Panáček v reality show

Reality show Udělám cokoliv začne v lednu na ČT

23. Listopad 2005 | napsal(a): | reality show: Udělám cokoliv

logo Udělám cokoliv Potápějí se, seskakují padákem, mazlí se s hady nebo pavouky. Překonávají svůj strach, své nejtěžší noční můry – ne však kvůli vlastní odměně, nikoli za peníze nebo s vidinou hodnotné ceny, nýbrž pouze proto, aby někomu blízkému splnili jeho sen.

To je podstata rodinné reality show uváděné například v britské BBC, kterou pod názvem Udělám cokoliv představí Česká televize poprvé v sobotu 7. ledna 2006 v osm hodin večer na ČT 1. Jejím průvodcem bude herec Tomáš Matonoha.

Neobyčejné sny obyčejných lidí

Udělám cokoliv, jejíž licenci vlastní společnost TransWorld International, zaznamenala úspěch již před třemi roky v rodné vlasti Velké Británii nebo loni ve Spojených státech, vždy jako I’d Do Anything. Podstata hry zůstává všude stejná. Televize pomůže uskutečnit „neobyčejné sny obyčejných lidí“ výměnou za to, že každý soutěžící, který chce někomu udělat radost, podstoupí před kamerou namáhavou zkoušku.

Princip reality show Udělám cokoliv

Každým dílem pořadu Udělám cokoliv projdou postupně dva lidé, kteří by chtěli svému blízkému – ať už je to přítel, bratr, přítelkyně, manžel, matka či dědeček – splnit přání, jež se nedá koupit za peníze. Přijímají tajný úkol, a teprve pokud jej zvládnou, následuje i splnění snu. „Někdo touží zazpívat si se známou skupinou, jiný poznat slavnou hereckou hvězdu, další chce zkusit řídit závodní vůz, pilotovat letadlo nebo třeba navštívit zvláštní místo,“ vybírají namátkou tvůrci pořadu.

Za uskutečnění snů se často platí fyzicky vypjatými sportovními výkony. Tvůrci zjišťují, čeho se soutěžící nejvíce bojí, a právě takový úkol jim pak přidělí – zbavují je tak zároveň různých fobií, například strachu z výšek. Kavčí hory proto věří, že směsí napětí, humoru, adrenalinu a akce přinesou moderní zábavu pro mladší divácké skupiny.

Show je naplánována zatím do června 2006, o jejím případném pokračování se rozhodne podle ohlasu, jaký vyvolá. Zájemci o účast ve hře se mohou hlásit na adrese www.udelamcokoliv.cz.

zdroj informací

– článek v tištěné Mf Dnes ze dne 23. listopadu 2005

související články

ČT odstartuje v lednu novou rodinnou show / blok.rozanek.cz

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

Udělám cokoliv

Diskuze k článku

Počet komentářů: 5
Reagovat

Včera byla tiskovka, ale kromě základních informací toho mnoho neřekli. Pouštěli sice ukázky z prvních dvou dílů, ale nevypadalo to moc atraktivně. Ten pořad totiž není vůbec stříhaný, je to 55 minut autentických záběrů, včetně toho, jak třeba Matonoha zakopne na schodech. Jako ukázka z prvního dílu běžely záběry uchazečky, která si pravděpodobně chtěla vyzkoušet pilotování letadla. (Nebylo zřejmé, zda jde o úkol nebo o splněné přání.) Trvalo to asi pět minut, kdy se v té kabině v podstatě nic nedělo. Zívačka… http://blok.rozanek.cz/?p=1406

2
Toony
Reagovat

Tak to je škoda. Přece tam musí být spoustu „akčního“ materiálu. UC je vlastně souboj tří lidí o výhru (odměnu) a pak samotný odměněný z toho musí mít materiálu, že nebudou vědět, jak ho dostat do 55min., ne? – pracovníky ČT by měli poslat na školení střihu do USA nebo jim aspoň ukázat skutečné formáty RS – Amazing Race (Bruckheimer) nebo Apprentice, Survivor (Burnett) … to že v show nechají padajícího moderátora je něco neskutečného.

Reagovat

Toony, asi to pojali, že to musí být co nejvíce real, a žádná show :) Jinak já od veřejnoprávní televize bohužel žádné zázraky v této oblasti neočekávám.

4
Ivana
Reagovat

Ahoj no Já jsem se zůčastnila dvou natáčení této show a nemyslím si že by nemohla prorazit… Dokonce myslím že to bude spoustu lidí bavit!

5
ptackova
Reagovat

Tato show je moc skvěla, chtěla bych se přihlasit a nevim jak na to.diky.

Přidat komentář