Panáček v reality show

Nůžky, prosím! (20.2.): Salon VYZZE

21. Únor 2017 | napsal(a): | reality show: Nůžky, prosím!

np

Kadeřník Tomáš Arsov v nové show Nůžky, prosím, navštíví panelákové kadeřnictví, tentokrát na Barrandově. Salon VYZZE provozuje už osm let sympatická kadeřnice Alena (52). Ráda by získala nové rady ohledně své práce.

Alena Šírová (52)

Kadeřnice Alena je příjemná, Tomáš jí v její provozovně vytkl jen drobnosti. Vadily mu pověšené pláštěnky, strojky, neuspořádaný stojan. Měl problém i s barevností salonu, naopak pochvaloval si pohodlný gauč coby čekárnu. Kadeřnice by se ráda něco přiučila. Podle Arsova má problémy s pečlivostí, nelíbil se mu její styl barvení, měl výhrady ke střihu i finálnímu stylingu. Alena měla snahu se zlepšit, snažila se co to šlo a Tomáš ji za to chválil. Jako dárek získala produkty značky Divines a nové, kvalitní nůžky. Tentokrát se nekonal návrat po několika týdnech, tedy ani udělení nálepky. Škoda, paní měla snahu a bylo by zajímavé, jak nový styl práce zvládla.

PROVOZ1

PROVOZ2

Stálá zákaznice

promalena

Kadeřník měl výhrady ke způsobu barvení, ke střihu, Alena mu přišla málo pečlivá.

Proměna z ruk Tomáše Arsova

PROMARSOV1

Proměna od Aleny

PROM3

Zdroj: Video archiv TV Barrandov

Ajda

Začalo to kdysi dávno diskusí u Výměny manželek a skončilo... Vlastně neskončilo, jen jsem si z diskuse odskočila i mezi autory.

Nůžky, prosím!

Diskuze k článku

Počet komentářů: 14
1
Johana
Reagovat

Reaguji ještě na Vendulu z minulého vlákna ohledně cen. Velmi zhruba jsem to propočítala, odečetla přibližně náklady a vyšla mi hodinová mzda za práci vyučené kadeřnice minimálně 700 – 800 Kč podle Arsova…to nebere jen tak někdo ani s VŠ titulem…tím nechci říct, že bych jim to záviděla.
K včerejšku – kadeřnice příjemná, bylo vidět, že má o tu práci zájem a snahu se zlepšovat. Moc se mi líbila proměna, kterou dělal Tomáš, až na ten schod na krku. Bylo to až napínavé, co dokáže z těch řídkých zničených vlasů vykouzlit. Problém bude mít ale paní s úpravou…buď bude foukat každé ráno, nebo bude chodit jak zmoklá slepice.
…a bylo to včera nějak ustřižené, neviděli jsme kontrolní návštěvu Arsova.

Reagovat

@Johana: Kontrola se nekonala, rovněž žádná nálepka. Taky mě to překvapilo.

3
Monika
Reagovat

@Johana: Tak nektere kadernice maji velmi slusne platy, vydelaji si o dost vic, nez mnohe vysokoskolacky. To je asi nejlepsi volkba, v pripade, ze se chce mit zenska financne dobre a zaroven nemuset studovat.

4
Tomas
Reagovat

@Johana: No já bych to zas tak pozitivně neviděl. Spousta kadeřnic jde po škole třeba dělat radši na linku nebo někam prodávat, cca 2 z ročníku se tomu věnují. Než si vybudují klientelu tak to trvá řadu let. Ale pokud jsou šikovné tak se nemají špatně, ale musíte do toho započítat nájem, energie a opotřebování pomůcek a vybavení (nůžky, strojek, fén). takže hned Vám to klesne tak na 300/h a také nemají pořád práci (někteří jo) a navíc celý den an nohou ;-)

5
Tempera
Reagovat

Druhá paní měla vlasy v katastrofálním stavu. Účes jí slušel, ale nelíbil se mi z boku, ten divný zástřih a jako kdyby zapomněl srovnat konce. Nevím co pořád má s těmi cenami, taky chodím do takového mini kadeřnictví, spokojená jsem, ale 2000,- bych rozhodně nedala.

Reagovat

@Tomas: Záleží na zázemí, zda má investici na vlastní provozovnu, častěji si jen najmou křeslo. Hodně záleží na lokalitě a věrná klientela se získává delší dobu a hlavně díky kvalitní práci. Je potřeba investovat do dalšího vzdělávání. Ale zajetá kadeřnice je na tom potom dobře.

7
Vendula
Reagovat

@Tomas:
Můj původní příspěvek zmizel, nicméně si za ním stojím.
S Johanou souhlasím, spočítaly jsme to stejně.
Tomáši tobě musím oponovat, i 300/hod je pro vyučeného velmi slušný plat. Měsíčně to dá zhruba 50 tisíc a to už má tedy vše poplaceno z toho zbytku do 800kč/hod. :-). Odhlédnu od toho, energie, nájem (řada z nich je ale ve vlastním), amortizace nůžek, fénu strojku nemůže být za 5000 denně ,to bys mě rozesmál. Tedy předpokládám, že pracuje 8h/denně . Je řada profesí, kde berou na hodinu daleko méně , jsou celý den na nohách a v daleko horším pracovním prostředí , s větší zodpovědností a vyšším vzděláním. Navíc do práce dojíždějí i přes 100 km.To také něco stojí a čas strávený na cestě nemají zaplacený. Problém je jinde. Každá kadeřnice by ráda měla provozovnu zaplacenou ihned a nechtějí slyšet že se jedná o dlouhodobou investici, kterou budou dlouhodobě splácet. Tedy budou muset dlouhodobě a poctivě pracovat a pracovat i na sebevdělání , aby si klientelu udrželi. Nějak nám tady bohužel zůstávají zvyky z bývalé Hygie…. Nasadit za hlavu 2000 ale není řešení, zůstane tam sama bez zákazníků… Navíc s umem jaký předvádějí ( a to zas jen jejich osobní problém), to snad nemůže nikdo myslet vážně. A nesmíme zapomenout na dýška a účtenku, která vlastně, dokud není EET ,účtenka není. Nic si nenamlouvejme :-).

Reagovat

@Vendula: Váš příspěvek jste napsala k minulému dílu, nic zatoulaného nikde nevidím a nic se nemazalo.

9
Monika
Reagovat

Tak ja mam znamou kadernici, kterou vyrazili z vetsiho mesta, zalozila si sve kadernictvi na malem meste (cca 4500 obyvatel), je jedinou kadernici na tom miste a nemuze si stezovat, vydela si nadherne penize. Preci jen na malem meste maji lidi mensi naroky, kdyz jsem videla, jak dela otresne ombre a zakaznice za to plati :-)) Ono vybaveni kadernictvi neni zas tak nakladne, hodne kadernic pracuje doma, takze najem odpada. samzorejme neni kadernice jako kadernice, ale to je vsude. Presto kdo ma vlastni prostory a dobrou lokalitu vydela si hodne slusne penize.

10
Ajda
Reagovat

Další díl už ve 21.25!

11
Liba
Reagovat

Me se libila promena od pana Arsova,ale nejsem/ Celebrita /a nemohu si dovolit holice za 2t,kdyz mam duchod 8.600Kc.Tak chodim na Slevomat a podle toho to vypada.Pane Tomasi nedelate charitu pro invalidy za rozumnou cenu?Liba

12
Martina
Reagovat

Nevím, ale zdá se mi, že Tomáš sám má příšerný účes, asi to bude tím, že jsem staršího data narození. Mně se prostě ta dnešní móda nelíbí, u kluků. Vypadají všichni stejně, na straně hlavy vyholené a nahoře cosi. vypadá to hrozně. Ne každému to sluší. Celý pořad mi připadá divný. Jak mladý kadeřnk, který je možná šikovný, může poučovat lidi, kteří svoji profesi dělají třeba dvacet let? On si myslí, že je nejlepší? Připomíná mi to pořad Ano šéfe, o vaření. Ale tam je to něco jiného, pan Polrech je opravdu mistr svého řemesla. V přadu “ Nůžky prosím“ se Tomáš Arsov schce jen asi zviditelnit v televizi. Občas na to kouknu a většinou ti kadeřníci, které on navštíví, udělají ten účes lépe. To je jen můj subjektivní názor.

13
Michal Kopl
Reagovat

Požadovaný styl střihu odmítla několikrát provést s tím, že tak bych vypadal jako nějaký Ukrajinec. Chtěla po mně pomoct s odvirováním jejího 15 let starého počítače. To jsem provedl, a za práci na počítači jsem dostal 15 korun. Prostě vyčůranost. Do aukce vystavený její 15 let starý počítač nakonec řekla, že za finální cenu jej prodat nechce. S ohledem na to, že do aukce jsem jej dal já, jsem křivým a neférovým člověkem já. K paní Šírové už tedy tímto přestávám chodit.

14
Michal Kopl
Reagovat

@Vendula:
Paní Alena opravdu bere takovéto peníze, ale za 2 týdny vysoce odborné práce při odvirování a přípravu PC syna k prodeji mi dala 15 korun. Kdykoliv jsem před tímto přišel za ní se nechat ostříhat, tak vymýšlela pseudodůvody, proč to takto nejde. Například ten, že strojkem na krátko bych vypadal jako Ukrajinec. Za mne tedy nemohu jinak, než dát hodnocení negativní.

Přidat komentář