Panáček v reality show

Nevzdávej to! 14.díl: Údržbář

7. Duben 2010 | napsal(a): | reality show: Nevzdávej to

Práce údržbáře se zdá na první pohled jednoduchá. Každý chlap by ji měl mít tak trochu pod kůží, aby uměl přidělat nějakou tu poličku či opravit kapající kohoutek. Co tato práce doopravdy obnáší a co všechno je třeba umět ve velkém mezinárodním hotelu s více než šesti sty pokoji? Stačí na údržbu hotelu jednoduché kutilské dovednosti? To na vlastní kůži zjistí kandidáti na místo údržbáře: čtyřicetiletý Petr a třiapadesátiletý Ivan v pražském hotelu Duo.

Petr pracoval v různých řemeslných pozicích mnoho let, většinou pro menší firmy, které párkrát zanikly, a tak se musel několikrát za svůj život poohlížet po nové práci. To ho po letitém putování od firmy k firmě přimělo k pozici na volné noze, rozhodl se pracovat na zakázku jako instalatér. Jenže zakázek bylo málo a nepříznivá doba finanční krize jej donutila si znovu hledat něco stálejšího, co by ho opravdu uživilo.

Na inzerát na místo údržbáře odpověděl i Ivan, který je tak trochu obětí ekonomické krize. Celý život pracoval v opravnách leteckých motorů a nyní poprvé dostal výpověď pro nadbytečnost. Tuší vůbec, jak se při hledání nové práce chovat a co bude pro zaměstnavatele zásadní pro jeho přijetí? Nikdy totiž práci nehledal, hned po škole nastoupil do prvního zaměstnání a tam vydržel dodnes, pětatřicet let.

Pro oba soutěžící je získání místa zásadní záležitost, a tak se dá očekávat tvrdý souboj. Místo je však jako vždy jen jedno. Co rozhodne? Mužská dovednost, nebo psychická připravenost a životní zkušenosti? Kdo z naší dvojice bude mít tentokrát navrch a čím nás oba kandidáti překvapí? Starší Ivan, nebo mladší Petr? Ivanovi by možná mohlo pomoci, že hotel vlastní a dodnes aktivně řídí osmasedmdesátiletý Jan Horal a že věkový průměr zaměstnanců se blíží důchodovému věku, ale bude to Ivanovi stačit? Nebo vyhraje Petr, který má s hledáním práce více zkušeností a ví, co zaměstnavatelé chtějí slyšet?

videa ke shlédnutí

1.díl – Prodejce aut
2.díl – Pomocník v zahradnictví
3.díl – Ošetřovatel v Mořském světě
4.díl – Prodavač v lahůdkářství
5.díl – Švadlena
6.díl – Revizor
7.díl – Městský strážník
8.díl – Číšník
9.díl – Lektor v IQ parku
10.díl – Ošetřovatel v cirkusu
11.díl – Sestřička na veterině
12.díl – Chůva v prestižní agentuře
13.díl – Sklář
14.díl – Údržbář

Nevzdávej to

Diskuze k článku

Počet komentářů: 1
1
LadyXL
Reagovat

Díky těmto stránkám jsem zjistila, že běží tento pořad. Už jsem shlédla několik episod a docela se mi to líbí. Takže držím palce všem adeptům na zaměstnání!!
A díky za vaše info!

Přidat komentář