Panáček v reality show

Nákupné maniačky (13.10. – 17.10.): Domácí paní

14. Říjen 2014 | napsal(a): | reality show: Nákupné maniačky 2015

[singlepic id=10464 w=615]

Tento týden prožijeme se stylistou Mariánem Hornyakem. Ten si připravil opravdu originální zadání. Nákupné maniačky se budou muset obléci ve stylu „Domácí paní“, aneb hostitelka, která očekává návštěvu. Jakou, to už ponechá na děvčatech. Na tepláky, župany a papuče zapomeňte, podobně na elegantní kabelky. Shopper bag, tedy velká nákupní taška, to bude to pravé ořechové pro čtyři soutěžící tohoto týdne. Smysl tašky trochu nechápu, proč bych měla doma vítat návštěvu s kabelou, ale budiž, stylista má vždy hlavní slovo.

[singlepic id=10471 w=615]
První zleva je maminka pondělní maniačky Nikoly

Tento týden nakupují:

Nikola (19) – barmanka
Bianka(25) – asistentka prodeje
Ivana (21) – studentka
Petra (36) – asistentka

Pondělí – Nikola (19)

Nikola miluje tepláky, ale ty jsou k vítání návštěvy zakázané. Nakupovat půjde s maminkou. V podstatě se obleče do podobných kousků jako má už doma. Pořádá „garden party“, ale oblečená je jak na hory. Nechybí dokonce ani čepice. Hodnocení soupeřek je rozporuplné. Dvě ji vychválí, Petra zkritizuje. Opět to vypadá, že mají problém pochopit zadání stylisty.
Body: 23

[singlepic id=10472 w=615]

[singlepic id=10473 w=615]>

[singlepic id=10474 w=615]

Úterý – Bianka (25)

Podle soupeřek pracuje v obchodě s módou, na jejím nakupování to není vůbec poznat. Nerozhodná, ovlivněná názory svého přítele. Skoro to vypadá, že v jeho přítomnosti vypíná vlastní mozek a nechá se ovládat. Oslava narozenin, na tuto příležitost se bude hledat outfit. Opět kombinace nekombinovatelného, kytičky, nýtky, pléd. Výsledný model není o moc povedenější než ten v pondělí.
Body: 20

[singlepic id=10476 w=615]

[singlepic id=10477 w=615]>

[singlepic id=10478 w=615]

Středa – Ivana (21)

Sebevědomá slečna s nadváhou. To je dnešní maniačka. V pondělí zcela nelogicky vychválila Nikolu a bodovala desítkou. Asi jí padne brada, až uvidí, jak o ní a jejím modelu mluvila tato barmanka. V úterý bodovala také vysoko, a ve středu vlastní model moc nezvládla. Vybírala, kombinovala, až toho všeho bylo nějak moc. Moc bižuterie, moc barev, které ale neladily jako celek, příliš úzká sukně… Svetr místo zástěry a v tašce bagety, to byl jediný vtípek výsledného outfitu.
Moc chvály nezískala ani od soupeřek, ani od stylisty. Názor stylisty může být v pátek zcela odlišný, na to jsme si u této show už zvykli.
Body: 20

[singlepic id=10483 w=615]

[singlepic id=10484 w=615]>

[singlepic id=10485 w=615]

Čtvrtek – Petra (36)

Petra nachystala přímo luxusní občerstvení. Dort se střevíčkem bylo maniačkám líto sníst, rozhodly se ho nechat na páteční finále.
Kamarádka jako poradkyně se neosvědčila. Navíc měla Petra dost problémy s konfekční velikostí, přes prsa některé modely nezapnula. Nakonec zvítězil modrý model se štrasovou aplikací kolem výstřihu a netopýřími rukávy. Přidal jí kila i roky. Výběrem šatů byla později hodně omezena v doplňcích. Ideální náramek jí poradkyně vymluvila a vybrala totálně nevhodný. Nákupní kabela byla opravdu nákupní, žádná kvalitní kožená taška, klasika z umělé hmoty, ale ladila s šaty.
Stylista ani soupeřky velké nadšení neprojevili.
Body: 20

[singlepic id=10533 w=615]

[singlepic id=10534 w=615]

Finále

Na prvním místě v bodování mezi maničkami se umístila Nikola. Její vypočítavost a nízké bodování přispělo k tomu, že ostatní měly shodně bodů. Stylista z jejího outfitu nadšený nebyl, vytkl jí čepici, bundu, v podstatě byla oblečená podobně, v čem na nákupy vyrazila. Bianku pochválil za halenu, ale vytkl nesourodost aplikace na ramenou a náhrdelníku. Kabela také nebyla podle jeho představ. Ivana to schytala za barvu bot, halenku bez límce, nevhodný náhrdelník a i sukně se stylistovi zdála krátká. Jediné větší nadšení vyvolala kabela. Petra také moc chvály nezískala, nakonec skončila poslední. Třetí byla Ivana. O vítězství se rozhodlo mezi Nikolou a Biankou. Tipuji, že záměrně obodoval model Bianky nezvykle vysoko – 8 bodů, jen proto, aby o bod porazila vypočítavou Nikolu. Bianka obdržela i cenu stylisty. Celý týden bodovala vysoko, vítězství si zasloužila i celkem koukatelným modelem.

Ajda

Začalo to kdysi dávno diskusí u Výměny manželek a skončilo... Vlastně neskončilo, jen jsem si z diskuse odskočila i mezi autory.

Nákupné maniačky 2015

Diskuze k článku

Počet komentářů: 22
1
Slámka
Reagovat

Vítejme v novém týdnu. Domnívám se, že velká taška dává tušit velký nákup, z něhož bude vytvořena opulentní hostina pro očekávané hosty, A asi ji hostitelka uloží viditelně, aby bylo jasné, jaká námaha byla vynaložena. Jiné vysvětlení pro to zatím nemám.

Reagovat

@Slámka: Přijde mi divné, proč bych měla po nákupech s touto taškou běhat stejně oblečená jako později během návštěvy :( Prostě potřeboval tam zakomponovat tašku, jinak to nevidím.
Mám pocit, že je opět nepochopené téma. Včera vypadala jako by odjížděla na hory a ostatní ji až na jednu ještě chválily. Asi nemám dostatek fantazie, ale garden party v zimě si jaksi neumím představit. Hlavně si holka nakoupila na novou sezónu, nic jiného.

3
Andrea
Reagovat

Tento díl mi přiúadá jako opět na téma: Jak vytáčet stylistu:-)) Vážně moc nerozumím, proč se do takového pořadu hlásí čím dál tím víc střelenější kusy. Ale ono obecně se to zvrhává ve všech pořadech. Do Prostřeno zase chodí hodně lidí, co moc vařit neumějí a jen doufají, že to třeba vyjde(a rovnou intrikují a když to vyjde, tak jsou hrozně překvapení a kanou jim slzičky štěstí:-)) Takže se opakuji, ale v NM je vidět, že řada soutěžících se se spíš zaměří na to, aby si nakoupila to, po čem toužila a téma moc neřeší.

4
Andrea
Reagovat

V tomto díle soutěžící nedokázaly skrýt zklamání až naštvanost, že si nemohou koupit kabelku. Teda krom té teplákové princezny. Možná i stylisti hrají hru: Jakým tématem naštvat soutěžící:-)

Reagovat

@Andrea: Přitom kdyby zapojily mozek, tak i při zadání – shopper bag , jde pořídit super kabelu. Sice si neumím představit, zda by mi na nákup pro moji návštěvu stačila (možná na nákup v sýrárně), ale výběr je.

Úterní maniačku oblíká snad jen to její „zlatko“, sama totálně neschopná vlastního názoru.

6
Eva
Reagovat

Kabelu chápu tak, že kdyby si uprostřed návštěvy vzpomněla, že jí něco chybí, tak honem rychle odběhne na roh do sámošky to dokoupit.
První maniačka to podle mně nepobrala vůbec. Přece kdyby chtěl zahradní párty, tak to řekne přímo, ne? Druhá nebyla o moc lepší a ještě vyměnila ladící pléd za ten nemožný šál. Ale návštěvu v zimě na chatě u krbu by tak snad přivítat mohla.

7
dorka
Reagovat

Ach jo… Stylisté (a Marián obzvlášť) by se měli při zadávání tématu vyjadřovat asi nějak jasněji, popřípadě dát pár tipů, jak to celé uchopit. Už ta jeho „metalika“ zůstala zhola nepochopená a teď tohle. To první dítě s maminkou škoda komentovat, úterní malinko vypatlané zlatečko to moc nevylepšilo a včera ta těžkotonážní byjonsé to tiež zabila. Mimochodem, mám ráda sebevědomé holky krev a mlíko, kostitřasky nemusím, ale tahleta Ivanka byla podle mě včera dost překvapená, když se viděla v bedně. Protože tohle už je regulérní obezita. A může si koupit třeba dvacítky štekle, nohy jako sloupy jí to fakt nezeštíhlí.

8
Slámka
Reagovat

Mají na Slovensku jiné oděvní číslování? Občas vidím obezitku, která zkouší vel. S, M a nechápu, jak se do toho vtlačí. I když ve výsledku to vidíme. Příklad Ivany.
Dorko, taky si myslím, že stylista by měl k zadání přidat konkrétnější rady. Takže ani třetí maniačka „nevychytala“ a nezazářila. Ach jo…

9
Gabika
Reagovat

Tak tedy, první den – nic moc, ale dobrý, zahradní party, hosté převážně mladí lidé, tomu výběr oblečení odpovídá.Nelíbí se mi absolutně ten svetr s kožešinou ,ten se k tomu vůbec nehodil, no budiž,alespoň si nakoupila,co se jí doopravdy líbí a co využije.Den druhý, kdyby si nevzala ten šál, vybrala si jiný náhrdelník (jako kombinovat cvoky a květiny, to snad nevidí, jak se to tluče?), ale jinak jí to slušelo, i když jak by ne, když je to pěkná slečna s pěknou figurou.
Co jsem nepobrala,byl den třetí,tak to byla katastrofa…Proč proboha nevyužije těch darovaných peněz a nekoupí si za ně něco, co bude nosit i nějaký ten další pátek? Proč si koupila sukni, ve které si ani nesedne a dala za ní největší sumu? Proč k ní tu neforemnou halenku? Místo toho bych si tedy koupila nějakou kvalitní tašku a botky, to nemluvím o triku místo zástěry, které tak efektně zahodila, (těch 15 euro bych raději využila jinde)
No a dneska…tak nějak škoda mluvit. Nechápu, že když už ví téma, že si alespoň hrubý koncept,jak by to mělo vypadat, nepromyslí?Chápu tu první, ta moc času k přemýšlení nemá, ale pak? Vždyť ony ani neví, jestli chtěji sukni, šaty,nebo kalhoty. Dvě hodiny opravdu utečou velmi rychle….

10
Monika
Reagovat

Dnesni maniacka vypadala otresne, ty saty byly primo desive, prvni co me napadlo pri pohledu na ni, ze to snad nemuze myslet vazne…
Ja mam obecne problem s nakupovanim obeznich slecen, absolutne me to nebavi, protoze takova zenska, at si vezme si co vezme, vzdycky bude tlusta, nezakryje to ani cerna, tady pomuze jedina vec-zhubnout.
Bavi me sledovat pouze nakup slecen s postavou jakou maji ty dve v tomto tydnu, jine bych do poradu ani nezvala:-)

11
Slámka
Reagovat

@Monika: No, ač jsem štíhlá, nemyslím že NM by měly být pouze útlé ženy. Šance je pro všechny a některé ženy UMÍ svá kila nosit a prodat.
Petřiny šaty se mi líbily, volila bych je na silvestrovský večírek , před půlnocí bychom s přáteli šli třeba do restaurace či podobného podniku. Petře to sluší. Taška vtipná a užitečná.
První slečna nehodnotí, pouze taktizuje. Fuj.

12
Monika
Reagovat

@Slámka: Mne se teda ty saty nelibily vubec, jednak ji pridaly nekolik let a potom v nich vypadala jako jarmara. Opet problem tloustka a vzit si se svoji postavou takove volne s rukavem spojene saty, no za me hruza, pytel brambor.

13
al
Reagovat

neviem si dost dobre predsvit mat vymyslene ze si kupim taku a taku suknu .. poobiehat vsetky obchody a zistit ze nemaju …
a tak kolecko odznovu … a cas posol … :))

idem predsa po obchodoch mam otvorene oci .. to sa mi zapaci a kombinujem …
zdrziava prave predstava ze budem hladat to a to …

mna nudia prave zenske co si mozu obliect defacto hocico .. a dogabu sa jak husi na polu … :))

14
Gabika
Reagovat

@al: Nevím,zda je to reakce na můj příspěvek, pokud ano, myslím si, že to nebylo správně pochopeno…Já jsem to myslela tak,že bych už dopředu měla promyšlený nějaký koncept: chci vypadat tak a tak a podle toho hledat. A ne, že přijdu do obchodu a nevím, jestli snad plesové šaty, anebo raději kalhoty, či snad nějakou sukni. Už bych věděla: mám takovou a takovou představu, jak bych zhruba chtěla, abych vypadala. Ne že tam jdu s představou, že chci zrovna TENTO tip sukně zrovna TUHLE barvu halenky. Takže otázka by zněla: chci být elegantní, sexy, či snad se bude hodit něco neformálního? A podle toho bych vybírala, pak by to nedopadlo tak, že po hodině běhání nevím vlastně vůbec co a jak, pak se stane, že vybrané kousky spolu buď neladí a nebo absolutně nekorespondují se zadaným tématem. Nebo že ve stresu nakonec koupím to, co se mi vlastně ani moc nelíbí, protože už nemám dost času. Je jiné, když se jdu jen tak podívat do obchodu, co by se mi třeba líbilo, mám na to dost času atd. Takže asi tak nějak to bylo myšleno.

15
Ajda
Reagovat

Už dva dny se nemůžu dostat na stránky JOJ-ky, jste na tom podobně? Maniačky většinou stihnu přímo při premiéře, ale archiv je nedostupný :(

16
Monika
Reagovat

@Ajda: Ted jsem zkusila dostat se do archivu Jojky a hlasi mi to error.

17
Ajda
Reagovat

@Monika: Tak je to už druhý den :-(
Nahodím nový týden až se podívám na premiéru a zjistím téma.

18
okkvp
Reagovat

@Ajda: No terazky už to naskakuje na jakoukoliv joj stránku …
(myslím ta chyba „Nette\Diagnostics\Debugger::enable() error: Log directory is not found or is not directory“)

slibují, že to prý dopoledne opraví

19
okkvp
Reagovat

a skutečně to do oběda opravili

20
Ajda
Reagovat

@okkvp: Ale videa ani fotky zatím nefungují :D

21
okkvp
Reagovat

@Ajda: njn, nemůžeme chtít všechno, že :D
( v momentě těsně předcházejícímu mému postu fotky funkovaly a videa se načítala (i pár vteřin jelo))

22
Ajda
Reagovat

@okkvp: Hlavně že víme co bude této týden, však oni videa dotáhnou, jen já za chvilku už táhnu od pc :D

Přidat komentář