Panáček v reality show

Udělám cokoliv – rodinná či reality show?

30. Prosinec 2005 | napsal(a): | reality show: Udělám cokoliv

logo Udělám cokoliv Udělám cokoliv, nová rodinná show České televize se již v sobotu 7. ledna od 20:00 představí koncesionářům, kteří na její realizaci přispěli ze své kapsy.

Ne nebojte se, opravdu jsem se nespletl s tou rodinnou show. Udělám cokoliv již skutečně začala Česká televize mohutně na svých obrazovkách inzerovat jako rodinnou show a původní přívlastek reality show (tak je označována i originální předloha) se zdá už nehodí ČT do krámu. Ač na jejich webu pár zmínek o reality show přeci jen zapomněla. Obává se snad toho, že by právě spokojený divák koncesionář mohl začít psat kupy stížností a to jen proto, že by mu nasadila do programu zlo jménem reality show?

Byla to přeci Česká televize, která se během souboje Big Brother vs VyVolení holedbala tím, že ona reality show nikdy pouštět nebude a nabízela proti nim české seriály. Nemohu si pomoci, ale já v tom označení rodinná show skutečně cítím tak trošku pokrytectví, ale jen věc názoru :)

Zvoňte dvakrát, opačný extrém TV Nova

Zatím co ČT začala vydávat show s prvky reality show za obyčejnou rodinnou show (nebyla kdysi TV Prima prezentavána jako rodinná televize? A teď je plná zla :), tak TV Nova svůj nový pořad Zvoňte dvakrát začala anoncovat jako zábavnou show s těmito prvky reality show. Nevím, ale když jsem si četl o čem ten pořad je, tak mně to připomíná Ruletu Kaisera a Labuse z dřevních dob této televizní stanice. Jednoduše improvizace herců na dané téma. Kde přesně dle TV Nova jsou ty prvky reality show? Bohužel se zdá, že nastala devalvace tohoto pojmu. Alespoň trochu se dotknout formátu reality show je dnes zkrátka in, jinak je daný pořad před divákem znemožněn :-/

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

Udělám cokoliv

Diskuze k článku

Počet komentářů: 7
Reagovat

Já v tom vidim prachy…

Reagovat

Bugsle, v jakém smyslu? :) Přeci jen peníze jim to vydělávat nebude, je to veřejnoprávní tv :)

3
E.T.
Reagovat

Myslím, že se ČT pojmenování reality show nebrání. Nyní vypsali soutěž s námětem na nový pořad ČT a jako jedna z variant je možnost zaslat námět na reality show.

4
Toony
Reagovat

E.T.: imho jde o něco jiného – ČT celý podzim, když ještě termín „reality show“ byl populární, tak Udělám cokoliv (+další programy) jako RS uváděla viz.

Pod názvem Udělám cokoliv chystá Česká televize lokální verzi světové reality show I´d do anything. Soutěž, kterou s úspěchem uvedla například britská veřejnoprávní televize BBC, se ve vysílání objeví koncem letošního roku. „Jedná se o licencovaný pořad, formát vyrobila společnost TWI,“ uvedl mluvčí ČT Martin Krafl. Česká televize se chce formátům reality show věnovat i do budoucna. Podle Krafla lze pořady s prvky reality show najít ve vysílání ČT již nyní: „Jsou v pořadech Vypadáš skvěle, Hodina pravdy a Bydlení je hra. A do budoucna z obrazovky ČT nezmizí.“

Teď když jsou diváci trochu přesiceni, tak najednou máme samé „rodinné show“ – v tomhle je to pokrytectví.

Reagovat

E.T., tak to snad ne. ČT si opravdu opět myslí, že vytvoří nějaký svůj vlastní životaschopný formát? Kolik jich za posledních pár let bylo? Myslím, že jedna ruka bude k jejich spočítání stačit. Bohužel :-/ ČT není BBC, že.

6
Rowdy
Reagovat

Pche, ČT jako dotovaná tv vytvořila tolik nesmyslných životaschopných formátů, že tolik prstů by neměla ani chobotnice s prstama místo přísavek. Třeba nekoukatelná blbost o sběratelích, aby měla příjem neúspěšná spisovatelka. Nesmyslný seriál o cestování, aby měl příjem herec. Jednostranně zaměřená propagace vydávaná za dokument. Parodie na příběh o lidských vztazích vydávaná za seriál atd. atd.

Ještě že jim dovolili zvýšit daň z tv na stovku, můžeme se těšit na nové pořady a nové tváře zkrachovanců, co nemají za co jíst (v lepších restauracích samozřejmě). Jediný dobrý počin je ČT 24 a to je ještě takové spíš rozpačité. Díkybohu za BBC news a Český Rozhlas 2.

7
Anonymní
Reagovat

si debil

Přidat komentář