Panáček v reality show

To dáš: Karel Buršinský, z barmana dogdancerem (2. díl)

24. Listopad 2011 | napsal(a): | reality show: To dáš!

[singlepic id=2880 w=420]
Karel Buršinský, barman, metalista a provozovatel nočního klubu z Varnsdorfu už čtyři roky přes den spí a v noci pracuje. Je to ubíjející a nepřirozené, proto se rozhodl pro pobyt v přírodě se psem. A zvolil k tomu nový pořad na TV Prima To dáš!

Dogdancing, seznamte se

Psa nikdy neměl, ale chce si vyzkoušet něco úplně jiného. Upřímně, pejskaři mu připadají trochu ujetí, to ale Karel ještě neví, co ho čeká, až se rozloučí s přítelkyní a odjede do psí školy ve Vrchlabí: disciplína dogdancing – přeloženo „tanec se psem“.
Dogdancing je navíc disciplína, v níž s úspěchem kralují ženy.




Už od začátku je jasné, že to Šimona Drábková a Alena Balzerová nebudou mít s Karlem lehké. Benny je krásný modrooký pes, hodně citlivý na intonaci hlasu, a tvrďák Karel zatím vyloudí jedinou monotónní tóninu a otrávený, rozpačitý výraz. Poté, co se ubytoval v přívěsu a seznámil s Bennym, se musí naučit péči o psa a navázat k němu vztah. Protože právě vzájemný vztah mezi pánem a psem je předpokladem úspěchu. Musí ho vodit na procházky, dát mu nažrat, vyndávat mu klíšťata a pečovat o jeho srst, Benny ho zase musí na oplátku respektovat. Karla nadchne, když Benny vytáhne z potoka rybu. Také ale Karlovi utíká a má průjem, protože je z nového páníčka ve stresu. Kdy se začnou lámat ledy? Když tvrdý trénink pod dohledem obou mentorek přinese první ovoce. Benny reaguje na povely a Karlovi to dělá dobře. Veselý a živý pes by si nezískal snad jen kámen, a to Karel není. Když ale zjistí, že má s Bennym tančit, je zaskočený a cítí se nepatřičně zženštile. Karel je dřevo a ani Ben Cristovao s ním moc nezmůže.

Karel Buršinský kvůli dogdancingu změní i image

Také ho čeká změna image, protože už svým exteriérem metalista do světa dogdancingu těžce nezapadá. Musí si oholit bradku a navléknout kostým televizního kuchaře Kuřátka, což bude jeho číslo před porotou. Karel se bouří… Teď už neutíká jen pes, bude ho následovat i jeho nový pán? Jenže první veřejné vystoupení dopadne nad očekávání dobře. To ale není rozhodující, tím je až finále v den D. Soutěži předsedá tříčlenná porota, které velí známý veterinář Jan Herčík.

Sledujte, jak si Karel poradí s drezúrou Bennyho a s „drezúrou Karla“ zase obě jeho mentorky a tanečník Ben Cristovao, který dostal za úkol jeho pohybovou přípravu. O tom, že zoufalému Benovi není co závidět, se na vlastní oči přesvědčte ve čtvrtek 24. listopadu ve 21.20 na Primě. Co myslíte, dá to Karel, nebo ne? Poznají odborníci, že Karel měl jen měsíc na to, aby se stal psovodem?

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

To dáš!

Diskuze k článku

Počet komentářů: 12
1
okkvp
Reagovat

Beník krásnej

2
Venca
Reagovat

sračka, proč mu ho nenechali??

3
Kapi
Reagovat

Da se tenhle porad nekde shlednout z archivu? dekuji!

5
LadyXL
Reagovat

Škoda,že nebyl vidět ten soutěžící,který byl až za Karlem s Benem…, tomu snad pejsek musel utéct, jinak to není možné :-).Výkon při soutěži nebyl vůbec dobrý, na náměstí byl fakt lepší. Asi tréma, kterou ale on nepřiznal. Jinak mne tedy „nebavil“ jeho přístup, jeho řeči okolo, jak ho do všeho téměř museli nutit…, i když o psa se staral dobře, to je nutno říct! Ale bylo pak fajn taky vidět, že si ho němá tvář přeci jen získala, víc než by čekal a chtěl…:-).
Já doma zkoušela povely na své yorkšírce, ale bylo to marné … :-), nějakého „zajíčka“ nedá ani náhodou, to ho raději hned hledá, aby ho prohnala :-) a jak by viděla na cvičáku psy,hned by je běžela pozdravit :-). Takže ve finále, klobouk dolů, že to přeci jen zvládl i se svojí neznalostí „psí řeči“.

6
Kapi
Reagovat

4 – dekuii :)

7
morbo
Reagovat

5: zrovna zajíček se dá naučit jednoduše, my tomuhle povelu doma říkáme „medvedík“ :) nech psa sednout a pak mu nahoře nad čumákem drž mlsku, kterou posouváš směrem za jeho hlavu… ze začátku bude padat, ale pak přijde na to, jak rozložit váhu. hodně zdaru!

8
okkvp
Reagovat

No též jsem si říkala, kdože se zdál na závěrečné soutěži porotě ještě horší. Pokud režie vystoupení nějak neprohodila v pořadí, tak poněkud kroutím hlavou nad tím, že to dámy porotkyně neodhalily správně.
I když dočasné páníčkování pana Karla nebylo nijak dlouhé, tak se mi to trochu nezdálo jaké fér vůči Bennovi. Co kdyby byl Karel roztál mnohem víc a vzájemný vztah byl hlubší …

9
LadyXL
Reagovat

8-taky jsem si říkala, že pes už ztratil jednoho pána a teď ho dávají dohromady na měsíc s někým dalším. Musí mít chudák v hlavě bramboračku… :-(.
7-moje fenka tedy „panáčkuje“, ale ne zrovna,když jsem to po ní chtěla :-), ona jinak ráda chodí po dvou (držena na obojku), když vidí pejsky. Holt ženská, lítá za „chlapama“. Když ji ti psi vidí, jak k nim cupitá po dvou, vrtí kyčlemi…. tak většinou zůstanou štajf… :-), už jen chybí, aby vrtěli hlavou… Holt nezvedená malá yorkshirka, ale moje zlato. Proto jsem taky trpěla, když Karel mluvil na psa stále stejným (znuděným) tónem…

10
Alka
Reagovat

Wonderful post but I was wtnniag to know if you could write a litte more on this topic? I’d be very thankful if you could elaborate a little bit more. Appreciate it!

11
Karel
Reagovat

Dementi neuměj ho ani pořádně pojmenovat jmenoval se Karel Burzynski. A v úterý 29. 1. 2013 zemřel na rakovinu.

12
Karel
Reagovat

Kdo se chce podívat na tenhle díl, tu jsou odkazy

1. http://www.youtube.com/watch?v=aX8WBmGrXn4
2. http://www.youtube.com/watch?v=lUn7esGg7Rs

Přidat komentář