Panáček v reality show

Farma 5 (2.9.): Janova voľba sluhov (video) + rekap

2. Září 2014 | napsal(a): | reality show: Farma 2018 SK

[singlepic id=10032 w=615]

Farmár týždňa zvolený, Jano valašku drží pevne, klobúk nosí hrdo a rozhodne dnes bez zaváhania. Sluhovia musia byť dvaja, jeden muž, jedna žena. Vraj stať sa sluhom nie je za trest. Ale vnímajú to tak aj ostatní? Koho zvolí a či budú zdielať jeho názor všetci farmári uvidíte, ak si zapnete dnes TV Markíza o 21:40.


Rekap z 2.9.2014

Rozvidnieva sa. Viktor sa zobudil dolámaný so svalovicou na ramenách. Postupne sa všetci zobúdzajú.  Lenka s Luckou počas noci strážili oheň. Raňajky sú skromné, mätový čaj a jablko. Janko s Viktorom berú Malinu na pašu. Viktor si myslí, že sluhom bude určite Anička, veľa sa pýta, najmenej robí, Ľubo si netrúfa tipovať. Janko už má sluhov rozmyslených, je to podľa neho ťažká práca, nebude to za trest, dúfa, že aj menovaní to budú vnímať ako dôveru v nich vloženú.

[singlepic id=10034 w=615]

Aničku pošle Janko zberať popadané jablká, Miriam sa pri umývaní okien pochváli Betke, že už asi 2 centimetre dala dole z pása, sú jej voľné nohavice. Janka s Luckou sa ako včera chytia varenia a pripravia obed. Všetkým chutí, počas obeda ich navštívi Kvetka. Pýta sa ako prebiehal predchádzajúci deň, cielenými otázkami sa snaží dopracovať ku konfliktu Malina – Miriam – Viktor – Jano. Jano jej všetko vysvetlí, všetko si medzi sebou vysvetlili, uzavreli to už. Vysvetlí im sluhovské pravidlá – starajú sa o zvieratá, záhradu, ostatných farmárov (varenie), udržiavajú poriadok, nesmú sedávať za stolom a jesť môžu iba toľko, čo im určí farmár týždňa a nesmú jesť v kuchyni. Jano určuje za sluhov Betku a Mareka. Lenka je v šoku, svoj názor aj vyjadrí, Jano ju zahriakne, aby mu neskákala do reči.

Jano požiada sluhov, aby opustili miestnosť. Pobalia sa a ubytujú sa v senníku. Určil pracanta do kuchyne a šikovného človeka ku zvieratám. Betka nevie, prečo ju určil za slúžku, asi podľa nej nechce ublížiť Miriam. Hoci Janko dúfal, že si to sluhovia nebudú brať osobne, opak je pravdou. Rozoberajú, čo môže byť príčinou toho, že určil práve ich, veď v kuchyni pracovala hlavne Janka s Luckou a pri zvieratách hlavne Viktor a Tibor.

[singlepic id=10039 w=615]

Konečne začalo svietiť slnko, Lucia nahodí horný diel plaviek a páni majú hneď lepšiu náladu. Ženy upravujú chodníky a dvor, chlapi stavajú stenu v maštali. Lenka si doberá Jana, je to podľa nej taký ťuťmák, ale nemá s ním problém. Paťo a Ľubo dokončujú plot v záhrade.

[singlepic id=10035 w=615]

Prichádza Martin skontrolovať zadané úlohy. Janko je spokojný na 95%. Hospodár chváli ohradou v maštali, aj ostatné úlohy, len so záhradou nie je spokojný, ale dážď ich ospravedlňuje. Zadeľuje už úlohy, za ktoré budú mince. Treba pasienok pokosiť. Nebude ich limitovať, čím viac hektárov pokosia, tým viac mincí dostanú. Majú prinavrátiť miestnostiam ich funkčnosť. Z jednej miestnosti majú urobiť špajzu na potraviny. Priniesol im vápno, treba vymaľovať, podlahu vyrovnať a podonášať všetky nádoby, do ktorých budú uskladňovať potraviny. V ďalšej miestnosti našli veľa starých stolárskych vecí. Majú poskladať ponk, vyrovnať podlahu, roztriediť náradie, nabrúsiť, bude ich ešte treba. Ďalšou úlohou je odvodniť dvor. Martin Janovi presne popíše, ako si to predstavuje, ten sa tvári, že všetkému rozumie. Hospodár rozdelí balíčky prežitia. Šampón, mydlo, tabak, drevená lyžička a pohárik, ktoré sú však len vo forme polotovaru. Kto si spraví do konca týždňa riad, dostane darček, vlastný drevený tanier. Miriam hltá každé hospodárove slovo, je jej veľmi sympatický. Chlapi zložia z vlečky gulatinu. Martin im dá rýchlokurz rezbárčiny, Ľubo sa potešil, je to pre neho konečne niečo tvorivé. Viktor nechá priestor svojej fantázii, najskôr nech si poskúšajú ostatní.

[singlepic id=10036 w=615]

Po Martinovom odchode zasadnú všetci k stolu a Jano rozoberie jeho návštevu – tie úlohy, ktoré sa ešte nestihli do hodiny zrobiť a začať s novými! Dievčatá sa pustia do upratovania komory, Janko im vysvetlí, ako postupovať. Vyhrabať, upratať, pavučiny pozmetať a na dvakrát vymaľovať. Najväčšiu zábavu zažijú pri maľovaní.  Miriam sa páči Lenkin výstrih, najradšej by jej ho namaľovala. Kým ona o tom iba rozpráva, Janka chytí štetku a koná. Schytá za to vápnovú sprchu, všetky tri sú oprskané vápnom. Nielen ony, ale celá skupina zamieri k potoku a nastáva hromadné kúpanie, alebo skôr ovlažovanie, nie všetkým je studená voda po vôli.

[singlepic id=10038 w=615]

Ľubo si začal vyrábať svoju lyžicu, Paťovi zatiaľ stačí aj varecha. U Mareka sa prejaví neskúsenosť pri starostlivosti o zvieratá, prasatá kvíkajú, musí im isť neplánovane nakosiť trávu. Nevie, koľkokrát majú dostávať žrať, robí len tak, ako mu povedia. Janko uzatvorí deň a určí úlohy na ten ďalší. Bude sa kosiť, ak bude pršať bude sa robiť všetko vnútri. Večerné pozdravy do kamery sú optimistické, všetkým sa zatiaľ páči, hoci podmienky sú stále bojové.

Zajtra sa dočkáme úrazu i hádky Jana a Leny.

galadriel

Pri sledovaní HSTM v diskusii na oficiálnej stránke TV Prima spomenula Kačka (jedna z účastníčok) túto stránku a už stačil len strýček google. Potom som len dlho, dlho čítala a nakoniec sa zapojila aj do diskusie a to u farmára, kedy sa slovenský prekladateľ neozýval a kočky z klubu smesvině nevedeli nejaké to naše írečité slovíčko. A keďže Elko a SUN všetko zo slovenských RS nestíhajú, boli takí zlatí, že mi Nákupné maniačky na WAU prenechali :)) A teraz sa k Vám budem hlásiť aj cez SK Farmu. Kto sa teší ?? :D (rečnícka otázka)

Farma 2018 SK

Diskuze k článku

Počet komentářů: 17
1
galadriel
Reagovat

Tak od zajtra sa to trocha zostrí. Lena a Jano, Miriam a Viktor. Som zvedavá, čo naštartuje Janu a Lenu proti sebe. Za sluhov som tipovala Janku a Viktora.

2
Ananas
Reagovat

Tak mám za sebou svoji Farmovou premiéru a mám dotaz: předchozí ročníky (konkrétně loňský) probíhaly obdobně? Vzpomínám na své už zmíněné letní setkání se Števom a Božkou a nějak mi to nejde do hlavy. Opravdu ten člověk, jehož jediným cílem se zdálo být vypapat se do ještě kulatějšího kulata, tam přežil víc než jeden den? O blondýně s umělými vlasy, nehty, rty…nemluvím, aby to nevypadalo, že mám předsudky:-))

3
Prochor
Reagovat

2-Števo minulou farmu doslova prokecal. Prokecal se dokonce až do duelu s Pacem, který ho vyřadil.
Na hodně lidí působil velice negativně protože měl následující stupně nesnesitelnosti:
1. Skáče lidem do řeči a neustále všechno komentuje, je nevychovaný.
2. Nepřetržitě mluví o ničem a lidem roste hlava. Milión slov a žádná myšlenka.
3. Nenechá lidi ani v klidu najíst. Brutální řev a hádky už u snídaně – na žaludeční vředy.
4. Nejhorší stupeň – je přesvědčený, že je zpěvák a bohužel bez varování zpívá.
Božka byla ale na farmě výborná. Většina lidí jí měla ráda.

4
LadyXL
Reagovat

Nevím jak komu z vás, ale mě Miriam leze silně na nervy… a to je teprve začátek.

Reagovat

@Ananas: Minula serie zacinala v podstate od nuly. Tady maji proti tomu peknej komfort. Bozka … no comment. Kdyby z ni v TV nedelali buh vi jakou svatou zenskou, tak …. no radsi nic a Stevo prisel na farmu az nekdy v pulce a jinak na nej sedi, co pise Prochor.
@LadyXL: Me teda leze na nervy farmar tydne. Zas jeden dedek, co se snazi byt pan dulezitej :)

6
Wally
Reagovat

@RadstaR: Souhlasím s farmářem týdne. Takhle protivného dědka, aby pohledal.

7
Poppy
Reagovat

@Wally: A jak se bere vážně :-)

8
Pertule
Reagovat

:) mrská knírem. Teď to ještě zvládám, ale brzy budu mít tik :D

9
Lorinka
Reagovat

Díval jsem se na všechny slovenské farmy. Zásadně jsou lepší ne česká Farma. A to nejsem ze Slovenska. Jsem chahar , jako Ruda z Ostravy. Ale to, co jsem viděl, mně zatím nenadchlo. Soutěžící na Farmě asi přišli zhubnoutí. Už se těším na hospodáře, co jim provede. Jsou to exoti, ale moc jim fandím. Zduř.

10
Bobby Brown
Reagovat

@Lorinka: Nic proti, ale Rudy je chachar asi jako já. Rudy je Šlonzak, který si na chachara leda hraje a na můj vkus ne moc zdařile. Jinak zdravím Porubu.

@LadyXL: Jj, mně také moc nesedí. Když začne mluvit, jako by se o mě opíralo tisíc jehliček.

Farmár týždňa mi nějak nevadí, takovýchto stréců člověk ve fabrikách zažije, i s různými tiky. :-)
Jak řekl Ľubomír „Je taký svojský“.
Patrik, ten tam snad ještě nepromluvil.
Ľubomír je mi asi nejsympatičtější.
Z ženských asi Anna, ale tam to bude i zvýšenou tolerancí díky věku.

11
Poppy
Reagovat

@Bobby Brown: Bobby, podle videa na ofiku by Anna potřebovala pomoc, aby ji někdo podpíral při práci, nechceš se angažovat? :-)

12
Melek
Reagovat

Mně teda farmář týdne nevadí, spíš mi ty jeho důležité řeči přijdou vtipné ;) Ale je to teprve začátek, možná mi to časem taky začne být protivné.

13
Bobby Brown
Reagovat

@Poppy: Hele, neprovokuj. Aby to tu nebylo jak s Markétkou z Šéfky. ;-)

14
Lucka
Reagovat

Me teda vadi to farmarovo neustale tikani stejne jako jeho dulezitost:) Jeho si neumim moc predstavit, az farmarem nebude a bude muset poslouchat prikazy nekoho jineho. Take nerozumim, proc se do takove show hlasi lide jako ta Rumuna nebo Moravacka, ty jsou líné uz od pohledu

15
galadriel
Reagovat

@Lucka: Mne nepríde, že Lucia je lenivá. Zatiaľ sa ukazuje v dobrom svetle. Variť vie, roboty sa podľa mňa nebojí.

16
Hugo
Reagovat

Podle toho, jak vysvětlil farmář týdne volbu sluhů, je dobrý být líný jak lemra. Líný a levý jak šavle chrání spolehlivě před nejtěžší prací na farmě.. Pokud k tomu budou mít dotyční ještě sílu, takže mají v duelech velkou šanci na výhru, mohou to v klídku a pohodičce dotáhnout až do finále. Pracovitému naložit ještě víc a lenocha nechat vegetit, Trochu zvláštní přístup tohoto farmáře týdne.

17
Hugo
Reagovat

Také jsem na něj zvědavá, až nebude farmářem týdne a bude se mít podřizovat bez řečí, jak to vyžaduje teď od ostatních, někomu jinému. A nedejbůh, až bude sluhou.

Přidat komentář