Panáček v reality show

Tučný panáček – panáček v říši tuků

26. Listopad 2005 | napsal(a): | reality show: Tučný panáček

logo Tučný panáček Řekněte, napadlo vás někdy, jaké to asi je, účastnit se nějaké reality show? Zatoužili jste prožít tři měsíce pod dozorem celého národa, nebo si alespoň vyměnit na pár dní svou drahou polovičku? Ať ano či ne, Panáček v reality show vám možná již v brzké době nabídne možnost účasti v poněkud netradiční formě reality show, která bude probíhat přímo na těchto stránkách. A jak již poetický titulek prozrazuje, hlavním tématem bude hubnutí.

Vznik prvotního nápadu

Tento možná malinko ztřeštěný nápad na vytvoření vlastní svérázné reality show vzniknul zcela náhodou. Občas jsme si se SUNíčkem smutně notovali po ICQ, že bychom mohli nějaké to kilo navíc shodit. A tak jsme dali hlavy dohromady a shodli se na tom, že nejlepší motivací je, když nás při společném hubnutí bude někdo pozorovat, porovnávat, radit, chválit a kritizovat – zkrátka abychom v tom nebyli sami :) No a když může celý národ pozorovat skupinu lidí, jak si žije v luxusní vile, proč by to nemohli být Panáčkovi čtenáři, kdo budou pozorovat zase nás a naše zápolení s tukovými polštářky. Nebojte se, SMS posílat nemusíte, budou stačit povzbuzující či kritizující komentáře pod pravidelnými sumáři z této hry.

Hrubé obrysy celé hry

Jak si tedy představujeme celý princip této hry? Účastníci si určí, samozřejmě po rozumné úvaze, kolik by chtěli během hry zhubnout. Plánujeme, že potrvá 3 měsíce, po kterých si myslíme, že lze pozorovat hmatatelné výsledky.

Na začátku by si každý účastník měl popsat své tři základní body:
– důvod, proč chcete zhubnout (bolesti kloubů, partner/ka…) + vaši výšku a váhu
– způsob, jakým toho chcete dosáhnout (diety, cvičení…)
– cíl, kterého byste rádi dosáhnuli (shodit 5 kg, ploché břicho…)

Jakési sumáře o vašem snažení byste nám posílali co 14 dní. Z nich by se sestavil a publikoval článek pro Panáčka v reality show, jak si ten který soutěžící ve své hubnoucí misi počíná. Snad doplním, že se počítá i s fotografiemi (ty odvážnější prosíme o fotky v plavkách, ovšem zcela nahého nikoho neuveřejníme :)) , protože ty jsou asi nejvíce názorné na prokázání výsledků. Samozřejmě bez hlavy, vaše krása v této hře není rozhodující :)

Co na to náš čtenář?

Pravidla samozřejmě ještě nejsou pevně daná, jde pouze o nápad, o který se s vámi nyní dělíme a chceme se Vás zeptat, co si o něm myslíte vy.

Myslíme si, že by to mohla být dobrá výzva pro vás, kteří nejste tak jako my dva spokojeni se svým tělem, rádi byste pro svou krásu i zdraví něco udělali, ale chybí vám onen hnací motor, kvůli kterému si odepřete čokoládu a raději si zacvičíte.

Pokud vám nechybí kapka osobního nadhledu a schopnosti udělat si ze sebe legraci, budeme rádi, když se přidáte ke mně, SUNíčkovi a naší hubnoucí misi.

Jitushka

Téměř sedmnáctiletá Liberečanka se k webu o reality show dostala jako slepec k houslím. Tento druh televizní zábavy ji nijak neoslovuje, ale byla povolána SUNíčkem, aby bděla nad dodržováním spisovného jazyka a Vy si tak mohli nerušeně vychutnat tyto stránky bez láteření nad hrubkami :))

Tučný panáček

Diskuze k článku

Počet komentářů: 58
1
mozek
Reagovat

dobrej napad myslim ze by to mohlo fungovat

2
Anonymní
Reagovat

Hej mozna bych se i zucatnil mam totiz 185cm a 93kg !!

Reagovat

Anonymous, tak to jsi podobných rozměrů jak já :) A mě už přes rok říkají lékaři při mých pravidelných kontrolách, že mám nadváhu :))

4
Ufon
Reagovat

Tak to je dobrej napad. To budu sledovat, jdu se teda poradne nazrat

5
Lars
Reagovat

Tady si pánové můžete spočítat svůj Body Mass Index, podle kterého se určuje vhodná hmotnost:

http://www.halls.md/body-mass-index/av.htm

185 cm a 93 kg je podle toho už opravdu trochu overweight.

6
Surgo
Reagovat

A jak to bude technicky zajisteno? Planujete nejake WEB kamery?

7
Jitushka
Reagovat

Surgo: Ne, žádné webkamery, účastníci budou zasílat fotografie a komentovat, jak si vedou.

8
Jitushka
Reagovat

Myslím, že Body Mass Index je trošku zrádný, mně třeba vychází, že mám norm. postavu, ale pohled do zrcadla říká své :) Jinak doporučuji spíš jednodušší BMI se slovním hodnocením na http://www.istyle.cz

9
Jirkazz
Reagovat

Tak jsem na tom podobně jako SUNíčko a Anonym, BMI 26.6. Jsem ten vzorec analyzoval a zjistil, že ovšem to hubnutí je hloupá možnost, podle mého jsme prostě na svoji přiměřenou váhu málo vysocí! Takže stačí vyrůst pár cenťáků a je to!

10
Runer
Reagovat

Přestože se svým pohledem na celou věc přikláním spíše k názoru Jirkazze :), jdu SUNicko a Jitushko do toho s vámi.
Nedávno jsem se neprozřetelně sprchoval s nasazenými brýlemi, takže jsem se pořádně uviděl v zrcadle a to, z čeho tam stékal sprchový šampon nejmenované značky, jsem nemohl být já! 175/86 (takových 6 kilíček s chutí někomu přenechám) ;)
Takže až to rozjedete, tak sbohem půlnoční večeře a předspinkací tatranky :(

11
Jirkazz
Reagovat

Runer: Na hubnutí se vykašli, právě jsem vypočetl, že když budeš mít 190 cm, pouhých 15 cm nárůst, BMI budeš mít v ideální hladině 23,8 !

12
mitr
Reagovat

Zajímavý nápad, hned jsem si taky zkusil vypočítat BMI 183 cm / 75 kg -> 22.4 prej OK, to psalo :-)
Jsem zvědavý, jak Vám to všem vydrží.
I já jsem se před měsíce rozhodl, že budu každý den cvičit, abych mě za pár let všechno nebolelo a třeba to přispěje k celkově ještě lepší kondici.
Už je to měsíc a zatím jsem ani jednou nevynechal ;-) tak přeju všem, co se rozhodnete hubnout, velkou výdrž !

13
Patrik
Reagovat

Haha, taky se hlásím:-)) Poslední rok je +20kg:-(( A fotografie s novinama, aby bylo vidět že jsou aktuální:-) PS: Něco podobného probíhalo (probíhá?) v Muscle & fittnes, jestli si dobře pamatuju. Dokonce mám ještě někde schovaný rozpis cvičení a stravy na ty tři měsíce:-)

Reagovat

Patrik, tak to můžeš vytáhnout a aplikovat. Jde o to, aby si každý ze zúčastněných zvolil svojí cestu, kterou si myslí, že by mohl dosáhnout výsledku, který si stanoví.

15
jkalz
Reagovat

jak to tak čtu tak aspoň vim že v tom nejsem sám. pár kil bych se taky rád zbavil.dobrej nápad

16
Jitushka
Reagovat

Děkuji moc všem za zájem a mám radost, že nás v tom se SUNíčkem nenecháte samy :)) Zajímalo by mě, jestli se nám do projektu přihlásí i nějaká slečna/paní, abych se tu mezi všemi těmi muži neztratila :)

17
Patrik
Reagovat

To SUNíčko: jasne, v lednu jdu do toho s vámi.-)

18
Eva
Reagovat

Ahoj, šla bych do toho, ale vážím fakt dost – 85 na 155cm a je asi fakt, že některé urážky bych asi nesla těžce, stačí, co psali o Wendy, která na tom až zas tak zle nebyla

19
Jitushka
Reagovat

Milá Evo, čtenáři kritizovali Wendy za to, že se jen cpe a válí. Věřím, že se nenajde mnoho lidí, kteří by se ti posmívali, protože každý jsme nějaký, ale že spíše ocení tvou odvahu něco s kily navíc udělat a budou tě podporovat. Urážet mají potřebu jen ti, kteří mají sami nějaký mindrák. Jsi v našem projektu vítána.

20
Jitushka
Reagovat

(SUNíčkovi přijde slovo projekt směšné, dosaď si tam hru :) )

Reagovat

ja bych se prihlasi taky, ale v opacnem gardu – budu delat vse proto abych pribral…

22
evža
Reagovat

Já bych do toho taky šla,moc se mi ten nápad líbí už proto že musím shodit a nemám s kým.

23
evža
Reagovat

Milá Evo,ráda bych byla tak štíhlá jako ty.Ani se neptej kolik vážím já,protože vy všichni jste proti mě hubeňouři.Mindráky z toho nemám,ale jsem ráda na světě.

24
Eva
Reagovat

Evžo, tak to je dobře. Musím říct, že já komplexy mám. Jsem tlustá posledních pět let (je mi 29) a i když je mi ze sebe špatně každé ráno a pak po celý den (nic mi není, funím, nemám žádnou výdrž). Ale na světě jsem také ráda :-) Zhubnou chci ale hlavně ze zdravotních důvodů, nadváha ovlivňuje tolik věcí…

25
Jirkazz
Reagovat

God bless America: počítal jsem si různé BMI podle odkazu co je uveden výše a protože samotné BMI člověk v hlavě nemá, hlavně jsem se řídil těma percentilama. Sám jsem někde na 50%, dokonce i Eva je ještě v 10% populace. Ovšem pak jsem si všiml dovětku „Compared to American’s weights“ a je to v háji ;-) Proti průměrnému američanovi je sebetlustší Čech ještě pořád hubeňour – ovšem to neznamená, že je skutečně hubený…

26
Mánička
Reagovat

Ahoj všichni, bezvadný nápad, určitě bych se přidala a jak tak čtu, zařadila bych se k Evže, hubených 85 kilo by byl můj cíl.

27
Jana
Reagovat

Pridala bych se… Jsem totiz na kriticke vaze 90kg pri vysce 170 cm :-(

28
Eva
Reagovat

Může nám prosím někdo prozradit, jak se projekt vyvyjí? :-) Padlo už ANO, nebo se zatím rozhodujete podle ohlasů?
Já bych pak měla nějaké doplňující dotazy, jako v čem se můžeme fotit, do kdy máme fota posílat atd. díky

29
Jitushka
Reagovat

Eva: No zatím to vypadá, že se to rozjíždí vcelku slušně :) Myslím, že to můžeme rozjet. V čem se máte fotit, to je vcelku na vás, ale mělo by to být aspoň přiléhavé (já se klidně ukážu v plavkách, ale pokud Vy se stydíte, stačí třeba tílko a kraťasy), aby byly vidět pokroky. Posílat fotky můžete na můj mail jitushcin@panacek.com a do kdy? No než budeme mít uspokojivý počet zájemců o naši hru, a kdyby byl moc velký zájem, termín stanovíme :)

30
Helena Vyleťalová
Reagovat

Velmi dobrý nápad. Za pokus by to určitě stálo. Co proto mám konkrétně momentálně udělat.?

31
helča
Reagovat

Je mi líto, že nevypadl Vladko !! Je to hysterický a nekritický člověk a svým věčným řvaním musí ostatní strašně deprimovat.Michal mi zase připadá jako velice vypočítavý diplomat a trochu i slizký. Já bych přála výhru Jindrovi i když je tak trošičku jednoduchý, ale jinak je nekonfliktní a hlavně svůj. To se nedá říci o Katce, ta se ustálila na své roli přitroublé, ale jemné a něžné kočičkya někdy to opravdu není upřímné ale hrané !! Vždyť ostatní mě takovou chtějí mít !!!!!!

32
Miisa
Reagovat

Ahoj, já bych se taky přidala, už se na sebe nemůžu koukat a začínám mít i zdravotní potíže:-)Takže až se to bude rozjíždět, dejte mi prosím vědět.Díky.

33
Jitushka
Reagovat

Milé dámy, posílejte mi své fotky na jitushcin@panacek.com a popište prosím stručně své tři body: * důvod, proč chcete zhubnout (bolesti kloubů, partner/ka…) + vaši výšku a váhu
* způsob, jakým toho chcete dosáhnout (diety, cvičení…)
* cíl, kterého byste rádi dosáhnuli (shodit 5 kg, ploché břicho…)

Reagovat

Jitushka, jen dámy? I pánové přeci mají o tuto show zájem :)) Jinak pokud nikdo nic nemá proti, tak se v ní nebude vystupovat pod přezdívkami ale pod označením Tučňák 1 až poslední účastník … špatné označení? :)

Už jsme pro vás, ale i pro nás vymysleli pár úkolů, aby to nebyla jen hubnoucí dřina :) Další nápady od účastníků i neúčastníků jsou vítány … zkusíme z nich co nejdříve sepsat další informační článek.

35
Jitushka
Reagovat

Ano, ale ptaly se dámy :) Ty mi to taky pošli a všichni ostatní pánové taky :)

36
Ufon
Reagovat

Vase soutez me inspirovala, uz sem pribral alespon 3 kila. Nemuzu si pomocz, ale vzdycky kdyz vidim neco o hubnuti dostanu hlad. Kvuli vam sem vcera propad posteli az na zem. Mimochodem, kde jsou ty fotky? Taky chci bejt za medialni hvezdu ;)

Reagovat

Ufon, zatím nejsou žádné fotky, protože jak jsem se informoval u Jitushky, žádné dosud nedorazily. Navíc jejich zveřejnění čekej až tak v lednu, kdy to celé máme v plánu spustit. Snad se většině ze zůčastněných podař shodit alespoň nějaké to kilo. O Vánocích asi budou nabírána ještě rychleji než dosud :)

38
Jitushka
Reagovat

Ty mediální hvězdo, uřízneme ti hlavu :) Tedy jen na té fotce. Takže mediální hvězda z tebe nejspíš nebude, leda by tě někdo poznal podle mateřských znamínek :))

39
Anonymní
Reagovat

To vase kesovani stranek je fakt humus, mi nerikejte ze to nejde nejak odstranit.

Reagovat

Anonymous (OT), samozřejmě, že to jde, ale pak bude díky neoptimalizaci systému WordPress nadměrně zatěžovát server na kterém reality-show.panacek.com jede.

41
Ufon
Reagovat

Jitush: moje vana je original ;)
SUNik: diky za povzbuzeni, dalsi duvod se nazrat

42
Jitushka
Reagovat

Ufon: To říká i můj táta :))

43
MILDA
Reagovat

Ja bych do toho šel,

189/119 (už to jde jen stěží rozeznat co je výška a co je váha) :-)
BMI – 33.31

aspoň si odškrtnu kolonku „Něco sem pro sebe udělal“ a myslim, že novoroční předsevzetí „Hubnu s Pabáčkem“ bude 100pro originální

44
JFK
Reagovat

To je hodně dobrej nápad. S tou motivací naprosto souhlasím… škoda, že nemám nadváhu :)

45
running
Reagovat

já jsem zas příliš hubený , dá se s tím něco dělat?

46
Jitushka
Reagovat

running: Pořádně jíst a žádný stres :)

Reagovat

Akční a zásadní a vůbec po lednu to tedy bude.. :-) Už teĎ dostáám hlad.. je nějaké minimum se kterým se můžu zůčastnit? Co když s Váma budou chtít hubnout anorektičky?

48
running
Reagovat

Jitushka: pořádně jíst? Není čas! Žádný stres? To myslíš vážně!?

49
Jitushka
Reagovat

Claire: Já mám 59 kg/165 cm, takže taky nejsem nějaký tlusťoch, jde mi spíš o formování. Vidíš tedy, že žádnou hranici nemáme, vítáme všechny, co pro sebe chtějí něco udělat. Ovšem pokud mi někdo pošle fotky, kde má míry modelky, nejspíše ho do hry nezapojíme, vážně nechceme zaplňovat nemocnice :)

Reagovat

Mňo… tak tedy jdu do boje… pánž moje míry jsou daleko zákeřnější. Ony my vlastně uplně nevadí.. ale špatně se s tím chodí do schodů:-) Jináč se chystám ze svých 169/80 Udělat 169/70 To by jako počinek do dalšího mohlo být OK. :-)

51
Jitushka
Reagovat

Ok, pošli fotky :)

52
Denisa
Reagovat

Je to bomba, chtěla bych se přidat také.Mám stoosmdesát cm.a vážím 69 a chtěla bych 2 kila zhodit.

53
Jitushka
Reagovat

Mně přijde 69 kg na 180 cm naprosto vyhovující, ale samozřejmě jde o to, jak vypadáš… pošli foto v plavkách na jitushcin@panacek.com

54
Ajda
Reagovat

Deniso,neprovokuj s 2kg………já osobně jsem se svojí váhou spokojená ( 58/172 ),ale znám to moc dobře!!! Přílohy k jídlu neznám,miluju sladké,jsem závislá na čokoládě a jediný recept, který se mi za celé roky boje s váhou osvědčil, je pohyb, pohyb, pohyb!!!! Kdykoli,v jakékoli formě. A stal se další mojí zavislostí. Tak držím palce všem statečným!!!!!

55
kvetule
Reagovat

ja bych taky rada k tučňákům! :-)
dneska se vyfotim, zítra posílám
skvělý nápad!

56
Jitushka
Reagovat

kvetule: Tak to mám radost a těším se :)

57
Jitule
Reagovat

Taky jsme se listopadu ve firmě rozhodli dát vale přebytečným kg a po dlouhých přípravách, vzájemném hecování a přemlouvání od středy začínáme. Je nás zatím 7 – šest pánů a moje spíš plno než štíhlá maličkost. Vzhledem k tomu, že se motivujeme nejen naší příští krásnou postavou ;), ale i sázkou další ze strachu budou držet dietu pouze spřáteleně a nikoli oficiálně.
Takže byla stanovena pravidla, termíny kontrolních převážení a řečeny cíle (od „směšných“ 5 kg po 25 kg)
Jsem sama zvědavá, jak na konci června budou vypadat výsledky už proto, že pracujeme v potravinářství a jídlo je často naší pracovní poviností. Není divu že některým pánům nyní nestačí váha do 120 kg…
Budu sem chodit na kukačku, abych mohla porovnávat průběh :)
BTW není tu někdo z Prahy a nechtělo by se mu v rámci „boje“ chodit na spinning?

58
Míra
Reagovat

já jsem sice z Prahy ale spinning moc nemusím. Začal jsem taky hubnout, už mám dole 7 kg. Začal jsem ovšem ze 157 kg, což už se mi zdálo opravdu hodně :-)))

Přidat komentář