Panáček v reality show

Dům snů – 10 párů bude na Nově stavět ekologický dům

30. Březen 2009 | napsal(a): | reality show: Dům snů

TV Nova zdá se nechce zahálet ve stavebních reality show a tak poté, co TV Prima před pár týdny vyrukovala se svojí reality show Jak se staví dům, TV Nova dnes představila svůj stavební projekt – Dům snů.

O nové bydlení za 10 miliónů korun bude bojovat v reality show televize Nova Dům snů deset párů. Protagonisté projektu se sešli poprvé v sobotu 28. března 2009 na Barrandově, kde také proběhla první vášnivá debata nad půdorysem domu.

Dům snů, o co jde

Finalisté budou během čtyř měsíců pod dohledem odborníků stavět ekologicky úspornou dřevostavbu, při jejíž realizaci budou použity u nás zatím ještě nikdy nevyužité technologie. Základní projekt je dílem renomovaného architekta Josefa Smoly. Na detailech se však budou muset soutěžící dohodnout.

Kde a jak dlouho se staví Dům snů

Již zhruba za měsíc se soutěžící sejdou znovu, tentokrát „v plné polní“, aby se společně pustili do díla. Pro stavbu byl zajištěn velmi lukrativní pozemek na východním okraji Prahy. Páry tu prožijí na stavbě až čtyři měsíce života.

Kamery je nebudou sledovat všude, dopřáno jim bude i malé soukromí. Pracovat však budou společně. Postupně budou vyřazovány, dílem mezi sebou či na základě rozhodnutí televizních diváků. O vítězi se rozhodne v přímém přenosu ve velké televizní show. Vítězný pár získá dům společně a také v něm bude muset spolu žít.

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

Dům snů

Diskuze k článku

Počet komentářů: 24
1
Ondra
Reagovat

muset?…chudáci :-D

2
Maya
Reagovat

Na Nově mi vadí jedná věc a sice to, že díky jejich oblibě přebírat v pozměněné podobě pořady z konurence, tu vždycky zahltí trh stejnými formáty. Kdysi to bylo znechucení, když vedle Caruso show Nova vyrukovala s Doremi, poté 2x Receptáře, 2x pořady typu Svět 2009, 2x cooking show, 2x taneční show : Star Dance + Bailando atd. A teď dvě skoro totožné stavební show. Dívat se pořád na to samé mě nebaví, tento pořad je opravdu jenom využití úspěchu stavebních reality show na Primě. Konkurence tohle nedělá, ta se spíš snaží přijít s novými formáty i když se ne vždy podaří – viz Vím, cos dělal v pátek. Ale aspoň je tu snaha, už se těším až na Nově bude Babica v pořadu „Jasná páka, šéfiku!“ dělat to samé co Pohlreich :D

3
Pavel
Reagovat

To bude kravina. Zůstanu věrný Jak se staví dům. To je dobrý pořad!

4
BROB
Reagovat

JJ PRIPOMINA ME TO SITUACI KDYZ ZACALI VYVOLENI 1 NOVA TAKY HNEDKA RUKOVALA Z BigBrotherem , treba to bude dobra reality show ,ale radsi bych si dal BigBrothera , jinak si myslim ze Prime to konkurovat moc nebue protoze nez to zacnou ( urcite az ta za 2 mesice , az skonci vymena manzelek !! ) tak do te doby doby bude porad jak se stavi dum u konce

6
Petr Novák
Reagovat

BROB: No s tím Big Brotherem a VyVolenejma bych si nebyl tak jistej, že to bylo takhle.

Jinak já bych tipoval vysílání buď přes léto nebo až na podzim. Pochybuju, že by to začli vysílat někdy v květnu.

Reagovat

Tak BB a vyvolení byla opačná situace …Nova začala dělat BB, prima na to přišla a koupila VV (kdyby prima byla první, proč by nekoupila BB, že jo?) akorát prima byla rychlejší a začala VV vysílat dřív než nova.
A taky bych si dal radši BB2 než něco o stavení. Je to přece jen už nějaký pátek, co tu tyhle kontejnerovky byly, tak nevím, proč by se nemohly vrátit.

8
Maya
Reagovat

No s BB a VV to bylo trochu jinak, přesto trochu podobně. Já mluvila hlavně o pořadech, které si už vydobily popularitu a sledovanost u konkurence a následně Nova zakoupila skoro totožné formáty. To u VV nešlo, protože BB startoval až dva týdny po nich a licenci Nova koupila mnohem dřív než se samozřejmě dostavil úspěch pro VyVolené. Takže to je opravdu jiný příběh. Ta podobnost je přesto v tom, že se Prima začala zajímat o VV, o nákup práv a Nova začala mít zájem o ten stejný formát. Není tajemstvím, že Nova by do takové reality show nikdy nešla, kdyby do toho nešla konkurence. Ale představa, že na Primě budou mít něco dřív je donutila ke stejnému kroku. Takže jsme zase u toho. Prima nakonec získala VV a Nova narychlo koupila BB. Tenkrát se toho o těchto RS u nás moc nevědělo a VV měli jasný plán – Zúčtování, Výzvy, Duel, však to známe a proto obě televize chtěly tehle formát. Jenže asi málokdo tušil, že BB sice nemá tak přesná pravidla, ale zase je mnohem kreativnější a televize si může způsoby vyřazování a obměny dělat skoro tak, jak se jí hodí. Proto má BB mnohem větší potenciál, jenže to u nás nikdo nevěděl a proto je tahle reality show díky Nově u nás asi navždy zatracená.

9
Pattrick
Reagovat

Bohužel, ale to je pravda :(

10
BROB
Reagovat

Jinak co mam informace od p.Dvoraka ( reditel Novy) tak na reality show typu BB ci VV muzeme zapomenout , docela jsem solu o tom debatovali a proste me dal informace ze mu jeho asistenti davaji udaj ze kterych vypliva ze o tento ty poradu uz neni v CR zajem , docela dlouze jsem ho presvedcoval ruznyma argumentama i timto webem !! ale bz uspechu , tak jsme se bavili o rekapitulaci prvni serie treba na kanale Nova Cinema a to take neni mozne protoze jiz na tento porad nema licenci . Ja osobne si myslim ze treba reprizovat BB na Nove Cineme by byl slusnej tah , protoze spousta lidi se tenkrat divat nemohla nebo nechtela nebo koukali na VV a BB je nezajimal a ted by to skoukli ,ale nic nebude !! . Take jsem nedavno psal na Primu a dotazoval se na reality show a dosla me odpoved ze pry se muzeme tesit na spoustu reality show na COOLu , tak snad aspon tam neco bude , bylo by prima kdyby dali treba otitulkovane serie Trosecnika nebo The amazing race , podobne jako dava AXN

Reagovat

Tou spoustou reality show na Prima Cool mysleli tohle.

12
ajda
Reagovat

Nova chystala i „kopii“ Jste to co jíte, moderovat to měla Chýlková, ale poslední týdny o tomto pořadu mlčí, buď nejsou finance, nebo to z neznámých důvodů odkládá odvysílat podobně jako Výměnu manželek.

13
Pattrick
Reagovat

Koukali jste na den D .. :) já jsem spokojenej, hodně spokojenej ..

14
fx
Reagovat

BROB: Jj, mohli by dávat např. Survivor: Australia Outback.. To byla výborná sezóna :))

15
Tom
Reagovat

Všichni se tu pletete. RS Dům snů je narozdíl od JSSD licencovaný formát a je dosti odlišný. Pokud jde o to kdo začal dříve, pak Nova (a to jí nechci bránit) – castingy začali daleko dříve než na Primě a navíc bylo zcela jasně řečeno, že soutěž poběží od května do konce léta.

16
Maya
Reagovat

No jo Tome, ale takový Jak se staví sen už běží několik let a je skoro jasné, že kdyby neměl na Primě úspěch, tak Nova do nějakého pořadu o stavění a přestavování nepůjde. A Ajdo, to mi ani neříkej, že Nova chystala cover Jste to, co jíte. Proboha to tady u nás budeme sledovat pořád ty samé pořady s malými obměnami dokola? Nikdy jsem na žádnou televizi nenadávala, Nova je u mě oblíbená díky filmům, Prima díky life style reality show, nebo jak se to píše, ČT zase díky původním seriálům a některým pořadům, ale jestli Nova hodlá zase přebírat pořad od Primy, tak jim vzkazuju: JDĚTE DO PR…!!!

17
Galina
Reagovat

Děti vy se pletete. Čtěte pozorně co to je za formát. Nedá se to s primou srovnat. Dům za deset leounů a k tomu určitě i pozemek. Ty lidi si to staví a ne, že opravují a upravují nějakou mokrou stavbu ze které zatím nikdo neví co budou mít soutěžící.
Tato reality show bude určitě něco jako u nás v Belgii a v tom případě je vaše TV Prima zcela vedle. Nejde o žádnou konkurenci. A s tím srovnáváním…
Copak srovnáváte vaření na Primě a TV deko, TV paprika atd?
Nesrovnávejte a věřte, že to je dobrá show pokud se podaří. A soudě dle licence jí Nova připravuje skoro dva roky proto, aby byla pořádná a ne odfláklá jako primácký „sen“.

18
ajda
Reagovat

Mayo, je to tak. Už se o tom hodně psalo vloni, ale něco v tom bude, avizovali to na začátek roku a NIC. Manželky taky měly spoždění 7 měsíců. Mě hned napadlo, že „vychrtlá“ Chýlková moc dobrá volba moderátorky není. Zapomněla jsem přesný název :-(

19
Maya
Reagovat

Galino, je to stavební show a je jasné proč na ni Nova vsadila. Těch formátů neokoukaných je ještě mraky, ale tahle televize přijde pravidelně po roce úspěšně vysílaného pořadu na konkurenci s něčím skoro totožným. A prosimtě nesnaž se mi to vymlouvat. Vidí to každý. Poslední poznámka: Ačkoliv mě podobné pořady moc nebaví, tak Jak se staví sen určitě nebyl odfláklý pořad. Jak se staví dům jsem ještě všeho všudy moc neviděla, ale protože to je pořad na odpoledne a ne do prime timu, tak se u chyb dají zamhouřit oči. Navíc Nova je většinou hogo fogo promo a výsledek pak nestojí za nic. Podle mě by Nova měla vsadit jen na nakupování dobrých filmů a hned bysme měli kvalitní televizi, jejich vlastní tvorbu opravdu nemusím… Snad jen Výměnu manželek.

Ajdo, tak to je zajímavé, díky za informace. Toto mi opravdu nějak uniklo. Zajímalo by mě ale, v čem by byla Ivana Chýlková jako moderátorka přínosem? Dr. Cajthamlová je odborníkem, paní Chýlková by asi byla jen takovou průvodkyní, která by tam všeho všudy ani nemusela být.

20
Patent
Reagovat

Vážení!!! Galina má v tomto směru pravdu. Nova skutečně začala s tímto projektem daleko dřív.
Mám o tom neuvěřitelný přehled, jelikož jsme se s manželkou dostali do finále a tudíž jsme účastníky. Když nás Nova pozvala a druhé kolo castingu, tak Prima teprve začala vysílat upoutávky a hledala své účastníky. Takže pardon, ale Nova je tentokrát opravdu PRVNÍ!!! Nechci nikomu nadržovat, ale ruku na srdce: kdo z vás sleduje pravidelně tu rádoby reality show na Primě Jak se staví dům?

21
naďa
Reagovat

nechci tady nikoho urážet nebo cokoli jiného,ale už mě nebaví jak si tady všichni myslí jaká je prima jednička v tomto atd…..lidi proboha vždyť ta show na primě byl totální propadák….tři páry co soutěžili o 1.000 000 korun a ostatní dva dostali 500 000? je to směšné….pomalu nic z toho neměli….tato soutěž je o tom….že deset párů si postaví dům v celkové hodnotě 13.000 0000 a ten pár který to vyhraje ho bude mít a bude v něm žít….hádáte se tady úplně o nesmyslné věci…..v tomto případě fandím nově jelikož to bude alespon trochu zajímavé a ne jako ta kravina na primě…..a když už jsme u toho kopírování tak s tímto projektem začala nova dříve…..producentka výměny manželek….jana rezková už tento projekt připravuje 4 roky a až teď se jí to podařilo zrealizovat. Prima jí v tomto nesahá ani po palce u nohou.

22
Nick Flyer
Reagovat

Hezké hádky tady :-D
Ale je fakt, že Nova vždycky na všechno přijde dřív, koupí si pravou licenci a připravuje a pak to prosákne na Primu a ta honem koupí nějakou napodobeninu nebo si ji vymyslí a narychlo to splácá a pustí do vysílání.
Pořad JSSD jsem nikdy neviděl, protože mě nelákal (a to na to na Primě furt běžely upoutávky) Ale na Dům snů se podívu a to jediné co o tom vím je to, co je tady na panáčkovi.

23
Qvark
Reagovat

Nevím z čeho tak žasnete paninko Jano,ten seriál včetně moderátora je ubohej,jako ostatně všechny pořady…Divím se vládě,že neumí pořádně zdanit firmy,které na Nově utrácejí desítky milionů ročně za přiblblé reklamy,které nikoho už dávno nezajímají a miliardy ročně by se daly využít určitě účelněji!!!

24
Maya
Reagovat

Tak, Dům snů je za námi, byl to co se týče sledovanosti obrovský propadák (Nova měla v prime time skoro samou sledovanost jako Prima v odpolednim case s JSSD), takže došlo na moje slova. Stejně tomu bylo i v případě Bailanda a dalších pořadů. Vzkaz pro Novu: Nesbírejte licence na napodobeniny pořadů na Primě a snažte se přijít s něčím novým, pak se klidně dvou miliónů diváků můžou dočkat i jiné pořady než Televizní noviny a Ordinace (mimochodem oba naprosto tragické pořady, kde nechal český divák vkus). Věřím Nově, že se dá trochu do kupy a překvapí nás třeba tím dlouho očekávaným Česko hledá Talent. A hlavně kvalitním zpracováním, poslední dobou na Nově vidím přechod z amatérizmu ke střední kvalitě ;-)

Přidat komentář