Panáček v reality show

Survivor Vanuatu – část 13.

17. Září 2006 | napsal(a): | reality show: Kdo přežije / Survivor

Soutěž se chýlí ke svému závěru, už zbývá jen 5 posledních trosečníků: Twila, Scout, Julie, Eliza a Chris. Zejména Chris může být překvapený, že se dostal tak daleko, když ženy dosud nemilosrdně vyřazovaly ze hry jednoho muže za druhým. A teď je z něj dokonce nejdůležitější osoba v táboře, jeho hlas může hrát rozhodující roli na kmenové radě. To si uvědomuje zejména Julie, která po vyřazení své „královny“ Ami může být další na řadě.

V této fázi hry nastává okamžik na „druhou šanci“, trosečníci si v soutěži o odměnu zopakují úkol, který už jednou plnili. V tomto případě se jedná dokonce o čtyři různé úkoly, na konci každého je ten nejpomalejší závodník vyřazen. Prvním závodem bylo plazení v bahně, což jsme viděli v úplně první epizodě. A není divu, že nejpomalejší byla 59-letá Scout. Druhým úkolem bylo chytání prasete ve výběhu a opět nepřekvapilo, že neuspěla Eliza, která to nezvládla už v šesté epizodě.
Ve třetí fázi se skládal totem z dřevěných dílů. Hodně se s tím natrápil Chris, pořád mu ta skládačka nešla dohromady. Teprve po skončení úkolu ho moderátor Jeff Probst upozornil, že zapomněl na jeden díl, který mu po celou dobu ležel za zády. Do poslední etapy tak postoupila jen Julie a Twila. Čekal je běh po úzké kladině a střelba z praku na tři keramické destičky, což se nejrychleji podařilo Julii.

Protože si svoji odměnu mohla užít ještě s jedním trosečníkem, vybrala si Chrise (chtěla na něm totiž trochu zapracovat). S domorodým průvodcem se vydali na celodenní výlet na koních na vrchol aktivní sopky Mount Yasur. Cesta v šedivém sopečném popelu sice nevypadala moc atraktivně, ale pohoštění pivem a hotdogy (které si ohřáli na páře vyvěrající z útrob země) stálo za to.
Po setmění se pak mohli pokochat úžasným divadlem kousků žhavé lávy vystřelované z jícnu sopky. Samozřejmě, že po celou dobu se Julie snažila Chrise přesvědčit, aby vyřadil Twilu. Po návratu do tábora se ale Chris nejvřeleji vítal právě s Twilou. „Stejně nevěřím ani jedné z nich, oni si navzájem taky nevěří, ale kupodivu všechny věří mně,“ svěřil se na kameru.

Na začátku další soutěže o imunitu odvyprávěl Jeff trosečníkům
starý příběh o domorodém náčelníkovi Roy Matovi a pak odstartoval závod. V džungli bylo rozmístěno šest chatek a v každé z nich puzzle s otázkou, která se vztahovala k příběhu. Pokud si soutěžící ze dvou možných odpovědí zvolili tu správnou, získali kančí kel. První, kdo posbíral celkem 5 klů, vyhrál amulet imunity. Tentokrát si ho mohla na krk nasadit Eliza.

Protože ženy se rozdělily na dvě stejné skupinky, na večerní kmenové radě mohl rozhodnout jedině Chris. Mohl si vybrat, jestli udrží stávající spojenectví a vyloučí Julii, nebo se přidá na stranu mladších děvčat a vypalcuje Twilu. Do poslední chvíle to hrál na obě strany a ani diváci u obrazovek netušili, ke komu má větší sympatie. Nakonec na to ovšem doplatila Julie. Možná ten večer udělala taktickou chybu Eliza. Kdyby se vzdala amuletu imunity ve prospěch Julie, Chris by se třeba rozhodl jinak. Takhle se sama dostala do nevýhodné pozice: musí se hodně snažit vyhrát příští imunitu, jinak se vyloučení nevyhne.

Pokračování příště.

související články

Survivor Vanuatu – část 12.
Survivor Vanuatu – část 11.
Survivor Vanuatu – část 10.
Survivor Vanuatu – část 9.
Survivor Vanuatu – část 8.
Survivor Vanuatu – část 7.
Survivor Vanuatu – část 6.
Survivor Vanuatu – část 5.
Survivor Vanuatu – část 4.
Survivor Vanuatu – část 3.
Survivor Vanuatu – část 2.
Survivor Vanuatu – část 1.
Trosečník: Vanuatu od 10. 6. na AXN

Kdo přežije / Survivor

Diskuze k článku

Počet komentářů: 0
U tohoto článku zatím není ani jeden komentář.

K tomuto článku nelze přidávat komentáře. Díky za pochopení!