Panáček v reality show

Nůžky, prosím: Salon STEP

28. Únor 2017 | napsal(a): | reality show: Nůžky, prosím!

np

Salon STEP sídlí přímo na horní straně Václavského náměstí, v Domě módy. Žádná pořádná reklama, označení, nic, co by na první pohled zaujalo a na provozovnu upozornilo. Je to ten hlavní problém? Proč si vlastně zavolali na pomoc kadeřníka Tomáše Arsova?

KAD1

Salon STEP (www.salonstep1.cz)

Samotné kadeřnictví moc pozitivním dojmem nepůsobí. Dlouhé úzké prostory, více připomínající chodbu než místnost. Studio nabízí kosmetické, kadeřnické, estetické a relaxační služby. Majitelka Andrea bydlí sto kilometrů od Prahy, v provozovně tráví pouze jeden den v týdnu. Věnuje se servisu kolem provozu, zajišťuje reklamu a shání i zákazníky. Do pořadu je přihlásila kadeřnice Eva, která zde pracuje pár měsíců. Obě jako hlavní problém vidí nedostatek šikovných kadeřnic, které by byly ochotné zodpovědně pracovat. O klienty není nouze, ale šikovné ruce zde chybí. Škoda, že se neprobraly podmínky, za jakých zde pracují, financování atd. Možná tam je problém.

KAD2

Proměna Tomáše Arsova

A

Kadeřník použil inovativní metodu barvení Flamboyage, díky které se vytváří mimořádné přírodní odlesky po celé délce vlasů. Zbrusu nové Davines Flamboyage Meche neboli fólie jsou nástrojem revolučního systému barvení. Jedná se o praktickou lepící fólii, která umožňuje přesné a kreativní barvení. Umožňuje provést snadné a rychlé gesto, kterým se náhodné množství vlasů pevně přichytí na lepící pásku, která se stává novou pracovní plochou. Díky průhlednosti materiálů je možné kontrolovat vývoj barvy během doby působení. Nová Flamboyage garantuje rozptýlené a harmonické barevné výsledky s extrémně přirozeným, spontánním vzhledem.

Proměna od dvou kadeřnic ze Salonu STEP

O krátkovlasou klientku se postarala kadeřnice, která zde pracovala pouze pár dní a při návratu Arsova už zde zaměstnaná nebyla. Tomáš nebyl spokojený s použitím barvy, podle něj by byl šetrnější přeliv a bohatě by postačil k oživení. Také se mu nelíbilo přílišné zkrácení v zadní partii hlavy.
Druhou proměnu provedla kadeřnice Eva, kterou majitelka jmenovala do funkce provozní. Použila přeliv, zkrátila konce, žádné větší připomínky k ní Tomáš neměl.

PROM

Před odchodem doporučil „uklidit“ kadeřnictví. Bylo tam zbytečně moc vystavených věcí, které vytvářely dojem nepořádku. Po jeho návratu po pár týdnech byla úprava interiéru snad jedinou změnou. Na recepci byla nová recepční, ale kadeřnic pořád nedostatek. Údajně ale mají nějaké v brzké době nastoupit. Nálepku s jedněma nůžkami jim udělil.

Zdroj: Video archiv TV Barrandov

Ajda

Začalo to kdysi dávno diskusí u Výměny manželek a skončilo... Vlastně neskončilo, jen jsem si z diskuse odskočila i mezi autory.

Nůžky, prosím!

Diskuze k článku

Počet komentářů: 5
1
Lady XL
Reagovat

Děkuji za shrnutí, viděla jsem až konec. U dlouhovlasé zákaznice jsem zaznamenala jen změnu odstínu, jinak prostě jen vyfoukané vlasy…. Krátkovlasá vyšla podle mne líp, i když tam toho asi moc nešlo dělat.

2
Jarka Broki
Reagovat

Jó dobrý, fajn , fajn. Tady dávám dollar :-) https://youtu.be/gbhOIDfzDOM

Reagovat

Celkový dojem z kadeřnictví chaos a stísněný prostor. Asi bych neměla odvahu se jim svěřit. Hodně zarážející bylo, jak nemohla majitelka sehnat spolehlivé kadeřnice. Když podle Arsova celkem šikovná skončí po pár dnech, je to holt divné.

4
Jitka Gyorkova
Reagovat

Dobry den. Kde se zaregistrovat? Vlastnim kadernicky salon a zajimam se o navstevu a poradu kadernika Tomase. Dekuji

Reagovat

@Jitka Gyorkova: Salony do pořadu hledali už před několika měsíci, určitě je série natočená, ale třeba budou další. Hledejte na stránkách tv barrandov.
Nebo využijte jejich kontakty:

Poštovní adresa k doručování: Kříženeckého nám. 322, 152 00 Praha 5

E-mail: dotazy@barrandov.tv

Divácké dotazy: 241 093 654 (záznamník, volají zpět oni)

Přidat komentář