Panáček v reality show

Survivor Vanuatu – část 4.

2. Červenec 2006 | napsal(a): | reality show: Kdo přežije / Survivor

Ne všechny úkoly, které má Survivor/Trosečník připraveny pro soutěžící, vyžadují fyzickou zdatnost. Například ve čtvrté epizodě se vyplatila spíše bystrá hlava, protože oba soutěžní úkoly se týkaly dobré paměti a logického uvažování.

Prvním bylo obyčejné pexeso. Pod proutěnými košíky bylo ukryto patnáct párů drobných předmětů z ostrova. Oba tábory se navzájem střídaly a vyhrál ten, který jako první odkryl 5 stejných předmětů. S přehledem zvítězily ženy z kmene Yasur, které využily taktickou výhodu, protože začínaly jako druhé. Odměnou v této soutěži bylo „zapůjčení“ domorodce Daha na 24 hodin, aby z něj ženy dostaly co nejvíc užitečných informací k přežití na ostrově. Dah nelenil a ihned po příchodu do tábora ženám ukázal, že rostliny a kořeny, kolem kterých denně bez povšimnutí procházely, jsou vlastně jedlé, naučil je správně otevírat kokosy, připravovat jídlo, lovit kraby, vylepšil jim jejich přístřešek. Moc při tom nenamluvil, ale stejně se ženy leccos dozvěděly. Takový rádce by se hodil i v kmeni Lopevi, protože ač muži den předtím vyhráli náčiní pro rybolov, jediné, co dokázali chytit, byly pidirybičky.

Další den se konala soutěž o imunitu a šlo o logickou hádanku. Před soutěžícími ležely dřevěné čtvercové desky s nakreslenými čtyřmi symboly, každý byl ještě ve čtyřech různých barevných variantách, celkem šestnáct desek. Úkolem bylo poskládat desky do mřížky tak, aby v každém sloupci a v každé řadě byl symbol vždy jen jedenkrát a také barva desek se musela vyskytovat jen jednou. Každý tým si zvolil kapitána, který z vyvýšené plošiny mohl ostatní koordinovat. Lopevi si zvolili Roryho, který ale vůbec netušil, jak hádanku vyřešit a navíc jeho pokyny nikdo nerespektoval, prostě naprostý chaos. Není divu, že opět vyhrály ženy.

Na večerní kmenové radě to vypadalo, že nejvíc ohrožený je Rory za to, jak nezvládl úkol (a někteří ho už delší dobu považují za nejslabší článek). Ale nic naplat, pětičlenná aliance starších stále pokračuje ve svém plánu vyřadit ze hry zbývající dva členy skupiny mladších, takže tentokrát přišla řada na agenta FBI Bradyho
(ale v závěrečných titulcích jste mohli vidět, že pro jeho vyřazení hlasoval i jeho parťák John K, takže dostal vlastně šest palců). Sám moderátor Jeff Probst je ale zkritizoval, jestli je tohle ta správná strategie, vyřadit ze hry ty nejsilnější a nejobratnější chlapy, kteří mohou chybět při plnění dalších úkolů. Výhru sice může získat jen jeden, takže taktika vyřadit největší konkurenty má smysl, ale možná je na ni v této fázi hry ještě brzy.

Pokračování příště.

související články

Survivor Vanuatu – část 3.
Survivor Vanuatu – část 2.
Survivor Vanuatu – část 1.
Trosečník: Vanuatu od 10. 6. na AXN

Kdo přežije / Survivor

Diskuze k článku

Počet komentářů: 0
U tohoto článku zatím není ani jeden komentář.

K tomuto článku nelze přidávat komentáře. Díky za pochopení!