Panáček v reality show

Výměna manželek 2015: Kateřina vs. Dana (13.5.) + rekap

12. Květen 2015 | napsal(a): | reality show: Výměna manželek

[singlepic id=10997 w=615]

Chybělo vám uklízení? V tomto díle Výměny manželek si ho opět užijeme víc než dost. Jak si poradí mladá maminka Kateřina v zaběhnuté rodině s dětmi téměř stejně starými jako je ona sama? Dokáže se Dana přizpůsobit mladému partnerovi v chaotické domácnosti?

Vyměněné rodiny

[singlepic id=10999 w=615]

Chotiměř

Partneři Dana (42) a Jiří (36) bydlí v pronajatém bytě 3+1. On si do svazku přivedl dceru Kristýnu (19), ona Adama (17) a Zdendu (6). Jiří přes týden pracuje v zahraničí, doma bývá jen o víkendech. Přesto si nejsou partneři vzácní. Jiří by potřeboval více lásky, ale Dana raději uklízí, než by trávila čas s ním.

[singlepic id=10998 w=615]

Chomutov

V nájemním bytě 2+1 na sídlišti bydlí mladá rodina – Kateřina (20), Honza (26) a jejich tříletá Karolínka. Maminka je nezaměstnaná a otec se živí jako montážní dělník. Spolu doufají, že se z Výměny poučí o životě a že Katka konečně trochu dospěje. Honza by zase rád začal jednat a myslet jako chlap a ne jako bačkora.

Uklizeno vs. neuklizeno

Už titulky bulváru a upoutávky na Nově nás připravili na „uklízecí“ Výměnu. Obě rodiny, ač na první pohled velmi rozdílné, měly i společné znaky. Hlavní aktéři se poznali podle zanedbaného chrupu a v obou rodinách se vesele kouřilo v bytě, i když tam byly děti.
Co by to bylo za Výměnu, kdyby tam nebyli jedni hodní, myslíme tentokrát „uklizení“ a jejich přesný opak. Pocity z nového domova tomu odpovídají. Jeden byt plný prachu a špíny, pokoj dcerky připomíná holobyt, do toho všeho kočička, po které se v rodině asi dvakrát neuklízí, takže nám později mohou předvést pořádné drama – hovínka pod postelí Karolínky. Tatínek je podle vlastní partnerky „blbej“, kam ho postaví, tam ho najde, ona je přesný opak. Oba milují povalování. Plánují Výměnou dospět.
Druhý byt ač zbaven prachu a smetí z podlahy je „zaneřáděný“ hromadou oltáříků z kýčů, pracholapy a platí tam zásada – kde ještě volné místo mám, honem tam něco dám, položím, vystavím… O co víc Dana o byt pečuje, tím víc zřejmě zanedbává sebe. Rodině se její přehnaná péče o byt nelíbí, jí zase vadí, že ji dostatečně neoceňují. Jirka chce probudit lásku, jinak z rodiny odejde. Opět silná slova hned v úvodu.

Deset dní

Klasika, pořádkumilovná Dana je vyděšená, Katka spokojená. Manuál nic zajímavého neprozradí, klasické chody rodin. V Chotiměři jsou děti ve věku náhradní matky a otec se první den ještě nevyskytuje, je pracovně v zahraničí.
Dana v Chomutově od první chvíle řeší nepořádek, později i vztahy mezi Honzou a Kateřinou. Zruší „hokejkové“ uspávání Karolínky – hokejkou se zapřou dveře, aby holčička neutekla. Neuteče, jen se tam bojí. Stačí přesný opak, nechat dveře otevřené a holčička spokojeně usíná. Celkem je celou dobu v rodině nuda. Když se nekouří, probírá se vztah. Honza má vzor v Daně, začne s úklidem. Vyhází nepořádek z balkónu, umyje okno, pověsí na okno nalezené záclony. Pokoj dcery díky Daně projde renovací. V prodejně nábytku se koupí židle vypadající, že už mají něco odžito. K nim přidáme psací stůl, doplňky a vše si odvezeme svépomocí domů. Kolečková židle pro prcka není zrovna nejvhodnější, později vidíme, že místo ní používá novou židli z kuchyně. Honza má dovolenou, času dost na péči o dceru. Je šikovný, hezky maluje, loutkové divadlo na špejlích Karolínku baví. Až na to věčné kouření v kuchyni je tam celkem idylický vztah. Změna režimu žádný převrat nepřinese. Dvojice si skočí z mostu. Produkce místo toho mohla přispět na pořádnou postel pro Karolínku. Jeden večer si vyrazí za zábavou. Tam Dana zjistí, že moc chlapák Honza není. Proto mu zařídí hodinu sebeobrany. Honza přiznává, že před narozením dcerky jejich byt vypadal jinak. Bylo uklizeno, voňavo, zvrat k horšímu díky své pohodlnosti neřešil. Partnerku poznal, když si píchala pervitin, rozhodl se ji zachránit, ale bojí se, aby k zlozvyku nesklouzla znovu. Chce zásadní to změnu.

V Chotiměři Katce povalování nehrozí. Ráno se vstává na autobus do školky, pak by měla pečovat o domácnost. Jediným plusem této mladé maminky je, že umí vařit. S úklidem se neskamarádí ani v této rodině. Sedmnáctiletý Adam je zvyklý na servis od maminky, to zatrhne hned v začátku. Později vznikne kvůli rýpnutí prostořeké Kateřiny k snad jedinému konfliktu ve Výměně. Obrázek mladičkého zpěváka na zdi v jeho pokojíčku vede Katku k přesvědčení, že je gay. Adam toto nařčení odmítá, hádka, křik a on odchází ke svému biologickému otci. V bytě je chaos, ke konci už dcera Kristýna nepořádek nevydýchá a začíná sama uklízet. Jirku opustily silácké řeči z úvodu a začíná si stýskat. I zde probereme rodinné vztahy. Změna režimu? Opět jen kosmetické úpravy. Jiří musí uvařit, vypne se wifi, budeme hrát hry. Vždy obdivuji, když se někdo snaží převychovávat druhé, přitom sám se tím ve svém soukromí neřídí. Jiří vymaluje předsíň, Kateřina si stýská, že na to nemají peníze. Až se někdy najdou, upraví dceři pokojíček. Co kdyby šla maminka místo válení doma do práce? Měsíčně si z rodinného rozpočtu pro sebe bere patnáct stovek, které utrácí za zábavu. Co je investovat do rodiny? I balení cigaret něco stojí. Jiří jí vypočítává, na čem může ušetřit, ona jeho argumenty nebere. Na kouření je závislá, měnit to nemíní. Uklízením se v nové rodině Katka nenakazila, roznesla letáky a pomalu čas balit domů.

U společného stolu

Dana je nepříjemně úsečná. Sama čekala problémy s Adamem, když je Katka líčí, otáčí a útočí na ni. Katka kritizuje chování náhradního syna, Dana probírá nepořádek v bytě. Katka má na vše odpověď. Obě proberou vlastní i náhradní partnery. Jiří radí Honzovi změnit chování, má být víc chlap a srovnat si partnerku. Honzík skočil z mostu, Káťa ho obdivuje. Ano, je konečně chlap! Dvě děcka se radují z hračky, hlavní problémy nevidí. Jiří touží po lásce ne po uklízení, probereme vše, každý si uvědomí své chyby, slibují se změny. Katce se změny v bytě líbí.
Dana po dvou měsících od Výměny přijala Jiřího třetí žádost o ruku a dnes je z ní vdaná paní.

Související články

Špína a bordel ve Výměně manželek: Pod postelí našli kočičí výkaly/Blesk.cz

Bordelářka Kateřina z Výměny manželek: Byla feťačka!/Blesk.cz

Dana z Výměny manželek dávala přednost úklidu před mužem, ale nakonec: Provdala se za Jirku!/Blesk.cz

Ajda

Začalo to kdysi dávno diskusí u Výměny manželek a skončilo... Vlastně neskončilo, jen jsem si z diskuse odskočila i mezi autory.

Výměna manželek

Diskuze k článku

Počet komentářů: 15
2
קפיצה איוונה
Reagovat

tvl to je konec ať jdou napřed všichni k zubařovi co jeden to katastrofa fuj

3
קפיצה איוונה
Reagovat

tvl a kořeň maluje díry nechá ve zdi po hřebíkách

4
Ludmila
Reagovat

Hm a opět jeden je předem předhozen k roztrhání, tentokrát to bl ta mladá mamka. Jejich byt se mi nelíbil, jak řekla ta starší mamka děti mají děti. Nicméně, v tomhle díle mi žádná rodina nevadila, Každá měla své chyby i plusy.

5
Marketa
Reagovat

Ano, každej má svoje kazy i plusy :-)

6
Lea
Reagovat

Pobavilo mě, jak Katka říká, že nemaj peníze na vymalování pokoje, ale ona si vyčlení 1500 na zábavu a paření jen sama pro sebe:))

7
Jája
Reagovat

A stejně je teplej. Řeč těla nelže.

8
Ren.
Reagovat

Když je Dana tak hrozně pořádkumilovná, tak proč hulí v bytě? Chudáci děcka… Jinak stavem chrupu mi to připomínalo slovenského Farmára :-)

9
Lady XL
Reagovat

Jedna velká pravda v pořadu zazněla – děti mají děti. Oba jsou ještě nevyzrálí, nehotoví, tak co jim ještě vyčítat? Mladá měla jedno velké plus, že uměla – v dnešní době – slušně vařit! A myslím, že časem dospěje i k tomu, že bude chtít mít kolem sebe útulněji. Jen by potřebovala ráznějšího kluka, který by si dupnul a taky s ní klidně na tu „párty“ zašel jednou za čas. Ale těch 1500,- na vlastní zábavu je tedy při jejich financích MOC.
Dana si měla při tom kritizování uvědomit, kolik let a zkušeností ji dělí mezi ní a Martinou. A opět tu bylo ono zpovídání manžílka a tlačení do toho, že vším je vinna nepřítomná manželka :-(. I kdyby to byla pravda, tak té „nové“ do toho nic není, že NOVO…

10
Ivik
Reagovat

Paní Danuš by se měla podivat na svůj život kouřeni v bytě, pořádkumilovnice Danuš . No a že mladá neuklízí? všechno přijde, je mlada, jiné neumí ani vařit. Ale tedy ty její pařby neb páření kdo ví by měl její přítel zatrhnout …..

11
lily
Reagovat

Nova si zřejmě se střihem vůbec nedělá těžkou hlavu, několikrát před změnou režimu bylo vidět v kuchyni nové židle koupené po změně režimu :/

12
kiki
Reagovat

Škoda že jsou poslední dobou diskuze dcela „mrtvé“. Dlouhou dobu chodím na Panáčka hlavně číst, teď se poprvé zapojuji aktivně do diskuze.
Dana se sice prezentovala jako vzor pořádkumilovnosti a čistoty, ale na mě ten její byt tak nepůsobil. Ty kýčovité hrůzy na každičkém volném místě byly příšerné, byt tak působil neuklizeně a neuspořádaně, zařízení bylo taktéž nevkusné. Sama Dana na mě úplně sympaticky nepůsobila, narozdíl od jejího přítele, ten mi sympatický byl, choval se slušně i k náhradní mamince, nevybíjel si na ní komplexy, jak je ve výměnách běžné, nepředváděl se – to se mi líbílo.

I druhý „mladý“ manžel se nakonec ukázal jako docela sympaťák, i když zatím ještě mladé střevo, ale líbilo se mi, jak hezky se choval k malé (tedy až na hokejkovou metodu, to mi běhal mráz po zádech, ale mám podezření, že to byl výmysl manželky nebo prostě mladická nerozvážnost), jakou radost měl z nového pokoje dcerky a jak se našel v hraní s ní. Že je dle Novy „bačkora“ by mi ani tak nevadilo, přišel mi jako hodný člověk a do budoucna, až se trochu najde a vyspěje, může být opravdu dobrý táta.

V této výměně chlapi co do sympatičnosti vedli, oba se chovali slušně, nikdo se nepředváděl, u ženských už to bylo o dost slabší. Nejmíň sympatická mi tak nějak vnitřně přišla Dana, nějak nechápu, co na ní ten její přítel tak šíleně miluje, ale poch. nemůžu soudit de TV.

13
Slavěna
Reagovat

@kiki:Milá Kiki, mně Dana tak špatná nepřipadala. Vkus nemá, ale to není vada charakteru, kouření bylo příšerný u všech. Asi bude hodná máma, nevlastní dcera k ní přilnula (alespoň to tak vypadalo) a mladému otci pěkně načechrala ego. Mladá rodina je fakt moc mladá, potřebovali by ještě „dohled“ rodičů, nějaké drobné vedení. Vaření u mladé maminky obdivuju.

14
Ananas
Reagovat
15
saak
Reagovat

A už tu někdo spočítal 36 – 19? s

Přidat komentář