejní desátý díl byl ve znamení sladkého. Na 11 amatérských kuchařů totiž čekala výzva v podobě dortu. Pro některé premiéra, jiní naopak zapomněli v obchodě životně důležité ingredience. Trojice soutěžících se navíc musela obejít bez mixéru. Komu se podařilo upéct nejlepší dort? A snědl Jan Punčochář ten ukázkový celý? 

Po kouzelnickém kousku se na stole objevuje pořádný dort a soutěžícím je jasné, že jejich noční můra (nebo sen?) je tady. Musí za 2 hodiny připravit dokonalý dort. Poradí si Mona, která je z toho (jako vždy) na prášky? Zvládne Petr, který dort ještě nikdy nepekl, něco spatlat? Uvidíme, ale ne každý bude mít pečení tak snadné. Tři z nich si totiž budou muset poradit bez mixéru. Kačka, která vyhrála v minulém kole, vybrala Olivera (který doma beztak mixér nemá), Ester (která má sice páru, ale taky zničený ruce) a Šárku, která to sakra musí zvládnout, když přece za jejích mladých let mixéry nebyly, stejně jako vložky, žejo. Jo, a taktika v tom byla!

Hned jsme začali a Katka nemá máslo. Naštěstí si půjčila od vedle a mohla pokračovat (škoda, že nemají zakázáno vyměňovat si suroviny, byla by sranda). Kristína si dorty přivydělává a zvolila mrkový dort, se kterým si sakra věřila. A hádejte co. Zmrvila to na n-tou. Mezitím Mona neví, Šárka míchá, Ester míchá, Petr chlastá a Honza papá dorty. Denise ze sladkého hráblo a pustila se do tance, kterým strhla i porotu. Taneček byl tak divoký, že z něho až vychladl korpus (kdo pořád neviděl, tak ZDE). A pokračujeme dále, Kačka hoří, Kristína sténá, Petr improvizuje, Honza staví šikmou věž, Mona je šťastná a Honza Punčochář brzy pukne. Naštěstí je tu konec a jde se ochutnávat.

Soutěžící museli připravit dort dobrý, ale také dobře vypadající. Bohužel se porotci rozhodli, že neochutnají všech 11, ale jen ty pěkné. Dostalo se tak na Olivera (vypadal fajn, ale nechutnal fajn), Leu (krásný dort, ale suchý) a Monu (super zeleninový, ale mohl by být kyselejší). Dále přišla před porotu Kačka (dobře udělaný), Ester (jako z dětství, super) a Petr (vláčný, křehký, chutný). Ester, Mirek, Denisa, Kristína i Jan tak pracovali nadarmo. Kdo ale rozhodně situaci nepromarnil byl Petr, jehož dort Pavlova, který dělal prvně v životě (a navíc pro manželku), byl údajně nejlepší. Petr tak může jít na balkon a všichni ostatní budou vařit znovu.

Souboj o udržení v soutěži bude probíhat ve dvojicích, které určí Petr. Spolu si tak zavaří Mona s Oliverem, („podle mě jako za mě vybral dobře“), Honza a Šárka („mám rád, když se ti dva doplňují, takže vyberu člověka, který je tu jeden z nejlepších, a člověka, který vaří úplně jiným stylem (čti „jednoho z nich nesnáším a doufám, že si vjedou do vlasů), Ester a Kristína, Lea a Mirek a Kačka s Denisou. Soutěžící dostali chviličku na výběr fajnovýho jídla (Šárka trucovala) a jde se vařit. Parádní vařeníčko, kde skoro vše fungovalo perfektně, ale přerušili porotci, které taková no stress atmosféra nebavila. Co takhle provést nějakou lumpárnu? Co třeba prohodit jídla? A paradoxně, po prvotním šoku, se několik týmů vzpamatovalo, a do dalších 45 minut se pustily s ještě větší vervou. Nejlépe se dařilo Lee a Mirkovi, které stres vůbec nedohnal, a Šárku s Honzou výměna sblížila. Naopak Katka s Denisou se složily a Kristína s Ester nevěděly, co z těch surovin uvařit. Specifickou skupinou pak byla Mona s Oliverem, kde se Oliver naštval a prakticky rozložil jejich dvojici. A aby toho nebylo málo, hádali se ještě o vajco.

Přeskočme hodnocení jídel, vypíchnu jen nedopečené maso a přesolenou omáčku u Denisy a Kačky. A nesmíme zapomenout na Monu, která si opět neodpustila potopit vlastního spoluhráče.

Nejhorší jídlo připravily Kačka s Denisou a je tedy potřeba rozhodnout, která z nich půjde domů. O tom rozhodne citronové soufflé. Po krátké instruktáži od Honzy Punčocháře se holky pustily do vaření. Denisa na to šla od oka, Kačka zase neměla dostatečně našleháno, ve výsledku ale měly obě část ještě syrovou. Proto nerozhodla kvalita, ale chuť, Jan Punčochář hlasoval pro Denisu, ostatní pro Kačku. Soutěž tak opouští Denisa. A tentokrát se už nikdo neobětoval, takže definitivně opouští soutěž.

Zhodnocení

Sladká výzva byla opravdovou výzvou, a konečně nemohu napsat, že se většina soutěžících popasovala se soutěží se ctí, jelikož několik dortů opravdu nevypadalo dobře. Přesto je škoda, že porotci neochutnali všechny, obzvlášť vezmeme-li v úvahu, že v závěrečném úkolu také rozhodovala jen chuť. Překvapením je vítězství Petra, který v poslední době spíše stagnoval a s dorty neměl mít zkušenosti. Naopak cukrářky nenadchly. K druhému úkolu nemám výtek, díky prohození se soutěžící dostali z komfortní zóny a předvedli, jak dokážou reagovat na nečekané události. Vznikla nová přátelství, jiná se ještě více potrhala, ve výsledku ale spravedlivě skončily v rozstřelu dvě slečny. A ta, která už měla vypadnout dříve, vypadla tentokrát doopravdy. I když Kačka to měla nahnuté a zachránil jí spíš povedenější dort, nežli syrové soufflé.

60 dělostřelců, pořádná zima a 10 soutěžících. Další díl uvidíme už ve středu.  

Lukša

Mladý psavec, kterého to z komentářů vyneslo až na autorský post. Z reality show toho sleduji opravdu hodně, mezi mé nejoblíbenější se ale jednoznačně řadí Got Talent a The Amazing Race.

MasterChef Česko

Diskuze k článku

Počet komentářů: 60
1
Pattrick
Reagovat

Tak po tom, jak mě to docela bavilo, tak tohle byl nejvíc sračkoidní díl ever! To prohození byla taková podpásovka, že být produkční, tak se hanbou propadnu.

2
Jana
Reagovat

Tak prohozeni je naprosto beznou soucasti MC…
Denisiny prupovidky mi vadi, cim dal mene sympaticka je mi Mona :-(
Katky mi bude lito…

3
Pattrick
Reagovat

@Jana: Já si teda nepamatuju žádný díl US verze, kde by došlo k prohození jídel.

4
Wally
Reagovat

Kačenu si tam asi pěstují. Jak se chudáci porotci hroutili, že jí to suflé evidentně nejde.

5
Culi
Reagovat

Taky mi to prohození přišlo jako velká sviňárna, zvlášť když nedostali aspoň minutu na to, aby si ze skladu vyzvedli další ingredience.

6
Monika
Reagovat

Naopak prohozeni bylo naprosto super, kdo chce vyhrat masterchefa musi zvladnout vyzvy, musi umet improvizovat, tohle byla suprova zkouska. za ctyricet pet minut musi skvely kuchar umet predelat sebehorsi jidlo.

7
Prochor
Reagovat

Moniku bych za parťáka teda nechtěl. Vedle ní nesmíte nikdy klopýtnout protože vás okamžitě potopí. Jinak příští díl vypadá docela na dobrou srandu.

8
Lukša
Reagovat

Náhodou kdyby je nechali pěkně v klidu dovařit, byla by to nuda. Takhle museli už za pochodu řešit, co a jak, čímž se jejich dovednosti povedlo otestovat lépe. A nakonec z toho vznikla dokonce nová přátelství.
Jsem rád, že Kačka přežila, Denisa už jednou prakticky vypadla, takže i proto myslím, že vybrali jí. Ale bylo hodně cítit, že porotci Katku podrží, co to půjde.

9
Lukša
Reagovat

@Jana: Mona mě štve čím dál víc. Neumím přesně popsat, čím to je, ale obecně z jejího projevu na mě jde nějaká negativní energie.
@Prochor: 60 jídel pro dělostřelectvo? Sem s tím! :D

10
Prochor
Reagovat

@Lukša: Já v první chvíli myslel, že je to nějaká ukázka z černých baronů:-)

11
Jana
Reagovat

Mne se u toho libilo, jak rikali, ze se to i s temi surovinami dalo udelat jinak… Kdyz tuhle rosadu udelali kdysi v czsk, tak Misu strasne sprdli za to, ze tam nedala citron…

12
anonym
Reagovat

Výměna dvojic byla dobrá, mně se líbila, obzvlášť jedinci, kteří změnu těžce vydýchávali. Kdo umí vařit, tak si poradí a jak bylo vidět, tak si i většina poradila a dobře.
Vyřazení Denisi se mi taktéž zamlouvalo, už tam stejně byla dýl, než měla.
Porotci pořád super, všichni tři, ale trochu mi nepřišlo fér, že neochutnali všechny dorty, tedy i ty méně vzhledné. I když v případě Punčocháře se dá chápat, že by do sebe už víc nedal.

14
Johana
Reagovat

Cukrářské díly mám všeobecně ráda a včerejšek byl zábavný i díky tomu podrazu s výměnou.
Velmi nesympatická mi je od začátku Mona. Nevěřím ji ani slovo. Kdyby v životě nic nepekla, netroufla by si rovnou na dort ze zeleniny. Dost pochybuji, že to byl nápad z čistého nebe. A tím, jak se před porotci snažila potopit Olivera, kterého půlka jídla i přes jeho naštvanost z výměny byla lepší, jen potvrdila, že je typická šplhounka.
Líbili se mi Mirek s Leou, jak vzali výměnu s nadhledem a úsměvem.
Závěrečné suflé katastrofa, měly vypadnout obě.

15
Jossie
Reagovat

Mě cukrářské díly nebaví, ale zase bylo fajn, že vlastně ty největší cukrářky pohořely. Také mi přišlo nefér neochutnat všechny dorty – mohli alespoň říct – chuť dobrá, ale prezentace děsná.
U Olivera bych se Mony trochu zastala, fakt byl na facku – je v soutěži a má komunikovat i když se mu něco nelíbí. Já mu celkem fandím, ale hřebínek by trochu potřeboval srazit. Myslí si o sobě nejvíc ze všech soutěžících.
Jinak ty dvě děvenky – Kačka s Denisou – jak nemohly skousnout, že jim to vyměnili (i když ani nám to nepřišlo moc fér, prezentovat cizí jídlo) a ještě si moc pochvalovaly, jak udělaly steak a když jim porota řekne, že není dobře udělaný, tak na to říct: „sto lidí, sto chutí“? No kde to jsme, budeme poučovat vyhlášené šéfkuchaře?
Moc se mi líbil Petr a tentokrát zabodovali Mirek s Leou, jak je to bavilo včetně výměny a zrovna u nich mě mrzelo, že je nenechali dodělat jejich jídlo, přišlo mi nejzajímavější :)

16
limbora
Reagovat

Vím, že je to soutěž, že jde o prestiž a prachy, ale kvituji, že jde o zábavu a ne o život. Že to vědí nejen porotci, ale i soutěžící a přesto viddíme výborné výkony. Už nikdy mi z hlavy nevymizí snad nejvtipnější porotcovská scénka v histori nejen kulinářskch reality, tedy to chlazení korpusu dortu Denisy. Ganga style 2. Pouštím si to dokola a přeji si, aby to tomto duchu pokračovalo. A souhlasím s těmi z vás, co jim teď vadila namyšlenost Oliverka a pobavil Míra s Leou. Neměli bychom opomenout, že bankéř Petr sestavil dvojice velmi mazane. A zatímco jsem si nejdříve říkala, proč vybral do dvojive i dvě podobné dívky, pak jsem mu dala za pravdu. Ačklli nej dvojie byla za mne Hoza se Šárkou , už i kvuli vývoji jejich vztahu Ale doufám, že ještě někdy dojde na dvojici Šárka a Ester. Ale to by se ten díl měl točit někde mezi zdravotníky, protože to by mohla téct krev… ::-)))))

17
Johana
Reagovat

@limbora: prosím, můžeš napsat ve které minutě byla ta scénka s chlazením korpusu? Asi mi to uniklo.
Bohužel, Oliver si to svým zapšklým chováním po výměně dost pohnojil asi i do budoucna. Byl to úkol kreativity, což je nepostradatelná vlastnost dobrého kuchaře a porotci určitě hodnotí soutěžící i podle toho. Oliver by se měl zbavit té své úporné snahy po dokonalosti, na kterou vlastně doplatil jeho tým při vietnamské kuchyní…pak z něho bude šikovný kuchař, talentu má dost.

18
limbora
Reagovat

@Johana: Zjistím, napíši. Ale viděla jsem to už i jako klip na instáči porotců.Bezva. Podívám se, ale bylo to tak v první pětině -podle chladnoucího korpusu.

19
Lukša
Reagovat

@Johana: Souhlasím, že šlo o jednu z nejlepších scének, proto jsem ji nemohl nechat bez povšimnutí :D
https://giphy.com/embed/EPJqJjdFvHo6MiXDku

20
Lady XL
Reagovat

Přidám se – taky mi vadilo, že neochutnali vše. Navíc jsme takhle přišli o podívanou na všechny výtvory. Byla jsem zvědavá na Šárku, která to asi zase překomplikovala. Ale chtěla jsem vidět, jak to vyzdobila. Škoda, že tam nemají nějaké chladné zázemí jako v americké verzi. Takhle jsou znevýhodněni ti, kdo mají hutné korpusy, které pomaleji chladnou než taková Pavlova, i když i tady to byl risk.
Momentálně mi víc než Šárka vadí Mona, která sice byla upozaděná Oliverem, ale ani ona není bez chyby. V podstatě je něco jako ta Šárka – rýpnout si a hlavně na sebe jakkoliv upozornit. Nevěřím jí, že ještě nikdy nepekla dort a přitom jde rovnou do zeleninové verze! Neměli tam recepty, museli to dávat „od oka“, takže její „nepolíbenost“ pečením dortů je lež.

21
Johana
Reagovat

@Lukša: díky, teď jsem si všimla, že návod na ruční chlazení korpusu je i v úvodu článku.
Budu se opakovat, ale ti porotci mě fakt baví a snad to nezakřiknu když napíšu, že tato série se kvalitou blíží US verzi.

22
Prochor
Reagovat

@Johana: Přesně tak. Podle mně je Oliver fajn kluk, který je zvyklý v presu dělat a nekecat. A po prohození se snažil zorientovat o co jde a jídlo dokončit. A v tu chvíli do něj začala Mona vandrovat otázkama. Takže se nemohl soustředit a pak jednal trochu zkratkovitě. Nejlepší by bylo se dohodnout a dokončit to ale takhle on nefunguje. Rozhodně si nemyslím, že to svědčí o jeho nafoukanosti – to je blbost. Naopak u mně se shodila Mona tím „netýmovým“ přístupem před porotou, kdy se snažila presentovat jako paní dokonalá a Oliver jako ten nevyzrálý mlaďoch co za všechno může a všechno zvoral. Rozhodně bych 100x raději bral za parťáka Olivera než podrazačku Monu. Tu bych viděl nejraději už venku.

23
limbora
Reagovat

@Prochor: Tady se zásadne neshodneme. O Moně si opravdu nemyslím, že je čistý charakter, naopak, určite bych za ní nechtěla stát ani ve frontě u pokladny, protože by pomluvila pokladní i ty co platí kartou i ty, co hotově. Ale Oliver na mě určite nepůsobí jako hodný kluk. Šikovný to on bude, ale, s prominutím, pěkný nabob. Ačkoli při nadšení z Kamu byl jako milý klučík, jinak má oči dost zákeřné. Budu zvedavá, ale jen tak hravě, kdo z nás dvou bude mít pravdu. A když prohraju, hodím to na Monu:-))))))))))))

24
Prochor
Reagovat

@limbora: Já bych jen chtěl, aby ho lidi nesoudili tak přísně protože se jednalo o časový pres a stresovou situaci. A v nenormální situaci se můžeme chovat trošku nenormálně. I když to byl vlastně účel prohození je dostat do nepříjemné situace. Kdybych si trpěl na konspiračními teorie, tak bych řekl, že porotci si nejdřív vybrali nejlepší začaté jídlo (Katka, Denisa) a pak tam poslali protekční lidičky ho dodělat (Šárka) aby je dostali do dalšího kola. Jenže to bohužel Denisu s dobře nastartovaným receptem stálo krk protože dostala blaf po Šárce.

25
anonym
Reagovat

Všichni byli postaveni stejně, tedy i stres a čas. Za mně Oliver situaci neustál a Mona je prostě fňukna a bonzačka. Mona se tak už projevila. Za mě lepší Oliver i když na facku a Mona na dvě. Ta by prodala i sama sebe, jen aby postoupila.
Denisa konečně, podle mě, vypadla, žádná škoda. I když to bylo na hraně a čert ví, jestli K. není oblíbenec porotců.

26
anonym
Reagovat

Nepíše se tady o Petrovi, nic ve zlém, ale Pavlova sice není nic náročného, ale pokud o něm neměl ani páru a takto ho zvládl, v tom případě je víc než dobrej a chtělo by ho vyzkoušet ještě na něčem jiném. Proč já tomu chlapovi nějak nevěřím?

27
Lady XL
Reagovat

@anonym: Taky mu nevěřím, že to doma nikdy nepekl,když furt zdůrazňoval,jak má manželka ten desert ráda. Že by si ho domů kupovali??? Pochybuji velice… Holt se jistil,kdyby to nebylo 100%-ní…!

28
Lukša
Reagovat

Tak konečně, rekap k tomuto dílu je na světě :-)

@Lady XL: Nebyl Petr v Prostřeno? Tam přeci také každý všechno vaří poprvé. Nebo se to už změnilo?

29
anonym
Reagovat

@Lady XL: Mám úplně stejný pocit a už se to stalo několikrát, že to dělal poprve a ejhle, ono to vyšlo na jedničku. Někde bude chyba :-)
Něco podobného jako Mona se zeleninovým dortem.
Pokud jsou tak geniální nechápu, že se už dávno profesionálně vařením neživí a jdou do amatérské soutěže.
@Lukša: Nezměnilo, jen se tomu říká premiéra.

30
Johana
Reagovat

Já prostě ty týpky ,,neměl/a jsem ani páru o tom, že jsem tak šikovný/á“ nemám moc ráda.
Není to první MCh ve světě a myslím, že soutěžící se předem připravili na to, co je přibližně v soutěži čeká, teda i na sladký úkol.
Pořád mi vrtá v hlavě ta Petrova Pavlova. Musela to být nějaká zrychlená verze, protože upéct za dvě hodiny se sice dá, ale chladnout by měla v troubě dalších pár hodin, klidně i do druhého dne.
Rekap pobavil a škodolibě bych souhlasila se zákazem výměny surovin mezi soutěžícími.

31
Lady XL
Reagovat

@Johana: Právě, zrovna u Pavlova je kumšt to dobře upéct, tedy hlavně časově… A rozhodně to dlouho chladne a dřív se na to nemůže šáhnout. Možná to ale v téhle řadě MCH dělají jako v minulé,kdy prostě mimo kamery stopli čas… Běžně se stávalo,že soutěžící vůbec nestíhali v stanoveném čase uvařit jídlo do konce…tak jim přidávali čas.

32
Ajda
Reagovat

@Lady XL: Možná ji dal chladit do lednice, jako včera Káča upečenou tartaletku. Proto ji neměl uvnitř vláčnou, ale měli boule za ušima a to poprvé mu nevěřím. Když se hlásil, určo trénoval i cukrařinu.

33
anonym
Reagovat

On Petr poprve viděl i byčí žlázy a nikdy je prý nedělal, přitom všichni 3 porotci se podivovali, že přesně ví, co s tím dělat má. Ono tam tedy moc možností není, ale poradil si a byl i chválen. Já na tyhle poprve nevěřím.

34
Lady XL
Reagovat

@Ajda: asi to dal chladit, máš pravdu. Já do včera nevěděla, že tam mají k dispozici chladicí zařízení :-). S tím „dělám to poprvé, nevím, co s tím“ jim to vůbec nevěřím. Ať klidně treba řeknou – nemám s tím moc zkušeností atd. Já, když nevím, tak holt nevím. Leda bych měla možnost nahlédnout do kuchařky..(i když adi ani to by nepomohlo…).

35
Jossie
Reagovat

Škoda Kristýnky, radši bych kdyby vypadla Kačka nebo Oliver, ale měla opravdu blbou ingredienci. Nedivím se, že ji nepoznala, když to moc nejí. Grep byl podle mě velká výhoda, dá se s tím dělat spousta věcí.
Nojo, modrá skupina nebyla moc šikovná při výběru surovin, to se Mirkovi povedlo :) A vybírat si kuchaře k sobě podle kamarádství mi nepřijde moc chytré, překvapilo mě, že dva nejlepší zůstali nakonec, obvykle se to dělá opačně.

36
Johana
Reagovat

Poslední díl mě hodně bavil. Všechna čest všem soutěžícím, že ustáli porotu v mundúrech, já bych smíchy nebyla schopna ani oškrábat bramboru.
Fandila jsem sice modrému týmu, ale hned od začátku bylo jasné, že to s tím svým medium rare flan steakem nemůžou vyhrát…vojáci se potřebují pořádně najíst masa a brambor a ne ukrajovat polosyrovou specialitku s lilkem. Škoda, že na modrý tým nezbyly brambory, možná by ten poměr nábojnic nebyl tak propastný.
Kristýnky je škoda, ale nějak jsem z ní v posledních pár dílech necítila velkou chuť pokračovat v soutěži. Spíš jsem cítila docela dost negativizmu…to ji nevoní, to ji nechutná, to nejí a taky se ji pár minulých úkolů nepovedlo a proplula jen tak-tak.

37
Prochor
Reagovat

@Johana: Kristýně se poslední kolo nepovedlo ale celkově byla dobrá. Ze začátku byla součást jakéhosi dojemného příběhu ale nakonec odešla s tím, že si právem zasloužila být v soutěži jen pro svůj talent a pracovitost. Teď už je úplně za sebe a nepotřebuje žádné promo a berličky navíc. A to, že jí ocenili specialisté i diváci by jí mělo posílit sebevědomí že to, co dělá je správně a že v tom má dál pokračovat. Co si může v 17-ti člověk přát když ještě nemůže mít tolik zkušeností. I když uznávám že by byla bomba kdyby Kristýna v 17-ti vyhrála soutěž jen díky svému talentu.

38
Johana
Reagovat

@Prochor: já jsem s Kristýnkou, jako možnou vítězkou i počítala a vůbec by mi nevadilo, kdyby to tak bylo. Na svůj věk je opravdu šikovná a talentovaná. Jenže možná právě kvůli věku ještě nebyla připravena zvládnout tuto soutěž a drát se dopředu…nemyslím si totiž, že mezi soutěžícími jsou tak idylické a bezelstné vztahy jak se nám to prezentuje na obrazovce.

39
Ajda
Reagovat

Bylo trapné, jak porotci Kačce a Kristýně napovídali při ochutnávce, doslova je tlačili k správné odpovědi. Čekala jsem, že protekce bude pokračovat, ale naštěstí se vzpamatovali a vyhodili Kristýnu místo Olivera. Když jí několikrát řekli, že chtějí křen a ona tam hraje divadlo o tom, jak nesnáší křen a nesnáší šunku, nechce ji chystat, protože kdoví, co do ní namleli, tak si o letenku řekla sama.

40
Lady XL
Reagovat

@Ajda: souhlas, zrovna jsem to chtěla napsat. K šunce patří křen, ať ho jím či ne. A ty řeči okolo byly hodny tak jejího věku. Kuchař vaří, co chce host a z toho, co je k dispozici (šunka). I s tímto si to projela.

41
limbora
Reagovat

@Lady XL: …když už jsme to tak rozjeli, taky si přisadím na Kristýnku-pamatujete, jak řekla panu bankéři,když byli v jednom týmu, ať se s tím : „nes,…ere“ ? A jak to nesl docela těžce? Rozumím mu. Ale tak jak věřím, že se z bankéře nestane drsňák, tak se z Kristýnky nestane uťáplá slečna, co promarní svůj talent. Ta totiž bude ještě ambicióznější než Fabešová

42
Ina
Reagovat

Ja jsem si naopak myslela, že pořádný flák hovězího takové chlapáky potěší. Ale asi na to nejsou z domova zvyklí. Hovězí steaky se doma běžně nedělají. A lidi na to vážně nejsou zvyklí a nechutná jim to krvavé. Kristýna na svůj věk vážně šikovná slečna, fandila jsem ji. Mě přišlo dost pod pás, že tam nebylo víc těch brambor. Že druhý tým musel improvizovat. Zelenina není jidlo pro chlapy. Ještě když si na steaku nepochutnali. Mě nesedí Mona, nevěřím ji ani slovo. A můj velký obdiv má Honza .

43
Ajda
Reagovat

@Ina: U steaku je problém, že každý ho má rád na jiný stupeň propečení. Rare – krvavý steak je velmi oblíbený, nejčastěji si lidé asi dávají medium, kdy už je maso prohřáté a růžové. Když steak, tak kvalitní stařené maso, ale v podmínkách co měli, to byl zbytečný risk. Nebyla to restaurace, ale polní podmínky a tam je vepřové jistota.

44
Ina
Reagovat

@Ajda: risk to byl….ale já můžu hovězí steaky kdykoliv a jakkoliv, takže mě to udivilo, že dostali tak málo patron.

45
Ajda
Reagovat

@Ina: Hovězí steak mám ráda, ale co jsem ochutnala z daňka, tak ten nemá konkurenci. Steak je fajn, záleží i na příloze, chce si s jídlem vyhrát, ale tipuji, že oni vybrali vepřové, že bylo měkčí.

46
Ina
Reagovat

@Ajda: Zvěřina je delikátní maso, to je jasný. Já miluju srnčí medajlonky s perníkovou omáčkou. Zvěřinu párkrát do roka dělám, miluju ji. Ale je poněkud finančně náročnější než třeba vepřové plecko:-). Ale výsledek vždycky stojí zato.

47
anonym
Reagovat

Měli výběr, hovězí nebo vepřové. Nic jiného, já bych si dala jehněčí:-)
Myslím, že vepřové vyhrálo díky bramborám. Neznám moc lidí, kteří by dali přednost krkovici před hovězím, ale ty brambory chyběly.
@Ina: Honza je můj oblíbenec, zřejmě do konce nedojde, ale i tak.

48
Prochor
Reagovat

Koukám, že Honza pomstil Kristínu a zablokoval čokoládu :-)

49
Lady XL
Reagovat

@anonym: A to já zase znám takové lidi,co raději krkovičku. A zvlášť, když by viděli krvavé steaky… Pořád je hodně lidí,kteří si myslí, že to, co vytéká ze steaku, je krev…

50
Lady XL
Reagovat

@Prochor: A taky si vzpomněl na to, že jim vzal právě Petr ty brambory a papriky! Super rozhodnutí. Šárka jak zírala, že za její jídlo nedostali ani 1 hlas… Pak mne rozsekala hláškou, že si ještě pořádně nezavařila, že je vše jen ve spěchu :-)

51
Lady XL
Reagovat

Šárka nesplnila! – není nápoj, brambory a jen 2 bagety!

52
Jonatána
Reagovat

Mi se čím dál víc líbí Petr. Ten chlap je mi sympatický a umí vařit, dnešní výhru jsm mu moc přála, stejně jako v „dortovém“ díle. a Mona mě docela fest štve.

53
Prochor
Reagovat

@Lady XL: Tentokrát je porota pěkně prohnala – Šárka byla úplně mimo. Ale v Kačce byla malá dušička při vyřazování.

54
Prochor
Reagovat

@Jonatána: Mně se zase začíná docela líbit Ester protože i když je nenápadná tak se zdá že je hodně dobrá. Možná že závěrečný boj bude mezi Petrem a Ester.

55
Monika
Reagovat

@Prochor: To si nemyslim dneska bylo na 100% jasne, ze vypadne Sarka. Chybel ji napoj, chybela priloha, pripominky k bagete, katka si byla naprosto jista, ze postoupi jako by byl kdokoliv jinej vedle Sarky.

56
Lukša
Reagovat

Parádní vyřazovací souboj, kdy porota dokázala vystřelit úroveň stresu soutěžících na maximum. Šárka to nevydržela a zaslouženě končí, i kdyby se ji podařila sebelepší bageta, pořád nesplnila 1 a 1/2 až 2 části zadání. Kačka zase krůček od vyřazení, bojím se o ní, bojím.

57
Nika
Reagovat

Šárka už holt nestačila nastavenému tempu, navíc je docela zmatkářka a pod stresem nedokáže pracovat. Ono to v jejím věku je celkem pochopitelné, mladým se těžce konkuruje v nasazení. Ona je typ, který potřebuje klid a čas. Ale kuchařka určitě není špatná.
Mně je sympatická Lea, Honza, ale i Kačka. Ale šikovní jsou všichni. Bankéř Petr je taky sympaťák, jen mi ta jeho přemotivovanost občas leze drobátko na nervy. Ester je taková nenápadná klidná síla, může ale ještě pořádně zamíchat kartami:-)

58
Prochor
Reagovat

Ze včerejška mně nejvíc lákaly ty bagety – petrovu můžeme ochutnat v bagetériích. A ještě mně lákaly restované hříbky s mořskými plody – to bych ochutnal rád.

59
Lady XL
Reagovat

Jo včerejší díl byl super. Moc se mi líbilo, jak je „vyšťavili“. Příště by se mi to líbilo u všech, tj. abych viděla i takovou Monu při té zátěži, třeba by příjemně překvapila. Oni všichni umí vařit, ale je otázka, kdo umí vařit pod tlakem a jak je kdo kreativní a nebo umí „jen to svoje“ -což je zřejmě případ Šárky. Umí vařit, ale jednak ta svá jídla a pak případně, když má možnost si vše hezky v klidu rozmyslet, připravit, ochutnat atd. A navíc není Šárka týmový hráč, pokud není po jejím, hned se uráží a nekomunikuje. Ty škeble nebyl dobrý nápad na předkrm. Zdaleka ne všichni lidi škeble jí, byl to zbytečný experiment. Ovšem, Honza mluvil, že chtěl místo toho polévku, což mi ale taky nepřipadalo dobré jako předkrm. Chlapi to zabili tím desertem, vysloveně jim chyběl v týmu cukrář. Neuměli upéct košíčky (nevyložili si formu s těstem) a pak to zbytečně rozdrobili a podávali jakési kousky těsta… :-(. Já bych to taky raději rozpůlila, jak jim bylo doporučeno a nějak to dotvořila šlehačkou a ovocem….
Souhlas – Ester začíná být nenápadná klidná síla – nehroutí se a je kreativní.

60
anonym
Reagovat

@Lady XL: No jo, ta krev. To máš pravdu, ale u vojáků, poměrně tvrdých chlapů bych skóre 50:10 skutečně nečekala. Možná by pro ně v tom případě bylo ideální kuřecí, to se propéct musí do bezvědomí :-)

Přidat komentář