Panáček v reality show

Trosečník: Přežili jsme první díl

10. Září 2006 | napsal(a): | reality show: Kdo přežije / Survivor

Logo Trosečník Televize Prima včera odvysílala první díl dlouho očekáváné reality show Trosečník. Po několikatýdenní reklamní masáži plné slibů ale přišel tvrdý pád na zem a zklamání. Ona fráze, kde Prima slibovala, že „se soutěž velice přibližuje americké verzi“ tak zněla poněkud komicky.

Trosečník – epizoda 1: Vylodění – ke stažení. Neviděli jste první epizodu nové reality show Trosečník? Nevadí. Můžete si stáhnout do svého počítáče a dle libosti prohlédnout.

Co se dělo v prvním díle?

Pro zvětšení klikněte Po znělce, která mohla místo záběrů na ostrovy a trosečníky efektivně představit jednotlivé soutěžící, následuje sestřih přeletu na Perlové ostrovy. Jakmile soutěžící přistanou, rozdělí je Marek Vašut, průvodce soutěže, do dvou kmenů. Sestřih rozdělování je zbytečně uspěchaný a opět nic neříkající.

Zbytek dne soutěžící stavěli své příbytky a tak zajímavější pasáží byla až soutěž o odměnu v podobě lana a hřebíků. Soutěžilo se v přetahování lanem – za kraby bojovali Iveta, Lukáš a Andrea a za vítěze, ještěrky, Hedvika, Martin a Bára. Ještě před tím, než probíhala soutěž o iminutu, byla soutěžící Ivetě, které se zranila při umývání nádobí, zašita noha. Iveta to nesla celkem statečně a tak se mohla zúčastnit soutěže o imunitu, která nesla název Hrobař. Tento boj opět vyhrály ještěrky a tak se při večerní kmenové radě o prvním odpadlíkovi rozhodovalo mezi kraby. Až poslední hlas určil, že jako první zhasne Alenina pochodeň.

Co se dalo udělat lépe?

Pro zvětšení klikněte
– V úvodní znělce mohly být místo nic neříkajících záběrů na ostrovy krátké prostřihy na soutěžící a jejich jména, neboť ne každý má doma internet, aby si jejich obličeje zapamatoval.
Rozdělování do kmenů mohlo být věnováno mnohem víc času – vhodné by byly například krátké vizitky trosečníků natočené zde v ČR (podobně, jako tomu bylo u několika prvních sériích americké verze).
Soutěž o odměnu byla zcela zbytečně závislá jen na jednotlivcích.
– Nebyla vysvětlena hlavní pravidla soutěže.
Marek Vašut – je vidět, že je především herec a moderátorství mu moc nesedí.
– Trosečník je soutěž plná podrazů a zákeřné strategie – ovšem zřejmě ne v naší republice. Budou-li soutěžící pokračovat v šlépějích účastníků předešlých reality show, dočkáme se zanedlouho návrhů na rozdělení výhry.
Soška „bůžka imunity“ má alespoň minimálně připomínat kulturní tradice dané lokality. Onen kousek pomalovaného polínka s několika tesáky přímo vybízí ke spálení. Pro zvětšení klikněte
Sponzor na prvním místě. Logo Vodafonu na lodích, kterými byli soutěžící transportováni na své ostrovy je ještě omluvitelné, ale nahrazení závěrečné řeči vyloučeného trosečníka rádoby emotivním „telefonátem domů“ je už moc.
Místo titulků „Souboj o odměnu“, „Souboj o imunitu“ a „Kmenová rada“ by se lépe vyjímaly předtočené ilustrační záběry. Třeba jen krabi, housenky, nebo letecký záběr na ostrov.

Videa z Trosečníka ke stažení

Pro zvětšení klikněte
– Soutěž o odměnu – přetahování
– Go gecko Go!
– Kmenová rada
– Alena volá domů

Co se o prvním díle píše na internetu?

Trosečník se rozjel! Ale nebyla to spíš parodie na Trosečníka? / Přepni.cz
– Trosečník – 18 velkých chyb / gorilla.cz
Trosečník má první oběť! Alena ze Severního kmenu končí. / blesk.cz
Ptejte se exTrosečnice Aleny! / Bleskově.cz
Ztroskotá Trosečník na Vašutovi? / Aktuálně.cz
Trosečník: Jaká byla 1. epizoda? / bleskově.cz
– Trosečník: Jak kdo hlasoval? / gorilla.cz

Petr

Půl hodiny jsem přemýšlel, co sem napsat a pak jsem si uvědomil, že na Panáčka píšu tak zřídka, že je to celkem jedno.

Kdo přežije / Survivor

Diskuze k článku

Počet komentářů: 9
1
Nick Flyer
Reagovat

JÁ JSEM TO ŘÍKAL. JE TO PROPADÁK.

Sestřih a ostatní věci už asi nezměníme. tak aspoň se zítra udělá petice za ty SMS na volbu vítěze. Pokud chceme trosečníka zachránit, tak je to jen to nejmenší.

2
MY
Reagovat

My máme zachranovat Trosečníka? Na nějakou petici Vám kašlu…proč bychom měli my vůbec něco dělat? To je na Primě, jestli to chcou jeste vice posr*t tak at tam to sms daji. Jako nechapu vas..

3
kdosi
Reagovat

Nevím proč na začátek tolik kritiky, vždyť je to 1.díl a po 3 dnech nelze čekat ohromné taktizování a intriky. Je pravdou, že některé věci šlo udělat lépe, být třeba přísnější (voda, oheň), ale pokud si vzpomínám, tak třeba v amer S1 měli dostupnou pitnou vodu z přírody. Celkově na mě 1. díl zapůsobil příjemně a rozhodně nemám důvod trosečníka zatracovat. Vašut mi připadl ok, jen ten závěrečný telefonát byla trapnost nicneříkající!!!!

P.s „co ten pes?“ ….. „ten už tu neběhá“ ….. těším se na sobotu

4
Jerremy
Reagovat

Ja bych to nezval propadakem …
Uvodni znelka: souhlas – chybela mi tam ty jmena, jinak docela povedena.
Rozdelovani do teamu – popravde, take jsem to moc nepochopil, proc je rozdeleni takhle.
Soutez o odmenu: ja myslim, ze teamovych her bude jeste dost. Takze bych tohle nevidel jako minus.
Pravidla souteze: prubezne byla vysvetlovana, alepson ja jsem mel ten pocit.
Marek Vaset: je pravda, ze to spise hral …
Podrazy a strategie: tezko bych hledal v prvnim dile nejakou strategii… a zakernosti, zatim se pouze otukavaji, vzdyt byli spolu jenom 3 dni.
Buzek Imunity: hehe, polinko je fakt na popukani …
Sponzor: hruza … na tech lodich mi to vadilo teda fakt hodne … zaver s telefonovanim – prvni clovek nema vubec zadny vztah, nic neukazal, podle me se ani neusadil, takze ten telefonat byl tak tyden po odchodu … takze bych tam dokonce ani necakal zadne emoce. (podle me to Alena brala jako konec dovolene (mozna nevydarene))
Jednotlive titulky z meho pohledu pusobily graficky dobre.

Osobne mi nejvice chybelo lepsi predstaveni jednotlivych soutezicich. Minimalne vysvetleni, proc si kdo bere prave tu osobni vec (duvod te rasenky me fakt zajima).

5
Trillian
Reagovat

jojo, řasenka nás dost zaujala, hodí ji do laguny a otráví tím ryby k večeři?

ty tesáky bůžka imunity vypadají spíš jako stříbrná podprsenka .o) a ten terč na asi přední straně vybízí k nácviku používání harpuny…

dát jim základní věci pro přežití je jako udělat z přežití táborovou hru s několika bojovkami a vývařovnou za rohem…

osobně nevidím důvod proč se dívat na druhý díl, a to jsem se dost těšila a byla ochotná odpustit nějakou tu chybku…

a Vašutův výkon se blížil hlášce z Románu pro ženy: „Ahoj děcka.“ fakt to chvílemi vypadalo, že paroduje

6
Míša
Reagovat

Těžké zklamání… ale aspoň se budu moct vklidu dodívat na The Amazing Race

7
Nick Flyer
Reagovat

ZACHRAŇTE TROSEČNÍKA

POKUD TAKÉ NESOUHLASÍTE S POUŽITÍM SMS VE VOLBĚ ABSOLUTNÍHO VÍTĚZE TROSEČNÍKA, TAK PŘIPOJTE SVŮJ PODPIS POD PETICI NA http://www.petitiononline.com/smstrose/petition.html

8
deter
Reagovat

Me teda Trosecnik ani nevadil, vypadalo to docela slusne (nikdy sem nevidel zadnou jinou mutaci).

Akorat sem vubec nepochopil pravidla ty hry o imunitu – taky mohli pro blby udelat nejaky predstaveni discipliny atd.

9
XLord
Reagovat

Tak od sobotní „premiery“ uplynulo pár dnů, to velké zklamání už jsem trošku vstřebal, pár dalších informací získal z internetu a když jsem se dnes večer díval na Trosečníka podruhé … dalo se to :). Sice pořád žádná velká sláva, ale pevně věřím, že už příští díl bude lepší. Jen to chce od TV Prima, aby si přečetla komentáře a zkusila s tím pohnout správným směrem. Co dnes není natočené, to už se nikde sehnat nedá, ale… Jsem přesvědčený, že materiálu je dost, jen ho přehledněji sestříhat a věnovat víc pozornosti životu a vzájemným vztahům trosečníků. Taky by neškodil občas nějaký komentář „mimo obraz“, k vysvětlení, doplnění informací, třeba i částečně na úkor hudebního doprovodu. Prostě víc nás diváky hned ze začátku vtáhnout do děje, to se určitě změnit dá. Ale co určitě potopí celý závěr, bude podle mého to, pokud nebude o vítězi rozhodovat „porota“ vyřazených trosečníků, ale pár diváků/divaček svými SMS-kami. Tím se popře celá druhá půlka soutěže – taktizovat, vyřazovat a potom – žádat hlas po někom, koho jsem vyřadil, nebo k jeho vyřazení významně přispěl, a přitom ho přesvědčit, že právě já jsem ten, kdo si v jeho hlas a výhru zaslouží… Ale jestli se právě s tímhle dá ještě něco dělat, to tedy nevím. Tady je asi důležité už to, jaká byl atmosféra na ostrově a zda trosečníci věděli, jak a kdo bude mít ve svých rukách rozhodování a závěr celé soutěže. Podle toho nejspíš právě tehdy jednali… Snad se mýlím…

Přidat komentář