Panáček v reality show

SK Farma 6 – Týždeň šiesty + Rekap 5/5

10. Říjen 2015 | napsal(a): | reality show: Farma 2018 SK

[singlepic id=11275 w=615]

Markíza skúša vysielanie trafiť do diváckeho záujmu, preto máme opäť zmenu. Budúci týždeň by mali pre istotu zasa vynechať pondelok……vraj. Každopádne nič to nemení na tom, že farma vstupuje do svojho šiesteho týždňa, na farme je o jedného člena menej a prvýkrát „hrozí“, že bude veliť chlap. Či to tak bude, sa môžete presvedčiť dnes na obrazovkách TV Markíza. 

Rekap z 9.10.2015 – deň tridsiaty – DUEL

Nika ani nemá strach z duelu, ako z chatky a byť tam celú noc sama. Peťa už vie koho si vyberie – kamarátka, nekamarátka. Bolo jej aj poradené koho, ale tú osobu si neberie, ak chce, môže si ju zobrať on. Gabika jej pritakáva, je to len jej rozhodnutie. Na kameru priznáva, že by si to už aj sama rada vyskúšala, nech vie, či má šancu tam zostať. Peťa je pokojná, nič to s ňou nerobí. Predtým si myslela, že ten človek má v sebe nepokoj, ale u nej nič, pohoda, až sa sama sebe čuduje. Lívia tuší, že si ju vyberie, lebo ju označila za najslabšiu a Peťa sa chce isto vrátiť. Pri močidlách sa Miša pýta v čom by mohla nad ňou vyhrať. Podľa neho by dlhé nohy a ruky mohla využiť v preťahovaní lanom a v pílení dreva dala dole aj Lauru, mohla by aj Petru. Michalovi je jedno, ktorá pôjde zo žien, ale nechce, aby šla Nika. Peťi Lívia príde slabá, aj keď bola s Dodom slúžka sa stále žrali, ona je s ním v pohode, keď nestíhala, pomohol jej. Tomáš jej takticky radí, nevie aké disciplíny budú, ale nemá stále tlačiť, má hlavne oddychovať a nechať vysiliť súpera. Podľa Peti je Lívia čarodejka, ale už sa obrnila, nebude z nej vysávať energiu. Rozpráva sa s ňou, ako s kamarátkou, bavia sa spolu o dueli s Laurou. Lívia vraví, že keď videla ten košík s vajíčkami, myslela si, že ich budú rozbíjať. Nikdy ešte ona ani bielok od žĺtka neoddeľovala, Peťa sa len smeje.

Nika sa chytí svojho remesla a ostrihá Michala a Peťu. Jana má podľa nej najzničenejšie vlasy, najzúfalejšia je však ona, ale ju asi neostrihá nikto. Tomáš sa hnevá, päť ľudí čaká na strihanie a nikto nerobí. Buď sa chytia roboty, alebo strihanie zruší úplne. Gabika tiež dostane nový strih, aj Jana a Laci, nakoniec Tomáš. Nika je rada, všetci boli spokojní. Bez účesu zostal iba Dodo a Lívia. Jana s Gabikou sa pustili do skladania postelí, dosky pod matrace nech si napíli každý sám. Tomáš sa hnevá, postele uložili zle, budú mať teplo len traja, ostatní nie. Gabika to nemala čo organizovať, prácu určil Lívii a Mišovi. Gabika sa bráni, od začiatku tak boli uložené. Doteraz sa nekúrilo, ak uzavrú teplo troma postelami, nebude to dobre.

[singlepic id=11301 w=615]

Kvetka príde a pýta sa ich, ako sa majú, skvele ale unavene, už majú skoro dokončenú kuchyňu. Kvetka je prekvapená z 39 mincí, chváli Tomáša, ten zasa všetkých farmárov. Za najlepšieho pracanta označuje Peťu, tá je skromná, robili všetci. Pýta sa, kto robil najmenej a či Mišo robil dosť. Ten dosť drzo odpovie: „ja som robil ako som robil, keď sa niekomu nepáči, nech si trhne nohou!“ Kveta zostane s otvorenými ústami, pýta sa ho, čo je taký naštartovaný. Nie je naštartovaný, on je so sebou spokojný. Tomáš sa len usmieva, počasie na neho vplýva. Lacko sa tiež snažil dať maximum do toho, najmenej nerobil nikto, všetci makali. Kveta sa priamo pýta aj na porušovanie pravidiel, nikto sa k ničomu neprizná. Lacko sa strašne bál, že vytiahne tému syr, radšej sa ani nezapájal. Ak by to prasklo, Michal má už pripravenú výhovorku, oni len syr kontrolovali a s lyžičkou odobrali iba to, čo zostalo na plienke. Nie je nič, čo by Kvetke chceli pri stole pravdy povedať, hoci ich k tomu vyzýva. Peťa vraví o svojom týždni, dostala list, bola odhodlaná bojovať, potom boli dni, kedy chcela isť zasa domov. Teraz je rozhodnutá ostať, zajtra nevie aký bude mať deň. Kvetka vraví, že by ju veľmi sklamala, keby do vzdala, Lacko zas, že to by bol jeho najhorší darček, keby neoslavovala jeho narodeniny s ním. Peťu to dojme, hlavne keď jej Kveta pripomenie kvôli čomu tu je. Zvažovala viac mien koho za súperku, kamarátka/ nekamarátka, pozrie na Niku, do duelu si berie Líviu. Nevie, prečo sa tak rozhodla, vnútorný pocit. Zvažovala všetky, Dodo sa smeje, všetky sú od obeda zbalené. Gabika prikyvuje, ani jedna netušila, ktorá to bude. Nika sa rozplače, je z Peti mimo, už čakala, že pôjde do duelu ona. Zakrýva si tvár, plače aj Petra, pocit neistoty bol pre Niku strašný. Pred Peťou má strašný rešpekt, nie fyzicky ale ľudsky, je to dobrá žena, nevie si ani predstaviť, že by sa nevrátila. Jana má strach o Líviu, hádže na ňu smutné pohľady.

[singlepic id=11302 w=615]

Nakoľko je zlé počasie, Kvetka baby rozvezie do duelantských chatiek. Jana verí Lívii, že to vyhrá, Nika zas, že Peťa si mala vybrať radšej Gabiku. S Peťou sa lúči dosť emotívne, dá jej aj koláč od pani hospodárovej, ktorý si šetrila. Mišo je rád, že si nezobrala Niku a že mu tam ostane. Gabika pociťuje mierne sklamanie. Dodo takúto voľbu očakával, Líviu berie ako slabšiu ako Gabiku. Nepraje Lívii nič zlé, ale dúfa, že Peťa vyhrá. Najskôr zoberie Kvetka Peťu, potom zavezie Líviu. Tá vraví, že keď v niečo verí a pozerá sa na toho človeka, splní sa jej to. Napr. veľmi chcela, aby vyhrala Janka večeru, keď sa losovalo, pozerala jej do očí a vyšlo to. Peťa vraví, že včera, dnes ani zajtra nie je spln, takže čarodejnice nemajú svoju moc, Lívia má smolu, ale určite sa jej nebude pozerať do očí. Lívia je taká záhadná, o sebe nepovie nič, ale z druhých chce vytiahnúť maximum. Na farme sa zatiaľ pripravuje spálňa, Jana je nasratá, nadáva, ona nemá slamník a Michal tam má dva maximálne naplnené senom. Michal na kameru priznáva, že si svoju posteľ urobil najlepšie, tak by rozmýšľal ale každý keby to robil. Pýta sa Jany, prečo si zobrala jeho, na zemi je jeden nenaplnený, mala si ten. Laci sa teší, zajtra má narodeniny, bol to jeho sen, osláviť ich na farme. Je mu ľúto, že bude bez mamy a bez jej koláčov, ale veľmi ju ľúbi a veľmi mu chýba. Niekedy sa nesprával pekne na farme, ale veď ona ho pozná. Lívia zistila, že jej veľmi chýba rodina. Chcela sa osamostatniť, ale už si nie je istá, rodina musí držať spolu. Vypočula si veľa príbehov, určite si niektorí tie peniaze zaslúžia. Peťa si pozerá prsteň, bude ho nosiť, nebude si ho šanovať ako ten prvý, myslí na rodinu. 

[singlepic id=11303 w=615]

Ráno idú Jana s Tomášom vypustiť husi a kačky. Zistia, že kačiek je málo. Tomáš ich zoberie na farmu, Gabika sa pýta, či ich niečo roztrhalo, Nika s krikom uteká dnu. Gabika má hrozný pocit, je to veľká škoda. Jana mu ich pomáha vyťahovať spod kačína. Tomáš si je vedomý chyby, nedorobili dvierka. Jana plače, nebola pri kačíne, veď na čo bude kontrolovať farmára, ani ju nenapadlo, že urobia kačín a nebudú tam dvierka. Štyri boli mŕtve hneď, piata bola poranená, usmrtili ju tiež a jednu si škodná zobrala so sebou. Tomáš tušil, že sa niečo deje, lebo tam bol stále nepokoj, hydina bola hlučná. Boli dlhšie hore, lebo gitovali okná, bol sa tam dole aj pozrieť, videl dve svietiace oči, ale myslel si, že to budú banditi, že už to začína. Keď si to teraz ale preberá spätne, bol tam predátor, ale nevedel sa k nim dostať. Teraz keď zabudli spraviť dvere, tak už mal ľahkú cestu. Dodo sa to celé snaží obhájiť plánikom, že tam neboli dvierka, Tomáš mu vraví, že sa má na to vykašľať, včera dostali pánty, mali ich spraviť! Mišovi to tiež oznámia, ale má byť ticho a nehovoriť to Lackovi. Toho dnes nechali dlhšie spať, má narodeniny. Pri raňajkách to ešte utaja, ale potom sa dopočuje, že treba čistiť kačky a dozvie sa pravdu. Je mu to ľúto, že takto dopadli. Dodo robí dvierka,  Lacko otrháva perie z kačiek. Tomáš je nahnevaný, všetci niečo robia, len Michal chodí s rukami vo vreckách a prvý sedí za stolom a čaká na raňajky. To bola posledná kvapka, príde za ním – kým nebude nanosená voda, nebude mať raňajky. Mišo mu vraví, aby nevrieskal, robí tu iniciatívneho kkt. Tomáš kontruje, to nie je iniciatívny, to je pracovitý, nie ako on hnilý robiť. Vynadajú si navzájom do hnilých kkt. Tomáš vraví, že nehrozí z jeho strany fyzický útok, lebo on sa vie pohádať aj bez bitky, ale u Michala to hrozí, vyhráža sa so svojimi kamarátmi vonku. Dohadujú sa ja počas raňajok, Michal vrieska, navzájom si nadávajú do trapkov. Michal stále vraví, že žiadnu úlohu nedostal. Tomáš vravel, že mu zadal úlohu, ale on dobre počúval. Bolo mu divné, že žiadnu nedostal, ale keď nedal, nedal. Nika si zastane Miša, Tomáš jasne nezadal jemu úlohu s vodou. Lacko je smutný, Tomáš síce Mišovi povedal pravdu, ale dnes nechcel, aby tu boli hádky. Nika vraví, že Lacko má dnes narodeniny, zaspievajú mu veľa šťastia, zdravia a Gabika mu prinesie „tortu“, v sítku pšenica a nastrkaných 21 mrkiev a kvety. Hoci je to nepoužiteľné, je to veľmi milé, potešil sa.

[singlepic id=11304 w=615]

Kvetka zavíta najskôr za Líviou. Spalo sa jej dobre, zakúrila si, pršalo na ňu však. Už vie do čoho ide, tak už sa nebojí, silnejší vyhráva, dúfa, že to bude ona. Má pocit, že už sa jej podarilo splniť svoj cieľ – dokázať ľudom, že nie je namyslená. Kvetka ju rozplače, keď spomenie otca, verí, že keď príde domov, tak ju objíme. S Peťou nemá žiaden vzťah, nepadli si do oka. Tu na farme sa jej zdá byt pomstychtivá, ale mimo farmy taká podľa nej nie je. Ako duelové disciplíny si vyberá pílenie dreva, prekvapenie, preťahovanie lanom. Peťa tiež spala dobre, ale trochu sa bála, jelene tam ručali. Po psychickej stránke sa cíti dobre, nemá strach z duelu, rozbije duelovú stodolu a ide ďalej. Kvetka nadhodí list, vidíme slzy….na začiatku ju vzpružil, potom chcela isť domov, ale keďže tu už nikdy nepríde a doma bude stále, tak si to tu ešte užije. Jej hnacím motorom je dcéra, ktorá je stále chorá, má zlú imunitu. Len pár dní v mesiaci môže isť do škôlky. Peniaze vraví do Vanesky, dá ju dokopy, aby mohla ísť od septembra ako normálne deti do škôlky. Momentálne nie je na farme nikto, kto by jej bol najbližšie. Líviu si zobrala preto, lebo má menej kíl ako ona. Disciplíny odhadne presne, píliť vie, na prekvapenie sa teší a do tretieho kola verí, že sa nedostanú.

Tomáš má zmiešané  pocity, duel je to posledné čo ho zaujíma, teraz má v hlave len kačky. Farmári sa usadia v duelovej stodole. Kvetka im všetkým zablahoželá opäť k získaniu 39 mincí a pýta sa Niky, aký je Tomáš FT. Označí ho za dobrého farmára, ona všetky úlohy splnila, nesťažovala sa. Gabika má doteraz rozbroje s FT, nesadli si. Tomáš vraví, že oni dvaja sú impulzívny, rovnaké dva plusové body. Kvetka sa pýta aj na jedlo, Gabika vraví, že aj to bol problém, bolo ho menej a neskoršie. Tomáš si stojí za tým, ako týždeň viedol a priznáva sa k dnešnému ránu. Včera zabudol na svoje povinnosti ochrániť farmu, nedorobili dvierka na kačíne a pošlo 6 kačiek. Očakáva teda trest. Kvetke sa páči, že sa k tomu postavil ako chlap, je však na Martinovi aby k tomu niečo povedal, zvieratá im nosí on. Ju zaujíma, komu budú držať palce farmári v dueli. Laci Petre, Lívia je kamoška, určite už vonku dokázala, čo chcela dokázať. Jana Lívii – je to kamarátka, proti Peti nemá nič, je to dobrá žena. Gabike sú obe blízke, ale bližšie Lívia. Dodo zostane pri šikovnejších rukách, teda Petra. Nika, Tomáš jednoznačne Peťa. Tomáša sa pýta, či si dobre Peťa vybrala súperku. Podľa neho nie, ale nebude hovoriť, koho si mala vziať, je to jeho osobná vec, ktorú si nechá pre seba, späť chce Peťu.

Konečne príde Peťa a Lívia. Obe sú pokojné, ale odhodlané bojovať.

1. Pílenie dreva – Petra si vyberie stranu, aby videla na farmárov. Najskôr si Peťa myslela, že ani na drevo nevylezie, nakoniec sa jej to podarilo. Peťa reže kľudne, Lívia veľmi pomaly a slabo. Peťa na konci už nevládze, Lívia ju doťahuje. Nakoniec sa však Petra spamätá, zaberie, viditeľne adrenalín pracuje, vypustí decibely zo seba, kričí, že to nie je fér, má viac kíl, praskne to pod ňou skôr. Lívia v niektorých momentoch nepílila, iba kontrolovala, ako je na tom Peťa. Po pílení Peťa ledva lapá po dychu, Lívia je v pohode.

2. Prekvapenie – Úlohou je očistiť cibuľu (5kg, 34 ks), nakrájať ju na štvrtky a nahádzať do nádoby. Okrajovať majú aj konce. Petra si opäť zoberie stranu, aby videla na farmárov. Peťa vraví, že sa jej ruky trasú. Ako skúsená gazdiná však rýchlo ziska náskok, ktorý si drží až do konca. Lívia sa síce snaží, ale nestačí. Poslednú si Peťa vychutnáva a reže pomaličky. Vyhrala aj druhú disciplínu a celý duel 2:0. Lívia musí opustiť farmu. 

Lívia plače, z časti z cibule a z toho, že sa porezala, z časti lebo vypadla. Kvetka vraví, že kvôli tomu, že bola toľkokrát slúžkou, si myslela, že tam bude menší rozdiel. Vonku však dokázala čo mala, môže byť spokojná. Vyzve ju, aby sa rozlúčila s farmármi. Cez plač jej to nejde, nakoniec sa premôže. Lacimu vraví, že ho má rada, vonku sa vidia. Janku označí za zlatíčku, drží jej palce, Gabiku má rada, hoci mali nezhody. S Dodom si rozumela, mala k nemu najbližšie, ale potom sa to skomplikovalo, no má ho stále rada. Peti povie, že jej drží palce, lepší vyhráva. Mišovi vraví, že nemusí tak veľmi kričať, aj dnes ho počula v duelovej chatke. S Nikou si tu síce nesadli, ale verí v opak vonku. Voči Tomášovi mala výhrady, ale zistila, že je to dobrý chalan, drží mu palce. Postupne ju všetci vyobjímajú a rozlúčia sa s ňou. Posledná je Jana, poplačú si, objímajú sa najdlhšie. Lívia sa jej zdá divná, nezdala sa jej vo svojej koži.

Lívia vraví, že keď videla cibule, už vedela, že ide domov. Napíše list na rozlúčku, je rada, že na farme bola, veľa sa tam naučila. Hlavne to, že treba držať spolu, nikomu netreba veriť, len sám sebe a svojej rodine a koľko sa treba nadrieť aby vznikla malá placka. Farmári sa vracajú z duelu a ešte nevedia, čo ich čaká. Na farme ich totiž čaká Martin za vrch stolom. Pôvodne prišiel kvôli tomu, aby Lacovi k narodeninám dal fľašku. Teraz ho ale zaujíma, kto je zodpovedný za uhynuté kačky – vysype všetkých päť na stôl. Evidentne Tomáš dostane trest. Aký sa dozvieme v pondelok….teda možno. Neviem kedy farma pôjde :D

Rekap z 8.10.2015 – deň dvadsiaty deviaty

Dodo hodí sprchu, vyoblieka sa, vyčeše a odchádza z farmy. Tomáš toho veľa nenaspal, sľúbil Dodovi, že mu nanosí do sprchy vodu, ten sa tak tešil k zubárovi, že Tomáša budil veľmi skoro. Laci, Lívia, Janka, Dodo a Tomáš dlho do noci robili kuchyňu, Tomáš to odhaduje do piatej. Im dáva Tomáš ráno také ľahšie roboty, ostatní, ktorí im nepomohli dostali tú najťažšiu robotu. Michal vraví, že on šiel spať dosť skoro, nikto ho tam nevolal, stačili si asi sami. Keď vládzu, nech robia aj v noci, potom ale nech sa nesťažujú, že tu skapínajú. Práve Michal má nanosiť vodu, ten požiada Líviu, aby mu pomohla, vláči s ním teda hrnce s vodou. Peťa s Nikou doja, Gabika robí v záhrade a Lívia dokončuje maštaľ. Tomáš si pochvaľuje to ticho, konečne si odpočinuli od hádok, ani Gabika nekričí. Dodo sa vráti práve na raňajky s úsmevom na perách, v dobrej nálade. Tomáš počas jedla rozdá úlohy, každý kto dokončí svoju úlohu má zájsť na drevo. Radí im, aby si to rozdelili a nechodili všetci na jedno miesto. Gabika vraví, že sú všetci unavení na čele s Tomášom. Ten vraví, že na to, aby boli splnené úlohy musel obetovať veľa nervov, energie, spánok….nie všetko je úplne top, ale nedá sa to, nie s týmito ľuďmi.

Gabika s Mišom na močidlách šlapú konope, Gabika mu vraví, že keď chce je šikovný chlapec. Michal si močidlá chváli, je to pohodová robota, pošlapeš, porozhadzuješ kamene, môžeš si aj pokecať. Tomáš vraví, že Lívia je pretočená o 180 stupňov,  sama si pýta robotu, maká, bola s nimi hore do noci, prišla nejaká víla a vymenila im Líviu. Tá si chváli prácu, spravila všetko podľa predstáv FT, baví ju robota s drevom. Dodo si tiež nešiel ľahnúť, ale priložil ruku k dielu a dorábajú kačín. Kravy nemajú čo piť, Dodo sa pýta Tomáša, či Michalovi nakázal nosiť vodu. Hej, videl ho ráno nosiť vodu, potom ho už nesledoval. Nika si ho zastane, robil seno, potom záhradu. Dodo jej vraví, nech sa nehnevá, ale nerobia dobrú robotu, oni s Mišom kydali hnoj a on ešte spod krmítok musel hovná vyťahovať. Ona hnoj nekydala, má Michalovi povedať. Dodo radšej ide sám nanosiť vodu, Tomáš mu s tým pomôže. Nika povie Michalovi, že Dodo vraví, že si neplní svoje povinnosti a že na neho padlo pár nadávok, lebo oni s s Mišom hovoria všetko. Podľa nej si Dodo neváži, že ho pustili k zubárovi. Michal vpáli do kuchyne, ak chce Dodo niečo povedať z tej jeho hnilej chrápy, tak vtedy, keď tam je. Tomáš sa zapojí, oni s Dodom nanosili 6 hrncov. Michal vraví, že on nedostal takú úlohu, že celý deň nosiť kravám, len ráno, vtedy im doniesol dosť.  Mišo Tomáša vytáča, kým oni dokončujú úlohu, on sedí na riti a jeho jediná otázka je, či si môže dať kukuricu. Dodo opisuje Michalovú pomoc – prišiel ku kačínu, čo má pomôcť, Tomáš mu dal vykopať jamu na jazierko pre kačky, Mišo sa pýtal, kde je rýľ, motyka, ako to má, ……nakoniec usúdil, že to nejde. Tomáš má tiež nervy, Mišo nie je pomoc, iba minul viac farby pri maľovaní kačínu, lebo to natieral s paličkou, nevedel si umyť štetec, ani rovno odrezať dosky, je do terénu nepoužiteľný. Jediné čo vie, je intrigovať a namotávať ľudí, aby robili čo on chce. Peťa Tomášovi vraví, že Michal útočí na Doda, naschvál do neho strká, vraj sa nezmestil. Má z neho strach, lebo je ticho, ticho a potom vybuchne. Myslí si, že Doda provokuje k nejakému extrému. Tomáš ho na to upozorní, chce, aby sa nechali na pokoji a nevyvolávali hádky. Michal len nemá rád, keď ho niekto za chrbtom ohovára. Dodo – ak by ma Michal udrel, je to jeho vina, má sa krotiť, koľkokrát mal chuť mu sekerou zaťať do hlavy a nepobehuje tu s ňou. Tomáš v kresle rozjíma, ako by bol rád, keby tu bol jeden deň kľud, holubicu by vypustil. Majú podľa neho 80% prác hotových, chýba im spracovanie úrody a drevo, to ale Martin zadal ako priebežnú úlohu. Jana odhaduje 40 mincí, Laci 30.

[singlepic id=11298 w=615]

Martin prichádza s plnou vlečkou, nie veľmi sa teší na tieto konce v poslednej dobe. Zoberie Tomáša na okruh farmou. Idú do kuchyne, Martin sa rozhliada, všetko je zabebnené, okná osadené, čo nie je dokončené na to má Tomáš argument, mali krátke šróby. Martin nič nevraví, nepovie, tvári sa neutrálne, nahnevane. To isté v maštali, pri kačíne, v záhrade, najviac kýve hlavou nad obilím. Postaví sa pred všetkých, pýta sa ako konopa – všetká namočená a zaťažená kameňmi, perie je nachystané, drevo je na kopách pri kraji lesa, pomaly znášajú. Tomáš tam stojí ak  školáčik, inokedy je Martin vysmiaty, teraz bez slova začne hádzať mince do klobúka. Na Tomášovej tvári sa začne zračiť úsmev, až keď je v klobúku nahádzaných 30 mincí. Aj farmári sa postupne začnú viac a viac usmievať, Laci vraví, že robili aj v noci, ako im Martin vravel, že sa to dá, tak sa to ozaj dá. Tomáš mu ukáže ruky, takto to vyzerá. Martin teda postupne pozrie ruky a za každé zničené dá jednu mincu. Postupne tam teda nahádže až 39 mincí, tú jednu si nechá za to obilie. Zatlieskajú si, podľa Niky je to aj Tomášovou zásluhou. Martin sa pýta, kto robil naviac, Tomáš označuje Doda. Martin mu podá košík od pani hospodárovej. Martin je konečne spokojný. Ešte sa nelúči, dnes ešte príde. Gabika mu dá poviazané husacie pierka na mastenie. Tomáš 39 mincí pociťuje ako osobnú výhru, ešte nikto taký počet nezískal, zapíše to i do kroniky.

[singlepic id=11299 w=615]

Dodo si zoberie slovo, nesúhlasí s Tomášom, že robil najviac, keď všetci vedia, aký mal zdravotný stav. Všetci sa zapájali, rozdá koláče od pani hospodárovej. Každý sa oblizuje, Mišo s Nikou s nezobrali. Mišo lebo sa s ním pohádal, Nika vrav preto, lebo ona nie je na sladké. Peťa sa pýta, či si ho môže zobrať až o tri dni, koláč je bombový, lepši jak veterníky. Tomáš všetkým poďakuje, že to vydržali a zamakali. Z kuchyne má skvelý pocit, ruky má zničené, ale keď sa pozrie okolo seba, má dobrý pocit, v kuchyni je teplo. Martin im doniesol okienko do dverí, hneď to s Dodom prirovnávajú, musia vymyslieť, ako ho osadiť, nakoľko nenechali na okienko priestor. S Dodom sa mu dobre robí, lebo vie čo robí a hlavne vie zamakať. Dodo si tento týždeň chváli ako najlepší zatiaľ, bol super zorganizovaný a farmári mu pomohli s vodou. Tomáš sa rozpráva na priedomí s Peťou, už je rozhodnutá koho si zoberie do duelu, chce tu zostať. Tomáš jej radí, aby sa dobre rozhodla a zamakala, bol by veľmi rád, keby tu zostala, ona sem patrí, sú iní ľudia ktorí by mali odísť. Má z nej pocit, že sa opúšťa, je to smutné, keď je tu vyše mesiaca, tak musí zabojovať. Mala by si zobrať Gabiku, je to staršia žena, ktorá vyfajčí veľa cigariet, nevládze s dychom. Peťa si Gabiku nezoberie, lebo má viac kíl. Roman jej síce hovoril, aby nepozerala na kilá, ale príde jej veľká, nemala by podľa nej šancu. S Nikou sa rozpráva a stretáva, ale nedôveruje jej ani na 80%, má k nej najbližšie, ale neberie ju ako Lauru. Michal s Nikou rozoberajú, koho si Peťa zoberie do duelu, Nika má odložený koláč dať Peti, možno bude farmárka týždňa – smejú sa.

[singlepic id=11300 w=615]

Mrkvu čo priniesol hospodár na vlečke na prebratie nasypali do válova, Malina ako keby to vycítila a vybrala sa tam kŕmiť. Peťa sa ju snaží odohnať, nejde jej to však. Dodo je pomôže, jediný koho poslúcha je on a Laco. Farmári sú zvedaví s čím príde ešte Martin na večer, tipujú ďalšie zvieratá – sliepky, alebo kozy. A práve tie večer Martin dovedie – 3 dospelé kozy, tri malé a jeden cap. Dojiť ich majú ráno i večer. Zavedú ich do novovymaľovanej maštale. Lacko vraví, že ten cap je krásny, hoci smrdí neskutočne. Nie je to oštara, ako kravy, nebojí sa ich, sú menšie ako on. Martin im ukáže, ako si kozičku pridržať, aby sa im lepšie dojila. Koza je čertova sesternica, tá bude vždy špekulovať a je na nich, aby mali väčší rozum, ako ona. Mišo je vysmiaty, kozy mu vylepšili náladu, nevadí, že smrdia, dokonca sa podujme ju pridržať pri dojení. Jana vraví, že dojenie kôz je pohodová záležitosť, ona jednu vydojí vonku. Druhú dojí Gabika v maštali, koza je nepokojná, lebo svojím „príjemným“ hlasom usmerňuje Miša, ako ju má držať. Tomáš jej vraví, aby šli na kozu ticho, sú vystresované z cesty. Martin zostal dlhšie, pomohol im s osadením okna na dvere. Spolu s Dodom a Tomášom vyrežú do plných dverí otvor a umiestnia okno. Michal ich z diaľky pozoruje, nechce sa tam nasilu pchať. Tomáš si prácu s Martinom chváli, s takýmito ľuďmi rád pracuje, lebo od nich pochytí všelijaké finty. Je mu vďačný, že im ukázal ako na to, lebo oni to s Dodom chceli robiť inak. Od 18 rokov nemá otca, tieto práce so staršími pánmi mu pripomínajú prácu s ním. Spravia spolu jedno okno, druhé nechá na nich.

Tomáš pri večeri ešte raz poďakuje, akú robotu farmári odviedli a že získali 39 mincí. Keď označil Doda ako najväčšieho pracanta, bol to jeho subjektívny pohľad, lebo s ním robil. Rád by teraz ale po zamyslení označil za najväčšieho pracanta Peťu, lebo bola vždy prvá hore, vždy mali pripravené jedlo a zapájala sa do všetkých aktivít. Peťa je prekvapená, ale viditeľne potešená a aj prefarbená (to nám neukázali, ale aj Laci je ostrihaný, takže asi Nika nezaháľala). Ospravedlní sa jej, že to takto domrvil, keď sa zamyslel, ona je ten človek, ktorý najviac pracoval, poďakuje jej, ona zasa im. Ráno prší, Tomáš budí farmárov s tým, že sú raňajky už na stole. Mišo vraví, že sa to dobre počúva, na ráno je kaša hustá, ale nie veľmi chutná, tak ale zjedol. Jana si hneď pýtala od Tomáša, či môže dojiť kozy, lebo ak by tam prišla Gabika, zasa by bol krik, Laci jej pomáha. Tomáš chce dokončiť kuchyňu, ale už pracuje len na pol plynu, cíti únavu. Lívia a Gabika triedia mrvu, Malina sa z nej zasa príde pásť. Nikola sa ju snaží odohnať, ale dobrým slovom to nejde. Laci príde pomôcť, vyženie ju trieskaním po riti, ešte sa sa s ňou aj prebehne. Malina sa z toho teší, vyzerá, ako keby sa venčíla. Dodo má na to jednu vetu – krava kravu asi nerešpektuje, tak sa vraj vyjadril Tomáš. Laci sa s Líviou a Gabikou pri korýtku bavia, že oni vlastne len ochutnali syr. A vlastne to nebola ani krádež, všetci farmári okrem Tomáša, Doda a Peti jedli syr, lebo oni už spali a bolo blbé mu ich budiť. Lívia sa smeje. Laco potom na kameru priznáva, že ako išli od ohňa dali si syr, nebolo to prvýkrát, dohodli sa, že to ostane medzi nimi, veď iní ľudia ich tu obkrádajú iným štýlom. Aj keď Kvetka príde, bude radšej ticho. Večer im aj tak nikto nemohol urobiť placky, lebo sluhovia už spali a v kuchyni bol len syr. Boli hladní, tak čo iné im zostávalo. Lívia tiež vraví, že to nie je správne, takto potajomky odjedať, ale keď je skupinka ľudí….keď uvidia ten Tomášov ksicht, keď sa to dozvie…zasa sa rozosmeje. Mišo vraví, že on by si dal aj teraz syr, Gabika zas, že to je Tomášova hanba, že musia kradnúť jedlo, keď je lakomý. Mišo to neľutuje, tak ako neľutoval ani ten kompót. Zhodli sa na tom, že pred Kvetkou to rozmazávať nebudú.

Rekap zo 7.10.2015 – deň dvadsiaty ôsmy

Tomáš budí farmárov, vraví, že sa budia s nechuťou, trvá im to. Lacko vraví, že včera ich budil ako v nejakom židovskom tábore, vravel mu, že by mal trocha poľaviť, dnes už bola aj kávička. Dodo za posledné štyri dni naspal asi štyri hodiny aj to z totálnej vyčerpanosti, vypadla mu vložka zo zuba, rozšírila sa mu bolesť na všetky zuby + sa pridala bolesť hlavy, už len čaká kedy odpadne. Tomáš berie na neho ohľad, dáva mu na pomoc ostatných farmárov, aj keď vie, že bude mať trest, berie to na seba, o zvieratá musí byť postarané. Na raňajky je kaša, ale veľmi mliekoidná, ktorú si nalievajú do pohárov ako kakao. Peťa vraví, že keby bolo na nej, tak im navarí kašu takú, aby bola na tanier a aspoň na naberačku. Ale varí z toho, čo jej dá farmár týždňa. Jana vraví, že keď je kaša hustá, ešte to dokáže zjesť, ale toto nie. Gabika si myslí, že odkedy je Tomáš FT, prídely jedla sú malé, hoci zásob jedla je dosť. Lacko vraví Tomášovi, že dúfa, že zajtra bude na raňajky niečo iné. Jeho odpoveď: „pokiaľ si namelieme múku, tak bude.“ Tomáš skúša rôzne prístupy, či však ide na nich dobre, alebo zle, vždy je to proti ich vôli, im sa nechce robiť, preto radšej tento týždeň vydrží a do práce ich dokope.

[singlepic id=11295 w=615]

Nika vraví, že zapriahnutí v gepli sú ako somári, ale keď to neurobia, nebudú jesť. Tomáš ich poháňa, najskôr začali v nízkom tempe, potom zabrali a roztočili to do otáčok, ktoré na farme ešte neboli. Začali behať, Laci kričí, keď chcete žrať, tak zaberte, smejú sa, bežia. Gabika potom začne, že toto nie je normálne. Farmár týždňa by to mal korigovať, kľud vážení, nie je to sranda. Tomáš vraví, že keď chce vedieť, čo sa o ňom hovorí, stačí nasrať Gabiku, ona mu to všetko vykričí. A tak sa aj stane – vypočítal jej, koľko trvá cigaretka a káva a že hodinu a pol len tak odflákla, tak jej povedal, že vypila 5 šálok kávy. A Gabika sa naštartovala – vypila 2x po polhrnčeku, Tomáš sa jej ospravedlní svojsky – „Prepáč Gabi, ale trvalo ti to, ako keby si ich vypila desať!“ Gabika je vytočená, pýta sa ho, či má pocit, že nerobila. Robila, ale nie toľko, koľko by si Tomáš prial. Jana si myslí, že Gabiku tresne o zem, aká je rozčúlená. Kričí na dvore, od rána nepočuje nič iné, len ako sú všetci hladní, ale nikto nepríde za ním. Tak sa ona zoberie, ide za ním a so svojím škreklákom a decibelmi na neho začne kričať ako každý jeden z nich je na neho nadáva jak chorá vrana. Nie je problém, že sa má robiť, problém je to, že sú hladní po takých raňajkách. Tomáš jej vraví, že mesiac v kuse len ziape, to nie je normálne. Gabika si myslí, že ostatní sa neozývajú kvôli tomu, aby im nedal FT nejakú ťažšiu robotu, je to také vtierkanie sa.

Nika s Mišom sa zašili a rozprávajú sa o tom, že byť sluhom vôbec nie je ťažké. Hlavne tento týždeň – iba vydoja kravy, dajú im jesť a spravia obed, aj ten bol zo včera. Peťa totiž zliala fazuľovú polievku dokopy s držkovou. Gabika držky neľúbi, Tomáš vraví, aby jej to ani nevraveli, vyberie jej len fazuľu. Ku stolu príde neskôr, niektorí už dojedli. Dá si za lyžičku, premiešava, premiešava „Zabijem Vás, ak ste mi to dali dohromady.“ Nika jej vraví, že tak sa to už varilo, Gabika hodí lyžicu a odchádza od stola. Laci ju ukludňuje, najskôr jej nabrali fazuľu, až potom sa to zmiešalo. Gabika odchádza k ohňu na cigaretu, Tomáš sa pýta Niky, prečo jej to tak povedala, všetci to zatĺkajú a ona to prezradí. Nika si myslela, že to videla. Peťa má nervy, že jej Tomáš dáva úlohy aj iné, ako tie, ktoré má v náplni práce, ale keď má čas, tak im pomôže – viažu a sekajú konope, Laci im spieva. Tomáš ich vyruší, keď už takto pekne finišujú, Gabika a Jana majú ísť urobené viazaničky namočiť. Lívia vraví, že je fajn, že Tomáš chce mať urobené a dostať veľa mincí, ale nie všetci sú tam stavaní na to, aby nonstop robili, treba dať aj oddych, nie je to podľa nej primerané. Gabika sa sťažuje pri močidlách, výkon chce, ale jesť nedá, je to terorista. Jana jej dáva za pravdu. Tomáš zas vraví, že došli makať, toto nie je tábor, nech ukážu, čo je v nich. Aj on je zrobený a unavený, ale maká ďalej. Jana vraví, že konope je riadna otročina, klobúk dole pred ľuďmi z minulosti, keď takto museli makať za kúsok látky. Peťa s Nikou rozoberajú, či bude ženský, alebo mužský duel, Peťa je rada, že má nejaké info, lebo teraz vôbec  nie je s nimi. Myslí si, že Lívia je bosorka. Nika súhlasí, neverí na nadprirodzené veci, ale to dievča má v sebe diabla. Petra zas, že Líviu by si do duelu nevzala, má z nej psychický strach, vyciciava z nej energiu, aj vlasy nadpojené čo dala spálila.

Pri stole s ostatnými farmármi Gabika rozoberá, na čo sú tento týždeň sluhovia, keď ich robota okrem varenia je rozdelená medzi farmárov. Tomáš s Dodom robia kačín. Keď bola Nika FT a on sluhom, vravel jej, že bude robiť len sluhovskú robotu. S Tomášom je to iné, troška ho hnevá, aký niekedy je, ale on pomohol jemu, aj mu to vráti, momentálne sú asi vyrovnaní. Lacko s Peťou šklbú husi, pre Laciho je to taká ľahká práca, dokonca zábavná, Peťu hu osrala, veľmi sa na tom zabáva. Laci si predstavuje pri tom, ako mu niekto trhá vlasy, lebo ich potrebuje, určite to je tým húskam nepríjemné. Tomáš si na kameru chváli Doda, hoci na začiatku neboli kamoši, teraz mu výdatne pomáha. Nie všetci sa chytajú roboty tak, ako by chcel. Večera je výdatná, Tomáš má mierne výhrady ku Gabike a kávičke, ale to už si povedali, nebudú sa hádať. Pýta sa ich, či niekto pracoval menej, ako ostatní, niekto nie, každý si robil svoju robotu. Michal na kameru vraví, že Tomáš veľmi mení pravidlá, ktoré sú tu určené a doplatí na to. Zajtra príde Kvetka, tak uvidia.

[singlepic id=11296 w=615]

Ráno sa už v kuchyni silno maká, Tomáš Peti povedal, že to dnes skúsia inak, pôjde ich zobudiť až keď budú raňajky na stole. Tak ich aj budí, za 10 minút sú raňajky a potom sa ide robiť. Michal vraví, že konečne sa vyspali, skvelé ráno, FT ich nechal vyspať, raňajky sú na stole, paráda, je to super pocit. Tomáš dúfa, že dnes teda nebude za debila, keď ich neženie do práce bez raňajok, že budú v pohode a spraví im to dobre v ich pracovnom výkone. Michal vraví, že je to určite dobre. Rozdelí hneď úlohy, Laci vraví, že Tomáš ubral, polepšil sa, ale farmári si aj tak budú pamätať len to zlé. Po raňajkách Tomáš ide ku kačínu, ostatní s kávičkou posadajú okolo Peti a rozprávajú sa. Príde za nimi a pýta sa ich, či naozaj chcú zažiť gestapo týždeň. On už nevie, mali raňajky, už si aj zapálili jednu, teraz druhú cigaretu, koľko ešte, päť? Ak nemôžu robiť to, čo im dal, nech robia niečo iné, robota sa tu vždy nájde, majú mu ponosiť dosky. Lívia nechcela šklbať husi, lebo si myslí, že ich to bolí, aj keď nebolí, tak jej dal špárovať maštaľ. Vyžiadala si pomocníka, dal jej Lacka, tolerujú sa, celkom im to spolu ide. Nika, Jana, Peťa a Gabika šklbú husi, Gabika ďobla, husky neposlúchajú, tiško nesedia a nedajú svoje perie len tak. Bojujú, driapu, Nika: „nie nadarmo sa vraví, že si sprostá jak hus.“ Gabika na hus kričí, chytá ju za zobák, plieska jej, Jana to nechápe, aj ona si zanadávala, ale čo ostatné s tými húskami robia! Tomáš vraví, že určite sú húsky vystresované, aj on by utiekol, keby na neho tak kričali tie ženy. Michal sa Dodovi čuduje, on by už šiel domov, neriskoval by zápal okostnice. Keď má nejaké problémy, nech ide domov, je to nefér voči ostatným. Dodo si je toho vedomý, Michal sa podľa neho cíti byť ním ohrozený, hodilo by sa mu, keby musel isť domov kvôli zdravotným problémom. On by s ním duel riskol, silu určite má, ale vytrvalosť nie. Lacimu dá za úlohu, aby zistil, aké disciplíny by Mišo dal, keby s ním šiel do duelu. Jana by Peti dopriala duel, tri týždne bola farmárkou a sa jej dotklo, že ju dal za slúžku. Ona bude voliť ženský duel, Gabika tiež, lebo sú indície, že by si ju zobrala, tak aby nemala pocit, že sa jej bojí, rovno si môže Peťa kufor baliť a ísť domov. Doda trápi, že nevie, čo kuje Mišo s Nikou. Mišo chce ženský duel, ak by vypadla Lívia, odľahlo by všetkým, ak Peťa, chránila by Niku a mal by pokoj.

[singlepic id=11297 w=615]

Na farmu zavíta Kvetka. Tomáš si je vedomý, že dostane trest, vyžere si ho, nič nezvládnuteľné mu dať nemôže. Kvetka im dá otázku ako sa majú, nikto sa nemá k odpovedi. Dá teda slovo Nike, Tomáš nie je zlý človek, len to preháňa. Dnešný deň bol ok, ale včera to bolo na všetkých veľa, ale nie práca, ale jedlo unavilo ľudí. Viac pracovali, ako prijali potravín. Tomáš jej do toho skočí, bolo málo múky, večer si nepripravili, mali slabé raňajky. Úloh bolo veľa, dnes už majú 3/4 úloh hotových. Kvetka pritakáva, musí ich pochváliť, veľa nových vecí tu vidí. Tomáš vraví, že je to tým, že je taký otravný, že farmári nemajú na výber, musia robiť, za každým chodí, tlačí, všade má oči. Tlačí, ale snaží sa ich aj pochvalami motivovať. Všetci sa snažia, sluhov musí vyhlásiť do nebies, lebo ráno je všetko pripravené. Kvetke sa prizná, že sluhovské práce rozdelil medzi všetkých farmárov, čo nemal a mal by za to dostať trest. Kvetka sa pýta, čo si ostatní myslia o tom. Dodo doplní Tomáša, že rozdeľoval jeho úlohy, lebo má problém so zubom, bolo to neznesiteľné, nespáva. Preto Tomáš situáciu riešil takto. Lacko vraví, že čo povie farmár týždňa, to platí. Kveta ho stupne, tak ako vraví, vraví dobre, tam môžu začať, aj skončiť.

Pustí sa do voľby prvého duelanta. Michal chce ženský duel, aby sa vyrovnal podiel žien a mužov na farme. Jana to isté, do duelu sa nebojí. Ten istý dôvod má aj Gabika, možno by si už duel rada vyskúšala. Lívia rovnako. Je rozhodnuté, Lacko by dal hlas Dodovi, bol ženský duel, teraz nech je mužský. Vraví to úprimne, Michal mu povie, že úprimne klame. Dodovi by dal hlas aj keby začínali u neho. Nika by svoj hlas dala Dodovi, Peťu by neohrozila, je to kamarátka. Aj keby si ju Peťa vybrala do duelu, s ňou by sa nehanbila prehrať. Voľba teda 4:2 pre Peťu, tá pôjde do duelu, nevidí v tom žiaden problém. Kveta sa vráti späť k Dodovi, na farme sa postarať o zub nevedia, musí isť do ambulancie. Z farmy však odchádzať nemôžu, rozhodnú farmári, či Dodo navštívi stomatológa. Rozhodne nadpolovičná väčšina, stačí áno/ nie. Dodo dostane jednohlasné ÁNO. Kvetka sa tvári prekvapene, nečakala to. Všetci za stolom ho podržali, Dodo si to uvedomujú. Ak by ho nepodržali, bolo by na ňom, či zostane, alebo odstúpi z hry. Gabika poznamenala, že kvôli takejto banalite nemôže odísť, zotrvanie by si mal každý vybojovať v dueli. Tomáš, že Dodo je síce konkurencia, ale aj veľká pomoc. To čo tu môže vidieť, čo je tu postavené, bez jeho znalostí by tu nebolo. Dodo im všetkým poďakuje, na kameru vraví, že čakal zopár nie. Ak by to rozoberali niekde vonku pri ohnisku, padlo by viac nie, ako keď to bolo takto pred Kvetkou. Pri večeri Tomáš všetkým poďakuje, pochváli raňajky aj obed, dúfa, že aj ostatným sa páčilo. Všetci pritakávajú, bolo to určite lepšie ako včera.

Rekap zo 6.10.2015 – deň dvadsiaty siedmy

Jana sa najedla tak, že je jej až zle. Ostatní farmári tiež večerajú – kapustovú polievku. Tomáš vyzýva ostatných aby hlasovali, kto robil najmenej. Dodo, Gabika a Peťa volí Líviu, tá si myslí, že ich nasralo to, že kuchtila s kuchárom a hlavne keď jej dal dezert, Gabika strašne závidela, nečakala to, bola z toho v šoku. Sama Lívia sa označí za tú, čo najmenej robila, Michal vraví, že je to jedno, má tuž teraz najviac hlasov, on jej s tým ráno pomôže. Nika nesúhlasí, že by ona najmenej robila, bola s nimi ráno na konope aj poobede normálne robila, kým neprišiel šéfkuchár, bolo všetko v poriadku. Nie Lívia sa prihlásila pomáhať mu, ale bol to niekto iný a že chutnala dezerty a mala víno nič neznamená, ak by pomáhal niekto iný, spraví to isté. Je to podľa nej závisť a keď si jeden človek zasadne na človeka, tak si na neho zasadnú všetci, lebo nikto tu nemá vlastný názor. S tým súhlasí aj Jana. Neskôr na kameru vraví, že všetko čo je zle, sa hádže na Líviu, to nie je pravda. Dodo na kameru nechápe, že si Líviu zastala Nika s Michalom, bude za tým nejaká taktika. Nika priznáva, že Mišo by chcel, aby boli ony dve kamarátky, lebo Lívia je naivná a ľahko ovplyvniteľná. Sama Lívia je prekvapená, že obhajoby sa dočkala práve od Niky, avšak má pravdu. Peťa na kameru vraví, že Lívia dostala trest a Tomáš rozhodol, že jej s tým bude pomáhať Peťa, lebo ona ju poslala variť – no nevie, no.

[singlepic id=11292 w=615]

Ráno teda dievky poctivo vyťahujú vodu zo studne a nosia zvieratám. Dodo leží na lavici pri ohni, veľmi ho bolí zub, je unavený z toho, nevie sa poriadne vyspať. Tomáš vraví, že situácia je napätá, kravy strácajú mlieko, večer strážili farmu a veľa ľudí je nevyspaných. Peťa bojkotuje prácu, nechápe prečo. Rozhodne, že ona, Lívia a Laco majú ísť dojiť kravy, Dodo má vykydať hnoj a dať im tam nové seno. Lívia sa pýta, či aj sečku, Peťa že nie, majú ísť dojiť. Tomáš vraví, že samozrejme, že aj sečku, tak sa to predsa robí. zvýši na Peťu hlas, nemá byť zákerná, sadne si na ľavicu a hrá mŕtveho chrobáka, ako keby nevedela, čo sa ráno robí. Peťa sa obhajuje, nemá sa do nej obúvať. Nevie, prečo by mala ísť ona robiť počas prestávky, keď ostatní fajčia. Ona už nanosila vodu, ten trest, čo jej Tomáš dal, je pravda, že ten, čo najviac ťahá, je najviac bitý. Tomáš pociťuje naschvály od farmárov, päť ľudí už je hore a ešte nikto ani nezakúril. Budú robiť oni naschvály, bude aj on. Tomáša naštartovala Petra, ktorá bola tri týždne farmár týždňa, vie veľmi dobre čo sa má ráno robiť a sadla si k ohňu so slovami „ja budem robiť to, čo mi povieš.“ Vytočilo ho to, ako keby nechcela pomôcť, asi čakala zasa funkciu farmára týždňa, bude jej musieť dať pocítiť aj tú druhú stranu.

Tomáš má podozrenie, že v noci hodí niekto na mlieko. Večer bol pohár čistý, ráno je od mlieka. Myslí si, že to bol Dodo a aj Lacko. Vydojili veľmi málo mlieka, bude musieť byť večer niekto pri kravách a strážiť ich. Peťa vraví, že podľa nej bola krava vydojená, Tomáš tomu nechce veriť. Pripisuje to skôr tomu, že sa niečo s kravami deje. Dodo sa Tomáša snaží neriešiť, vyhýbať sa takýmto debatám, je unavený. Tomáš vraví, že jeho vzor je Martin, vždy im dá veľa indícii, stačí ho počúvať a hneď je vedieť, čo je dôležité. Zvieratá, úroda, čistota a výrobky….to sú tri veci, ktoré treba robiť. Gabika urobila kašu, Peti vraví, že Tomáš zatrhol kávu, Peťa na to, že dobré časy skončili presne predvčerom. Nechápe, čo sú to za raňajky, keď bola ona farmárka, tak aj cukor aj kakao mali. Tomáš zadelil, že hneď po raňajkách idú všetci okrem sluhov na gepeľ. Predtým dostanú jednu cigaretu, ale pôjdu hneď po nej makať. Vonku si nastúpi všetkých, musí určiť sluhov. V prvom rade mu ide o zvieratá, v druhom rade aby sa spracovala úroda. Za sluhov určuje Peťu a Doda. Dodo nechápe, rátal s Nikou a Mišom. Tomáš pokračuje – sluhovia vstávajú prví, zakladajú oheň, dávajú na šporák teplú vodu, aby bolo minimálne na čaj farmárom. Má ho každé ráno budiť, ranné práce bude robiť s ním, aby sa od neho niečo naučil, lebo ho považuje za najväčšieho odborníka z tohoto týmu. Nika sa pýta, prečo sa rozhodol, že dá Peťu za slúžku. Bola trikrát farmárka týždňa, nech je raz aj slúžka, každou funkciou je treba prejsť. Peťa mu vraví, že je to v pohode, na kameru, že nech sa zadusí keď chce, ona sem prišla robiť.

Dodo sa chcel ísť hneď zbaliť a sťahovať sa, Tomáš ho hneď stopol, najskôr gepeľ, potom sťahovanie. Peťa vraví, že on ich určite bude ťahať zo sluhovských povinnosti aj do úloh, je to trápne, za šesť týždňov to tu nebolo. Dodo vraví, že bude robiť podľa zdravotného stavu, pomôže, ale nepredrie sa. Tomáš pošle Peťu pásť kravy, tá sa pýta, kto uvarí obed. Má srať na obed, ten je teraz nepodstatný. Nie je podľa nej on normálny, nemohla sa ísť ani prezliecť, ani odniesť veci, nechce dať farmárom jesť. Michal s Tomášom kombinujú, keď dajú ženský duel, Peťa si zoberie Líviu,. Tá ak vypadne, zvolí Doda za FT a ten určite Tomáša za sluhu. Mišo kombinuje, mohla by dať Niku. Dievčatá robia konope, tam tiež riešia taktiku, podľa Gabiky sa zvolila zlá. Mali sa najsilnejší vyraďovať, nie najslabší. Lívia vraví, že vždy ten, kto najmenej robí tu zostane vždy ako posledný. Tomáš očakáva, že Martin nebude spokojný s tým, ako sú dokončené úlohy. Pomlieť vrece múky je veľmi náročné, ľudia nevládzu. Peťa si myslí, že Tomáš ju zhodí pred Martinom kvôli konopu.

Martin prišiel vysmiaty, vystihol ich práve zapriahnutých v gepeli. Martin je rád, že je konečne FT chlap. Ide sa s ním pozrieť po farme. Vo výčnelku na dvore chce postaviť kačín. Chce dať hydinu k hydine, nechá mu plánik. V močidlách je konope síce nanosené, ale bez vody, je to úplne zbytočné. Majú ho preložiť, nižšie majú plochy, kde sa im zdržiava voda, všade má byť konope. Martin sa pýta na kravy, Tomáš vraví, že mala ráno Jahoda len pol litra mlieka. Martin mu vysvetľuje, že to bude ruja. Musí si to poznačiť a o 21 dní ju treba zaviesť k býkovi. Ďalšou úlohou je začať druhú etapu zazimovanie farmy. Treba spraviť dvere, okná priniesol, treba ich zamurovať. Tretia úloha je vyplieť záhradu. Štvrtá úloha je vyčistiť maštaľ, vyšpárovať a namaľovať ju a treba spraviť väčšie (vyššie) dvere.

[singlepic id=11293 w=615]

Pred všetkými sa Martin pýta dievčat, prečo nie je konope namočené, niktorá sa nemá k odpovedi. Úloha z minulého týždňa zostáva, majú vymlátiť úrodu. Majú priniesť jednu hus, treba skúsiť, či ich ide šklbať. Je to taká ženská robota, majú si ju posadiť na nohy a vyskúšať. Perie nesmie byť od krvi, majú našklbať do perín. Ďalšou úlohou je začať znášať drevo na farmu. Doniesol aj obchod, môžu si vybrať držky, vajcia, med, tekvica na pečenie, zemiaky a červená repa. Môžu si zobrať tri veci. Voľba padla na zemiaky, vajcia a med. Držky dostali ako bonus, nakoľko Jana za ne orodovala. Tomáš dostal 8 úloh. Nechce byť otrokár, radšej ich povzbudí a pomôže im sám. Pýta si dvoch dobrovoľníkov, ktorí vyplejú záhradu, prihlási sa Nika s Michalom. Jana s Gabikou spravia konope, Doda požiada, aby mu pomohol s kačínom, spravia konštrukciu za svetla a večer to môžu nabíjať. Gabika s Janou ako idú z močidiel, prinesú aj drevo, Tomáš ich chváli, úžasné sú. Dodovi je zle, išiel sa vyspať. Tomáš ho ide zobudiť, nechal ho asi hodinu spať, treba ísť robiť.

[singlepic id=11294 w=615]

Prichádza poštár, priniesol balíček a list Dodovi a list Petre. Tá je celá dojatá, objíma sa s Lackom aj Gabikou. Dodovi píše mama, dojalo ho to, plače, je rád, že konečne vie o Lucy, má sa dobre. Petre píšu deti a bývalý manžel. Plače veľmi, deti pribalili aj kresby, cíti sa super, ako keby bola doma. Syn jej píše, že to bez nej celkom dobre zvládajú, otec poslúcha, pribral pri ňom, ale lepšie by bolo s ňou. Peťa si našla aj pribalený miešok, je to snubný prsteň. Keď odchádzal z domu, dala mu podmienku, že buď sa rozhodne pre nich, alebo sa bude venovať práci. Farmári sa pýtajú ako, ukáže im prsteň, chlapí híkajú, dievky sa len usmievajú. Peťa dúfa, že si doma uvedomili, že musia byť všetci spolu, nie každý sám. Ona bola sama s deťmi 9 rokov, teraz sa stará manžel. Ak by šla teraz do duelu, by to tam rozbila. Ešte nechce ísť domov, až keď jej z domu napíšu mama už poď domov.

Rekap z 5.10.2015 – deň dvadsiaty šiesty

Po dueli sa vracajú všetci späť na farmu. Dodo si myslí, že Nikol bude škoda, bola pracovitá, mala vypadnúť Lívia. Jana ide s Michalom po drevo na kraj lesa. Michal jej vraví, že fandenie a všetko okolo Doda nie je úprimné, pýta sa jej, či si to všimla. Jana prikyvuje, každý je tu sám za seba. Michal neprestáva, Dodo bol viac sklamaný z toho, že sa vrátila. Jana – „keby si mu to povedal, tak to nie je pravda.“ Dodo sa vraj vyjadril, že jemu stačí, keď raz bude farmár týždňa a môže vypadnúť. To, že bol sluha a radový farmár mu nestačí. Na poli sa Michala Dodo pýtal, či keď vypadne, dá ho za farmára týždňa, ten to odmietol. Aj Laco podľa neho hrá falošnú hru na Janu, pri studni mu naznačil, že ak Jana vypadne, zvolí ho za FT. Jana len vraví, že Lacko je osobnosť sama o sebe. Po dueli sa cíti skvele, bolia ju veľmi ruky, ale na farme je spokojná. Peťa pred večerom za vrchom stola poďakuje všetkým za tento týždeň, že to s ňou vydržali. Michal ju vyzve, aby povedala aj to, čo sa jej nepáčilo. Peťa teda na veľa – mohli ste aj viac robiť. Príkazy im dávať nebude, všetci dobre vedia, čo majú robiť, keď nie sú sluhovia.

[singlepic id=11289 w=615]

Po večeri sedia vonku na cigaretke, Laci si zoberie slovo, veľa toho o sebe nevedia, s Jankou vychádza dobre a nevie o nej nejaké veci, čo ho mrzí. Jana teda rozpovie príbeh – ako mladá sa zaľúbila do chalana, ktorý pochádzal z nie dobrej rodiny (boli to pijani). Mala 17, keď zostala tehotná, on bol o rok, alebo dva starší. U doktora bol šťastný z dieťaťa, keď prišli k jeho rodičom, tí zavelili, že pôjde na výškrab. Povedala, že ona má obe ruky zdravé, pôjde a na dieťa si zarobí. U jej doma to prijali v pohode, pýtali sa, kde má polovičku – rozišli sa, lebo ju posielali na potrat. O dva týždne prišiel spolu s rodičmi a požiadal ju o ruku. Nakoľko je však zásadový človek, nepohli už s ňou. Keď sa malý narodil, vydala sa za vojaka z povolania. Odmietala sex, lebo mala problém so ženskými vecami, surovo ju znásilnil……prestala rozprávať. Gabika ticho povedala, „to som mala aj ja.“ Na kameru vraví, že keď Janka rozprávala príbeh, prežívala to s ňou, vracali sa jej spomienky z jej vlastného života.  Jana pokračuje – po znásilnení sa rozviedli, jej matka jej povedala, že je jeho žena, nepodržala ju. Veľmi ju sklamala, neurobila si vysokú školu. Keď otec umieral, matka začala piť. Do jej života vstúpil ďalší muž, bol to jej nadriadený z podniku, v ktorom robila. Zostala tehotná, mali akciu v práci a hoci bol silno veriaci, podviedol ju. Videla to celá dielňa, bola za debila. Dcéra sa narodila, myslela si, že to prekusne, ale podvádzal ju aj naďalej, medzitým však zostala znova tehotná. Hodil jej koruny, aby šla na potrat, lebo jeho milenka tiež čaká dieťa. Bola na potrate, dlho sa z toho spamätávala. Začala piť, veľmi piť, tak, že nevnímala svoje deti. Mama jej dala založiť byt, aby mohla vyplatiť známych a rodinu. Rozplače sa. Pila tak, že aj do práce chodila naliata. Pomohol jej až kolega, s ktorým je už ôsmy rok. Keby nebolo jeho, už na tomto svete nie je. Mala aj s ním problémy, lebo po maminej smrti jej prišli dve upomienky, že nie sú zaplatené splátky. Nakoľko boli s mamou menovkyne, myslel si, že sú to jej dlžoby. Bolo to na neho veľa, na dva mesiace ich opustil. Opäť to nezvládala, ale znova je všetko ok, je spokojná, šťastná, je to chlap, ktorý nepije, nehrá automaty, nevrieska po nich a má rád deti, hoci nie sú jeho.

Dodo vraví, že do určitej časti ho to vzalo, Jana nie je stará, za sebou toho má už ale veľa. Bude sa snažiť brať si príklad, aby sa nič z toho nevyskytlo u neho. V príbehoch pokračuje Gabika. Prvú facku dostala tri mesiace po svadbe, to už bola tehotná. Vydržala 10 rokov. Druhé dieťa zomrelo, keď malo 5 týždňov. Jediných 9 mesiacov kedy ju nebil bolo vtedy, keď bola tehotná po tretíkrát, lebo mu povedala, že ak sa s dieťaťom niečo stane, bude to jeho chyba. Vydržal, ale asi po dvoch týždňoch čo sa vrátila z pôrodnice znova ju zbil. Vtedy 7 ročná prvá dcéra zburcovala susedov, keby to tak nebolo, asi tu už nie je. Príde jej to ľúto. Nika na kameru – až po 6 týždňoch sa konečne spoznali, porozprávali si skoro všetci príbehy o svojom živote.

Dodo sa s Tomášom ešte večer dohodol, že skôr vstanú a porobia okolo zvierat, lebo včera bolo ráno katastrofálne, nikto sa nebral do práce. Roztočia aj gepeľ, sú hladní a múka nie je namletá. Gabika sa trocha pochytí s Dodom, nemal hýbať so strojom na mletie, lebo zrná vypadávajú. Gabika so svojím super škreklákom presviedča Doda, že ona nie je na vine, ona s tým nič nerobila. Ten je presvedčený, že to moc zatiahla, má to potom veľký odpor a nevládzu oni ťahať. Tomáš ich upokojuje, veľmi mu vadí ten jej škrekot. Gabika sa zapriahne, Dodo ide k stroju. Gabika stále hundre, keď chcú múku musí to byť riadne zatiahnuté, inak pôjde šrot. Podarí sa im nakoniec namlieť múku aspoň na raňajky. Tomáš hodí pokec s Nikou. Ak Nikol dodrží slovo, bude on farmárom týždňa a za sluhov by chcel ju a Miša. Ona super varí, vie sa postarať a ostatným dokáže, že Mišo vie robiť. Nika vraví, že oni dvaja to zvládnu dobre. Tomáš si chce byť istý, že ona zoberie Líviu do duelu. Pýta sa teda na jej názor – raz služkou byť musí a ak s Michalom tak ok, nevie si predstaviť napr. Lacka. Ten sa vraj pchal Tomášovi do zadnice, aby nebol sluhom nasľuboval, že bude robiť viac, ako ostatní.

Kvetka ide s listom od Nikol. Tomášovi je za ňou smutno, už sa s tým vyrovnal. Dodo je rád, že sa vrátila, ale Nikoline ruky boli tiež potrebné. Kveta dúfa, že nový FT chytí opraty pevne do rúk a farma zažije blahobyt. Laci sa má držať, má poslúchať FT a robiť aj veci, ktoré nemá najradšej. Lívia má dvakrát merať a raz rezať, prekrúcaním vecí stráca priateľov. Gabiku si obľúbila a je to dobrá a silná žena, no má menej kričať. K Dodovi – dúfa, že sa zmení a nebude taký egoista, má myslieť aj na druhých a dokončiť kuchyňu s jej Tomáškom, mrzí ju, že im nemôže pomôcť. Nikolka je pojašená opička, má ju rada, je to jej ďalšia sestrička. Miško je jej bábatko, bude jej chýbať, už aby boli spolu, má bojovať za Nitru. Petinka nemá toľko plakať, princezné neplačú. Má si vždy spomenúť, z akého dôvodu tu je, celá je rodina jej bude držať palce a pomôžu jej. Tomáška si dala nakoniec, lebo je pre ňu najviac. Veľmi si na neho zvykla a bude jej chýbať. Nemá si nájsť novú ohrievačku, ona je jediná. Ľúbi ho, má im ukázať. Za farmára týždňa dáva Tomáša. Ten dúfa, že táto banda, ktorá sa konečne dala dokopy mu ten týždeň pomôže a všetci budú ťahať za jeden povraz. Sluhov má už premyslených. Ak by on vypadol, FT by bola Nikol. Chce byť tvrdý, ale spravodlivý, odmení ich, keď budú dobre robiť.  Zasadne za stôl – Lacko s Janou mali trest, ktorý nesplnili (čistenie vonkajšej ohrady), takže ho presúva do tohoto týždňa, majú sa o to postarať. Rád by zaviedol jedno pravidlo. Každý večer sa pri večeri stretnú a po jednom povedia, kto robil najmenej. Ten, kto „vyhrá“ nosí vodu ráno všetkým zvieratám. Lívia si toto pravidlo berie osobne, Tomáš ju nemusí. Peťa mu odovzdá kľúče aj mince. Tomáš vraví, že farma je chaotická, nikto nemá nejaké návyky, bude sa snažiť posadiť semiačko, uvidí kde až porastie. Michal čistí maštaľ, Nika mu vraví, o čom sa s ňou Tomáš rozprával – oni dvaja budú sluhovia.Podľa Miša chce využiť situáciu a ním vyhodiť jedného chlapa z farmy. Keď Roman odchádzal, varoval ho pred Tomášom, je to vraj ešte väčší intrigán, ako Laco. Na kameru vraví, že treba niekedy ľudí aj zmanipulovať. Ide za Tomášom a vraví mu, že ženy budú hlasovať za chlapský duel, nebudú sa ohrozovať. Tomáš si melie svoje, on vie, že osoba, ktorá bude slúžka zoberie do duelu Líviu. Michal sa mu snaží vysvetliť svoj pohľad, Tomáš je podľa neho pracant, ale stratég nie, preto mu chce poradiť, myslí to úprimne. Tomáš povedal Lívii, že si vypije to, že ohrozila Nikol a kvôli nej musela odísť. Michal to stále nechápe, keď chce, aby šla do duelu, prečo ju nedá za slúžku. Povedal mu, aby neohrozoval svojich blízkych a to bol argument, ktorý Tomáša presvedčil. Aj Nikol ohrozil, mal dať mužský duel a Laci by ho možno zbavil Doda.

Tomáš berie Farmu ako nejakú strategickú počítačovú hru, tu niečo postaviť, tu zasadiť, z tohoto máš korunky, tu musíš investovať…..chce sa trocha zahrať. Vytrhávanie konope holými rukami sa mu zdá pomalé, pokosí časť a dievky zbierajú. Podľa Jany to nie je dobré, zostávajú vysoké stonky. Nikol je to jedno, Tomáš je farmár, on si bude za to zodpovedný. Peťa kýva nad konope rukou, ide práve o to, aby stonky boli čo najdlhšie. Mišo, Tomáš a Laci pokosia teda celé pole, dievky chodia po nich a zbierajú. Nika je pre Miša dôležitá v tejto hre, je to asi jediný človek, ktorému môže dôverovať, drží nad ňou ochrannú ruku. Nika vraví, že Lívia nie je zlé dievča, len je hlúpučká. Mišo kontruje, taká hlúpučká sa zíde. Treba, aby s ňou bola kamoška a nezoberie si ju do duelu. Nika odmieta hrať takúto hru, Mišo vraví, že nikdy človek nevie, Lívii stačí pár viet a mohla by byť Nika aj farmárka. Na poli sa obe spolu rozprávajú, ak by bola Nika slúžkou, možno by si ju do duelu ani nezobrala a aby urobila všetkým prekvapenie, možno by ju dala aj za FT. S nikým iným by nechcela byť za slúžku ako s Mišom. Majú tu spolu asi najlepší vzťah oni dvaja. Myslela si, že aj ona s Dodom tak budú, Lívia vraví, že zo začiatku to aj tak bolo, ale už ho nemusí. Lívia na kameru neskôr vraví, že práca ich dve spája, ale nevie o čo Nike ide.

[singlepic id=11290 w=615]

Jana rozoberá s Peťou čo jej Nika povedala, teda že si možno Líviu do duelu nezoberie, že ona nechce duel s najslabšou ženou. Dodo s Lacim tiež rozoberajú sluhov, Dodo si myslí, že sa sluhu bude Michal a Nika, alebo Michal a Lívia. Laci si je istý, že za sluhu bude on. Tomáš sa sťažuje Michalovi na baby, stále iba vykecávajú a nerobia. Ide ich skontrolovať na pole, Peťa vraví, že už len jeden pás a majú to hotové. Pošle im Niku a Laciho na pomoc, bavi sa o tom, aká somarina je určovanie človeka, ktorý najmenej pracoval, keď každý robí inde. Na farmu prichádzajú dvaja páni s vozíkom. Peťa spoznáva kuchára v jednom z nich, kričí na Janku, aby sa pripravila. Kuchára zavedú do kuchyne, ten ich hneď skritizuje za bordel. Dodo vraví, že to už je poriadok. Peťa sa nevie vynadívať na kuchára, Lívia zas vraví, že sú voňaví. Kuchár sa spýta, kto sa ide učiť variť, všetci povedia Lívia. Tá mu teda ide pomôcť, Tomáš zatiaľ určí ľuďom úlohy. Janka má sedieť, je to jej menu, má byť obsluhovaná. Kým kuchár varí, pán čašník v príbytku farmára týždňa prestrie stôl, vyloží sklenené poháre a taniere  a uloží príbor. Farmári sa nevedia vynadívať.

[singlepic id=11291 w=615]

Janka sa usadí, aperitív Slovenský sekt…..kým si ona užíva, ostatní zvážajú konope. Prvý chod je rybacia polievka. Jana ryby a morské plody nemusí, ale toto bolo neskutočné. Peťa za oknom si drží ústa, aby neslintala. Druhý chod je pomaly dusené bažantie stehno na fenikli a gaštanoch a tymianové pappardelle. Kým sa varilo, Lívia pomáhala kuchárovi v kuchyni. Vysvetľuje mu pravidlo o nosení vody, ten sa smeje, že to tam celé rozvracia, nebude to mať jednoduché keď odídu. Gabika na ňu volá, že treba pomáhať pri kravách, tá jej povedala, že nemá čas, lebo varí. Nezávidí jej to, ale mala by pomáhať na farme. Nika sa smeje, zajtra bude Lívia určite nosiť vodu. Ďalší chod je hovädzia sviečkovica, zemiakovo špenátové rolky a zelenina. Jana na každé jedlo vraví fantázia, ani jedno však nevládze dojesť celé. Laci vraví Lívii, aby šla dnes skoro spať, lebo vie, čo ju zajtra čaká. Lívia sa len usmieva. Sladká bodka na záver je panna cotta. Kuchár robí dve porcie, jednu má Lívia za odmenu. Na kameru vraví, že ona nevie, čo funguje na chlapov. Nič to však nemení na tom, že aj ona si môže pochutnať na dobrom vínku a dezerte. Nerozhadzuje ju, že ju ostatní vidia, dezert si pomaly vychutnáva. Gabika frfle, Lívia je princezná ze mlejna, blbý lidi, taky lidi. Na kameru to nazve nespravodlivosť a lenivosť. Robilo sa a makalo sa a očividne sa ulievala. Keby bola na jej mieste, chlapcom by povedala sorry, mám prácu, zvieratá nepočkajú. Lívii sa večer pýtajú, čo sa naučila – ak by také suroviny boli na farme, možno by to spravila aj ona. Nika jej zopakuje otázku, Lívia teda ukáže, že sa naučila miešať doprava aj doľava. Kuchár a čašník poďakujú, že mohli prísť a urobiť zážitok, Jana ich pochváli, porcie boli ale veľké. Všetci im zatlieskajú, chalani im nechajú krajec chleba.

galadriel

Pri sledovaní HSTM v diskusii na oficiálnej stránke TV Prima spomenula Kačka (jedna z účastníčok) túto stránku a už stačil len strýček google. Potom som len dlho, dlho čítala a nakoniec sa zapojila aj do diskusie a to u farmára, kedy sa slovenský prekladateľ neozýval a kočky z klubu smesvině nevedeli nejaké to naše írečité slovíčko. A keďže Elko a SUN všetko zo slovenských RS nestíhajú, boli takí zlatí, že mi Nákupné maniačky na WAU prenechali :)) A teraz sa k Vám budem hlásiť aj cez SK Farmu. Kto sa teší ?? :D (rečnícka otázka)

Farma 2018 SK

Diskuze k článku

Počet komentářů: 206
1
iv
Reagovat

Podle aktualit na FB Farmy by mělo být tento týden vysílání ve středu místo pátku, duel v sobotu.

2
anonymous
Reagovat

Takže to video bylo ze „zejtřka“. Škoda :-)

3
Rick
Reagovat

Opět změny programu. Farma zase jinak, je to fakt k smíchu. Ať to zastaví a bude konec.

4
Ferda
Reagovat

malý postřeh…. farma měla být hussstá. Co je hustého na tom, že ráno otevřou čtvery dvířka a večer naženou husy zpět a čtvery dvířka zase zavřou? Nějak mi uniká záměr letošní farmy. A ještě jedna věc, všechny farmy mám docela nakoukané, ale za celých pět ročníků mi nikdo tak nevadil, jako slizoun Tomáš. To je neskutečný člověk

5
Dany
Reagovat

Nakonec to vypadá, že služka bude Petra. Alespon v upoutávce byla ve sluhovském. Tak ted toho Tomáše nechápu už vůbec. Ne, že by mi to vadilo, asi naopak, ale chce se zbavit Livie a za služku dá Petru. Jak si může být jistý, že Petra si, v případě zvolení do duelu vezme zrovna Livii ? A kdyby to tak bylo, bude si Livie vybírat disciplíny. Ted ohrozil spíš Petru. Nejsem si jistá, jestli tam už byl, když byla Livie v duelu s Laurou, ale Livie, i když se nezdá, má docela sílu. Jeho myšlenkové pochody jsou mi tedy záhadou. Leda, že by to byla strategie a ve skutečnosti by si přál mužský duel a pžedpokládá, že v tom případě by do duelu šel Laci a Dodo a u nich by mu nevadilo, kdyby vypadl kterýkoliv z nich. Navíc by se zbavil jednoho soupeře.

6
sunrise
Reagovat

@Dany: Tak tohle si myslím já. To o tom mužském duelu. Tomáš správně tuší, že oni Petru do duelu nepošlou, nebudou jí chtít ohrozit. A Tomáš se tak zbaví jednoho soupeře bez boje. Navíc ve své samolibosti si hloupě myslí, že baby spíš zmákne, aby s nimi mohl manipulovat. cha!

7
sunrise
Reagovat

…a ta mrcha Nika zase propluje bez ztráty květinky. Tyhle potvory vždycky ty malé bitvy vyhrávají :-)

8
Pavla
Reagovat

Já se spíše bojím, že to Tomášovi může vyjít.
Petra služka. Jana, Gabi a Livie budou hlasovat pro mužský duel. 2 zbývající chlapi pro ženský a Niku hravě přemluví ať hlasuje s nimi. Pak rozhodne hlas FT a je ženský duel.
No a Petra si podle mne vezme Livii. Rozhodování mezi Nikou a Livií, na které si podle mne jedině troufne bude těžké, ale k Nice má blíž a taky má slíbenou pomoc od Romanovy rodiny. A ti by nebyli rádi, kdyby nekopala dál i po jejich odchodu za tu jeich partičku.
V ukázkách Tomáš po Petře nějak vyjíždí, tak bych byla ráda, kdyby se zasekla a trhla se od nich. Jenže v to moc nevěřím.

9
sunrise
Reagovat

@Pavla: jo, to je taky dobrá možnost. Uvidíme. Každopádně je pro mě Tomáš jedním z nejodpornějších farmářů ze všech Farem, co jsem viděla.

10
surikat
Reagovat

Pro Livii to bude zřejmě posední týden a velice krušný. Ještě bude ráda, že se od těch pazdrátů dostane ven. Jasně, že bude označena za nejméně pracující, takže bude stále tahat vodu, a když nebude, tak ji zapřáhnou do gápelu, pěkně si ji vychutnají. Petra si ji vezme do duelu a na ni Livie nemá. Za všechno zlo může Livie, ale docela to dává, škoda jí bude, je snad jediná, která se od všech trochu odlišuje, ostatní jako ovce, jeden jako druhej…a ty životní příběhy, to jsou těžký kusy…a ještě je zopakujou, pro ty co přišli pozdě k obrazovce

11
Franz
Reagovat

Opět po roce zdravím všechny příznivce Farmy. Chtěl jsem diskutovat už dříve, ale není k čemu. Letos je šestý ročník asi ten nejhorší co zatím Markíza mohla nabídnout. Špatný výběr soutěžících. Chybí tam vyložený bavič jako byl Reza, nebo velký odporák jako byl ředitel zeměkoule Tibor Áno. Jednotlivé díly mně unikají neustálým přesunem vysílacího času. A přiznám se, že už ani po tom nepátrám kdy se vlastně vysílá. Soutěžící jsou maximálně lenivý a práce jim pořád smrdí. Po vice jak měsíci se teprve poznávají, protože dříve neměli pro hádky čas na nějakou normální zábavu. Jediná věc co mně pobavila, byla dobře zahraná scénka o potrestání Michala. Přesně podle scénáře, aby se na začátku se našli diváci.
Mně se Tomáš naopak líbí, dává tomu tam řád a mezi soutěžící vnesl nejistotu. Jinak nemám žádného oblíbence, ani vyloženého odporáka.
Takže závěr, je to hra, ale tentokrát blbě hrají a k velké diskuzi není důvod a ani nálada.

12
jitka
Reagovat

Musim souhlasit že tato farma je skoro o ničem. Martin jen brblá že není nic hotové a nijak je netrestá. Proč jim nevezme ohen? Jídlo? Těch pár husiček se pase samo .Proč nemají více zvířat? To by museli jinak kmitat. Předtím vyráběli sýr museli ho hlídat . Byla bych pro aby farmař Martin přitvrdil. Byla by to větší zábava. Kdo nic nedělá at nejí ale stale dostavají jídlo preclíky a podobně. Výhru bych přala dodovi

13
Katka
Reagovat

. Víc zvířat nedostanou, protože Martin ví, že tato banda se o zvířata nedokáže postarat. Vzpomeň na loňské ovečky, to byly chudáci zvířata a Martinova zodpovědnost za to, jak se ke zvířatům starali.Letos se toho chtějí vyvarovat.Stačí, že tam mají dvě krávy, co budou mít telata. Takže dojí jen dvě nebo tři, tak na nějakou velkovýrobu nemají mléko, většinu jim ho stačí vypít odporný Dodo. Tak tam mají aspoň podvyživená koťata, které, když je chtěl kuchař vyhodit od talířů, tak Gaba ječela, že mají být na farmě, že v kuchyni zůstane. Je fakt, že v tom bordelu , co tam mají, nějaký kočičí chlup se ztratí. Jinak je to stále nuda, nuda. Krajně nesnáším Doda, drbnu Niku a štve mě Tomáš, za to , co tam ze sebe dělá a snaží se být zajímavý ale opak je pravdou. Mějte se .

14
Pavla
Reagovat

Nějaké velké množství zvířat jim tam ani nemůžou dodat, protože tato farma stojí v místě, kde je problém s vodou. Tam se nějaká větší stáda ani nikdy nechovaly.
Spíš budou víc zaměřeni na nějaké jiné práce. Asi i zpracovávaní toho konopí.

15
Dany
Reagovat

@surikat: A mě se líbilo, jak pomáhala kuchařům, pochutnala si na výborném moučníčku za odměnu a totálně kašlala na to, co na to říkají ostatní. Věděla, že stejně bude vodu tahat ona i kdyby se přetrhla, tak si to alespon užila.

@surikat: Proč myslíš, že na Petru Livie nemá? Ten duel dala špicově a tentokrát si bude vybírat disciplíny. Což je velká výhoda. Já bych si tím nebyla až tak jistá. jako když všichni tvrdili, že Jana udělala chybu, když si do duelu vzala Nikolu Romanovnu. Ukázalo se, že ne. Takže uvidíme, necháme se překvapit. Petra, pokud bude ženský duel, tutově vezmě Livii. Když jsem jí včera v upoutávce slyšela, jak rozkope duelovou stodolu a viděla jsem ty její skoro šílený oči, řekla bych, že je taky pěkný psychouš.

16
Johana
Reagovat

Tomáš se už od vypadnutí Nikoly ani nedá komentovat…mně on zjevem i chováním hrozně připomíná mladší vydání dědy Homolky ze známé české komedie.
@surikat: já myslím, že právě na Petru by Lívie v duelu mohla mít, pokud bude mít disciplíny, kde může využít to, že je lehká, mrštná a dost vysoká.
Petra má velké těžiště, co ji bude tahat k zemi a nezdá se mi, že by v posledních týdnech nějak zvlášť trénovala svaly fyzickou prací. Zapřaženou v gápelu jsem ji snad ještě neviděla, jen občas se ohne a zvedne stonek konope.

17
Dany
Reagovat

@jitka: Fakt je, že Martin brblá brblá, není hotovo a on, místo aby je potrestal, jako v minulých farmách, ještě jim nadělí jídlo, včetně preclíčků. Tak jsou vysmátý.

18
Katka
Reagovat

Jo,jo, Petra si asi Livii vybere, ale taky se přidávám k názoru, že Livie se nezdá a má výhodu oproti Petře je vysoká, ohebná a vypadá , že to má v hlavě srovnané , opak Petry, ta se v případě nezdaru v první disciplíně nervově sesype a bude vymalováno. Je to blbé napsat ale Petra by asi měla vyhledat lékaře , po psychické stránce není v pořádku. Pláče při každé příležitosti. To není dobré. Zato Laco a malá Nika , ti na farmě jen kvetou. Lacovi se pomalu vracejí shozená kila a Nika je pěkně vyžraná za ten měsíc na farmě. Holt, je vidět, že se nepředře. A záhadou mi je, že Nika je buď s rukama v kapsách, nebo postává u těch , co něco dělají a to Tomáš musí vidět a přesto proti ní nezasáhne. A Livie, ta je má v paži všechny.

19
surikat
Reagovat

Dany – Petra má určitě víc síly než Livie, to že je Livie vyšší může být někdy nevýhoda. Taky je Petruša mrštnější i když se kvetina nezdá. Navíc ji pohání ta zášť a skutečnost, že ona bude ta hrdinka, která dostala Livii. Má silnější motiv. Jedině v almanachu mají obě stejnou šanci…Nikola se taky přepočítala, oni mají nějaké zvrácené myšlení při výběru, aby jako nebyli za zbabělce a že budou bojovat a pak to čumí, že vyletí.

20
Poppy
Reagovat

@Katka: No ale ta Lívia je fakt pomalá. Včera u sbírání konopí měla Nika za chvilku náruč plnou a Lívia pár klacíků.

21
hollyoaks
Reagovat

zajtra farma okolo 21.40 v piatok farma nebude duel bude v sobotu o 20.30 h

22
hollyoaks
Reagovat

od 19.10.2015 bude farma v ut st štv pia

23
Dany
Reagovat

@surikat: Tady se neshodneme. Já si nemyslím, že je Petra silnější a ohebnější než Livie. Livie to na farmě nedává příliž najevo, ale v duelu zabojovala. To je jako v minulé řadě Miriam. Byla od nich starší, obtloustlá, neustále se crcala v kuchyni a v duelu to natřela mladším a naoko silnějším. Několikrát. Tady je to spíš o tom, že Petra je uplně umanutá, bude mít tmu před očima a půjde přes mrtvoly. Jsem přesvědčená, ža ta by Livii, kdyby se dostali do situace Janka – Nikola, v přetahování lanem, tu ruku klidně zlomila, jen aby vyhrála. A pak by si u křížku poplakala, aby jí bylo odpuštěno a všichni by jí museli utěšovat, že udělala dobře, že je to prostě hra.

24
Dany
Reagovat

A může mi někdo vysvětlit, proč od té doby, co dělali v ložnici podlahu,spěji na zemi a nesložeji postele? Nějak nechápu.

25
BarBora
Reagovat

@hollyoaks:
A dokedy?

26
BarBora
Reagovat

@Dany:
Nestíhajú.

27
surikat
Reagovat

@Dany: právě to umanutí ji pohání, taky bych ráda viděla poraženou Petru, ale nevěřím tomu. Mě udivuje, jak ji všichni věří o citlivé nitérko, srdíčko na dlani, to i pařez má víc citu. Moc dobrá herečka to je a zdatná manipulátorka, ale zatím se ji to vyplácí.

28
Prochor
Reagovat

Petra musí hulit dobrej matroš jestli si myslí, že porazí Lívii:-))) Na to si rád počkám.

29
Poppy
Reagovat

@Dany: :-DDD

30
Dany
Reagovat

@surikat: Tak s tímhle souhlasím. Je to tak. Už jsem tady i psala, že Petra je z těch lidí, které ostatní prokouknou často až když už je pozdě.

31
Romik
Reagovat

@Franz: Tak pod to se podepisuji výborné shrnutí 6.řady Farmy Rézu jsi mi vzal z pusy něco podobného jsem chtěla zrovna psát a přesně tak není Réza „sele zle“ tak tam mají Tomáše:) :)

32
Katka
Reagovat

@Dany:
1.) Podlaha ještě není tvrdá
2.) Lenost jim nedovolí se přestěhovat
3.) Nebo naopak. Jsou z celého dne tááák utahaný, že už jim došly síly.

33
Wally
Reagovat

Pochopila jsem to včera dobře? Nebyly dluhy od ex, nebyl gambler, nebyly dluhy po mamince. Jana prochlastala co mohla a zastavila její byt. Když zemřela, tak nesplácela a má další dluhy. Ta ženská je katastrófa člověk, hej.

35
Dany
Reagovat

@Katka: No, pokud by podlaha nebyla ještě tvrdá, nemohli by na ní spát tak jako tak. Takže nejspíš ta lenost. Vždyt tam mají po zemi i roztahanou slámu, ne nějak položenou, aby to třeba bylo měkčí, ale poházenou sem tam, spěji jak v chlívku.

36
Katka
Reagovat

@Dany: Vidíš, to já jsem si ani nevšimla, že spí na zemi v pokoji. Já myslela, že jsou někde ve stodole. :- D

37
BarBora
Reagovat

Už neviem, čo si o tejto farme myslieť, tá Tomášova scénka s Nikou a kamerou za chrbtom aku ju dá za slúžku s M., lebo ona dobre varí a M. má cosi dokazovať,potom sa rýchlo nechá presvedčiť, že svojich ohrozovať nemá, Michal sa niekedy vyjadruje viac recvitáciou, nez spontánne, smiešne je to, autenticita mizivá. A tie večerné spovedačky boli za príplatok? Hrozné… Oni z toho chcú asi fakt urobiť modré z neba…

Prochor, Peťa je jak kyjak, nebola by som si až tak istá, že nemøže Líviu poraziť. Ja by som o dušu študovala Almanach.

38
jenkaa
Reagovat

Tak Livia umí fakt pěkně všechno překroutit:-)))Michal se strategicky vyhnul pozici sluhy)) Proto jim fandím:-)

39
Katka
Reagovat

Musím opět napsat, že největší zmetek na farmě je Dodo. Nenažraný, vyčůraný sobec, který není schopný pracovat v týmu a určitě je takový i v civilním životě. za dnešek musím pochválit Tomáše , že se do práce opřel a doufám, že nepoleví. Petra se do svoji role FT tak zamilovala , že si snad myslela , že bude FT až do konce.

40
jenkaa
Reagovat

Tak Tomáš, jak mi iritoval, ocekavajic, s hodnosti FT , ze bude na zabiti, ok, Peta, mala trucnasrat a nevim proc……..i když rano ji Tomas zprdnul zbytecne, tak jsem zvedava, co za strategii z toho vyplyne

41
Dany
Reagovat

@Katka: S hodnocením Petry souhlasím, s Dodem moc ne. Je mu špatně, ona taková bolest zubu, je pěkný hnus. Že by byl nenažraný, jsem si nevšimla. To myslíš ty jablka, co chroupal? To, že v noci chodí ujídat, je dedukce Tomáše, důkaz nikde žádný. A docela mě zarazilo, že v upoutávce Květka nechává ostatní hlasovat, jestli Dodo může k zubaři. Ve všech předchozích farmách bylo ošetření u doktora naprosto běžné, takový Tibor odjížděl docela pravidelně a vrátil se jim jak bumerang i po několika dnech ve špitále.To jako když to ostatní neodsouhlasí, tak ho nechají aby dostal zánět okostice, nebo jak ? V předchozích řadách vždycky odjel dotyčný k lékaři a teprve když ten rozhodl, že se nemůže na farmu hned po ošetření vrátit, byl vyřazen. Tohle mi připadá, že štáb připravuje cestičku k návratu pro Romanovnu, zub se hodí. Doufám, že to Dodo ustojí,

42
Katka
Reagovat

@Dany: Nemyslím jablka, minulý týden někdo na něho vyrukoval, že jim něco snědl a vypil mléko a on na kameru říkal, že když má hlad, tak se nají kdykoliv, když není sluha. Přece nebude hladovět. Tahle farma neví, co je trpět hlady, jsou pořád Martinem zásobováni. Je mi jasné , z počátku ta šlichta , co měli ale pak si vzpomenu, jak vloni měli hrnek studené vody a půl kedlubny a Miriam nasušený chleba z dob hojnosti.
Nechat na rozhodnutí , zda půjde k lékaři je hloupé. Když řeknou ne ( což se myslím nestane) tak ho zubař neošetří? Už režie neví, co tam má sestřihat, aby měla sledovanost.
Mě by zajímalo, kde bydlí štáb , kameraman tak určitě neběhá sám , jestli mají někde za kopcem přenosový vůz s cateringem. :-D

43
johanetta
Reagovat

Už jsem z té podivné Farmy tak zpitomělá, že se mi o ní dnes zdálo. A nosila jsem s Livií vodu. Na takových těch ruských vahadlech. Neseděli jsme v kuchyni u stolu, ale v tureckém sedu v kruhu při doutnajícím ohýnku. Tomáš měl vyvýšené místo, ruce na prsou založené, zakaboněný obličej a do poloviny kapucu. My jsme měli skloněné hlavy a v absolutním tichu k němu vztahovali ruku. Na dlaních se jako obětina skvěly vyloupané volské oči. Hnus velebnosti, až jsem se z toho vzbudila, pak nemohla usnout a tak jsem přemýšlela, jestli mi ta „čistá psychiátria“ stojí vůbec za to! :)

44
Katka
Reagovat

@johanetta: Promiń ale řehtám se jak blázen. Sice mně se ( zatím ) o farmě nezdá , lhala bych, že o ní nepřemýšlím. Třeba jak bych se asi chovala já ( nikdy bych tam nešla ) nebo moji kolegové. Taky taková “ čistá psychiátria „.

45
hollyoaks
Reagovat

Dalšia zmena zrejme na nátlak divakov
Zajtra farma o 21.45 h
Duel v piatok o 22.00 h

46
Foxyfox
Reagovat

Letosni farma je zatim dost divna, maji dost pohodli a a jidla. Nic zajimaveho se tam nedeje a nejsou tam ani nijak extra zajimavi lide. Snad jen Tomas tam ceri srojate zahnivajici vody. Pobavil me vecer, kdy si Janka zopakovala svoj zivotny srdceryvny pribeh v krouzku pred zbylymi farmari, a to s velkou chuti, a pridala se k ni jeji verna druzka Gabika, bxlo to skoro jako u anonymnich alkoholiku:-) za nejvetsiho manipulatora a krivaka povazuju Kytici, ufnukanou citovou vyderacku. I Lacko v roli gaye je nudny, jeho komenty jsou vtipne jen zridkakdy, kam se hrabe na Vikiho z minule rady. Secteno, podtrzeno: vyhlizim bandity.:-)

47
Poppy
Reagovat

@Foxyfox: Aby to pak nebylo ještě horší :-(

48
Johana
Reagovat

Koukám na včerejší díl z archivu a nevěřím vlastním očím!
Mně se zdá, že na začátku, u společné večeře, zajídají krajíce kupovaného krájeného chleba. Pochybuji, že by ho dokázali v těch podmínkách upéct do tak dokonalého tvaru a nakrájet na tak dokonalé plátky…takže poznámka Katky o přenosovém vozu s cateringem ( nejen pro štáb ) naprosto odůvodněná.
Letos jsem Farmou totálné znechucená a nejspíš nenechám dál ze sebe dělat blbce.

49
surikat
Reagovat

@Johana: Přesně! Mně se to taky nezdá. Nikolka jen kvete, dokonce přibrala, tak to vypadá, že má odněkud přísun. Vždyť se tam okolo sebe motají všichni dohromady a určitě se spoli baví, domlouvají scénáře a záběry, prý i pivko popíjejí (někde někdo psal, ale nemusí být pravda). Taky jak se koupou, tolik vody je na to potřeba, jak perou prádlo? Nic zatím nebylo vidět, nebo mi uniklo. Takže toto není až tak realita, jako spíš domácí tvorba. Je to takové předvídatelné, taky se těším na bandity. Třeba nás překvapí.

50
Pavla
Reagovat

@Johana: Ten chleba jim tam nechali kuchaři, co vařili večeři pro Janu. Bylo to tam vidět, říkali, že je to pro ně.

51
Foxyfox
Reagovat

@Poppy: horsi to uz asi byt nemuze. Leda by pribyli 4 dalsi nudni patroni:-)

52
Eva
Reagovat

@Foxyfox: Přesně tak!!! Souhlas s tím co píšeš. Stále mi nejde na rozum ta zpověď Jany a poté věrné družky Gáby. Takovéhle věci se snaží většina lidí nechat pod pokličkou doma v rodině a ne je ventilovat národu. Ale asi fakt to tam je „čistá psychiatrie“ :-) A dobře jsi to vystihl/a/ vypadalo to jak sezení v ústavu kde se léčí duševně nemocní, či alkoholici. Všichni seděli a zúčastněně poslouchali. Teda viděla jsem to ve filmech :-)) A jak mi neseděla Jana, tak na její místo nastoupila „Kvetina“ Těžko rozdýchává pozici služky. Docela bych se těšila kdyby šla do duelu a jak by to tam rozmlátila :-))) A nevím co mají mnozí proti Tomášovi, já ho beru! Stále však nevím komu přát vítězství. Tak asi ti bandité co přijdou, snad teda, to tam rozvíří… též se těším jak budou drát peří…

53
Johana
Reagovat

@Pavla: aha, tak to jsem nezaregistrovala…budu farmáře sledovat, jestli jim někdy ten kupovaný chléb dojde. K snídani ho ještě měli. Nic to ale nemění na faktu, že Petra už má druhou bradu a ostatní taky nevypadají vyhuble.

54
katka
Reagovat

@Johana: Myslím, že Ty ze sebe blbce neděláš. Blbce ze sebe dělají ti, co vymění své děti za divnou soutěž, kde se sami znemožní na úkor své rodinya především dětí, Janka svou životní cestu prolitou alkoholem už podruhé přednesla před kamerami. Hraje na city, zrovna tak Gábi Uječená, Petra Ubulená, hrají si svou hru, cíleně na TV diváky, kdyby náhodou došly do finále, aby si zajistily plusové hlasy při případném hlasování o sympatiích od diváků. Nevím, kolik může stát léčba její dcery ale pokud manžel pracoval v cizině, rozhodně finančně na tom byli lépe než jiné rodiny. Pokud Petra si něco ze svého života nenechala pro sebe, což je také možné. Roman se taky projevil, pokud chce někdo někomu pomoci, většinou o tom nemluví, jinak to beru jako svou reklamu do budoucna.

55
Katka
Reagovat

A taky bych tam už ráda viděla bandity. Včera jsem se těšila, že už jim tajně v noci dojí krávy a ony to byly hormony.

56
Johana
Reagovat

@katka: přesně tak, to, co nám podsouvají média, nebo Petra sama, nedává smysl…potřebuje peníze na léčbu dcery, ale vadí ji, že manžel vydělává v cizině, tak se s ním radši rozvede a opustí na pár měsíců milované děti, aby si šla pro nejistou výhru na Farmu.

57
Pavla
Reagovat

@Johana: 56 – Taky to tak vidím.

58
Foxyfox
Reagovat

Ve druhé řadě Farmy jedli jednu dobu pouze jablečné pité, žili tam celkově mnohem nuzněji, ale byli tam zajímavě vybrané typy lidí, Janka, Sylvia, Mario, atd. Ostatní řady mi dost splývají, z té loňské si ještě tak nějak vybavím vítězku, Rézu, Řepu a Janka, co práskal knírama…..koho si budu pamatovat z této řady, zatím asi nikoho. Holt už je to 6. řada a na Slovensku dochází materiál :)

59
Katka
Reagovat

Mário, ten byl jako tady Liviie, otloukánek a on nakonec vyhrál, že? Už si to moc nepamatuju. V loňské řadě za vyděděnce byla Miriam a mně se líbilo, jak s nimi vymetla v duelech. A hlavně, na této farmě není bavič jako byl Réza. Občas za hranou ale bavil mě.

60
Prochor
Reagovat

No v podstatě se shoduji s mnoha komentáři, že farmáři nemají co dělat.
V jedné řadě dokonce neměli farmáři oheň – asi týden. O tom se dnešním farmářům ani nezdá.
Nejvíc se mi líbila 4. řada s Janou Hrmovou. Právě proto, že Jana jako otloukánek uplatnila správnou dávku drzosti, průbojnosti a inteligence, aby zvrátila situaci. Rozbila skupinu a vytvořila si vlastní alianci. Většinu času pak kontrolovala situaci na farmě.
Tyto vlastnosti možná chybí Lívii, aby se dostala z patové situace. Měla by se snažit získávat si lidi a vymýšlet svoji strategii.

61
Foxyfox
Reagovat

Mario byl trochu vydedenec, ale spis proto, ze nemel potřebu se za kazdou cenu s ostatníma nejak družit, makal jako šroub,byl velmi pohledny a nebyl to blb, to ostatni samozrejme stvalo, citili se ohrozeni. Livia je, podle mne, z jine kategorie. A bavic tam fakt neni, neco jako Reza nebo Janka- kobyli smich. Tady totiz neni nikdo nicim extra zajimavy, zatim.

62
Poppy
Reagovat

Dnes Farma není???

63
cathy
Reagovat

Taky koukám, že to má Markíza v paži – to se fakt nehodí. A nic trapnějšího než Horní – Dolná jsem fakt neviděla!

64
cathy
Reagovat

Á – tak už! Ale fakt mě s těma časama štvou.

65
Katka
Reagovat

Protože jsou stále nějaké změny, tak občas přepnu na Markizu . Takže jsem ji dnes viděla.

66
Johana
Reagovat

Tak já to dnes taky stihla… a óóó, světe div se, Tomáš mi přestává vadit.
Myslela jsem, že to jeho FT bez panáka vodky nedám a přistihla jsem se, že mu v duchu fandím, aby ještě trochu přitvrdil. Chváiim ho za to, že jako jediný zatím pochopil, že nestačí jen zadat úkoly, ale musí se i důsledně kontrolovat jejich plnění.

67
Dany
Reagovat

S tím zubařem to mělo být co? Od kdy zase rozhodují farmáři, jestli někdo může k lékaři?

68
Pavla
Reagovat

@Dany: To byla Borisem a jeho širokým štábem vytvořena dramatická situace. Divák napětím ani nedýchal, slabší pohahy kolabovaly.
Pustí hráči Doda k zubaři, nebo nepustí?
Uf, já se u toho hrůzou potila a pak štastná, že to dobře dopadlo nemohla do rána usnout. Konečně se na farmě něco dělo.

69
Poppy
Reagovat

@Pavla: :-DD

70
Katka
Reagovat

@Johana: Já Tomáše taky chválím a dokonce se tím i bavím, jak zbytku osazenstva spadla čelist, když jim Kvetka sdělila, že FT může zadávat práci všem a jakoukoliv. Na minulé farmě měli víc práce a přesto si ženy stihly třeba obarvit vlasy. Pohled na Petru, kroutící pusou je nádherný, Gábi neječí snad jen do kamery. Se zubařem to byla trapárna. Vypadalo to, že přivezou z Barandovských ateliérů vozík z filmu Pekař a císař a uvidíme zákrok v (skoro) přímém přenosu. Dodo mě nezklamal, měl bobky, že ho nepustí a bude muset odejít. Ale hned na kameru řekl, že si myslí, že by ho někteří nepustili v tajném hlasování. Podle vzoru “ Podle sebe soudím Tebe“ . A z ukázky Michal zase někomu dával lekci. Asi Dodovi.

71
Dany
Reagovat

@Pavla: Taky si myslím. Jen mi to přijde hodně hloupé. Kdyby to byla první řada, tak ještě, ale po tom, co soutěžící farmu opouštěli za účelem ošetření farmu jak na běžícím páse je to směšné. Zvlášt po Farmě 5, kdy pomalu každý týden někdo odešel a vracel se tam jak bumerang. Já to vidím tak, že štáb přeci jen nemůže úplně všechno režírovat a vkládat farmářům slova do pusy, tak vytváří situace a ovlivnuje soutěžící, aby došlo k tomu, co si přeje režie a občas to prostě nevyjde. Jsem přesvědčena o tom, že tady byl tlak na to, aby se vrátila Nikola Romanovna a zub se hodil. Dodo není mezi farmáři příliž oblíben a mohlo dojít k tomu, že by se většina vyjádřila, že k doktorovi ne. Nakonec sám Dodo měl pravdu, že kdyby u toho nebyla Květka, dopadlo by to možná jinak.Pak by nejspíš musel skončit a hle, poslední vypadlý hráč se vrací zpět.

72
Poppy
Reagovat

Mně Tomáš nesedí. Je fakt, že lidi konečně začali dělat, ale vadí mi jeho samolibost. Připadá mi jak trenér malých dětí, který se z nich snaží vykřesat nějaký výkon – zřejmě to takto zažíval sám. Možná je důležitější výsledek, ale on jako osoba je mi protivný.

Jsem zvědavá, koho si Petra vybere do duelu a jak nám ukáže svou sílu :-) A vůbec jsem zvědavá, který den a jakou hodinu bude pokračování Farmy. To je fakt napínavé :-)

73
johanetta
Reagovat

@Poppy: Jo, ta šaráda Markízy s vysílacími časy nás fakt alespoň udržuje v kondici. Jinak by se asi polovina lidí přestala o ten slabý odvar minulých Farem zajímat. Opravdu škoda promarněné šance, peněz, času, důvěry. Howhg!

74
iv
Reagovat

@Johana: http://farma.markiza.sk/aktualne/1806534_extremne-premeny-na-farme-faldiky-su-prec
Zrovna Peťu (Romana, Laca) v článku uváděli jako příklad těch, co na farmě už pár kg shodili, mínus 11 kg u Peti se mi zdálo za pár týdnů dost. Spíš jde o přechodné výkyvy a po návratu do civilního života se většina z nich vrátí ke své původní váze. Pochybuji, že jim štáb dodává další jídlo navíc mimo kamery, ale samozřejmě nejsme u toho.

75
Foxyfox
Reagovat

@iv: Tak u Petry je při hubnutí z čeho brát. Ale pozadí má i po údajném zhubnutí pořád impozantní.

76
Johana
Reagovat

@iv: no nevím, mi se ani na těch fotkách nezdá Petra o moc hubenější a 11kg by už mělo být vidět. Třeba je to tím oblečením.
Pamatuji si v loňské Farmě Miriam, zhubla taky asi 15 kg a ke konci utahovala pásek, jinak by z ní ty rifle, v kterých přišla, spadly.

77
Dany
Reagovat

@Poppy: Vysílací časy jsou v této řadě zdaleka nejnapínavější

78
Dany
Reagovat

@Johana: No jo, ale co na minulé farmě jedli! Vždyt nějakou dobu měli jen rozvařenou jablečnou kaši, k snídani půlku kedlubny a podobně. S tím, co tam mají za zásoby tentokrát, se to nedá srovnávat ani vzdáleně. Z čeho by taková Petra zhubla?

79
Johana
Reagovat

@Dany: no jo, toto je oproti loňsku sanatorium pro anorektiky…nevím v kterém dílu, ale už ani nad medem neprojevovali velké nadšení. No a dršťky, ty jim musel Martin vnutit násilím.
Neumím si ten diametrální rozdíl proti jiným Farmám vysvětlit. Jedině, že je šestka plná protekčních, nebo jinak štábu blízkých lidí.

80
Katka
Reagovat

On ten vlažný přístup Martina k Petře při udělování mincí je taky takový zvláštní. V minulých farmách za neudělanou nebo jen poloviční práci řádil jako Černá ruka. Teď si jen povzdechne ale mincí myslím dává dost. A ještě jim vždy dá něco z potravin navíc. Minule med, to byla pro ně velká odměna, to samé tabák. Teď je to farma hojnosti, co se týká zásobování.

81
Katka
Reagovat

Med a tabák myslím v minulé farmě.

82
sunrise
Reagovat

Ono to je těžké, při minulé farmě byla ohromná vlna kritiky právě na množství jídla, že při takovém hladomoru nemůžou pořádně pracovat atd. atd. No a tak teď zas Borisové vlítli do opačného extrému a udělali z toho ozdravovnu.

83
Janica
Reagovat

@iv: @iv:
Johana: Petra je stále stejně tlustá !!

84
galadriel
Reagovat

OT: troška sa to nakopilo, nestíham písať rekapy tak rýchlo a pravidelne, ako by som chcela. Môže stať, že Vám ich všetky zavesím až v sobotu a podobne, iný týždeň, že to bude pekne po dňoch. Mrzí ma to, každopádne inak sa mi aktuálne nedá.
Preto by som Vás chcela požiadať o troška súčinnosti a tí, ktorí to sledujete v TV, vždy sem napísať hlavné body, čo sa udialo, aby „netrpeli“ nedostatkom info tí, čo to v TV sledovať chcú, ale nemôžu. Stačí kto je FT, kto sluhovia, koľko dostali mincí, čo stíhajú, čo nestíhajú, kto bol na návšteve…
Bolo by to možné ? :)

85
Wally
Reagovat

Překvapení večera: Kdo do duelu. V kolik Farma začne. Na ofiku jsou začátky dva 21,45 a 22,00 :D

86
Romik
Reagovat

Prostě si nemůžu pomoct nejde mi projevit nad Janou lítost:) Koho je mi líto jsou její děti, které musí prožívat třeba ve škole docela trauma po tom,co Jana řekla svůj příběh, co jsou lidi schopni pro peníze udělat :) Kdyby to celé vyhrála bez toho dle „divadla“ neřeknu ani popel:) Sází na to,že to lidi vezme za srdce?:) Tak za mě ani omylem:) Ano jistě si musela prožít peklo,ale i na tohle musejí být dva:)

87
starababa
Reagovat

Romik myslim, ze Janu do toho navliekol stab, to asi nebol jej napad

88
jenkaa
Reagovat

Tak i vzhledem k dnesne casti Tomas celkem prekvapil pozitivne.

89
Franz
Reagovat

Včera prý se vysílala Farma, dnes vidím tři začátky. U jednoho článku 21,40, v programu Markize 21,45 a v dalším 22,00 hod. Zná někdo správný čas, nebo je to ze strany Markíze nějaká hádanka pro diváky ? Dost blbá hádanka.

90
Romik
Reagovat

@starababa: ano i to je samozřejmě možné,ale Jana se v tom případě měla nějak bránit nevím až do jaké míry mají farmáři sepsané smlouvy,ale tak či,tak musela s tím počítat,že se to lidé dřív či později dozví jestli ze strany štábu nebo bude ona sama iniciátorka:)

91
Pavla
Reagovat

@Romik: Ale to, co vyprávěla, lidi v jejím okolí určitě ví. Mezi sousedy, v práci a pod. se takové věci utajit dlouho nedají a drbny to rychle šíří dál.
Pro její okolí to nic nového není a pokud šla do shouw, tak může počítat s tím, že to bulvár vyštrachá a vyjde s tím ven. Tak to zveřejnila raději sama a ještě asi i zpeněžila.
Podle mne za tu zpověď mají nějakou prémii navíc.

92
Romik
Reagovat

@Pavla: ano a o tom jsem psala výše smutné a zároveň strašné,co lidi udělají pro „prachy“

93
Pavla
Reagovat

@Romik: Podle mne ty prachy potřebuje asi tak moc, že jde s kůží na trh.
Udělala asi v životě hodně kotrmelců a snaží se z toho dostat. Možná ta cesta není zrovna nejšťastnější, ale hledám u ní i něco pozitivnějšího. Vypadá to, že teď nepije a už kvůli jejím dětem bych jí přála, ať jí to vydrží. Práci má a ne zrovna nejlehčí, takže se snaží.

94
iv
Reagovat

@Pavla: Čekala bych, že si své osobní příběhy za takovou dobu na farmě stačili dávno říct mimo kamery, třeba když večer leží, než usnou, ale zřejmě ne. Janinu zpověď pro diváky jsem považovala za úkol štábu, podobně jako např. tu Michalovu divně předvedenou kuchyňskou scénku, když seřval Laca.

95
Romik
Reagovat

@Pavla: pravda k vůli dětem bych jí to taky moc přála,ale mě se prostě tyto věci příčí,když pro peníze člověk udělá cokoliv je spousta jiných variant,jak splatit dluhy,jak problémy neřešit alkoholem (očividně Jana už nepije) píšete,že jde s kůži na trh,že udělala v životě hodně kopanců,ale opravdu Janě její existence v televizi pomůže?:) Já si tohle nemyslím právě naopak,aby tahle RS jí ještě víc nepodkopla nohy:)

96
Pavla
Reagovat

Já si nemyslím, že existence v televizi je dobré řešení problémů. Ale je to její rozhodnutí a jestli to ustojí, je na ní.
Jen se mně nechce přidávat na stranu těch diváků, co do ní jen kopou. Hledám na lidech i nějaké pozitivnější stránky, pokud se dají najít.
U ní jsem našla to že abstinuje a pracuje a splácí dluhy. Beru to jako plus.
Naopak třeba u Petry jsem neobjevila zatím nic, co bych mohla považovat za klady.
Ale třeba ještě něco vyjde na povrch.

97
surikat
Reagovat

Dnes byl na ně pohled – všichni nabarvení, někteří ostříhaní, jen Livie a Tomáš beze změny…

98
Romik
Reagovat

@Pavla: Nejsem divák,který by do někoho kopal jen prostě nepochopím lidi,co mají problémy sami ze sebou,že se rozhodnou jít touhle cestou:) Že pro peníze udělají cokoliv i za cenu Janina rozhodnutí,které je určitě třeba respektovat. Aha Petra,protože nemá silný životní příběh,tak u ní nemůžete najít nějaké klady:) Mě třeba stačí to,že jako služka makala celý týden nikdy tam neměli snídaně hotové,tak brzo prostě se starala a koneckonců jí i Tomáš včera dodatečně „pochválil“ To asi svědčí o tom,že je matka,která se o své děti stará.Minimálně pokud by na farmě byli aspoň dva baviči,tak se tu píše úplně o něčem jiném :) :)

99
Pavla
Reagovat

@Romik: Petra nám ale taky představila svůj životní příběh. Peníze potřebuje pro postižené dítě, aby mu mohla zaplatit lázně.
Dítě má nemocné, ne postižené, nemůže být se špatnou imunitou ve školce. Je to těžké, znám to dobře, moje dcera taky nesměla do školky a musela jsem zůstat s ní roky doma. A možná právě proto nechápu, že odejde za nějakou nejistou výhrou od dítěte na dlouhé týdny pryč. Je matka a stará se, ale dobrá matka je u nemocného dítěte.
Nebo že by důvodem jejího pobytu na farmě bylo spíše to, že chtěla vytrestat (bývalého) manžela, aby si zkusil, co to je celodenní starost o děti?
To ale nemusela jít na to touto cestou. Zviditelňovat se v reality show.
A svou povahu ukázala třeba když se začla mstít Livii za vyřazenou Lauru. To, jak to podala, bylo zlé a mstivé. Přece každý z nich jednou vypadne, ale mstít se někomu za to, že byl lepší v duelu je ubohé a svědčí o tom, jaká povaha to je.

100
Skála
Reagovat

@Pavla: Výhra je sice nejistá,ale nezapomen,že všichni mají honorář za každý den co vydrží na farmě.Např.když se točila česká farma tak za každy den strávený na farmě měl každý učastník 800 Kč denně.A na slovenské farmě to bude plus,mínus také tak.Kdyby byla doma,tak si takové peníze určitě nevydělá.A většina je jich tam nezaměstnaných,tak je to pro ně slušný výdělek.

101
Pavla
Reagovat

@Skála: Jo, to máš pravdu a vím to. Taky to u většiny lidí tak beru.

102
iv
Reagovat

@Pavla: Petra o své motivaci jednou, dvakrát mluvila, vedle peněz na lázně či co pro dcerku svým odchodem na delší dobu především testuje ex manžela, jestli o ni a o rodinu ještě stojí. Jednou zmínila, že ho má ráda, ale on ji asi ne.

103
Dany
Reagovat

@Skála: A pak se divte, že roní krokodýlí slzy, když mají odejít.Žádná láska k farmě. Komu je tam dobře a opravdu ho to baví se pozná, bez ohledu na to, jaký důvod měl a má dotyčný k přihlášení se do této soutěže. Pokud je to opravdu tak, Petra už má na lázně dávno vydělané a může domu. Stejně tam slzí od rána do večera kvůli každé hlouposti. A souhlasím s Pavlou, že to co předvedla po vyřazení Laury, byl hnus. A čarodějnice mě tedy dorazila, to jsem nevěděla jestli se mám smát, nebo jí litovat. Ona snad i na ně věří.

104
Skála
Reagovat

@Dany: O tom nepochybuj,že je to pravda.To že dostávali 800 Kč mám přímo
od jednoho „Borisa“ :-) a nemám nejmenší důvod mu nevěřit.Zatím mi nikdy nezalhal.

105
Dany
Reagovat

@Skála: Skálo, já ti věřím, nakonec je to vystupování v TV v zábavném pořadu a vlastně proti tomu nic nemám. Jen by za ty prašule měli také odvést adekvátní práci. Není to plat tak úplně špatný.

106
Wally
Reagovat

Petra několikrát říkala, že čeká , až ji „zavolají zpět“. Že to bez ní nemůžou zvládnout. U ní to vidím jako pomstu rodině. Vidíte já jsem ta jediná tady, beze mne to nezvládnete. A story o nemocné dceři je jen třešnička na dortu.

Nevím jestli se někdo někomu v okolí chlubí o znásilnění a potratech. To je snad dost intimní věc. A ne to zveřejňovat v TV, pomalu včetně detailů.

107
iv
Reagovat

Farmu podle upoutávky a TV programu vysílají dnes 22.00 – 23.45, takže asi i Duel… Docela by mě zajímalo, jestli se jim ty neustálé změny ve vysílání vyplatí, pokud jde o vyšší sledovanost. Běžnému divákovi se tímto flexibilním přístupem určitě nezavděčí.

108
mAriella
Reagovat

Včera jsem (stejně jako většinou) prošvihla začátek a v průběhu usnula, ale co jsem viděla, byl příjezd Martina. Byl spokojený, jen drobnosti se mu nelíbily a za nevymlácené obilí strhnul jednu minci z plného počtu. Tomáš tedy dostal 39 mincí. Přivezl i koláč pro největšího pracanta. Tomáš označil Doda, ale posléze u stolu konstatoval, že nejvíc pracovala Peťa – od rána do večera sluhovské povinnosti + pomáhala na úlohách. Koláč stejně snědli společně, jen Mišo a Nika ho nechtěli. Řešilo se samozřejmě i to, koho si Peťa vezme do duelu. Na kameru řekla, že Gabiku si nevezme. Vypadá to na Niku (která jí docela podlézá).

109
Skála
Reagovat

@Dany: Přesně tak,za ty peníze by se měli více snažit a něco dělat.

110
Wally
Reagovat

@mAriella: V ukázkách nebyla vidět Livia, takže to vypadá na ni.

111
surikat
Reagovat

Určitě si vezme Livii, i když by ji radši viděla na hranici…

112
iv
Reagovat

Taky čekám duel s Lívií.
Z 13 kachen přežilo noc pouze 7… Jsem zvědavá na Martina, hlavní zodpovědnost za zajištění všech zvířat má Tomáš jako FT, že? Jeho vyhazovu se ale asi nedočkáme.

113
Franz
Reagovat

Titulek na Markize: „Kto skončí v dnešnom dueli s Petrou uvidíte už dnes o 22.00 h na Markíze.“
Jasná nápověda kdo je vítěz dnešního duelu.

114
Wally
Reagovat

@Franz: Tak jednoznačné to není. Taky to můžeš brát kdo skončí v duelantské chatce s Petrou. A tak bych to i chápala. :D A hlavně to tam ani nevidím, je tam “ koho vyzve Petra Bejdová do duelu“

115
anonymous
Reagovat

@Wally:
Je to tady:
http://farma.markiza.sk/aktualne/1807422_hadka-medzi-tomasom-a-misom-sa-stupnuje-si-vymodelovane-hovado

Může to bejt obojí. Ale i minulej tejden Markíza neúmyslně vypustila spojler ohledně sluhů, takže extémně opatrný tam opravdu nejsou :-)
A opět vzpomínám na VV4, jak se mnohdy na online kamery pustila spousta věcí ze zákulisí, ať už z omylem nevypnutejch mikrofonů odcházejících soutěžících z vily, nebo těch „opravovanejch“ přímo v zázemí štábu :-)

116
Eva
Reagovat

@anonymous: Ale to má Tomáš pravdu, že je Michal skutečně “ vymodelované hovado“ měl ho tehdy hospodář vyhodit stejně tam prd dělá :-) přesně jak praví Tomáš :-)

117
anonymous
Reagovat

@Eva: Víme stejně houbelec, jaká probíhá komunikace se štábem, stejně tak to může bejt divadlo, pro sledovanost samozřejmě.
A to nevyhození Míška bylo nejen trapný, ale i nudný.

118
galadriel
Reagovat

@mAriella: ďakujem veľmi pekne :-)

119
Dany
Reagovat

Tak si myslím, že dnes půjde domu Livie. Petra má pro štáb dojímavější příběh, Livie se nehádá, příliž neodporuje ani nekvílí každých pět minut. Osobně bych byla radši, kdyby Petra vypadla, už jen kvůli těm ksichtům ostatních. ale pochybuji.

120
Lentilka
Reagovat

Presne tak vypadne Lívia

121
Katka
Reagovat

Přesně tak, cibule byla připravená pro Petru, ne pro Livii.

122
anonymous
Reagovat

Mikrorekap – pátek – duel:

– Nějaké nedůležité dění…

– Přišla Kvetka…
– Ptá se Tomáše…
– „Kdo pracoval nejvíc?“ Tomáš opakuje, že Petra (protože první vstala, udělala snídani/raňajky a ostatní spali až do ní/nich).
– „Kdo pracoval nejmíň?“ Tomáš nechce odpovídat, ať odpovídají taky ostatní. Kvetka se ptá první Míška. A Míško vyskakuje jak čertík z krabičky, a už se obhajuje, i když nikdo neřekl, že on – dost ostré i na Kvetku.
– Kvetka se ptá na případné porušení pravidel, ale nevytahuje kauzu „sýr“ (těm, co ho trochu večer snědli, se ulevuje).
– Duel: Petra si vybírá Líviu.

– Míško několikrát „vtipnej“ na kameru (ohledně kauzy „sýr“; ohledně toho, že si vybral nejlepší slamníky, samozřejmě přece, na svoji postel – ale ostatním se z téhle pravdy vykrucuje).

– Nějaké zvíře, farmáři spekulují, že liška, zabilo v noci 4 kačky, a 1 další zabíjejí sami (konkrétně Dodo), protože je zraněná.

– Přichází hádka Tomáše a Míška, ukázaná už na videu (v upoutávce) na stránkách Markízy (že Míško od rána neudělal nic).

– Lackovi popřáli ostatní (někteří – když se zpívá „hodně štěstí, zdraví“, někteří se nezapojují) k narozeninám.

– Lívia vybírá duelové disciplíny: Řezání dřeva, Překvapení, Přetahování lanem

– Tomáš se „přiznává“ (ta o tom samozřejmě už ví) Kvetce, že zemřelo 5 kaček. Ale ta to komplet nechává na Martinovi, až přijde.

– Duel: Řezání dřeva. Lívia jede ze začátku mnohem pomalejc a navíc asi i víc tlačí. I když po čase se to hodně vyrovnává, nakonec je to 1:0 pro Petru. Ovšem Lívia na konci úplně přestala, a bylo to trochu divné, protože od přeřezání taky nebyla (podle mě) daleko (posléze zmiňuje Janka, že Lívia nějak nebyla ve svojí kůži).

– Duel: Překvapení – loupání a krájení cibule na čtvrtky. Petra u loupání šikovnější (nejdřív si odřezává oba konce) a tím o dost rychlejší. 2:0 pro Petru.

– Po návratu z duelu na ně čeká Martin (říká, že původně přinesl flašku pro Lacka – tomu nevěří u obrazovek samozřejmě nikdo – ale teď ohledně mrtvých kaček).
Výsledek už vidět není (následují jen ukázky z dalšího dílu), ale Tomáš dostane evidentně nějaký trest, a atmosféra ohledně něho a ostatních zhoustne.

123
Dany
Reagovat

@Katka: Výsledek byl jasný od té chvíle, kdy Petra zvolila Livii do duelu. Je to už tak předvídatelné, až je zo nudné. Plačka, co věří na čarodějnice, má mnohem „dojímavější“ příběh, s kterým se dá ještě pracovat. No, aspon, že nebude stoprocentně FT mikdo z té grupy kolem Petry. Tipovala bych Janu.

124
Lentilka
Reagovat

Bolo mi tej Lívie ľúto celý čas do nej kopali ako do lopty a nakoniec môj názor je že tak povediac musela odísť lebo ako to už niekto písal nie je pre štáb zaujímava a nepatrila medzi tzv.hráčky ktoré robia sledovanosť.Myslím si že Peťa by nevypadla ani s jednou ju tam potrebujú ako maskota čo zvyšuje markíze sledovanosť.Veď ešte si musíme pozrieť aj odpoveď na žiadosť o ruku od jej ex a Lívia nám nemala čo ponuknúť.
Ale je to aj tak najslabšia farma čisté psycho.

125
upc ž
Reagovat

No hurá, u nás doma jsme rádi, že ta Livia lenivá konečně vypadla. Tentokrát jí to, že má lehkou prdel nepomohlo.

126
Nonek
Reagovat

No hlavne by mel vypadnout co nejdrive Michal …Misko… to co dneska predvedl a jak se choval a mluvil, tak to je fakt na ranu. Rozmazleny , hulvat, sprosty a drzy. Nemakacenko. Vse se na nej hodi a jeste vice. A ta mala roznasecka drbu Nikola , tak ta hned za nim. Oba jsou teda na zabiti…..
A Livie je mi lito. S tou cibuli to stab vedel ze to Livie neda. Vse pripravene na placku Petru. A vubec tato farma je diky lidem co tam jsou nezajimava spise k politovani.
Spatny vyber lidi. Do prace se musi nutit, nezajem o zvirata a o farmu vubec.
Spatne se diva na nesympaticke a zle lidi. A tech tam je a bylo vetsina. Ach jo. Skoda a tak jsme se na Farmu 6. tesili.

127
Eva
Reagovat

Hned jak jsem zahlédla tu kupu cibule už jsem věděla, že Livie nemá šanci. Jasně, že Petra v loupání a krájení cibule je zručnější. Bylo mi Livie líto a přála jsem jí aby nad Kytkou zvítězila už jen proto jak se k ní všichni chovali, byl to takový otloukánek, vrhali se na ni jak supi. Livie nebyla lenivá, to zdaleka ne!!! Evidentní zlo na Farmě je ten nevychovaný nemakačenko 18letý spratek Michal. Vypadá jak jelimánek, ale skrývá se v něm zlý a nebezpečný hajzl. Teď bych si přála, aby dala Livie za FT Janu a ta aby dala opět za služku Petru. Přesně tak jak se Petra mstila Livii za Lauru. Petra dovede být také pěkně zlá a zákeřná…

128
Dany
Reagovat

@Eva: Napsala jsi to přesně. určitě bych přála Petře sluhování,ale zase když o tom přemýšlím, z ženských na farmě v této chvíli na ní má, myslím,akorát Jana. . I když Gabiku všichni podcenují, aby nepřekvapila. Hodně záleží na výběru disciplín.I kdyby Petru farmáři poslali znovu do duelu, bojím se, že by se vrátila. Sluhama bych dala Michala a Niku. At si to užijí. A ani jednoho by nebyla škoda, kdyby vypadl. Michal má sice sílu, ale stejně by si nejspíš „hrdině“vybral Laca a ten, kdyby dal almanach a překvapení, mohl by ho sundat a poslat konečně do zpátky k bazénu. K ničemu jinému se ten sobecký spratek s lachtaníma rukama nehodí. Bohužel z jeho kamarádství s Nikou by se mohli Borisové pokusit nám předhodit nějakou vymodelovanou love story, navíc jsou to intrikáni, takže mám obavy, že tam oba budou ještě dlouho prudit.

129
iv
Reagovat

Výsledek málo napínavého duelu mi byl tentokrát jaksi jedno, potvrdilo se, že Lívie je pomalejší a míň zručná. Peťa není sympatická, ovšem ve srovnání s ní je živější, výraznější, zábavné je na ní to nářečí. Lívii (kromě snad Jany) farmáři snadno nebo i rádi oželí. Málo komunikovala, málo se projevovala – to plánované spojenectví s nejsilnějšími hráči si dokázala vytvořit jenom jedno, takže pro mne vypadla v pravý včas. Koho určí za FT, je jasné.
Na místě hospodáře bych poslala za ty mrtvé kačeny Tomáše hned domů, má je všechny na svědomí, jenže podle upoutávek tam byl dál a nadával na farmáře…

130
upc ž
Reagovat

@Eva: To víš, že byla lenivá. Zaplať si nesestříhanout verzi.
Je super, jak všichni ví a neví, jak nebyla lenivá, protože asi na té farmě byli a když to říká stádo, tak se všichni podle ní spikli, protože … Protože? Protože jsi to řekl/a, že jo? Jestli je to pravda, nebo ne, to je fuk. Prostě se Ti to tak chce mít, tak to tak máš. Kdybys tam pracovala s ní, tak kdo ví, jak by ses na to dívala. Oni si to podle Tebe prostě vybájili.

Nechápu, proč by holka nemohla umět naloupat a nakrájet cibuli stejně nebo líp než o 10 let či kolik starší ženská. A stejně tak nechápu, proč si dala Livia „Překvapení“ jako druhou disciplínu. Mohla dát jako třetí, ne? Pílení si dala, protože není úplně blbá a tím, že je lehčí by jí to mohlo vyjít. Nevyšlo.

131
galadriel
Reagovat

@anonymous: Ďakujem, určite to nesledovači uvítali….ja o druhej ráno určite :)
Oki a ja môžem ísť makať na tej plnej verzíí :)

132
Pavla
Reagovat

@upc ž: A ani to Voyo neporadilo, jak pochopit, že mladá holka nebude mít takovou praxi v loupání cibule jako ženská, která 10 let vaří pro rodinu ?
Škoda, protože by to třeba některým i pak pomohlo pochopit, že disciplína Překvapení byla tentokrát připravena režií pro Petru.
U této disciplíny je už pravidlem, že je ušita na míru tomu hráči, kterého režie chce popostrčit dál.

133
Dany
Reagovat

@upc ž: A co takový Michal? Ten je tak línej, že ho těžko někdo předčí. Jenže, kdyby si na něj dovolili to, co k Livii, uřval by je do bezvědomí. Takže si to nikdo netroufne. A o to jde. Že smečka se vrhá na toho nejslabšího a to je hnus. A ty nechutné pomluvy Petry a Nikoly, co předvedly, byla obyčejná močůvka. Petra z Livie dělá dokonce čarodějnici, což je až směšné, kdyby to tedy nebylo k pláči. Petra je z mého pohledu , sice pracovitá, ale to je tak všechno.Jinak psychicky labilní zamindrákovaná ženská, která si na Livii léčila svoje ego. Všimni si někdy jejích očí a grimas, zvlášt když mluví na kameru. Já bych jim tam Livii pod nějakou záminkou vrátila zpět, alespon bychom se pobavili. Petru a Nikolu by kleplo.

134
Romik
Reagovat

Prosím Vás přestaňte pořád dokola spekulovat dejte tady nějaký důkaz potažmo pravdivý důkaz,že disciplíny pro každého,kdo je v duelu jsou připraveny režií jen pro vyvolené!! A pro pořádek nemám svého favorita (aspoň zatím)

135
Eva
Reagovat

@upc ž: Žádnou tragédii z toho, že Livia vypadla a vůbec z Farmy nedělám, ráda se však u této reality show bavím a samozřejmě si udělám na hráče svůj názor. Stojím si za tím, že rysy osobnosti se dají vyčíst už z tváře. Rozepisovat se podrobně o povahových vlastnostech a zručnostech farmářů nemíním, to si nedovolím tvrdit pokud s nimi nejsem v osobním kontaktu delší dobu. Nicméně někteří se už předvedli dost negativně a z jejich tváře se to vyčíst dá a uvedu jen – Petra Kvetina a Michal. Petra měla děsný vztek, že Livia porazila Lauru, mstila se a teď je na koni, že ona sama Livii pokořila. Livia je sice naivka, ale snažila se a stojím si za tím a to z toho, co jsem viděla, že lenivá není. Je to mladá holka, doma se v kuchyni otáčet nemusí, ale co na tom. To je každého jeho věc a nám je po tom houbelec a nebudu odsuzovat. Dá rozum, že má Petra ve zručnosti v kuchyni navrch. Taky je starší a musí vařit dětem. V každé Farmě byla nějaká dívčina modelka, krasavice, prostě sexy holky a byly vždycky trnem v oku ostatním soutěžícím, hlavně ženským – viz. Nikola vs. Livie – Já si myslím, že Livii tyto zkušenosti otevřely oči a to je podstatné do jejího dalšího života, já jí přeji vše nejlepší…

136
Mirda
Reagovat

@upc ž: Přesně takový názor mám i já.Holt,některým to tady nevysvětlíš.Ti mají svůj názor a kdyby jsi jim dodal 100 důkazů,tak i to nic nezmění.
@Romik: Žádný důkaz nemají.Pokud by překvapení pomohlo jejich oblíbenci,tak je to OK.
Pokud si ale myslí,že překvapení pomohlo tom koho nemají rády,tak je to „sele zle“. :-D

137
Eva
Reagovat

@Dany: Dany, souhlas!!!

138
JanaH
Reagovat

@Romik: uf… já se přiznávám, že mne už ty bláboly nebaví ani číst, natož se zapojovat.
Zvlášť, když se jedno nejmenované individuum přejmenuje, domnívá se, že se to nepozná a exhibuje tady „o dušu“. Njn…
A pro pořádek, jsem ráda, že ta umrlá zrzavá koza vypadla, že jí Peťa natrhla tu její vyzáblou prdel a ani kvůli tomu nemusela být na drogách. :-D

139
kolemjdoucí
Reagovat

@Romik: Já jsem si teda nevšim, že by se to překvapení losovalo těsně před duelem na nějakym „transparentnim kole štěstí“, Ty jo?
Je to neprůhledný a potencionálně manipulovatelný prakticky nejvíc, jak je to možný, a podobný spekulace jsou tudíž zcela na místě.
Nebo on produkci někdo v tý transparentnosti brání? Ne, mají to tak, protože chtějí. A to většinou ten někdo ví moc dobře proč. A sorry, diváci, zvlášť po všech těch různejch zahraničních kašpárkovinách Kdo přežije, a „domácích“ pokoutně Zpovědnicovejch Vyvolenejch fakt neni úplnej RS negramot!

140
Ferda
Reagovat

Minulý rok bylo překvapení pro Viktora s Rezou rozdělání ohně, když Reza předtím Květě řekl, že oheň v chatce nerozdělal, zatímco Viktor s tím problém neměl. Jenomže v duelu Reza všem vytřel zrak, když ten oheň rozdělal, zatímco Viktor si hrál na frajírka a nikam nespěchal :)

141
Skála
Reagovat

@Ferda:Něco na tom bude,ale,kdyby soutěžící byli chytří,tak překvapení by dávali až na třetí místo a tím částečně toto elimilovali.

142
Ferda
Reagovat

@Skála: No já myslím, že kdyby Livie dala jako druhé přetahování, tak by s vyžranou Petrou taky moc šanci neměla

143
Pavla
Reagovat

Jen na rychlo, vzpomínám na jeden duel z minulých farem. Dostali prkna a trámky a měli nich stlouc vrata. Jeden hráč tesař a druhý míň manuálně zdatný. Jaká to náhoda, že na ně vyšla takováto disciplína.
Těch příkladů by bylo víc, jen si povzpomínat.

144
Pavla
Reagovat

@Skála: 141 – Taky mne to napadlo, souhlas.

145
Dany
Reagovat

@JanaH: JanoH, možná by neškodilo vyjadřovat se slušněji. Názor se dá napsat i bez vulgarismů. To je jedna z věcí, čím se tato diskuze už několik let odlišuje od ofiko stránek na face.

146
Romik
Reagovat

@kolemjdoucí: tak hele nedělej ze mě laskavě pitomce a dávat mi otázky jak pro blbce!! Psala jsem o spekulacích a o tom,že chci důkaz o tom,že př.včera byla disciplína potažmo překvapení udělané pro dobro Petry neptám se na NĚJAKÉ KOLO ŠTĚSTÍ!! Rozumíme si:)

Mirda ANO SOUHLAS!!:)

JanaH ANO SOUHLAS!!:)

147
iv
Reagovat

Pro mě je divácky zajímavá disciplína almanach, viděli jsme ho jen jednou, být fyzicky nejslabší, průběžně bych si ho určitě četla, Lívii se studovat nechtělo. Výběr a pořadí disciplín byl čistě na ní, vliv a tajná přání režie bych zde nepřeceňovala. Duel dopadl podle očekávání a stejně by asi dopadl i u silových disciplín. Řídila se při výběru podle strategických rad Michala. Mimochodem, to přetahování lanem měli vymyslet jinak, aby bylo bezpečnější. Ostudu si účastí v RS neudělala a mnozí diváci s ní hlavně při šikaně během jejího sluhování sympatizovali. Pokud by zůstala, byli bychom svědky pouze dalších antipatií a slovního šikanování, což normální diváky sledovat nebaví. Beru to tak, že prostě celkově nejslabší hráč šel ve správný čas už domů.

148
Skála
Reagovat

@Ferda: Ano,ale už by tady nemusely být ty spekulace,že ji Borisové poškodili a bylo by to jednoznačné.

149
Wally
Reagovat

S překvapením dělaným na míru souhlasím. Všichni věděli jak na tom obě jsou s kuchyní, takže to bylo celkem jasné. i minule dojení kozy, když Nikola nedojila a Jana byla služka.
Ty herecké výstupy by Michal měl hrát líp. Kolikrát už nemůže vydržet smíchy a musí se otočit ke kameře zády.
Vypadá to , že Borisové dali Tomášovi další týden imunitu. Jestli bude vyloučen z Farmy, tak nemůže být ani sluhou.

150
Ferda
Reagovat

@Pavla: Ano, to byl Paco, který prakticky postavil celou farmu, a Štefan, který víceméně pořád zpíval :)

151
galadriel
Reagovat

Dámy a páni, myslím, že sme tu všetci dospelí – farma sa vysiela pre 18+ :D, takže Vás požiadam…..žiadne dvojité prístupy! Spravíme to naopak ako Tomáš – najskôr po dobrom (to berte toto upozornenie), potom po zlom – to bude zrušenie oboch prístupov.
Verím, že jeden človek sa tu v tomto našiel….

Nie som nezamestnaná, práve dokonca máme dosť záťažové obdobie, toto robím ako koníčka. Nemám čas a popravde ani chuť tu robiť policajta a nikdy som to doteraz ani nerobila (teda raz hej, ale dotyčný sa s tým zmieril :D ). Takže…..nebuďte deti, to si nechajte pod vianočný stromček :) Na Panáčka sa chodí relaxovať a trocha sa zasmiať. Humor tu občas chýba….je to len TV, nejde o život!
Ďakujem za pozornosť.

152
Pavla
Reagovat

@Ferda: Moc díky za upřesnění. Věděla jsem ,že ty budeš vědět přesně o co šlo.

153
kolemjdoucí
Reagovat

@Romik: Ale já nedělám na Markíze, natož ve štábu Farmy, natož v úzkym štábu Farmy, a dokonce jsem tenkrát ani nenatrénoval uzmutí nějakýho disku u Vyvolenejch v ČR, takže ani teď ho nemám, důkaz mi „Pane“ neříká, a ani mě nepozdravil „Dobrý den“.
Co ale mám, je relativní svoboda, a tedy si můžu psát a spekulovat, natož, když to jako spekulaci napíšu, kde chci, kdy chci, jak chci a o čem chci. A Ty, nebo kdokoliv jinej mi to může rozmlouvat. Nejlíp sice taky důkazama, když o nich pořád mluví, nebo nějakym argumentem dávajícím smysl, ale podmínka to samozřejmě není ani v jeho… jejím případě :-)

154
iv
Reagovat

@Wally: Imunita pro Tomáše jako trest? To mi nedává smysl. V ukázce zaznělo, že mu farmáři nosí podle svého uvážení jídlo, to by vysvětlovalo, proč kvůli jídlu tak zuřil, asi ho někam izolovali, třeba do chatky. Pokud nepůjde domů, dala by se spíš čekat role sluhy na příkaz hospodáře, aby se staral o zvířata, ta na jeho lajdáctví a nezkušenost člověka z města hodně doplatila, nebo rovnou duel.

155
Wally
Reagovat

@iv: Tak jsem to myslela, že je mimo. Jak byl předtím Michal a nemohl být zvolen sluhou. A i duel se mu tímto vyhnul. :D

156
iv
Reagovat

@Wally: Taky jsem si to právě před chvilkou uvědomila, máš pravdu.

157
Romik
Reagovat

@kolemjdoucí: ok:) škoda,že jsi někde „neuzmul“ nějaký ten disk:) Konečně bych měla důkaz:) :) Prostě mě jen naštvalo,že někteří furt špekulují ( vlastně to ví na tuty ) pro koho jsou ty překvápka dělané,aby zůstal ve hře:) :) Samozřejmě nejsem naivní,ale nikdy bych si to bez „důkazu“ nedovolila tvrdit:) A co mám pořád s těmi důkazy?:) no asi to,že jsem chvílí pracovala,jako zapisovatelka u soudu:) :)

158
Romik
Reagovat

@galadriel: ano taky tady postrádám kus humoru:) Ale bohužel farma se už měsíc vysílá a nebylo se čemu smát proto asi reakce lidi je taková jaká je a píši tady to,co píši a za mě je to velká škoda,že tomu tak není:) :)

159
Ferda
Reagovat

Jak říkal minule Réza : šeci sú čudný :D

160
Katka
Reagovat

@Pavla: Stačí si vzpomenout na duel, Jany a Nikol. Jana, dojila krávy, Nikol nikdy ani na farmě. A ejhle, v překvapení bylo dojení koziček.

161
Katka
Reagovat

@kolemjdoucí: Že ty jsi z Diskuterů.

162
BarBora
Reagovat

Samozrejme, že keď štáb chce niekoho udržať v hre a je prekvapenie, tak to využijú. Kto Farmu dlhšie pozerá vie, nepotrebuje k tomu dôkazy, stačí, keď mu telo nekončí pri krku.

163
galadriel
Reagovat

práve z archívu sledujem a píšem rekap k štvrtému dielu a….Martin s nimi robil okno na dvere. A…neurobili ho oni naopak? :D Čo viem, tak by malo byť okienko predsa otvárateľné z vnútra nie?

164
anonymous
Reagovat

@galadriel: Ano, i někteří další si toho všimli, a rozebírali to na FB. A Martin a jeho „zkušenost“, která tak „imponovala“ Tomášovi, z toho nevyšla moc nehumorně :-)
Ale tak, stane se…

165
BarBora
Reagovat

@galadriel:
To okno sa robilo pre štáb.😁

166
JanaH
Reagovat

@Dany: drahouši, já se budu vyjadřovat tak, jak uznám za vhodné. Tvoje rady nepotřebuju.

A nějak jsem si byla jistá, že potrefená husa se dozajista ozve. Jako loni, jako loni…

167
galadriel
Reagovat

@anonymous: ja na face radšej nechodím, lebo nechcem vedieť tie zaručené info dopredu… ale zabavila som sa.

168
JanaH
Reagovat

@galadriel: super.
A jen dodám, že vážně nepochopím, jak si někdo může myslet, že všichni diskutující na Panáčkovi jsou slepí a dementní.
Nebo se tak projevujeme? :-DDD

169
Pavla
Reagovat

@galadriel: Už i v minulé sérii to okno osazovali stejně. Klikou z venku. Réza tam pak několikrát z venku nakukoval a bavil se tím.
Nejspíš to má nějaký účel, co my nepochopíme :-))
Já bych si tipla, že je to pro FT, když se mu v zimě zašijí všichni farmáři ke kamnům a on maká sám venku. Pak když je chce sprdnout, nemusí otvírat dveře a aby teplo nevyletělo ven si jen pootevře okýnko a zavelí rozkazy. :))

170
galadriel
Reagovat

Neverila som, že to napíšem, ale prestáva mi vadiť Jana. Možno je to tým, že sa nedostáva to konfliktných situácii a len si tam tak žije, som zvedavá dokedy. Tomáš u mňa za tie 4 diely čo som videla, klobúk dole, lebo ukočírovať tú bandu, to chcelo fakt veľa nervov. Gabika je u mňa kameň úrazu a nezmení to ani jej najkrajšie meno v kalendári :)))) Mohla Peťa fakt zobrať ju.

171
galadriel
Reagovat

@Pavla: :D tak to je dobrá teória… Ďakujem za pripomenutie, na to osádzanie v minulej farme si už ani nepamätám. Tam mám stále zafixované len tie okakané ovce a neustále dojenie.

172
Pavla
Reagovat

@galadriel: Jo, když jsi připomněla ty ovečky. I když je tato Farma zatím nudná, tak na druhou stranu jsem ráda, že jim tam nedali opět nějaké velké stádo zvířat, které by zase těžko zvládali a zvířata pak trpěla jako minule.

173
Pavla
Reagovat

Když už tu vpomínáme loňskou Farmu, nevíte někdo, jak dopadla Miriam v Chorvatské Farmě? Někde jsem zahlédla, že soutěží letos tam a docela by mne zajímalo, jak daleko se dostala. :))

174
galadriel
Reagovat

@Pavla: vyzerá to tak, že Bubica ešte bojuje :)

http://farma.dnevnik.hr/velike-brojke-koliko-vi-knjiga-imate/

175
Pavla
Reagovat

Děkuji za odkaz. Večer si to tam projdu.
Tak to se tedy drží dobře. Loňský tréning asi dokázala dobře využít. :))
Je to taky jedna z výraznějších postaviček Farmy. :))
To její nekonečné pasení oveček a zpěvy u toho mám opět před očima.
Už aby na tu letošní farmu dodali taky nějaké soutěžící, co by byli něčím odlišní než ostatní. Tady jsou všichni nějací nemasní, neslaní. Nuda.

176
Dany
Reagovat

@JanaH: Jistě, že se můžeš vyjadřovat jak chceš, vypovídá to pouze o tobě. Jen, že tady se vždycky psalo slušně a bylo by škoda, kdyby se to mělo pokazit. Toť vše.

177
JanaH
Reagovat

@Dany: a co jako? Si pro příště nech od cesty svoje úvahy stran mého vyjadřování. Já taky nehodnotím obsah a formu tvých každodenních grafomanských pokusů.

178
anonymous
Reagovat

Další spekulace z FB:
Dvířka jsou obráceně, aby mohly kamery „po špičkách“ tajně nakukovat dovnitř, i když to nikdo nečeká.
Ale, když je to předtočený o cca 3 tejdny, tedy předpokládám, že Markíza za cca 3 tejdny to v nějakym díle nechá Martina potvrdit.
Ten půjde jakože nenápadně, tak jakože přinesl Lackovi lahvinku, okolo dveří, koukne na dvířka, vyzkouší je, a jen jakoby mimochodem se zeptá farmářů xy: A víte, proč ty dvířka jsou jakože opačně? …a něco „moudrýho“ nám k tomu poví, aby tím Markíza zkusila udělat blbce „z nás“ – to bude švandy… :-)

Btw, další nápad je, aby se dveře do kačince udělaly taky obráceně, aby se tam kačky mohly samy zamykat, když by se blížil FT, a chtěl je s něčím otravovat… :-)))

179
Pertule
Reagovat

Největší peklitel je tam Nika podpichovaná Michalem. Ona je fakt jak malá zákeřná opička. O Livii říkala že je hloupá, ale sama toho rozumu taky moc nepobrala. Nejlépe ji jde roznášet drby.

180
Eva
Reagovat

@galadriel: Jeee, díky, oživilo mi to vzpomínky na Bubicu :-) Jak píše Pavla na její pasení oveček a zpěvy se nedá zapomenout :-) Ale zdá se mi, že se nějak Miriam zase zakulatila, no prostě Bubica :-) Když odešla z Farmy a byla pak v Teleránu na Markíze, vypadala neskutečně hezky, jeden by ji nepoznal jaká přeměna to byla. Škoda, že to video nejde spustit.

181
Pavla
Reagovat

@Eva: Já jsem si to tam včera trošku prolezla a překvapilo mne, jak si tam ti jejich farmáři žijí. Proti Slovenské Farmě mají ubytování nádherné. Ten jejich statek je udržovaný, žádná zřícenina. A to jsem se dívala i na dobu, kdy tam začínali. Vypadá to, že ti naši farmáři mají podmínky k životu o hodně horší. Začínám je litovat :))

182
Eva
Reagovat

Já jen tak na okraj – čtu knížku od Vlasty Javořické na Veveřím gruntě a tam se čeládka zcela jinak musela otáčet. To by teprve naši farmáři čučeli jak se žilo. Měli tam pořádek, dostatek jídla a hospodář se nerozpakoval vzít ať na ženu, čeládku či děti bejkovec :-) Prostě tam panovala železná kázeň a běda kdyby se mu někdo vzepřel, to měl bejkovec hody. To by bylo něco na Michala :-) Pantáta hospodář je honil od tmy do tmy a grunt vzkvétal. Jsem zvědavá jak to dopadne za ty zakousnuté kačeny. Tohle se stát na Veveřím gruntě tak pantáta by se nerozpakoval a toho kdo to zavinil by vyhodil za vrata a ještě by ho bejkovcem zmaloval do modra. To však těm našim farmářům nepřeji, teda to zmalování :-) Kdyby měl přijít vyhazov tak místo Tomáše bych dala hlasovat pro vyhazov Michala…

183
Pavla
Reagovat

@Eva: Jo, a ještě mne zaujalo, že má Miri udané bydliště v Chorvatsku. Možná u příbuzných, nebo že by s manželem odešla na trvalo?
Mluvila o tom ještě vloni, že dcery by tam taky chtěly bydlet.
A taky jsem si vzpomněla, že její manžel byl hodně proti tomu, aby šla na farmu, chtěl ji mít jen doma, s nikým se nesměla stýkat. A vida, už je na další a opět na týdny z domu. :))) Asi se jí podařilo manžela změnit k větší toleranci. A o to jí v loni šlo. :)

184
Eva
Reagovat

@Pavla: Pavlo, díky a tak přemýšlím proč to tak asi je, že se na chorvatské farmě žije lépe než těm našim. Že by tam byl hospodář s bejkovcem:-)Ne to si dělám srandu, ale hodně záleží na lidech. Hezkou neděli, už musím jít vařit :-)

185
Dany
Reagovat

@Pavla: Miriam tehdy na farmě říkala, že po svatbě nějakou dobu v Chorvatsku žili, až když tam vypukla válka, vrátili se na Slovensko. A od té doby zřejmě pendlovali sem tam. Dcery tam studují.

186
jenkaa
Reagovat

Tak u mě překvapivě zatím vedou Tomáš a Jana:-)) Laci a Gaba střed, níže Peťa, pak Nika a Mišo:-))

187
jenkaa
Reagovat

Jani, je mi to celkem jedno, jen myslím, že Danny chtěl říct, že “ umrlá zrzavá koza vypadla, že jí Peťa natrhla tu její vyzáblou prdel a…….že to není moc hezké vyjádření o soutěžícím, který se nechoval nikterak zle.

188
Mirek
Reagovat

v ukázce na pondělí jsem zaslechl, že farmáři hlasovali, jestli zůstane Tomáš na farmě a většina jich byla pro aby šel domů, no uvidí se co z toho bude. Pak by podle pravidel musela přijít pro některé farmáře oblíbená Livie zpět.

189
Lentilka
Reagovat

Lívia sa nevráti. Tomáš dostane trest a bude bývať celý týždeň v duelantskej chatke a ešte k tomu sa musí starať o zvieratá pretože na seba zobral zodpovednosť za tie kačice.Ale aj farmári budú potrestaní pretože Tomáš dal kľúče od izby farmára Peti a oni všetci tam naleteli ako supy a brali čo videli.Dnes to bude zaujímava časť oplatí sa pozerať.

190
Mirek
Reagovat

díky za upřesnění

191
Eva
Reagovat

@Mirek: No teda jestli to tak je, že hlasovali aby šel Tomáš domů a většina byla pro, tak to jsou teda pěkní hajzlíci.

192
Foxyfox
Reagovat

Tomáš dostane podobný trest, jako v minulé řadě dostal FT – nevím jak už se jmenoval – za to, že jejich ovce měly hnačku, tj. musel bydlet týden s ovcema venku, starat se o ně a nesměl do domu, tak Tomáš možná bude muset týden bydlet v kačinci :P.

193
Lentilka
Reagovat

Laci prišiel s tým že kto je za to aby Tomáš odišiel a oni súhlasili všetci!!! Tomáš nebude celý týždeň pri nich budú mu nosiť jedlo,bude bez ohňa a hajzlíci je slabé slovo oproti tomu ako sa budú k nemu správať a hlavne kevin Mišo to je ako Tomáš povedal vymodelované hovädo.Dnes sa ukážu čo sú vlastne zač.

194
Pavla
Reagovat

@Eva: Já mám pocit, že přijdou u Tomáše na něco, co je hodně naštve. Jinak si nedovedu představit, že by byli pro nic (a všichni) tak najednou na něj zlí.
Podle ukázek bych si tipla, že ve farmářském domku tajně hodoval, zatím co je držel začátkem týdne dost o hladu. Tehdy si na hlad stěžovali.
Je to ale jen má spekulace. Uvidíme večer :))

195
Foxyfox
Reagovat

@Pavla: nemyslím si, že by si Tomáš pořádal hody a ostatní sušili hubu. Prostě zbylí cítí příležitost zbavit se sakra silného soupeře…..tak proč to nezkusit, že? Tomáš je z mého pohledu momentálně na farmě jediný adept na výhru.

196
Foxyfox
Reagovat

@Lentilka: no jo no, odporný, křivý Lacko, ale na druhou stranu výborný nápad, jak se shodit před diváky :)

197
Pavla
Reagovat

@Foxyfox: Jo, máš pravdu,v současné době je nejsilnější hráč. Jak fyzicky tak i psychicky.
To hlasování mezi nimi je asi jen neoficiální a není u toho Martin, ani Kvetka, tak asi bez vlivu na další vývoj hry.
Dnes se těším na večer, vypadá to na záživný díl :)
Ale přez to doufám, že po Tomášovi nevyjedou bezdůvodně. Jsem jak Livie – naivní :)))

198
Eva
Reagovat

@Pavla: Já se vždy dívám v pondělí na Teleráno na Markíze a Livie tam byla velice smutná, plakala, moderátoři ji pak objímali. Sama uznala jak byla naivní a že se poučila a hodlá to změnit. Na dnešní večer jsem moooc zvědavá a Tomášovi fandím. Taky bych si přála aby Livie dala za farmářku týdne Janu a Jana dala za služku Petru. Té by se to mělo oplatit jak byla hnusná na Livii za Lauru.

199
Eva
Reagovat

Víte co mě zarazilo? Hospodář Martin dělá ze sebe velkého znalce ve všech směrech, ale zakousnuté kachny liškou, která mohla mít vzteklinu vysypal z pytle na stůl kde jedí. To je velice nebezpečné a znám to z dětství kdy dědovi liška zakousla slepice. Hned je zakopal a zdůrazňoval, že se na ně nesmí šahat bez ochranných rukavic. Chyba byla, že i farmáři je brali do rukou (to jsem si hned říkala proč to dělají bez rukavic) a škubali je. Někde o tom i teď byl článek v Novém Čase, ale bohužel jsem ho už nenašla, chtěla jsem ho sem vložit.

200
Franz
Reagovat

@Eva:
Jedna katastrofa na Farme strieda druhú: Ohrozuje súťažiacich smrteľná nákaza?
http://www.cas.sk/clanok/332979/jedna-katastrofa-na-farme-strieda-druhu-ohrozuje-sutaziacich-smrtelna-nakaza.html

202
Eva
Reagovat

@Franz: Jeee jsme to poslali zároveň :-)

203
Pavla
Reagovat

@Eva: Taky se dívám na vypadnuté v Teleránu a nakukuji na Čas.sk na novinky z Farmy :)
Livie je mladá a ten pobyt tam ji něco do života dal. Určitě alespoň to, že nemůže každému věřit.
Shoduji se s tebou v názorech na farmáře, jen u Tomáše to mám jinak. Moc mu nevěřím. Před FT mně občas dost vadil v přístupu k lidem. Občas se nad některé povyšoval a to nemám ráda.
A Před volbou FT řekl, že teď už bude hrát. Což bych brala a jako FT byl dobrý. Jen mne něco varuje. Mám pocit, že se ještě ukáže i z horší stránky.
Ale opět jsou to jen mé pocity a bez důkazů :)))

204
Franz
Reagovat

Někde na Markize mluvila psycholožka a říkala, že Markiza tentokrát vybrala dost problémové soutěžící a největší případ vidí v Janě.

205
JanaH
Reagovat

@Franz: když mluvila s Kvetkou před duelem u duelové chatky, odříkávala ten svůj srdcervoucí příběh jak robot. A naprosto stejným způsobem to vyprávěla farmářům.

Udivuje mne, kolik má najednou Tomáš fanoušů, když ještě před nedávnem se mu div nenasazovala psí hlava. :-)

206
galadriel
Reagovat

Drahí moji, otvorila som pre Vás nové vlákno…..tak šup, šup :)

Přidat komentář