Panáček v reality show

Survivor Vanuatu – Finále

24. Září 2006 | napsal(a): | reality show: Kdo přežije / Survivor

Kdo by si pomyslel, že ve finálové čtyřce uvidíme právě Twilu, 59-letou Scout, vykulenou Elizu a Chrise, který kvůli pokaženému úkolu málem vypadnul hned v první epizodě. Na tyto čtyři čekají už závěrečné 3 dny pobytu na ostrově, 3 kmenové rady a jeden z nich si odnese výhru 1 miliónu dolarů. Kdo se stane Posledním trosečníkem?

Nyní už se nekonají žádné soutěže o odměnu, ale rovnou soutěže o imunitu. Hned v té další si trosečníci vyzkoušejí vůbec poprvé v historii vertikální bludiště.
V dřevěné osmipatrové prolézačce se slepými uličkami mají stejně jako myška běžící za sýrem najít celkem 10 barevných destiček a ty pak postupně vynést z bludiště ven. Až budou mít všechny destičky, z písmen na nich napsaných pak mají poskládat dvě slova. Závod to byl hodně těsný (pouze Scout zůstala hodně pozadu), nezáleželo jen na obratnosti ale také na bystrosti při skládání slov. Nakonec se to povedlo Chrisovi, když vytvořil správný výraz „Final Three“ (finálová trojka) a mohl si vítězně nasadit amulet imunity.

Přestože slíbil Elize, že ji na kmenové radě podrží, nestalo se tak a tato dívkaa byla v poměru hlasů 3:1 vyřazena ze soutěže těsně před koncem. V noci si zejména Scout pochvalovala,
jaký je v táboře najednou klid, když tam není ta užvaněná Eliza… Na druhý den ráno je navštívil moderátor Jeff Probst a připomněl jim příběh o vanuatském náčelníkovi Roy Mattovi, který je pochován na posvátném ostrově, kam se dnes trosečníci vydají na kánoi. Na tomto ostrově naleznou pochodně všech vyřazených soutěžících, na které mohou zavzpomínat. Na závěr pak mohli položit obětní dary k náhrobku Roye Matty.

Teprve pak je čekala úplně poslední soutěž o imunitu. A nebylo to rozhodně nic jednoduchého!
Všichni tři se postavili bosky na malé kůly a do ruky dostali luk a šíp. Úkolem bylo so nejdéle vydržet s nataženou tětivou, pokud by polevili, šíp by vystřelil a protrhl papírový terčík umístěný těsně před jeho hrotem. Není divu, že jako první opět odpadla Scout, zato svalnatý Chris a zarputilá Twila měli sil dost. Pokoušeli se také o psychologický útok a snažili se přemlouvat jeden druhého, ať to vzdá, ale marně. Teprve po hodině a sedmi minutách Twila na okamžik ztratila rovnováhu a šípem protrhla terčík.

Chris si tak zajistil místo ve finálové dvojici a je pouze na něm, aby na večerní kmenové radě rozhodl, koho si k sobě přibere.
V táboře si nejprve otestoval Twilu, jestli stále platí jejich dávný slib o vzájemné podpoře až do finále, a pak zašel za Scout s otázkou, jestli tento slib nedostala náhodou od Twily také. Kdyby Scout byla hráčka, tak vytuší příležitost, jak správně odpovědět. Ale podle pravdy řekla, že jí Twila slíbila jen finálovou čtyřku ale ne dvojku. Protože Chris věděl, že kmenová porota z vyřazených soutěžících se bude rozhodovat podle oblíbenosti obou finalistů, vybral si k sobě raději Twilu, která si mnohé porotce proti sobě popudila. Scout tedy skončila na třetím místě, ale vůbec jí to nebylo líto.

Poslední 39.den soutěže už strávili oba finalisté v poklidu a připravovali se na večer, kde je čekal težký úkol, přesvědčit porotu, že právě on si zaslouží tu velkou výhru. Po jejich úvodním slovu nastal okamžik, kdy se každý protoce mohl k finalistům vyjádřit a zeptat se jich na jakoukoliv otázku. A byla to docela slušná soda!
Nechyběla ostrá slova (Eliza: „Ty jseš prolhaná, podrazácká mrcha, Twilo!“) ani slzy (Julie: „Říkal jsi, Chrisi, že jsme jako bratr a sestra. A pak jsi mně vrazil kudlu do zad!“). Ami a Leann připomněly Twile, že jim jednou přísahala na jméno svého syna, a pak je podtrhla. Rozhodně to oba finalisté neměli snadné, ale zatímco Twila neustoupila z konfrontačního tónu, Chris se začal všem ze srdce omlouvat. Poté došlo k poslednímu hlasování a všech sedm členů poroty vhodilo do urny lístek se jménem trosečníka, který si výhru podle nich zasloužil víc.

Tentokrát ale moderátor Jeff Probst lístky nepřečetl hned, ale urnu si odnesl,
mačetou si proklestil cestu džunglí k letadlu (?), odletěl do Kalifornie, kde nad Hollywoodem z letadla vyskočil, po přístání na padáku uložil urnu na motorku a odfrčel směr televizní studio CBS (ehm, dokáže tohle Marek Vašut?). Tam pak v živém vysílání za účasti všech trosečníků lístky slavnostně přečetl. K vítězství 1 miliónu dolarů stačilo získat čtyři hlasy, Chris jich nakonec získal pět, pro Twilu hlasovala pouze Ami a samozřejmě Scout.

související články

Survivor Vanuatu – část 13.
Survivor Vanuatu – část 12.
Survivor Vanuatu – část 11.
Survivor Vanuatu – část 10.
Survivor Vanuatu – část 9.
Survivor Vanuatu – část 8.
Survivor Vanuatu – část 7.
Survivor Vanuatu – část 6.
Survivor Vanuatu – část 5.
Survivor Vanuatu – část 4.
Survivor Vanuatu – část 3.
Survivor Vanuatu – část 2.
Survivor Vanuatu – část 1.
Trosečník: Vanuatu od 10. 6. na AXN

Kdo přežije / Survivor

Diskuze k článku

Počet komentářů: 0
U tohoto článku zatím není ani jeden komentář.

K tomuto článku nelze přidávat komentáře. Díky za pochopení!