Panáček v reality show

Jak se staví sen 2016 (7. díl – 16.4.): byt 1+1 superženy z Roudnice nad Labem (rekap)

22. Duben 2016 | napsal(a): | reality show: Jak se staví sen

jsss-e07-header
Andrea, máma technik a superžena s velkým S, žije společně se synem Pavlem v malém bytě v Roudnici nad Labem. Andrea je sympatická samoživitelka-bojovnice a mimo-jiné je zakladatelkou ženského hokejového družstva. Dobře ona! Syn studuje ve třetím ročníku na gymnáziu. Co si pro ně připravili designéři snů – tentokrát Andrea Hylmarová s Markem Povolným? A jak se jim podařilo nafouknout mini byt 1+1 v dalším díle Jak se staví sen?

PŘED REKONSTRUKCÍ

Rodina by si představovala změnu kuchyně a ideálně i obývacího pokoje v jednoduchém provedení. V kuchyni je momentálně několik trubek navíc, které jsou povrchově vedené a ve zdi je třeba sem tam i díra. Spotřebiče odchází a omítka praská přímo před očima. Obývací pokoj slouží současně i jako ložnice a bohužel tu máme opět paní, co spí na gauči. V pořadu JSSS to je snad každý druhý. A každý z nich má problém se zády. Čím to asi bude? Paní Andrea, žena činu, také pomocí sádrokartonové příčky vytvořila z části obývacího pokoje pokoj pro syna, ale ten průchod do dětského pokoje skrz zasouvací dveře, má k dokonalosti daleko. Přesto je neúplná rodina optimisticky naladěna a záleží jí zejména na nemateriálních věcech, jako například na rodinných fotografiích nebo kytce jménem Pavlík, kterou si paní Andrea pěstuje od narození syna!

jsss-2016-e07-foto-1

jsss-2016-e07-foto-2

PROMĚNA

Designéři se rozhodli pustit do bytu poměrně komplexně. Ve své studii řešili, jak kuchyň, tak i chodbu a obývací pokoj. Demolice kuchyně poukázala na skryté trubky, což tradičně, jak to u každé té rekonstrukce bývá, přidalo nějaký ten nečekaný problém navíc. Ale designéři vše zvládli se ctí. Kuchyň rozšířili a zrekonstruovali po obou stěnách místnosti. Na jedné straně použili reliéfní povrch v dekoru wenge, a na druhé straně bílé lamino v lesku. Detaily na každé straně kombinovali s použitím odstínu a materiálu druhé strany kuchyně. Do pokoje použili dveře ve stejném odstínu jako u kuchyňských skříněk, takže nám Andrea s Markem ladili, až pěkně sladili. Do kuchyňské části spadal i jídelní kout, ten designéři posunuli, aby v kuchyni mohlo vzniknout více úložných prostor. V jídelním koutě si designéři pohráli zajímavě s osvětlením, i s dekorem stěny a použili doplňkovou žlutou, která se promítá postupně celým bytem.

V chodbě vytvořili po stranách velké úložné prostory. Z velké části jsou otevřené, což je také prostor ideální pro ukládání prachu. Stěny dekorovali černobílými fotografiemi, což bezpochyby příjemně přivítá majitelku bytu, hned po příchodu. Na podlahu, jak v kuchyni, tak v chodbě, použili mramorový koberec, jak je tomu u JSSS vždy.
V obývacím pokoji navrhli velkou skříňovou stěnu s plno dalšího úložného prostoru, kterého je potřeba, jelikož paní Andrea má obývací pokoj současně jako ložnici, a tak se nějaká ta skříň shodne. Do pokoje použili koberec, který obývák zútulní daleko více než např. vinyl. Dobrá zpráva je, že finálně přehradili prostor pokoje Andrei a Pavla, a tak se každému dostane soukromí. A samozřejmě co nemohlo chybět, tak to na přání paní Andrei, kytka Pavel. Do podhledu a pod nábytek designérské duo umístilo LED pásky, aby celkově prosvětlili byt, což velmi pomohlo, zejména na chodbě. Celkově byt je laděn do šedé, béžové a doplněn o žlutou a bílou, což působí velmi optimisticky.

jsss-2016-e07-foto-3

jsss-2016-e07-foto-4

jsss-2016-e07-foto-5

jsss-2016-e07-foto-6

jsss-2016-e07-foto-7

jsss-2016-e07-foto-8

CENA

Za stavební práce se utratilo 145 029 Kč, za kuchyňskou sestavu 44 356 Kč, spotřebiče stály 72 440Kč, mramorový koberec 7 908 Kč, za nové dveře a zárubně 16 354 Kč. Pohovka přišla na 39 372 Kč, a koberec na 23 254 Kč. Nábytek, dekorace a různé doplňky stály 116 176 Kč. Celkem tedy proměna přišla na 464 889 Kč.

HODNOCENÍ: 2

Konečně se nám dostalo podle nás pěkné rekonstrukce a tak jsme rády, že nemusíme zase tolik kritizovat. Najde se u rekonstrukce plno fajn věcí na chválení a věříme, že se rodince bude bydlet daleko lépe. Byt byl navržen jednoduše a pěkně, a hlavně účelně. Samozřejmě by se našlo i několik mínusů, jako třeba, že úložné prostory jsou příliš otevřené, jak v obývacím pokoji, tak na chodbě. V obývacím pokoji se nám příliš také nelíbí použití mléčného skla na skříních. Také mi tam chybí správný ušák či pořádná čtecí lampa. Dost možná také koberec brzy bude opotřebovaný kvůli opakovanému rozkládání pohovky. V kuchyni se mi nelíbí, jak je okno odbyto záclonkou. Ale co se týče dispozicí bytu, tak ty se podařily. Navíc v tomto díle JSSS se nemařilo na nepraktických detailech, a namísto nich, jsou tam pěkné dekorace a zároveň i prostor, pro paní Andreu, aby si byt dozdobila sama podle svého. Na náš vkus je tam žluté až příliš, vlastně je všude, ale paní Andrea je tak sluníčková, že se to k ní i hodí, a hlavně, že se to líbí jí. Ale nevadilo by žlutou doplnit o další doplňkovou barvu v tlumenějším odstínu, např. tmavě modrou. Ale i přesto, hodnotíme pozitivně a jako doposud nejlepší rekonstrukci v letošní řadě JSSS!

TRUNDA elements

Jsme dvě sestry, který mají rády design a všechny možný kreativní činnosti. Když nás SUNíčko oslovil na psaní do jeho blogu, hned jsme kývly. Pořad Jak se staví sen dobře známe a ne úplně vždy jsme spokojené, co designéři na komerční televizi vytvoří. Vlastně málokdy. Tohle psaní proto bereme jako dobrou příležitost, kdy namísto vymýšlení blbin, zkusíme taky trochu kritizovat a prezentovat jiný pohled na věc.

Jak se staví sen

Diskuze k článku

Počet komentářů: 3
1
peritknie
Reagovat

„velké úložné prostory v chodbě“ – otevřené jsou z vělké části kvůli tomu, aby jako úložné při hloubce 20 – 30 cm mohly vůbec fungovat, alespoň jako botník, čepičárna a a kabelkovna. V té chodbě nebylo pořádně k hnutí před změnou, natož po změně. Šatní (kabátová) skříň se přestěhovala do obýváku – ó jak praktické. Do 30cm hloubky se dají na výsuvnou šatní tyč zavěsit jen 2 kabáty, bundy, cokoliv dalšího už bude vlát v prostoru.
Obědvat vlastně v chodbě je pocitově taky jistě suprové. Pokud přijde návštěva, tak má smolíka. „Dobrá“ vychytávka je i obíhání židle u stolu, pokud chce člověk z kuchyně do obýváku.
Kdyby byli místo taburetu použili sedačku s otomanem, tak by paní nemusela každý večer s tím taburetem pracně šoupat a ještě měla i šikovně přístupný úložný prostor na lůžkoviny.
Na shlédnutí pořadu už dávno nemám sílu, ale pokud nekecala oficiální anotace, tak paní majitelka nesnáší tmavé barvy a vyloženě si je nepřála. Bum bác – proto má v kuchyni půlku v tmavém wenge.
Z mého pohledu klasická vizuální opíječka, fakticky za 4.

Reagovat

Předsíň ve mně evokuje mateřskou školku a obdivuji nápad umístit otevřené police v obyváku až pod strop. V budoucnu zůstane paní v bytě sama, to tu dvojitou linku v „oblíbených“ barvách určitě ocení. Žárovkové světlo by letělo hned jak by štáb zavřel dveře.

3
JanaM
Reagovat

Tu původní sedačku máme doma taky a na spaní je dobrá,pro jednoho se nemusí nic rozkládat stačí sundat polštáře,vedle je úložný prostor,lehací plocha je tvrdá..

Přidat komentář