Panáček v reality show

MasterChef 2022 (01–⁠04): Castingy

6. Září 2022 | napsal(a): | reality show: MasterChef Česko

masterchef-28

Přesně po roce se na obrazovky TV Nova vrací kuchařská show MasterChef Česko, vítěz se stane v pořadí už šestým českým Masterchefem. Na stále stejnou trojici porotců s novými soutěžícími se můžeme těšit vždy v úterý a ve středu od 20:20. Letos se hraje kromě titulu také o rovný milion korun a možnost vařit v nové restauraci Radka Kašpárka.

Největší proměnou letos prošly castingové díly. Soutěžící nemohli připravit jakékoli jídlo, všichni dostali dopisem zadání od porotců a museli připravit pokrm, který je nějakým způsobem vystihuje či charakterizuje. Při výběru postupujících tak nehrála roli jen chuť výsledného jídla, ale i to, jak dobře se soutěžícím povedlo naplnit zadání. A ti, kteří zaujmou nejvíc, mají šanci získat jednu ze tří zlatých karet, která je pošle přímo do finálové šestnáctky. Čím víc HLP, tím víc šance. No neber to.

Ústředním prvkem nové řady má být Česko. Hledat se budou exotické prvky v rámci české kuchyně, soutěžící se budou muset vypořádat s její pestrostí. Hodně se má také cestovat, připravit se můžeme na 5 venkovních výzev. Vítěze budeme znát po 32 epizodách.

Poznámka pro ty, co už zapomněli: K přístupu do článků k MasterChefovi používejte heslo 111, díky kterému zde eliminujeme spamery a budeme moci nerušeně diskutovat. Každé vlákno bude po dvou týdnech uzavřeno, diskuse tak bude možná pouze u dvou nejnovějších. Váš prohlížeč by si měl heslo pamatovat, takže ho není nutné zadávat při každém přístupu.

Lukša

Mladý psavec, kterého to z komentářů vyneslo až na autorský post. Z reality show toho sleduji opravdu hodně, mezi mé nejoblíbenější se ale jednoznačně řadí Got Talent a The Amazing Race.

MasterChef Česko

Diskuze k článku

Počet komentářů: 7
1
dejna
Reagovat

Ahoj všem, zkoukla jsem už dva díly a souhlasím s těmi příběhy. Předem víc psát nebudu, ono to začne být zajímavější, až začnou boje v šestnátce.

2
Pattrick
Reagovat

@dejna: Mám to stejně, koukám na to jen jako kulisu :))

3
Iv. Sa.
Reagovat

@dejna:
Dík za povzbuzení, že později snad nebude HLP až tak hlavní deviza ;-)
Také všechny zdravím – od Lukši počínaje, Tebe zvlášť :-) a snad postupně i hodně dolů ;-)

4
Lukša
Reagovat

I já vás tady všechny zdravím :-)
Když se takhle zpětně pár hodin po zhlédnutí úvodního dílu snažím na cokoli rozpomenout, tak nic nenacházím. Tak snad se k TOP16 prokoušeme co nejrychleji.
Ale za to jsem si spravil chuť „smažákem“, který šel hned po tom :-)

5
Kami
Reagovat

Konecne MS, ja se vzdycky tak tesim. Az na ty uvodni dily, protoze HLP me vzdycky strasne vytaci. Co tam proste jen prijit s jidlem a neovlivnovat nicim jinym? Az potom na vybrane lidi udelat nejake medailonky, treba je i predstavit v nejakem specialnim dile? Mozna bychom pak videli vic ucastniku, ktere nam jindy vystrihnou.
Videla jsem uz 4 dily (priznavam, zaplatila jsem si kvuli tomu VOYO, tv nemam uz 11 let).
POZOR SPOILER!!! a vlastne to stemi HLP nebude uplne tak hrozne, protoze slecna na vozicku se do vyberu nedostala. I kdyz mam podezreni ze je to kvuli tomu, ze by ji to zkratka zpomalovalo (a celkove ani poradne nevidela do hrnce).

Souboj na taliri fajn, musim to brat s rezervou, ale bavi me priroda, vune z hrnce (citite to taky, nebo mam jen ja „fantomovy cich“).
A Zastavku Nizbor doporucuju, mam ji tady kousek a ten interier a detaily jsou neskutecne <3

6
dejna
Reagovat

@Kami: S těmi medailonky mě napadlo něco podobného. :)
U holčiny na vozíčku mě jako první napadlo, jak to bude dělat při výběru potravin ve velké spižírně. Když jsem si pak představila, v jakém fofru to vaření často probíhá, myslím, že by pro ni ta soutěž byla likvidační.

7
Prochor
Reagovat

Mně se to líbí. Zatím v prvním díle jak ta holka dostala porotu s hmyzíma pochoutkama. Šéfíci se tvářili, že to byli nejlepší cvrčci, které jedli.

Přidat komentář