Panáček v reality show

Nevzdávej to! Vydařená reality show na ČT

21. Únor 2010 | napsal(a): | reality show: Nevzdávej to

Česká televize od začátku ledna vysílá reality show Nevzdávej to!, která je sice nenápadně schovaná v televizním programu (každý čtvrtek od 17:30), ale rozhodně stojí za shlédnutí. V každém 22-minutovém díle sleduje televizní štáb osudy dvou uchazečů o jedno konkrétní pracovní místo, přičemž jeden uchazeč má víc jak 50 let a jeho soupeř je výrazně mladší. Budoucí zaměstnavatel oběma zadává stejné soutěžní úkoly, v nichž mají předvést, jak by se v nabízené práci osvědčili, na konci každého dílu si pak vybere nejvhodnějšího zaměstnance.

V každém pořadu jednak nahlédneme do zákulisí výběrového řízení do různých profesí (ošetřovatel v Mořském světě, revizor, městský strážník), ale seznámíme se i se životními příběhu obou adeptů. Cílem pořadu je dodat sebevědomí starším lidem, kteří se při shánění zaměstnání obávají odmítnutí s ohledem na jejich vyšší věk. V dosud odvysílaných dílech ve většině případů to byli ale právě starší a zkušenější adepti, které si zaměstnavatel vybral do své provozovny.

Pořad vymyslela a pro Českou televizi vyrábí česká pobočka Strix Television. ŠVédská produkční společnost Strix je známá hlavně výrobou světových mutací Survivora (s TV Prima spolupracovala při výrobě Trosečníka), mimo jiné stojí za nápady na další reality show (např.Farma anebo rovněž z Primy dobře známý Bar). Česká pobočka Strix zatím vyrobila např.pořad Psí život.

Česká televize pro první řadu počítá s 26 díly Nevzdávej to!. Všechny dosud odvysílané epizody si můžete pustit v archívu ČT, odkazy najdete na konci článku. Rozhodně stojí za shlédnutí.

videa ke shlédnutí

1.díl – Prodejce aut
2.díl – Pomocník v zahradnictví
3.díl – Ošetřovatel v Mořském světě
4.díl – Prodavač v lahůdkářství
5.díl – Švadlena
6.díl – Revizor
7.díl – Městský strážník

Nevzdávej to

Diskuze k článku

Počet komentářů: 2
1
LadyXL
Reagovat

Díky za ta videa, postupně vše prohlížím.Viděla jsem v tv ten díl o zahradnictví a líbilo se mi to. Další díly mi však unikly… takže dík tady za to

2
me2d
Reagovat

díky za ukázání, připomíná to Apprentice, takže docela fakt dobrý.

Přidat komentář