Panáček v reality show

To dáš: z nezaměstnané matky moderátorkou Frekvence 1 (1. díl)

17. Listopad 2011 | napsal(a): | reality show: To dáš!

[singlepic id=2880 w=420]
Po několika týdnech opustil svůj vyhrazený blok ve čtvrtečním schématu TV Prima Zdeněk Pohlreich se svým Ano, šéfe a nahradí jej nová reality show nazvaná To dáš! Nová reality show se nehraje o peníze, nejde ani o věcnou výhru. To dáš! je zábavná a neobvyklá bitva člověka se zažitými stereotypy. Vybraní hrdinové jsou vytrženi z přirozeného prostředí a mají pouze čtyři týdny na to, aby zvládli novou a jim zcela neznámou profesi. K ruce je jim neustále mentor, u něhož bydlí. To dáš! je českou adaptací známého formátu z Velké Británie „Faking It.

Zda účastníci To dáš! uspějí, se ukáže teprve, až předstoupí před odbornou porotu. Profesionálové nesmějí poznat, že posuzují výkon podvodníka a amatéra, který absolvoval jen osmadvacetidenní „turbokurz“ plný „drilu, krve, potu a slz“.




1. díl To dáš: Andrea Baranová v roli moderátorky Frekvence 1

[singlepic id=2881 w=420]

Jako první si takovým lámáním charakteru projde nezaměstnaná matka dvou dětí z východních Čech, Andrea Baranová.

Jedinou kvalifikací, jíž Andrea pro profesi rozhlasového moderátora prošla, je call centrum, kde dočasně pracovala. To samozřejmě nestačí. Blonďatá rockerka nemá zábrany, nestydí se, je živelná, ale chybí jí motivace, zabreptává se, „odbourává se“.

Mentor Míra Michálek si s ní užije, a ona s ním. Andree ostříhají a ztmaví vlasy, převléknou ji a ona si vyzkouší kvalitní prádlo, které zpevní držení těla a dodá sebevědomí.

S trochou závisti pozoruje, jak si s mikrofonem rozumí energická a přirozená Diana Kobzanová, s jakou pohodou vysílá F. X. Veselý. Andrea se seznamuje s technikou, s abecedou profese, za domácí úkol artikuluje a zubí se na sebe do zrcadla, navštěvuje logopedku.

Vyzkouší si lechtivou reportáž v ulicích Prahy, kde se poprvé v životě projde po Karlově mostě!

Úsměv, úsměv – to slyší Andrea, které se před časem zhroutil život, neustále. Zapůsobit na lidi si vyzkouší jako vyvolávačka na Matějské pouti i na živé diskotéce s Petrem Zvěřinou. Osloví dav? Do finále už zbývá týden, zaujmout a předat emoce jí ale zatím nejde, zato zprávy a počasí už zvládá plynně. Moderování Andreu už chytlo a ráda by v něm pokračovala. Přichází den D a s ním tři nervózní adepti (mezi nimi Andrea), kteří zkusí přesvědčit odbornou porotu ve složení Petr Zelenka, Eva Jurinová a Tomáš Trampota, že právě oni jsou talentovanými moderátory. Koho si profíci vyberou? Pozná trojice porotců, kdo se na spíkra školí teprve čtyři týdny? Uvidíte ve čtvrtek 17. listopadu ve 21.20 na Primě.

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

To dáš!

Diskuze k článku

Počet komentářů: 19
1
f1gurk4
Reagovat

Paní Baranová na mě zatím působí dojmem, kdo chce, hledá způsob, kdo nechce hledá důvod. Paní Baranová hledá důvod proč to nejde.

2
okkvp
Reagovat

Paní je nesympatická a troška hérečka (na výlevy “ buu, chybí mi děti, bez toho nemůžu fungovat, buu“ jsem přímo alergická). No dala to … asi je moderátorství chtivý materiál v globále dost strašný ….

chápu správně, že jde jen o tu „bžundu“ zda ofouknou porotu?

3
RAINMAN
Reagovat

Logopedka s ostravským přízvukem? Ne, děkuji!

4
Jirkas
Reagovat

co to bylo za šíleného ředitele rádia? no už se ani nedivím, proč mě takováhle radia nebaví a neposlouchám je. Tohle byl teda exot.

5
james73
Reagovat

4 – Byl to exot , ale bylo vidět že tomu rozumí a taky měl ve všem pravdu :) Jinak by si díly tohohle pořadu zasloužili i svoje rekapy. Myslím si že je to hodně povedený pořad.

6
viki
Reagovat

Jako Petr Zvěřina WTF? Tahle vtírka tam dávala rady? no mě to teda přišlo naprosto nudný, ale asi to bylo i nepříjemnou účastnicí, jak kdyby si jí tam Prima zapaltila, moc jí to nebavilo….tak uvidim, ještě tomu šanci dám, ale Ano šéfe bylo lepší:-(

7
Haha Bimbi
Reagovat

Nebyla ta dáma ze včerejška náhodou u Cajthamlový? Je mi nějaký povědomá, takže možná je to ten typ, co vymetá TV pořady…

8
Maxx
Reagovat

Pořad jsem neviděl, ale jak píše sedmička, tak tahle paní už na Primě objela nejednu reality show.

9
okkvp
Reagovat

nevím jestli nejednu – ale jednu ano 5.5.2010 prostřeno
a pak se v roce 2006 účastnila MISS XXL

Reagovat

Asi nějaká paní Rainmanová :-D

11
Maxx
Reagovat

Takže to už máme Jste to, co jíte, Prostřeno, Miss XXL, teď tuhle novinku, takže je to víc než jedna :P Její xicht mi je dobře známý…

12
okkvp
Reagovat

JSTCJ je imho zřejmě záměna s Koulí Pavlínou Pufferovou a účastníci Prostřeno bývají vytěžováni i jinde – případně v Prostřeno mají účast nedobrovolně povinnou i účastníci jiných primáckých projektů

13
Haha Bimbi
Reagovat

Jó jasně, Prostřeno! Já věděla, že jsem jí někde viděla :-D. Mě jako moderátorka nepřišla zas tak strašná, ale trochu hérečka to asi je. Myslím si, že přesně ty kecičky jak jí chybí Olda nebo Polda a děti byly takové… no hlavně pro diváky. Ještě slzička chyběla, ale i to se dá naučit vymáčknout ve správnou chvíli :-D

14
Maxx
Reagovat

okkvp – je to možné, já to zas tak pečlivě nesledoval, mě dřív bavilo, jak byla Cajthamlice drsná a všechno nelítostně z těch ledniček vyhazovala, teď už ty poslední série byly víc o té zdravé výživě a méně show podle mě.

15
Bacon
Reagovat

Wow, super! Za tenhle díl jsem strašně rád, sám jsem chvíli dělal v rádiu a procházel jsem podobným výcvikem (kromě těch technických záležitostí, byl jsem jen zprávař, takže s mixpultem jsem do styku nepřišel).

Bohužel, rádio je prostě showbiz. Je potřeba přehrávat, přesně jak říkal ten první mentor (nepamatuji si jméno), usmívat se, nebát se dát najevo emoce. Mikrofon opravdu „ořeže“ dynamiku projevu snad o polovinu. Ten první mentor, moderátor, měl ten rádiový úsměv i mimo mikrofon, vypadá to dost zvláštně :D

Ředitel byl přísný, ale v podstatě měl pravdu. Jen nechápu, proč ji pořád přirovnávali k Marešovi. On není jen moderátor, on je celebrita. Moderátor nemusí být nutně celebrita (jen Evropa 2 + Frekvence 1 + Impuls na to hrají).

Pokud myslela účastnice vážně, že se chce stát moderátorkou, doufám, že už má nějaké místo. Ten pokrok byl za 28 dní super, měla příjemný projev a naučila se to. Myslím, že by mohla dělat v nějakém regionálním rádiu celkem bez problémů, nejlíp rockově zaměřeném (a hlavně se naučit anglicky, Bože).

Finálová trojka byla zajímavá. Ten první měl tragický projev, nechápu, jak mohl dělat někdy v rádiu, natož moderovat živé akce. Ten druhý se mi nelíbil, hodně přehrával „Frrrekvence 1“, atp. a vzhledem k tomu, že jel z patra, tak se dost zasekával. Hlasově ale super. No, a Andrea se vyšvihla, fakt super. Hlasově zjemnila, příjemný projev a docela by se i dobře poslouchala.

Taky bych uvítal rekapy, ten pořad vypadá dobře. Snad budou vybírat zajímavá zaměstnání.

16
okkvp
Reagovat

zajímavé je, že k tomu v materiálech není vůbec nic a tudíž se nedá (běžným způsobem) zjistit co bude a nebude

17
aja
Reagovat

Hlasové projevy v komerčních rádiích jsou ke zvracení!!!

18
Pepa Kroupa
Reagovat

mrdka jedna

19
Katerina Prudilka
Reagovat

…tak ještěže ji aspoň v radiu nevidíme :((((( proč aspon jednou nemůžou udělat něco pro zdravě inteligentní posluchače a věčně nám cpou nějaké zbytky:(((((

Přidat komentář