Panáček v reality show

Paterčata: Zůstaneme sami? (12. díl) – video

26. Listopad 2014 | napsal(a): | reality show: Paterčata

[singlepic id=10243 w=615]
Paterčata už jsou velmi živá, koupání připomíná vojenskou operaci a Saša s Tondou si nově musí poradit bez chův. Zvládnou to? Jak jsou na tom další rodiny s vícerčaty? Poznáme maminku, která má dvoje dvojčata za sebou. A Klářin vztah se Sašou projde dosud největší zkouškou… 12. díl Paterčat již dnes večer ve 21:30 na ČT1.

Video ukázka na 12. díl Paterčat – Zůstaneme sami?

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

Paterčata

Diskuze k článku

Počet komentářů: 17
1
LadyXL
Reagovat

Tak co? Kdo se díval? Moc se mi líbila akce koupání! Tady bylo úžasně vidět sehranost rodiny a doufám, že to tak mají vždy. Takhle holt musí fungovat, když už mají tak početné nadělení. Děti jsou nádherné, baculaté, radost pohledět! Díl byl zajímavý i příběhy dalších rodin – dvojčátek i té rodinky, která přišla darovat jogurt v kýblu :-D.
Ale – ale nesměla by Saša a její rodiče otevřít pusu. Já si nemohu pomoct. Vše je špatně – podle nich. Nevím, zda jim aspoň teď došlo, že Klára se o ně starala ze svého volna, že NEMUSELA, že to dělala dobrovolně. Že bohužel musela nahrazovat to, co třeba měl dělat stát samozřejmě a ne až po oběhání institucí. Osobně ji obdivuji za to, co dělá pro všechna vícerčata, jak tak vidím a čtu. A divím se, že vybouchla až tak pozdě…, já bych už byla dávno za horama. Slyšet tolik nevděčnosti… :-(.

2
Hugo
Reagovat

@LadyXL: Přesně můj názor. Dívala jsem se zezačátku, ted už jen občas a většinou aní nevidím celý díl, protože mě točí chování a , s prominutím, kecy rodiny. Musíte nám pomáhat, musíte nám dát víc peněz, musíte musíte musíte. Ani slovíčko poděkování člověku, který jim pomáhal od samého začátku a nad rámec svých povinností. A nejen to, jetě jí urážejí. Tak at si pomohou sami.

3
LadyXL
Reagovat

@Hugo: Já si to nahrávám a pak kouknu a mohu tak případně něco posunout :-D. Tady bylo dost zajímavých momentů – např. rozhodování, že pojedou „jinam“ – Kanada, Anglie. Bude jim tam líp, jazyk neumí, ale to nevadí…, hlavně tam všechno dostanou… Tak ať jedou, chci vidět, jak se tam budou domáhat dalšího a dalšího zvýhodňování. Tam žádnou Kláru mít k ruce nebudou a jazykem nevládnou, jen tím svým…
No stojí za to přečíst si ten chat s Klárou, jak sem někdo dal a kde do toho vstoupil i Tonda a ukončil spolupráci… Dost věcí to osvětluje a to se Klára hodně drží, aby – podle mne – nenapsala ještě víc od plic, co si myslí.

Reagovat

Pojedou do Kanady, a pojedou a pojedou! Dědek nemele o ničem jiném už kolik dílů. Ale proč tam pojedou? Protože jejich rodině se tam prý žije dobře, jim teda bude taky, nejsou tam rasisti, hlásá dědek líný jako veš. Jedinkrát nezaznělo jako hlavní důvod hledání a možnost práce, možnost díky zaměstnání živit rodinu, nevybočovat z davu, nežít na úkor státního systému. A když se jim tam nebude líbit (rozuměj nezaplatí jim vše nač ukážou), hurá domů a státe starej se, my máme paterčata, my chceme, my vyžadujeme….

5
LadyXL
Reagovat

@Ajda: Já jsem si tak říkala, když mluvili o Kanadě a Klára jim řekla, že by asi museli mít azyl či tak něco, jak budou hezky vykazovat, že je tady někdo utiskuje…. :-D. Takhle mediálně provařenou rodinu :-D. Pošlou je zpátky nato šup..

6
Poppy
Reagovat

@LadyXL: Jo, taky jsem se usmívala nad jejich plány do ciziny. Oni si přece můžou vybírat, každý jim přece uzná, jak jsou diskriminovaní. Škoda mluvit. Na tu Kiňovic famílii doplácejí a budou doplácet ostatní členové – hlavně Tony. Pro souseda je úplně normální, to jen stará Kiňová furt nemůže překousnout, že je tmavý.
Oni ti všichni Kiňovi vypadají, jako by se narodili se stříbrnou lžičkou v hubě.

7
Monika
Reagovat

Na celem dokumentu je pro me nejvetsi pozitivum Tonda, pusobi jako velmi slusnej a pohodovej clovek, kterej hodne pomaha a je z te rodiny nejpracovitejsi. Prijde mi i celkem dost rozumnej a skvele to umi s detmi. Sasa ma neuveritelnou kliku, ze toho chlapa ma. Ja bych te rodine nejvic prala, aby Tonda dostal lepsi praci. Sponzori, transparentni ucet, to je vsechno nic ve srovnani s dobre placenou praci. Tonda by si ty penize vydelal sam, ubylo by kecu, ze ja nic nedostal a oni maji to a zas to, cimz vznikaji i spory mezi sousedi…V te Bille ma almuznu, kdyby se nasel podnikatel, ktery by mu nabidnul ctyrikrat tolik (a v Praze to neni vubec nemozne) spoustu veci by to ulehcilo.

8
Hugo
Reagovat

@Poppy: Hahaha, oni odjet ted nemůžou, protože ty gadžové závistiví jim nechcou cestu a těžké začátky v cizině zasponzorovat.

@Monika: Moniko ona je taky otázka jaké má Tonda vzdělání. Pokud má sotva dodělanou základní školu / to nevím, jen se domýšlím, možná mi něco uniklo/, jakou práci asi může dostat? V tom případě bude vždycky dělat jen pomocné práce, které jsou nejhůř placené.

Reagovat

@Monika: Tonda je vyučený kuchař a tam bývá pracovní doba ještě náročnější než v Bille. Navíc nemá žádnou praxi. Nebýt otcem paterčat a mít takovou absenci co má (několik týdnů nemocenská na záda, pak další měsíce neplacené volno), tak je dávno na ulici. Plat nemá špatný, bral údajně nemocenskou 13 tisíc, což odpovídá hrubé mzdě cca 25 tisíc. Odpočet na děti, státu neodvádí téměř nic. Rodina se naučila žít z dávek a ty nejsou nízké, práci neřeší. V jednom díle Saša řekla, že když bude potřebovat víc pomoci, Tonda sekne s prací. A ona to má dobře všechno spočítané.

10
Monika
Reagovat

Tak ja bych rekla, ze obchodni retezce plati svym zamestnancum nejhorsi platy, u domu mam Lidl, kousek dal je Tesco a pokladni se tam stridaji jako na bezicim pasu, nikdo tam nechce, stale hledaji zamestnance a uz vubec je celkem unikat potkat tam chlapa. Z tohohle pohledu myslim, ze tonda je velmi spatne placen. A to, ze jsou pomocne prace nejhure placene, uz tak uplne neplati, jsou i vyjimky a znam jich v okoli celkem dost. Muj znamy je sice vyuceny elektrikar, ale vubec se tomu nevenuje a dela nejake specialni trezory, kde montuje soucastky jako kdokoliv jiny a plat ma 35 cisteho v Pardubicich, pak mam znameho, ktery travi pet dnu v mesici v Nemecku a zbytek pracuje tady bali zbozi do krabic za 40 litru, dalsi prisel o praci, jak se vyskolil za par mesicu na kamionaka, jezdi jen kratke trasy do okoli za 35 litru atd…samozrejme, ze neni jednoduche takovou praci sehnat, je to o znamosti, stesti, ale takove prace existuji, kdyby nekdo Tondovi neco podobneho nabidnul to by byla pro ne nejvetsi vyhra.

11
Ajda
Reagovat

@Monika: Moniko, je potřeba si uvědomit, že Saša vyžaduje Tondu neustále za zadkem, takže o nějaké časově náročnější práci za více peněz je zbytečné uvažovat. V Bille je zástupce vedoucí lahůdek, bez maturity, cca 26 tisíc hrubého, já si myslím, že to má slušné, u nás v Billě má holka u lahůdek, vyučená prodavačka cca 11 tisíc hrubého a režim zacházení lepší nerozebírat. Je fakt, že v Praze jsou asi vyšší platy než v regionech.

12
Veru
Reagovat

@Ajda: Ano, já myslím, že Saša vůbec nechce, aby Tonda chodil do práce, u ní v rodině taky nikdy nikdo nepracoval, tak jí připadá normální být doma a ne chodit vydělávat. Navíc mám takový pocit, že Tonda má exekuci na plat, takže vydělávat víc by se mu nejspíš „nevoplatilo“, jak by řekla babi Olga.

13
Poppy
Reagovat

Tak copak nám dnes zase ukážou rodiče a prarodiče paterčat?

14
Ananas
Reagovat

@Poppy:
Jej, já myslela, že už to zkončilo! Díky za upozornění:-)

15
Poppy
Reagovat

@Ananas: Nikde v bulváru nic :-) ale našla jsem to v programu :-D

16
rene
Reagovat

Sociální turistika, kde je dobře tam jsou doma, opičáci.

Přidat komentář