Panáček v reality show

Renovace v utajení (18.6.) – Překvapení ze sklepa

23. Červen 2012 | napsal(a): | reality show: Renovace v utajení

[singlepic id=4786 w=420]
4. díl Renovace v utajení vysílaném v pondělí na Prima Love překvapil především podivnou prací překladatele. Tým Debbie Travis tentokrát řádil v domě Karen Flam, kde na pozvání tří jejich dcer renovoval společenskou místnost v suterénu jejich domku. Krušné chvilky jim připravilo ztrouchnivělé lino, pomalu schnoucí nátěr a spousty dívčích přátel. Jim opět kouzlil se štukem a Karen své překvapení oplakala.

[singlepic id=4787 w=420]




Karen a její dcery Carly (21), Allison (17) a Lauren (13) bydlí v bungalovu z 60. let. Před třemi lety na rakovinu zemřel Karenin manžel a pro ovdovělou ženu je zajištění slušného života pro tři dospívající dcery i údržba domu docela náročná. Navíc jí holky pravidelně okupují ložnici, protože tam je jejich jediná televize. Karen by ji chtěla „zpátky“ a tak tři krásné holky napadlo poslat ji na víkend k sestřenici a zatím si domluvit „rande“ s Debbie. Suterenní mísnost je už dlouho nepoužívaná a slouží jen k odkládání nepotřebných věcí. Přitom kdysi to tam nejspíš žilo, v rohu je dokonce bar. Stav dnešní je ale strašný a za tři dny práce se zdá úkol nesplnitelný. [singlepic id=4788 w=420]

Debbie se po domě rozhlédla tajně už dříve a tak má už dávno připravený plán. Dívčí domácnost je plná barev, prý Funky. Máma i dcery úpravy bytu prý mají i jako psychoterapii po prožitých těžkých časech. Nový pokoj bude mladý a hravý a bude zářit růžovou barvou. [singlepic id=4789 w=420]Vyklízení krámů ven bylo celkem snadné, horší je dívky přinutit ty hromady krámů a vzpomínek probrat a rozhodnout co nechat a co vyhodit. Pracovní morálku slibují, ale ruší především muže. Plán prací rozepsaný na minuty také naruší zjištění, že původní lino pod kobercem se úplně rozpadlo a bylo by třeba nový i podkladní beton. Rady si ví Ian. Podlahu vyrovná klínky a položí dřevěné desky, které se následně natřou na požadovanou fuchsiovou. Jenže i to má svůj háček. Vodou ředitelná barva je matná a Debbie tam nutně musí mít lesk – přes varování nařídí vrchní olejový nátěr. [singlepic id=4790 w=420]Mezitím tým maká jinde. I nátěry obložení jsou třeba dva a ještě si pohrát s šablonami a bílou barvou. Své mistrovství Jim tentokrát předvede na starém dřevěném stole, z kterého za pomoci štuku a latexové glazury vyrobí kožený a dokonce ozdobně štepovaný. Jeden až čučí a nevěří. [singlepic id=4791 w=420]
Počet obyvatelstva v domě se mnohonásobně zvýšil. Tým má tentokrát 40 lidí, protože nutno pracovat i v noci a kromě toho si holčiny pozvaly kamarádky i kamarády a všude jsou tedy pubescenti , hubičky nezavřou a dům vypadá jak po výbuchu pumy. Debbie poněkud šílí, tohle ze svého domu nezná (má dva syny). V Kanadě šílí i počasí a venku je počátek veliké sněhovébouře. Díky tomu vázne doprava, ale taky hrozí, že máma Karen se bude chtít vrátit dřív. A to by byl malér, protože ta podlaha samozřejmě schla o mnoho déle než Debbie doufala. Nakonec vše ale dopadlo dobře, dokonce i dům je uklizen, příbuzenstvo sezváno a prozatím ukryto v prádelně sleduje na monitorech příjezd Karen.

Co ji čeká? Debbie se prý inspirovala zahradou a tak trochu venkovem jižní Francie. Zahradní kovový nábytek, bílé police na sladké romány, stůl s počítačem a staré gauče s novým potahem, světlá výmalba a suterén náhle vypadá jak zimní zahrada. Sladké a holčičí. [singlepic id=4792 w=420] Hm, tohle bych i já brala aniž bych nějak zásadně brblala. Co na to Karen? Ta se chudák napřed obávala, že se něco stalo s garáží a klid ji braly i všude zavřené dveře. Pak pravila, že asi omdlí a když se tak nestalo, tak se alespoň vyzula. [singlepic id=4793 w=420]Dcery ji překvapily tím, že je napadlo zrovna tohle, sama se k tomu už dlouho chystala, ale takhle pěkně by to nedokázala . Oplakala to, protože je to pro ni i její rodinu nový začátek a čára za smutnými a nepříjemnými událostmi.

Zbývá odhalit, jak se sladký holčičí pokojík a celý díl libil divákům. Neváhejte a pište.

Zdroj obrázků: Prima Love; copyright Whalley Abbey Media

okkvp

Před lety jsem propadla prvním VéVéčkám a potkala také panáčka. Dobrá Reality show není zábava pro tupce a tenhle web je toho důkazem. Mám ráda humor, chytré lidi, nesnáším faleš a otravné trolly. Ráda jsem tu psala, ale 640 000 slov myslím stačí. Goodbye Panáček!

Renovace v utajení

Diskuze k článku

Počet komentářů: 5
1
okkvp
Reagovat

Dost dobrej díl, myslím i po stránce děje. Impozantní bordel v průběhu výstavby po celým baráku a živě si představuju ty kamarádíčky – já bych asi šílela mnohem víc.
Opět neskutečné množství práce za tak málo hodin – až se to zdá opravdu nemožné. Jim a kožený stůl zaujal, akorát jsem tedy nikdy neslyšela o latexové glazuře (ale originálu jsem nerozuměla a tudíž bůhví co to vlastně bylo) a druhá věc – dost bych se bála, že se to brzo odře. (vzpomeňme na módu variopaintů).
Fikusy vypadaly živě a to je chyba. Hmotově jsou v tom pojetí pokoji velmi potřeba, ale vůbec by nevadila kvalitní umělina. Živé vzhledem k nedostatku světla imho brzo proschnou a olysají a místo parády ochechulová ostuda.
Trochu váhám nad tou žlutou – především proto, že kamera jela ve dvou různých barevných režimech a nevím, který je reálný. Světlejší se mi líbí víc. (všechny jakože prezentační záběry přitmavené oproti dokumentačním)
Oceňuju náramné prosvětlení místnosti i dost šikovné sladění funkcí v prostoru. Já bych akorát ubrala ty ornamenty na stěnách a místo růžové a fuchsiové bych asi volila odstíny červenější, protože tolik sladkosti bych nemusela. Nicméně to k nátuře obyvatelek asi perfektně sedlo.
Překladatel i jazykový dohled (koc, vím, že ty ne) jsou mrkve

2
Kapi
Reagovat

Me se promena libila. jen mi porad vrta, jestli ta podlaha opravdu poradne proschla nebo to proste muselo jit ůdo trhu“ a nasledne prisli problemy s osoupavanim atd…

Kdyz odhledneme od barev. Jak byste to z rychliku zhodnotili? Myslim jako u JSSS – je tam nejaky velky kix nebo nelogicnost a neprakticnost jako v kazdem dile JSSS? Rada bych to od okkvp slysela,dekuji

3
Anonymní
Reagovat

Já se snad kvůli tobě, rozuměj tvým dobře napsaným rekapům, začnu dívat na takový pořady :P :)

4
okkvp
Reagovat

3 – šmarjá, to nedělej, to bych si nemohla vzít na svědomí !

5
okkvp
Reagovat

2 Kapi – ono to jede strašně rychle a kvalita videa (tv nějak nestíhám) je dost mizerná. Foto na ofiku ještě mizernější – drobnosti by se asi odhalovaly špatně. Funkčně provozní chyba v dispozici se mi tam nikde nezdála. Kytky jsem napsala hore a z technických věcí mi zaujala ta podlaha – klínkovali sice hustě, ale přesto se mi zdá, že použili desky poměrně tenké a mohlo by se to časem pronášet, vrzgat.

jo ještě to doplním – sezení, křeslo na čtení s lampičkou, stolek s počítačem – hodně volného prostoru pro průchody do obou místností vlevo a vpravo (jedna je prádelna, to druhé nebylo vidět – ale z logiky pohledu na barák asi ta garáž) – tzn nic se nekříží, nic v cestě, pohodlí pro jakékoli odpočívání, krafání s kamaráčofty imho plně funkční druhý obývák – společenská a mediální místnost v jednom, typem zařízení nižší střední třída, což taky asi reálně odpovídá.

Přidat komentář