Panáček v reality show

Nová kuchyně Panáčka v RS zavřena, ale jen dočasně

20. Říjen 2013 | napsal(a): | reality show: O serveru

[singlepic id=7522 w=615]
Jak si řada z vás všimla, od včerejší 23 hodiny večerní probíhala na Panáčkovi v reality show řada změn, které byly postupným spouštěním zcela nového vzhledu i řady nových funkcí. Během neděle Panáček sem tam běžel, ale mnohem častěji ležel na zemi. Lenoch jeden.

A tak jsme si nakonec k večeru, po celodenním marném boji, řekli po vzoru mnoha reality show, k čemu je, že máme chutně uvařené jídlo z nové kuchyně, když jej nestíhá kuchyně připravovat a vydávat k dostatečnému počtu strávníků. Proto jsme se rozhodli novou kuchyni zavřít a dále kuchtit v té staré, roky již prověřené, alespoň zase na nějaký ten den, týden.

Jaký byl rozdíl mezi novou a starou verzí Panáčka ohledně vydávání jídla je jasně patrné z úvodního obrázku. Rozdíl to je tragický.

Ale máme alespoň radost, že jsme některým z vás díky nedostupnosti udělali pěknou neděli a tak to má být :)

Dneska jsem si zkusila, jak sledovat VV bez panáčka je o ničem….a posekala jsem zahradu, užila si slunka….a pak se snažila snad dvacetkrát připojit – a nešlo to, a ono mi to tady chybělo. A pak to otevřu a je to jako návrat z ciziny domů :))).

Až se budeme opět snažit o spuštění nové podoby Panáčka, určitě vám dáme včas vedět, abyste si ten den volna lépe naplánovali a zbytečně nemačkali F5 F5 F5 :)

Jinak děkuji všem, co nám psali komentáře i nápady na vylepšení, doladění atd. Alespoň máme teď další čas o nich více přemýšlet.

P.S.: V Praze přestalo pršet a tak si po víkendové marné snaze jdeme občerstvit hlavy na pár posledních hodin http://www.signalfestival.com/ Třeba se potkáme :)

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

O serveru

Diskuze k článku

Počet komentářů: 28
1
galadriel
Reagovat

:) SUN pekne napísané, každopádne to nevzdávaj, bo vzhľad fakt pekný, moderný a po vychytaní chýb určite zlepšenie. U mňa palec nahore.

2
okkvp
Reagovat

snad do příště stihnu resty ;-) Ono se to jednou poddá a bude to parádní. Panáčky jen tak něco zlomí.

3
Eman
Reagovat

Moc,moc děkuji za starého Panáčka.Ať vydrží co nejdéle.Nevidím nejmenší důvod ho měnit.Většinou snaha měnit něco co funguje za lepší skončí fiaskem a nefunguje to ani tak jak stará verze.Viz dnešní den.Takže ještě jednou diky.

4
Hug
Reagovat

Já jsem v té nové kuchyni občas dostal něco k jídlu,ale vůbec mi nechutnalo :-)

5
Mark
Reagovat

nevím kde je chyba, ale obrázky u článků mi zasahují do menu (jsou moc široké), na původní staré verzi to nedělalo :)

6
W - ten správny
Reagovat

Ja som spokojný aj so starým panáčkom, ale ten nový sa mi dosť pozdával :) takže škoda, že to nešlo. Ale nevadí, panáček je hlavne o obsahu :)

7
SADRAJ
Reagovat

ono se to povede palce držím a snad budou k nečemu i připomínky jak to pouštět postupně a nebo to postupně přidávat pomaloučku sem a pak to sklopit na nové
bylo to takové trochu vylepšení víkendu hlavně pro testery které to občas nerozhodí. načítalo to dovnitř v pohodě jen to nestačilo vydávat
přesně jako ve zmíněné jídelně ale to je chyba venku a nikoli tvůrců Panáčka ale poskytovatele služeb že to nestíhalo. Příště se povede .klidne budu testovat bude li potřeba .

8
gwe
Reagovat

To vzdáváte? Vždyť ten vzhled byl super. Tohle je jak z roku 2002.

9
Scalex
Reagovat

Já se do nové verze přimlouvám za volitelnou možnost vypnout stránkování diskuzí. Jedna dlouhá nudle mi rozhodně vyhovuje mnohem víc.

10
bordel
Reagovat

9 Scalex
Teď ještě, jakej máš na SUNíčka vliv. Já žádnej :-)

11
Jerremy
Reagovat

Z nove verze se mi nejvíce libilo tlacitko „Reagovat“ a klidne bych ho prijal i ve stare verzi.
Pokud bych mohl doporucit a jestli je to mozne, zkuste radeji nasazovat male zmeny, nez kompletne velky update.
Je to lepsi pro debug chyb.

12
Kiwi
Reagovat

Už jsem se zaradovala, že jste nový vzhled upravili a zbavili jste se těch fotek na pozadí (kde je teď modrá plocha). Tak ne :-( Jinak mi nový vzhled nevadil a určitě bych si na něj zvykla.

13
gabisollis
Reagovat

za sebe musim napsat,ze jsem z toho vcera nebyla nadsena a po hodine to vypla.nejhorsi je strankovani.to fakt neeee.driv bylo me prvni kdyz vstanu zapnout pocitac a udelat si kavu a u toho procitat panacka,ale po vcerejsku jsem si udelala kafe bez panacka.no po vypiti si rikam tak to jeste zkusim a musim rict,ze velka radost kdyz jsem nasla „stareho“panacka.:-)))

14
Packa
Reagovat

Mark (5) – to mi dělá taky a trochu mi to vadí. :/

15
bezík
Reagovat

9 – jedna dlouhá nudle je archaická šílenost, která prodlužuje načítání a zbytečně zatěžuje server a databázi. Za sebe říkám své rozhodné NE nudli ! :)

16
koment
Reagovat

15 bezík
Server a databázi to zatěžuje, pokud tam na to mají 80386SX nějakou prastarou, jedině. Už i 80386DX s koprocesorem by to zvládlo.

A mluvilo se tu evidentně o VOLITELNÝ možnosti, hlavně, takže kdo nechce, ať to nepoužívá.

17
Packa
Reagovat

Obecně mi nudle nevadí, ale např. u každodenního článku na Vyvolené je ta nudle fáááááááááákt nekonečná. Obecně bych ale radši byla pro „číslíčka“ než nudli.

18
Frettie
Reagovat

Já bych byl pro tzv. lazy loading (tj. něco jako zeď na fejsbuku), že se to dotahuje postupně. Pluginy by na to snad být pro WP měly.

Jinak se mi to líbilo, jen teda, proč ty krávoviny na pozadí? Ruší to, je to zbytečně datově náročné a není to hezký. Nicméně, pořád lepší než na idnes, kde je to i klikatelný a co chvilku mě to přepne někam do … pryč.

19
Pedro
Reagovat

18: souhlas, lazy loading podobně jako na youtube (facebookem zaplaťpánbůh nedisponuji, takže nevím) by byla super věc. Na youtube to ale funguje skvěle. Člověk tam má 3 možnosti: 1) lazy loading pro nové komentáře nevyužít 2) po upozornění na nové komentáře kliknout na „refresh“ (po kterém se načtou pouze ty nové komentáře), nebo 3) zapnout autorefresh.
Ti, kteří tvrdí, že dlouhá nudle je minulost podle mě nemají pravdu. Doba velí spíš nudlím s lazy loadingem (aneb. „načíst další“), než zastaralému stránkování (jako příklad opět uvedu youtube).

20
Pedro
Reagovat

PS: jistě jste si všimli, že od stránkování upustil i google například ve vyhledávání obrázků. Tam je „nudle“ s lazy loadingem, který se automaticky spustí, když doscrollujete na konec stránky.

21
Pedro
Reagovat

No a taky bych do diskuzí nedával „lajky“ a už vůbec ne „dislajky“. To je podle mě mor dnešních diskuzí aneb. jak nad odpovědí vůbec nepřemýšlet a bez rozmyslu tam jen naflákat pár kliknutí.

22
koment
Reagovat

Teda, „lazy loading“ jako jo, ale když teda taková drastická změna, prosím o to, až skončej VV. Pokud by tedy nešlo klasicky obnovit celou stránku a „mít klasickou nudli“. Děkuji

23
bezík
Reagovat

Pedro : jenže lazy louding je u panáčka úplnej nesmysl, protože (alespoň já) chci jako první tu informaci, kterou bych dostal až „někdy“ jako poslední, tedy nejnovější příspěvky. Tohle je klasické forum, kde je nudle naprostej nesmysl, na tom trvám … a přetrval jsem všechno …. :D.

24
bezík
Reagovat

16 – no, to teda hodně přeháníš. Sám vidíš, že to nestíhá ani paralelní příchod nových příspěvků. Vše závisí na zátěži a u Panáčka je evidentní, že má často dost, takže stránkování v takovém případě významně pomůže. Volitelné stránkování je opět hovadina, to bys musel mít další aparát který by ošetřoval zakládání uživatelů, jejich správu a konfiguraci, ve který bys to musel mít uložený. To tenhle systém, pokud vím neumí.

25
Scalex
Reagovat

Lazy loading nemám moc rád, protože když chci vědomě přejet na úplný konec nudle, tak musím stejně furt čekat na dotahování těch dalších a dalších částí nudle. Odstrašujcí příklad je na Androidu seznam mých aplikací v Obchodě – za ty roky už tam mám fakt hodně položek a když chci rychle scrollovat seznamem, tak se to furt zasekává na pomalém lazy loadingu.

Nevím, jestli plánovaný nový diskusní systém umožňuje individuální nastavení, ale mít na výběr mezi stránkováním a nudlí bych určitě uvítal. Těch pár hodin, co tu byly stránkové diskuze, se mi chtělo mlátit hlavou do klávesnice a obávám se, že moje ochota k diskutování by se na takovém systému rapidně snížila. Ale právě výběr metody pro každého uživatele by to výrazně zlepšil – stránkaři by stránkovali, nudlaři by nudlili a pro Panáčka by to zas taková zátěž nebyla. Jak vidno, nový systém ho zatížil podstatně víc než ten starý, takže bych staré nudle do smetí ještě neházel. 8^)

26
bordel
Reagovat

25 Scalex
Na to nejsou potřeba ani profily atd., na to stačí jedna jediná cookie.

27
SADRAJ
Reagovat

15 nevím jakse vyznáš v sítových přenosecha ve vrstvě sít splikace SW a t d
pro server a jeho zátěž je jednodušší poslat cvelou databazi k uživateli který se připojil to delá soft vrstva potom to předá vrstvě síťové a ta už se nazávisle an uzatíýžení stará o doručení.
když by semelůo stránkovat tak na každý požadavek sem usí vytvořitzzvlašt soubot a tne hlídat až do konce že došel správně a to jednak násopbně podle tohokolik je stránek v souboru akoli je uživatelů zatíží výpočtní možnosti server
prop každáho kdo se přihlásí to musí vypočíítat kterou stránku chce načíst vybrat kre stránce věty a poslat mu to každýmu jinou strámnnku a to zatežuje procesory a pamět kde se to musí uložit tohel jde předat na vrstvu přenosi posít až po tom co se to všechno spočítá a vybere a tim se zatěžije daleko víc nežli jednoduchým příkazem k načtení pro každýho celý databáze
tak že nakonec načítání celý je rychlejsí nežlito přečteš tka požduješ o obnovení ze serveru jednou po 20 minutách ale když to bude stránkovaný tka každej kdo dočte stránku musí ji obnovit načtením dalsí a to ej požadavek od uživatele po cca 1 minutě tekže už jen tema dvema možnostma výče je zátěž cca 2x vyšší dáky stránkování a dobe přečtení celho souboru a nebo jedné stránky
2
je to nepřehledné když se na něco reaguje a něco hledá
3/ udělat to vypinatelné je zase stejná zátěž a profily uživatele budto trvalé ke bude mit každý nastaveno svoji volbu nebo na železo kde se budou držet uživatel kteří jsou on lice a pro každeho se v odkladacim prostoru bude držet profil až do doby kdy opustí server nebo danoudatabázi.
4/ nesmíme zapomenout že na tom železe nejede jen db vv ale i dalsí a tim je zátěž ještě vyšší
5/ nejdoutu jen lidi kteří přispívají ale i spouty čtenářů kteří s nepojeví ale výkon zabízrají jako kjaždý jiný
6/ proto jsm u každe db navrhoval použít pořitadlo přihlášenuch uživatelu an strance v onlinu aby bylo videt přimo jak se meni záterž behenm dne a v dny kritické ut čt pá

28
SADRAJ
Reagovat

15 ono totiž zatravcovanounudli sijdnounačteš k sobe celoua potom už se v níhrabečš u sebe budto ej n vmakovici když máš slušný stroj aenbo přes odkádací prostor na disku a serveru je to v podstaně jedno přihlásiš se načteš si ednim přikazem pošli na tuhle MAC nebo IP dresi celou ddatabazi z toho a toho dne a tim to pro server končí až do dalsího požadavku na obnovení kdy udělá v podstatě tosamé a to všem stejně tek nemusí počítat nic jen udelá pár trivialních přikazu pro sítovou vrstvu tim konči

čím časteji lidi klepounn F5 time je zatěž větší
a ve chvili kdy dochází k zahlcení a lidem se nedaří načátat tak tím časteji klepou na F5 a vlastme padradoxne system zatežují tím víc až zkolabuje naprosto a nehne se

Přidat komentář