Panáček v reality show

Jaké reality show odvysílá Prima COOL?

6. Březen 2009 | napsal(a): | reality show: reality show obecně

Druhý program televize Prima zahájí své vysílání 1.dubna v 18:00 a diváci se mohou těšit na slušnou porci seriálů v české televizní premiéře (Futurama, Teorie velkého třesku, Angel, Chuck). Dočkáme se ale také několika reality show, například obou dvou řad Who Wants to be a Superhero?, o kterých vás Panáček informoval v seriálu podrobných rekapitulací. V televizi COOL se s touto zábavnou reality show setkáte každou neděli odpoledne od 5.dubna pod názvem Svět hledá superhrdinu.

Každou sobotu a neděli dopoledne se pak můžete podívat na reality show Extreme Makeover Home Edition. Česky se bude jmenovat Vítejte doma, odvysílány budou první tři řady a setkávat se s ní budeme od 4.dubna až do 5.září. A doufejme, že to nejsou jediné reality show, které nám Prima COOL přinese.

Které reality show vám připadají dostatečně „cool“ a chtěli byste je vidět v češtině?

reality show obecně

Diskuze k článku

Počet komentářů: 26
1
Zack
Reagovat

Survivor, Amazing Race nebo další řady Topmodelky:) Nebo by tam mohli dát rovnou nějakou zahraniční řadu Big Brothera (třeba britského:)

2
Masch
Reagovat

Určitě,souhlasím… Topmodelky, Survivor, mohli by i první 2 řady Solitary a třeba i 1 řadu Wipeout…

3
TK
Reagovat

Ideální divák Primy COOL by měl být muž ve věku 20 až 40 let, který má rád cestování a dobrodružství (The Amazing Race, Survivor, Deadliest Catch, Man vs.Wild), chtěl by vyzkoušet adrenalinové zážitky, při kterých by překonával sám sebe (Fear Factor, Solitary), líbí se mu drsné sporty (The Contender, Wipeout, American Gladiators). Muži kolem 20, kteří tráví spoustu času u internetu, hraním her a vylepšováním svého PC, ale partnerské vztahy jsou pro ně neznámé teritorium a využili by rady, jak na dívky (Beauty and the Geek, The Pickup Artist). Anebo ambiciózní muži, kteří chtějí postoupit v kariérním žebříčku a najít si lukrativní job, takže by se jim hodilo pár tipů, jak se prezentovat na pohovorech anebo jakou taktiku použít na koberečku u šéfa (The Apprentice).

A když už jsme u toho profilování cílových diváků, podívejme se rovnou na typickou divačku připravovaného třetího kanálu, Primy Klub: Dívky, jejichž snem bylo stát se modelkou (America’s Next Top Model, True Beauty), módní návrhářkou (Top Design), herečkou (Scream Queens) nebo popovou zpěvačkou (Girlicious). Ženy, které vždy toužily najít toho pravého „pana Úžasného“ (seznamovací show typu The Bachelor, Age of Love, Farmer Wants a Wife, Momma’s Boys). Emancipované ženy, jejichž ideální svět by byl ten, v němž mají hlavní slovo a muži je musí bez odmlouvání poslouchat (When Women Rule the World).

Jak je vidět, možností je spousta. A jak říkám už dlouho, určitě levnější je nakoupit úspěšný zahraniční pořad a nadabovat ho, než ho za drahé peníze vyrábět ve vlastní produkci a pak to zkazit (Trosečník). Pozitivní je, že nový kanál Primy je postaven právě na akvizicích a že se snaží zaměřit na specifickou část diváků a zaplnit tak mezeru na trhu, místo toho, že by nové kanály byly jen odkladištěm už stokrát odvysílaných pořadů z mateřské stanice (víme, o kom mluvím, to je skutečně plýtváním místa na multiplexu).

4
Maya
Reagovat

Já bych přeci jen ráda, kdyby se aspoň na Prima Cool vrátila česká Balírna, která byla obdobou podobné seznamky na MTV, zkrátka tři ženy (muži), které bojují o vysněný protějšek. Samozřejmě bych trochu přitvrdila, v USA se to jmenovalo nějak Dismissed, nebo tak nějak. Nejsem takový odborník.

Reagovat

Maya, jen malé nostalgické ohlédnutí. Balírna byla první show, se kterou Panáček v reality show v roce 2005 začínal :) Celkem jsme zvládli 6 článků http://reality-show.panacek.com/archiv/balirna :))

6
drak
Reagovat

Dabing je zbytečným krokem vedle. Produkci to bude stát zbytečné peníze a cílová skupina, pro kterou mají v záměru tyhle seriály a reality show vysílat, je už zvyklá na angličtinu s titulkama, a když má na výběr tak zvolí většinou tuhle možnost před dabingem.

Reagovat

drak, jj, taky bych hlasoval pro titulky a to nejen u reality show, ale i u seriálů jako Futurama. I tím by mohl být televizní kanál Prima COOL přelomový.

8
Ondra
Reagovat

Osobně já si také pustím raději seriál s titulkami, než s dabingem, ono originál je originál. Možná že určitým kompromisem by mohlo být zařazení obou možností. Mnoho seriálů již jezdí v televizi jak v českém, tak originálním snění – stačí to přepnout. A nasazení titulků také dle mého není problém.

9
Maya
Reagovat

Suníčko: Zajímavé, tak Balírna nenastartovala jen kariéru Libora Boučka, ale i tohoto webu 8-)

10
Pavel
Reagovat

Já bych teda určitě nesledoval reality show s titulkami v televizi. Aspon by mě to teda nebavilo. Však dabing jako byl u Amerika hledá topmodelku nebyl špatný ne? I když na druhou stranu si neumím představit, jak by dabovali třeba VAL ze Solitary:)))) Ale dabing jako u topmodelek mi vyhovoval. A taky si neumím představit, jak by někteří lidé sledovali něco s titulkami. By nadávali že to nestíhaj čas. a když sledujete titulky, tak podle mě si pak pořádně nevychutnáte ty detaily. Na PC si to přecejenom můžete stopnout když něco nestihnete přečíst nebo tak něco. můj názor no.

11
Pavel
Reagovat

*nestíhaj číst. sorry

12
fx
Reagovat

Jak bylo napsáno výše, lze to vysílat v CZ i AJ zároveň. Titulky pak mohou být skryté na teletextu, takže by si vybrali všichni ;)

Jinak já bych ocenil Survivora, Amazing Race, BB US (UK verze mě šíleně nudí), Solitary (ale to už mám komplet skouknuté) a hlavně RS z neanglicky mluvících zemí (zejména např D, PL..) jako třeba BB či Survivor ;) Jo a než dávat třeba další CZ X-Factor či SuperStar, můžou raději pustit American Idol nebo tak něco..

A jinak ze seriálů by mohli koupit od SuperMaxu Dariu ;)

13
Zack
Reagovat

Reality show jenom s titulkama.;) Já bych dal pro muže Shot at love s Tilou Teqilou, ať se hezky pokoukáme. :))

Jinak TK: Poklona před tvým postem;)

14
TK
Reagovat

Zack:
A Shot at Love je z produkce MTV, takže bych ji čekal spíš na české MTV, kterou spustí Nova. Ředitel Novy Petr Dvořák už taky prozradil, že reality show na české MTV nebudou chybět.

15
Pattrick
Reagovat

No tak US verze BB je absolutně fantastická :) .. tu bych si s titlema dal

16
RadstaR
Reagovat

Me teda vic nez reality show zajima Top Gear :D

17
Hooper
Reagovat

BB (radši US než UK, ale potěšilo by obojí), Bachelor, ze všeho nejvíc bych ale nejradši viděl Beauty and the Geek. Who wants be a superhero vypadá jako dobrá zábava (a to nejsem fanda komiksů), dám tomu šanci.

Co se týká Dismissed, tak to běželo na MTV (a výběr byl ze dvou, ne ze tří) a spíš by to tedy vysílala Nova.

18
LukiBurki95
Reagovat

100% Survivora, Amazing Race a Britského Big Brothera!!!!!!!!

19
BROB
Reagovat

mám tu jeden tip proautory tohoto webu , nekde na netu je clanek ze Prima v tuto chvili hodne komunikuje s divaky ohledne knalu prima cool , tak se jim neka zkuste ozvat a pretlumocit jim nase nazory , mate li jim jak dolozit nastevnost techto stranek a ze o RS je stale zajem jiste by to radi vyslyseli , stejne tak i Barrando TV , s nima jsem jiz psal a nebrani se reality show , jen by radi opravdu chteli dokazat neaky fakt ze je o RS stale zajem

Reagovat

HN: Nezvažovali jste vysílat tyto programy v originále? Tak náročné publikum, jako jsou diváci okolo třiceti, by angličtinu s titulky určitě sneslo bez problémů.

Původně jsem hodně stál o duální vysílání, aby si češtinu nebo angličtinu mohli zvolit sami diváci. Bohužel v tomto záměru nám zatím trošku brání současné parametry digitálního vysílání, kdy na každý kanál připadá určitý datový tok, v němž duální vysílání nebo jiné požadavky jdou na úkor kvality obrazu. Proto jsme se rozhodli, že když náš dabing bude nejen kvalitní, ale i stylový a originální, zaujme publikum lépe než angličtina se špatným obrazem.

22
Zack
Reagovat

Tak jsem shlédl první díl na Prima Cool a bomba, mooc povedená reality show:))

23
honza
Reagovat

Nevím kam top mám napsat, ale napíšu to tady protže se to této soutěže týká. Dneska jsem na on-line rozhovoru na aktualne.cz zeptal jestli budou vysílat zahraniční verze reality show typu Survivor, Big Brtoher a odpověď zněla: “Uvažujeme o tom, ale ne pro první polovinu roku.” Tak doufejme, že se jich dočkáme.

http://aktualne.centrum.cz/kultura/televize/clanek.phtml?id=634414&online

24
Zack
Reagovat

Tak to je SUPER!! Pokud nám Prima Cool odvysílá například britského Big Brothera s českými titulky byla by to naprostá pecka!

26
Klrs
Reagovat

Fear Factory!!!

Přidat komentář