Panáček v reality show

Udělám cokoliv – Marcela a Petra

6. Únor 2006 | napsal(a): | reality show: Udělám cokoliv

Udelam cokoliv V sobotu 4.února jsme měli možnost na ČT1 vidět další pokračování rodinné show Udělám cokoliv. Po krátkém úvodu přešel moderátor Tomáš Matonoha mezi diváky, odkud si na pódium přivedl překvapenou dceru Petru Květoňovou s její maminkou Marcelou. Ta se rozhodla splnit své dceři velký sen – stanout alespň jednou v životě na profesionálním přehlídkovém molu a jako modelka se zúčastnit nějaké prestižní módní přehlídky.

Ze záznamu jsme viděli a slyšeli, ještě v rámci soukromého rozhovoru s moderátorem, jak paní Marcela svou dceru ohodnotila jako až přemrštěně hodnou, dokonce bez jakéhokoliv sexuálního života, kdy zveřejnění této informace, jak bylo vidět ze záběrů překvapeného Petřina obličeje, jí nebylo právě moc po chuti. Komu by bylo :)

Hadi a účast na módní přehlídce

Produkce tedy zajistí, aby se Petře věnoval tým vizážistů včetně předního módního fotografa Roberta Vana, který byl přítomen mezi diváky a umožní jí zúčasnit se přímo jako modelka nějaké renomované módní přehlídky.
Pokud – pokud samozřejmě paní Marcela splní zadaný úkol. A ten byl, alespoň, jak bylo vidět z sestřihu, pro paní Marcelu vskutku ďábelský: Produkce zjistila, že paní Květoňová má velkou fobii z hadů, čehož samozřejmě využila, takže úkol zněl – Projít úsek asi 10 metrů úzkou skleněnou uličkou plnou hadů až na konec, kde se nacházela malá skříňka, v níž byl klíč ke splněnému přání.

Reakce paní Marcely, když zjistila, jaký úkol ji čeká a posléze, když se sama před hromadou hadů ocitla, byly jednoznačně odmítavé. Moc jí nepomohla ani informace, že hadi nejsou jedovatí a jsou přítomni odborníci i lékař. Chvíli jsem i myslel, že by to mohlo být hrané, ale brzy jsem se přesvědčil, že se hadů opravdu bojí – a moc.
Dokonce to vypadalo, že paní Marcela svůj úkol vzdá, protože vypadala na zhroucení a její reakce byly vyloženě hysterické.
Nakonec však, po dlouhém přemlouvání a za pomoci moderátora, který ji v podstatě do úzkého skleněného terária *vtáhl* a po celou dobu ji držel za ruku, úkol s křikem a zofalstvím v očích splnila, ale ještě dlouho potom nebyla schopna kloudně reagovat na otázky.

Dokonce i nyní ve studiu, malý vtípek Matonohy, kdy zpoza sebe místo klíče z křesla vytáhl gumového hada a reakce Marcely byla taková, že málem sebe i s vedle sedící dcerou vyhodila z křesel zřetelně ukázal, že má z hadů opravdu velkou hrůzu a ani splnění tohoto úkolu jí k její překonání moc nepomohlo. O to víc bych však její výkon ocenil.
(*Já mám kupříkladu fobii z pavouků a nevím nevím, zda bych byl schopen se rukama probírat hromadou tarantulí – pozn. autora*)

Soutěžící a moderátor

Pořad udělám cokoliv je, dle mého, klasickým reality show formátem, kde dominují výkony těch, kteří plněním úkolů překonávají sami sebe a zoufale nevhodně zvolená forma stylu Matonohova moderování.
Tomáš Matonoha má image *drsňáka*, kterému zvolený *přejemnělý* styl moderování absolutně nesedí! V okamžiku, kdy se více méně šokovaný soutěžící odhodlává, zda úkol splní či to raději vzdá, je jistá vemlouvavost a citlivý přístup na místě, a zde mi Matonohův styl nevadil.
Ovšem přímé vstupy ze studia s diváky – to bylo naprosto nepřirozené, neupřímné a chvílemi sklouzávající až do komické polohy.
A to do takové míry, že to celý pořad silně shazuje. Jako herce si Tomáše Matonohy vážím, mnohokrát již prokázal, že *umí*, ale jako moderátora bych jej okamžitě vyměnil nebo alespoň razantně změnil jeho styl moderování.

Runer

Obstarožní obrýlený Boskovičák žijící v Prostějově. V současnosti jej živí tři profese, z nichž jednou je vnucování svých myšlenek a postřehů psanou formou jiným nešťastníkům. Říká se o něm, že prožívá nekončící postpubertální stav a byl, samozřejmě neprávem, charakterizován jako profesionální starý mládenec, byť má za sebou jedno manželství. Miluje svého syna, břitký inteligentní humor anglického stylu, dobrou muziku jakéhokoliv původu a olomoucký syreček zapečený v kapse z kuřecího masa obalené v bramborákovém těstě.

Udělám cokoliv

Diskuze k článku

Počet komentářů: 6
Reagovat

To fakt v jednu hodinu trvajícím pořadu byla pouze jedna mise? Neuvěřitelné plýtvání časem :) V předešlých dílech byly vždy 2 úkoly.

2
Míša
Reagovat

Také mám fóbii z hadů a paní Marcelu obdivuji. Já bych v té místnosti nevydržela ani vteřinku, natož abych mezi ně vlezla! Na druhé straně mě překvapil důvod, proč to vlastně podstoupila? Také já jsem pro svou dceru schopna udělat hodně (pomáhat v životě, třeba i darovat krev, kostní dřeň nebo ledvinu, kdyby to bylo – nedej Bože – potřeba), ale nikdy, NIKDY bych nevstoupila do vany plné hadů proto, aby moje dcera dělala někomu ramínko na šaty…

3
nano
Reagovat

Nene ještě se tam úředník z banky musel udělat striptejz v baru plnym holek, aby svojí partnerce dopřál zájezd na Galapágy za želvama. Bylo to úkol celkem nudný a o ničem. O to větší poklona pro paní Marcelu.

4
Runer
Reagovat

Tak to hluboká omluva – já to shlédl v nočním opakování a začátek mi tedy zřejmě stihl uniknout.
Omluva všem za neúplnou informaci a díky **nanovi** za upřesnění!

5
kristýna
Reagovat

Tato hra se mi velmi líbí.Je mi sice jen 12 let,ale chtěla bych pro moji mamku taky něco udělat na důkaz toho že ji potřebuju,jako každé dítě.Ale bohužel nevím,od kolika je to let.chtěli bychom jet někam za sluníčkem,do tepla.

6
Michal
Reagovat

Chybí zde video o kterém je řeč…
Shledávám tento článek proto jako bezpředmětným…

Přidat komentář