Panáček v reality show

Dům snů neplní očekávání a mění čas vysílání

21. Září 2009 | napsal(a): | reality show: Dům snů

Zdá se, že stavebním reality show v České republice pšenka nepokvete. Poté, co konkurenční show Jak se staví dům, skončila řekněme fiaskem, se příliš optimisticky nevyvíjí ani osud Domu snů na TV Nova.

Sledovanost prvních dvou dílů Domu snů se pohybovala kolem 800 až 900 tisíc diváků a z hlediska tržního podílu tak TV Nova dosáhla vzhledem ke svým obvyklým výkonům, velmi poprůměrných hodnot.

I díky tomu se Dům snů posouvá ve vysílacím čase ze středečních 20:00 na 20:45. Před tuto reality show budou nasazeny reprízy úspěšného českého sitcomu Comeback.

Uvidíme, jak se Domu snů v tomto čase povede a zda přiláká nové diváky, kteří budou sledovat staré díly Comebacku. Je dobré zmínit, že první díl Domu snů skončil v konkurenci až třetí, za Poštou pro tebe a Hádej, kdo jsem. Druhý díl Poštu pro tebe opět neporazil, ale dostal se svojí sledovaností již před primácké Hádej, kdo jsem.

Závěrem snad jen zajímavost, která koluje českým internetem a je zmiňována jako jeden z důvodů, proč o Dům snů není takový zájem. Dům snů totiž začíná třeba i o 12 minut později, než jak je vyznačeno v programu a taky o 12 minut později, než začne konkureční Pošta pro tebe. Co si myslíte vy, v čem tkví divácky nezájem o tuto show?

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

Dům snů

Diskuze k článku

Počet komentářů: 15
1
Radim
Reagovat

Já s tím mám jeden velký problém: Chtěl jsem se dívat na STAVEBNÍ show, ale vidím reality show střihu BigBrother – izolace, hádky, napětí, vyhazování (a o stavění se moc nedozvím). A moc dobře všichni víme, že toto Nova prostě dělat neumí. Dalším problémem jsou soutěžící – prakticky nikdo mi tam není sympatický a jsou mi všichni šumafuk. Radost mám jen z Honzy Musila, kterého jako moderátora mám moc rád, ale toho všichni nemusí a o něm to ani nemá být.

2
mari
Reagovat

Radim to vystihl přesně, očekávala jsem soutěžící trochu kultivovanější a vzdělanější, s architektonickým názorem, vkusem a (nebo) šikovné řemeslníky. Místo toho jsou tam samé pavlačové štěkny – to myslím i muže.

3
Maxx
Reagovat

Nebudu tu vypisovat proč se to nechytlo, psal jsem to už v komentářích u předchozích článků stejně jako to, že se to co nevidět přesune na později (čekal jsem ještě později). Jediné co k tomu řeknu je to, že Nova konečně zase doplácí na to, že ten pořad nesplňuje kvality toho, co bych očekával od televizní tvorby v roce 2009.

4
Petr Novák
Reagovat

Svůj názor na tuto reality show jsem zde už prezentoval. K tomuhle předpokládanému přesunu ve vysílání bych se vyjádřil už jen následovně:

:-D

5
John
Reagovat

… ale třeba právě já se na to dívám kvůli tomu že to má nádech .. a Lá BigBrother … takže to je jen věc názoru … můj názor je že jednou za týden je málo mělo to být alespoň 2x týdně , lidi by tomu došli na chuť … , nebo z toho měli udělat uplně něcojako BB a visílat to v reálném čase ne se 4 měsíčním odstupem , byl by to mazec třeba ob den sledovat jak se to tam vyvíjí …

6
LadyXL
Reagovat

No jednak mám neustále chaos v soutěžících až na pár párů, které buď v tu chvíli víc zviditelnili nebo mi rovnou nesedli. Ale jména si nepamatuji, chtělo by to možná častěji nějaký titulek, o koho jde, či obrázek, když někoho jmenují… Ale to bych asi chtěla od střihačů moc. Jinak souhlasím s názorem, že jsem myslela, že víc uvidíme ze stavební práce, ne posedávání, kouření a drbání. V tom to dohání BB. A na to,aby to byl BB je toho málo na týden… Něco udělají zdlouhavé (nastěhování) a ukázky šikovnosti při práci pak vidíme zřídka, či velmi zrychleně (např. hned ten první ukol, kdy ztloukali formu. Nova tohle prostě moc neumí…, pojďme se vsadit,kdy to posunou na 22.hodinu…:-)

7
dapki
Reagovat

Me se tahle show libi tak jak je- brala bych i dva dily tydne- jeden vice rozsireny o samotnou stavbu. Skoda, protoze tohle byl posmrtny pokus o vetsi reality show u nas a protoze se na to diva mene lidi, tak asi i posledni na dlouhou dobu…. ach jo :( SKODA!!!!!

8
dapki
Reagovat

Jinak se mi taky styl BB libi a mohli to vyuzit lepe jako „obdenshow“

9
Maxx
Reagovat

Já bych proti BB / VV stylu taky nic neměl ale spojení Nova a show ala BB ve mě jímá hrůzu. CZ Big Brother je podle mě to nejhorší co tu vzniklo od dob Gogo show :)))

10
Zack
Reagovat

Až dnes jsem si přečetl, o čem tahle show vůbec je, a pokud to má skutečně Big Brother styl, tak se na to rád podívám.

11
PP
Reagovat

Překvapilo mě,že třeba boj o imunitu (vedoucí tým) jsou soutěžící jak když soutěží o řízek!
Pár,který to vybojuje je celou etapu v bezpečí!

12
LadyXL
Reagovat

Tak jsem včera viděla převážnou část.A jsem docela v šoku ze zrežírování té „poslední večeře“. Jestli to má symbolizovat Poslední večeři Páně…,hmm, tak se to nepovedlo. Během jídla chodit od stolu hlasovat a pak, když ještě nedojí, tak vyhlašovat výsledky? No bylo vidět, že někomu zhořklo sousto… A jiní se cpali, jak by to byla poslední večeře zadarmo. A když už se hlasovalo jen o těch dvou párech, tak se tam někteří cpali dál, což bylo docela nedůstojné vůči nim (zejména paní v oranžovém…., taby asi hlady umřela, cpala se a cpala)

13
Aneta
Reagovat

a bude hůř, taky jsem se dívala, mě zas „dostal“ druhý dárek pro oslavence, video dítěte v této situaci mi připadalo jako rána pod pás. A pak taky,chlapi chvilku ve stolárně a pak ve vinném sklepě, ženské kopou bazén. A tolik přetvářky a nesnášenlivosti, mě by ten barák za to nestál, myslím si , že by mě to poznamenalo na celý živost – tedy psychicky. Mě stačí můj cihlový 4+1.

14
LadyXL
Reagovat

Jo taky jsem si říkala, že bych nakonec v tom domě bydlet ani nechtěla…, dlouho, dlouho bych slyšela všechny pomluvy, hádky, štěkání… a v každém koutku bych viděla vysedávající kuřáky…
Taky nechápu, co mělo znamenat to rozdělení činností – ženské budou vykládat kamion, kopat bazén, chlapi se pokusí naučit něco a pak si odpočinou ve sklípku… A ještě to ženským ukáží. No třeba to příště nějak otočí – pošlou je koupat se do bazénu… – hláška: nemá on vysokou…? No dobrý od toho, který asi nikdy nic velkého nepostavil.Tenhle týpek mi lezl silně na nervy, nic mu nevyhovovalo, vše by dělal jinak, ale 100%lépe než všichni odborníci…

15
Galina
Reagovat

kde teď chrápete když sledovanost stoupla na milión?

Přidat komentář