Panáček v reality show

Udělám cokoliv: Iveta a Jolana (1. díl)

10. Leden 2006 | napsal(a): | reality show: Udělám cokoliv

Udelam cokoliv
V sobotu 7. ledna nám Česká televize nabídla první díl nového pořadu Udělám cokoliv, který loni ještě její „mluvka“ Krafl hrdě nazýval reality show se v novém roce změnila na rodinnou show. No co už nezáleží na pojmenování, ale na obsahu a kvalitě samotného pořadu, ne?

V prvním díle moderátor Tomáš Matonoha představil dvě soutěžící. Ivetu, která chtěla udělat cokoliv pro své dva syny, aby mohli předvést své umění v akrobatickém rockenrolu v televizi a Jolanu, která chtěla získat dovolenou pro svou maminku. O tom, jaké úkoly a jestli se jim podařilo splnit se dočtete, v krátké rekapitulaci.

Iveta lezoucí na komín

Soutěžící dopředu neví, jaký bude jejich úkol, před samotnou zkouškou jsou jen menší náznaky toho co je čeká. Ivetu nejdříve Tomáš zavedl na terasu jednoho domu na Václavském náměstí a zkoušel první reakce Ivety na pohled z výšky. Druhý pokus rozhodit Ivetu byl let vrtulníkem ve výšce 150m a oblet 70m vysokého komínu a prozrazení úkolu, který spočíval v tom vylézt na postraním žebříku na jeho vrchol což po chvilkovém šoku nakonec splnila. Iveta má můj obdiv, protože já sám jsem byl schopen zdolat jen první patro Petřínské rozhledny. ;)

videoukázka let vrtulníkem a ukázka komína na který se lezlo (.wmv; web ČT)

Jolana a její bungee jumping

Jolanu vzal Tomáš na projížďku člunem na Orlickou přehradu a nejdříve na Otavě předvedl pohled na bungee jumping ze Zvíkovského mostu a následný přesun na Vltavu a pohled na most na kterém byl jeřáb s 30m ramenem, který se pomalu zvedal nad mostem, takže součet výšky z které měla skočit bungee byl i s mostem 75m ouuu. Jolaně se do toho moc nechtělo, ale podle svých slov „když už jsem tady, tak do toho půjdu“ a skočila. Získala tak týdenní zájezd na Madeiru pro svoji maminku, ale milovnice bungee jumpingu a podobný adrenalinových záležitostí se z ní asi nestane.

videoukázka mostu a na něm jeřábu ze kterého se skákalo (.wmv; web ČT)

Pár osobních poznámek:

– vadí mi styl moderování, kdy se z pořadu, kde by měli mít hlavní roli samotní hráči, stává doslova „one man show“ Tomáše Matonohy
– málo akce, na 60min. pořad je toho proklatě málo a nekonečné záběry z vrtulníku a ze člunu jsou jen nudná vata
– např. v americké variantě Udělám cokoliv (I´d do Anything) jsou tři soutěžící, kteří spolu soupeří vyřazovacím systémem v několika adrenalinových zkouškách… nějakou lehčí variantu tohoto systému bych uvítal i na ČT, min. aby oba kandidáti plnili stejné úkoly. Produkce by tak měla více materiálu na sestřih za skoro stejné peníze

Jednoduše mám z toho takový divný pocit, že je to jen další trafika (po projektu „Největší Čech) pro Jana Šterna (dramaturg ČT), kdy ČT za velkého jásotu koupí formát od té slavné BBC a naši umělci z ČT, pak vytvoří za „velký“ rozpočet co možná nejlacinější kamufláž skutečných možností daného formátu. Vždyť přeci český divák snese vše, tak proč jim dát něco navíc, ne? ;)

Udělám cokoliv

Diskuze k článku

Počet komentářů: 10
Reagovat

Pěkný článek, klobouk dolů. Bohužel mám z odvysílaného prvního dílu Udělám cokoliv velmi podobné dojmy. Holt je to skutečně více rodinná show, která nemá za úkol nikoho pobouřit či v někom vzbudit emoce (vyjma tedy účinkujících) a to je dle mě škoda. Navíc 2 úkoly v 60 minutách? Tam se klidně vlezou i 3 IMHO :)

2
deter
Reagovat

Abych rekl pravdu, vubec se mi ten porad nelibil. Studio vypadalo hrozne, styl moderovani Matonohy mi pripadal udesnej a ty nahrany smichy divaku po kazdym vtipu moderatora byly fakt strasny.

3
jkalz
Reagovat

podle mě to bylo docela nezáživný a dost roztahaný…..

4
Sandokan
Reagovat

Asi už jsem starej, ale při pohledu na sobotní večerní program televizí jsem si radši udělal čaj, pustil rockové rádio a surfoval po internetu. Telku jsem nechal vypnutou…

5
malinka
Reagovat

NUDAAAA! byla to ztrata casu, z minima vytezila ceska televize jeste mene. ve srovnani s hodinou pravdy, coz by imho mohl byt podobny format, se jednalo o velmi nezazivnou show, kterou jsme pretrpeli jen proto, ze nic moc jinyho na praci jsme nemeli. pokud i pristi dil bude podobne „zabavny“, mam obavu, ze ct splace nad vydelkem…

6
lalala
Reagovat

Mám dotaz. Když je tu sekce Udělám cokoliv, což je pořad, který se reality show jen podobá, proč tu nemá vlastní sekci i Pošta pro tebe? :)

7
Sergej
Reagovat

Tak nevím jaký pořady se Vám líbí, ale Udělám cokoliv byl nejlepší pořad co se za hodně dlouhou dobu na obrazovce vyskytl. V porovnání s ostatními pořady ČT je to velká a akční podívaná, ale na tak stupidní, trapná a blbě udělaná jako na komerčních kanálech. No, těšme se na další díly…

8
MARTIN
Reagovat

byl jsem soutěžící a všem chytrákům: ZKUSTE SI TO SAMI NA VL. KŮŽI VYZKOUŠET TO, CO JSTE V ŽIVOTĚ NEUDĚLALI A ANI JSTE NA TO NEMĚLI MYŠLENKY………… u klávesnice je vždy plno keců…….. :) čus!

9
Žaneta
Reagovat

Dobry den chtěla bych se příhlasit do pořadu udělam cokoliv ale nikde to tady nemůžu najit nemohla bych vas poprasit aby ste mi to poslali na e-mail děkuji žaneta

Reagovat

Milá Žaneto, přihlásit se do Udělám cokoliv můžete např. přes online přihlášku na stránkách České televize.

Přidat komentář