Panáček v reality show

Pekelná výzva (14.2.) najde si své diváky?

15. Únor 2013 | napsal(a): | reality show: Pekelná výzva

[singlepic id=5810 w=420]

SLEDOVANOST: První díl Pekelné výzvy sledovalo 126 diváků, což stačilo na 3,08 % sharu. Musí se přiznat, že část cílovky sledovala na ČT4 a Fandovi boj českých týmů o evropskou trofej.

Včera večer byl na Prima COOL odvysílán první díl nové zábavní show Pekelná výzva. Musím říci, že tento mix Faktoru strachu a Nejslabší máte padáka zaujal, ale …

Základ spočívá v ubližování

Pokud jsem formát Pekelné výzvy pochopil, tak je celý postaven na sebeubližování, které může být často vtipné, díky reakcím, ale časem může nudit.

Kdo neviděl, tak jen přiblížím, že Pekelná show je primárně vědomostní show, kdy se soutěžící hlásí o slovo vždy bolestivým stylem.

V prvním kole to bylo zmáčknutím tlačítka, které soutěžícímu dalo elektrickou ránu. V dalších kolech to pokračovalo střílením si gumičky do obličeje. Prvně sám sobě, pak vždy ve dvojicích se spolu soutěžícím.

Bolest vrcholila ve 4. kole, kde se soutěžícími bylo třískáno o zem chvaty juda a oni přitom museli najít chvilku nejen na to, myslet, jak co nejlépe padnout, aby to co nejméně bolelo, ale taky na dolování odpovědi ve své paměti.

Jak jsem psal výše, některé bolestné reakce mohou působit zábavně, ale třeba judo už mnoho vtipu nepobralo.




Jde se na vepřové papání

Soutěžící po každém kole vypadávají, dle počtu získaných bodů. Takže v kole Pekelné výzvy, které je zasvěcené prasečinkám, už zbyli včera pouze 3 hráči.

Co je čeká nyní? Pokud chtějí odpovídat na otázku, musí si do pusy nacpat jednu z vepřových chuťovek: kopítko, vagína, kůže s chlupy atd. To vše musí udržovat po dobu celého kola v puse. Pokud jim už obsah brání odpovídat, vše vyplivnou a hádají otázku za dva body.

Gong, kolo kočí, a jdeme do dalšího, které bude opět variací na vepříka s tím, že ty jednotlivé části prasete musí pro uznání bodu sníst.

Boj o finále v kadibudce

Máme dva soutěžící a jde se do finále. Opět vědomostní kvíz a jak se hlásí o slovo nyní? Tomu neuvěříte. Sedí v kadibudce a musí si vždy účůrnout, čímž se nad nimi rozsvítí světelná signalizace a mohou odpovídat :)

Finále ztrácí tempo

Samotné finále, kdy už poslední soutěžící odpovídá na otázky od moderátorky je spíše nudná formalita. Když neodpoví správně, musí peníze vhodit do plamenů a nechat shořet.

Včera si vítěz odnesl tuším 60 000 Kč, tedy správně odpověděl na 3 otázky z 5.

Moderátorka pekelná domina

Celou soutěž moderuje a otázky klade Iva Pazderková, která je nejslavnější díky své stand up comedy roli Blbé blondýny.

V Pekelné výzvě má nejspíše celou dobu působit jako nemilosrdná domina, kterou jen tak něco nerozhází. Občas i vtipně zahláškuje, ale z mého pohledu byla Zuzana Slavíková v Nejslabší máte padáka mnohem lepší, stejně jako Míša Jílková v bájné politické diskuzi Kotel.

Uvidíme, kolik diváků si Pekelná výzva na Prima COOL najde a zda se stane úspěšnou stálicí nebo bude po pár dílech stažena.

Reakce na facebooku byly jako jing a jang. Část zcela odsuzovala, část lidí byla nadšená. Nic mezi tím :)

Pekelná výzva (1) online video

Celou první epizodu Pekelné výzvy si můžete prohlédnout na webu Prima COOL.

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

Pekelná výzva

Diskuze k článku

Počet komentářů: 22
1
rosien
Reagovat

Vždycky sem si myslela, že mám smysl pro humor. Ale asi sem se mýlila. Protože mě teda na lidech, kteří dostávají elektr. šoky, střílejí si gumičkou do obličeje, je s nimi tvrdě mláceno o zem nebo čůrají v kadibudce nepříde vůbec nic směšného. Spíš sem koukala s otevřenou pusou, co za neuvěřitelnou prasečinu (a tak teď nazývám celý pořad, ne jen tu část s jedením prasečí vagíny) to je. Víckrát už se na to nepodívám a jen děkuju bohu za to, že jsem nestihla uzávěrku přihlášek, protože ano, je to tak, ale já se tam opravdu chtěla přihlásit. Očekávala jsem kvalitní variaci na Faktor strachu a ono houby. Za mě velké zklamání.

2
Radek aka SUNicko
Reagovat

Rosien (1) taky jsem si u sledování Pekelné výzvy říkal, že by lépe udělali, kdyby sehnali větší obnos peněz (třeba Prima + JOJ) a pustili se do Faktoru strachu. Ale jak říkám, třeba si to své publikum, které to udrží v programu, najde.

3
Kapi
Reagovat

amaterske divadlo – jinak bych to nenazvala. Vickrat ani na minutu.

4
W
Reagovat

Uff, to znie dost blbo, som rad, ze som to nepozeral. Inak, nechystate sa urobit niekto rekap, alebo aspon clanok o Najprisnejsich rodicoch? Slo to vcera na Markize, malo to plusy aj minusy, tak by ma zaujimal pohlad odtialto :)

Reagovat

W (4) o této show jsme se zmiňovali v tomto článku http://reality-show.panacek.com/24691-najprisnejsi-rodicia-dostali-slovensku-verziu.html Možná nějaké mikro rekapy budou. Uvidíme.

6
Eva
Reagovat

Už nikdy víc, strašné to bylo. Soutěžící na mě působili jako najatí herci.

7
tomaš
Reagovat

jak se tam da prihlasit.. taky to chci skusit.. :P

8
teacher
Reagovat

Jsem se na to začal dívat, ale brzy jsem přepnul pryč. Parkrát jsem se ještě vrátil, ale nevydržel jsem to víc jak jednu – dvě minuty. Takže jen letmé postřehy:
– Hloupé, místy až nechutné úkoly
– Soutěžící jako přehrávající ochotníci
– Moderátorka se snažila o roli, kterou vůbec neuměla
– Smích publika v naprosto nevhodných/nelogických místech (nepovedený střih?)
Závěr: trapné, až nekoukatelné. Pokud se to nevzpamatuje, je to podle mne bez šance na alespoň nějaký významnější úspěch u diváků.

Reagovat

4 W,
Nejpřísnější rodiče už delší dobu jedou na JOJce, ale asi nic moc úspěch, neustále tomu mění vysílací čas. Za sebe můžu napsat – nic, co bych musela vidět pravidelně.

Jinak od 25. 2. na Prima Love Výměna manželek USA.

10
leňa
Reagovat

Ajda, TYHLE rodiče, co má Wéčko na mysli, jsou ze slovenské produkce.. Dívala jsem se a líbilo, i slzička mi ukápla a to je co říct…

11
Ajda
Reagovat

10 – aha, o Markízu jsme přišli, takže už ji nesleduji. Americká verze fakt nic extra.

Reagovat

Ajda (11) chceš zaplatit slovenské Voyo?

13
Ajda
Reagovat

12 SUN,
zatím ne, sotva stíhám co chytnu :-))
Vyměnila jsem Markízu za JOJku, ujíždím na jejich Súdnej sieni, kdyby se rozjela třeba další Farma, tak mám slíbeno, že mi to zase přehodí zpátky.

14
dawidss
Reagovat

PEkelná výzva….. Fakt super…

15
Ccdn
Reagovat

Ukázky mě zaujali, ale po shlédnutí prvního dílu můj zájem opadl. Asi na soutěž budu koukat jen když budu mít zlomyslné choutky.

16
Scalex
Reagovat

Údaj o sledovanosti pobavil. 8^)

17
james73
Reagovat

Tak počítat sledovanost v 15+ je nesmysl u takového pořadu. V 15-54 to mělo 5 procent. Uvidíme jak si to povede bez konkurence fotbalu. Mě se to líbilo.

18
ONeill
Reagovat

1. díl mi bohatě stačil…totální vypatlanost a ubohost

Pokud se prima nějak chtěla inspirovat fear factorem a udělat to „po česku“ tak šlápla dost vedle…ale i tak, větší kravinu (počítám li soutěže) už jsem dlouho neviděl.

19
Radek aka SUNicko
Reagovat

ONeill (18) tohle není vymyšleno Primy, ale formát ze zahraničí, který se možná mohl, ale taky vůbec nemusel inspirovat ve Fear Factor. Uvidíme, jak se to chytne či ne.

20
ONeill
Reagovat

Aha, mě to stejně nezaujalo.

21
ONeill
Reagovat

Lepší by bylo, kdyby Prima šla zase po letech do vlastního (českého) Trosečníka.

22
Ludvík
Reagovat

21: Souhlasím

Přidat komentář