Panáček v reality show

Nevera po slovensky (1.část)

20. Únor 2008 | napsal(a): | reality show: Nevera po slovensky

Pravá slovenská reality show. Tak s tímto podtitulem se v pondělí 18.února na obrazovkách TV JOJ objevil premiérový díl Nevery po slovensky, vyrobené podle formátu Cheaters, který se v USA vysílá už od roku 2000. Do pořadu se může přihlásit kdokoliv, kdo má podezření, že je svým partnerem možná podváděn a chce zjistit pravdu. Štáb pak na tohoto partnera nasadí kameramany a soukromé detektivy (kteří si za každý den sledování účtují 10.000). Pokud se podezření potvrdí, za účasti kamer dojde k otevřené konfrontaci mezi oběma partnery, a to velmi často přímo in flagranti.

Na úvod prvního dílu slovenské verze jsme mohli shlédnout příběh manžela, kterému bylo podezřelé, že jeho žena se vrací pozdě z práce a najednou utrácí nějak víc peněz. Tým detektivů manželku několik dní sledoval a zjistil, že si často dává dostaveníčka s jinou ženou, se kterou si až příliš dobře rozuměla. Jejich schůzky pokračovaly ve vile, k níž se sjížděly i jiné mladé ženy. Po dalším pátrání detektivové přišli na to, že se v této vile natáčejí videa pro erotické live chaty. Podezření z nevěry se tedy nepotvrdilo, manžel mohl být relativně klidný.

Výsledek tohoto pátrání následně v televizním studiu rozebíral moderátor, který má s nevěrou také své hořké zkušenosti, Libor Bouček. S diváky v publiku rozebíral, jestli se dá za nevěru považovat jen vztah s jedním cizím mužem, anebo jestli je lepší zjištění, že se partnerka „jenom“ svléká na internetu před statisíci diváky a flirtuje s nimi po chatu. Libor Bouček: „Kdybych to zjistil já, tak bych jí nejspíš prostřelil koleno.“ (Tak to teda měla Marianna ještě štěstí). Hostem ve studiu byla i sexuoložka Danica Caisová, která o nevěře mluvila z odborného pohledu. Mimo jiné možná diváky zklamala statistickou informací, že Slováci v počtu nevěr nijak nezaostávají za jinými státy.

Nejvyšší čas si to ověřit v další reportáži. Táňa měla podezření, že její partner Juraj může při své práci v tetovacím salónu snadno podlehnout pokušení při pohledu na klientky. Štáb proto v salónu umístil skryté kamery a postupně tam vyslal dvě najaté provokatérky. Slečny se docela snažily, nutily Jurajovi svá telefonní čísla a názorně na své odhalené hrudi ukazovaly, kde přesně by tetování chtěly umístit. Juraj si ale stále držel profesionální odstup a nenechal se svést. Tato zákeřná provokace nevyšla, Táňa sice byla ráda, že Juraj ve zkoušce obstál, ale otázkou je, co na to Juraj řekne, až se o této zkoušce věrnosti dozví.

Dva příběhy a zatím to vypadá, že Slováci jsou si věrní. Důkazem opaku byl ale další host ve studiu, Dušan Mikitka, který začal vyprávět o tom, jak jednu dívku podváděl s jinou, tu pak zase s další atd. až to byla taková dlouhá řada, že jej musel Bouček zastavit, jinak by tím výčtem zaplnili celý vysílací čas. V průběhu tohoto rozhovoru ale Libor Bouček předvedl opět jeden ze svých skvělých moderátorských výkonů, kdy vyprávění pohotově a vtipně glosoval, publikum se dobře bavilo.

Pořad ale postupně směřoval k dramatičtějším reportážím. Jednou z nich byl příběh Zuzany a jejího manžela Tibora, učitele v autoškole. Detektivové Tibora nějakou dobu sledovali a s výsledkem jejich zjištění seznámil Bouček Zuzanu prostřednictvím záznamu na videokameře, na němž byl Tibor zachycen, jak se ve vozidle autoškoly líbá s cizí dívkou. Po shlédnutí tohoto záznamu dostala Zuzana možnost svého manžela konfrontovat přímo při činu (podobně jako v Cheaters). Štáb kameramanů, zvukařů a ochranky naklusal k zaparkovanému autu a Tibor byl hodně zaskočený, když se na něj vrhla jeho manželka. Vysvětloval, že má v autě jenom studentku autoškoly. Zřejmě jí právě učil, jak se v autě zapíná topení, protože dívka seděla na sedadle spolujezdce svlečená do půl těla, a když viděla kameramany, spěšně se oblékala. Následná hádka mezi manžely byla hodně ostrá, ale Zuzana alespoň konečně zjistila pravdu. Jak následně ve studiu prozradil Libor Bouček, vzápětí po skončení tohoto natáčení podala žádost o rozvod.

V poslední reportáži podezírala paní Darina svého manžela Josefa (s nímž žila už 30 let), který jezdil z Popradu za prací do Bratislavy, kde také přespával na ubytovně. Právě před vchodem do této ubytovny se setkal Libor s paní Darinou, aby ji informoval o zjištění detektivů a na svém Apple iPhone jí ukázal fotografie z restaurace, v níž se její Josef objímal s cizí ženou. Také Darina dostala možnost konfrontace se svým manželem. Když ale zaklepala na dveře jeho bytu, Josef jí otevřel pouze v trenýrkách, a v pokoji zahlédla blondýnku v negližé, kteřá se rychle přikrývala přehozem. Zaskočený Josef ale neměl vůbec v úmyslu se jakkoliv omlouvat a manželku rovnou postavil před hotovou věc: tohle je nyní jeho nová partnerka. Manželku z bytu vyhodil a hned za ní s početnými nadávkami vyprovodil i štáb.

Obě poslední reportáže byly natočeny naprosto stejným způsobem jako Cheaters. Jenom Libor Bouček má v tomto směru oproti americkému moderátorovi méně zkušeností. V průběhu konfrontací by měl hrát aktivnější roli a zejména být oporou pro zdrcené manželky, kterým se právě zhroutil život a potřebují povzbudit. Na druhou stranu je pochopitelné, že příliš se motat mezi rozčilené partnery nemusí pro moderátora zrovna dobře dopadnout. Například amerického moderátora Joey Greca jednou nepříčetný záletník pobodal nožem (video) anebo na něj z bezprostřední blízkosti začal pálit z paintballové pistole (video).



videa ke stažení

Celá epizoda ke shlédnutí v archívu TV JOJ)

Nevera po slovensky

Diskuze k článku

Počet komentářů: 15
Reagovat

Dosti dobrý formát, ale nechtěl bych být účastníkem :) Jinak jsi TK zapomněl na dle mě podstatnou věc, kterou jsi mně psal na ICQ a to periodu vysílání této show :)

3
Pattrick
Reagovat

Hej, mazec .. Tuto show sleduji na Zone Reality na kabelovce a vždy jsem si řekl, že tento formát by byl zajímavej i pro českého diváka :) Každý čech má rad cizí neštěstí .. :)

4
TK
Reagovat

Televize JOJ má natočené 4 díly, vysílat je bude jako občasník, podle některých informací to vypadá, že to bude vždy po třech měsících!

Pattrick,
ano každý se rád potěší z cizího neštěstí, ovšem tak dlouho, až nepřijde řada taky na něho. Velkou zákeřností tohoto pořadu jsou totiž ty řízené provokace. Nikdy si pak nemůžete být jistí, jestli tu dívku, která vás třeba koketně osloví v obchodě, náhodou nenajala vaše manželka a nesleduje vás zrovna několik kamer.

Na Slovensku tento první díl vzbudil celkem smíšené reakce, stejně jako v případě Cheaters se objevilo podezření, v kolika scénkách hráli najatí herci (podle mě to vypadalo podezřele hlavně u scénky s autoškolou).

5
ondra
Reagovat

juwa juwa…rpoc musim maturovat zrovna letos kdyz to vypada na tolik dobrych RS :(

6
sarka
Reagovat

Nikdy neprestanu nechapat lidi, kteri se do takovych RS prihlasi. V tomhle pripade neni prece nic jednodussiho, nez si vlatniho partnera sledovat sam. Proc s tim chodit do televize at to vidi vsichni znami a pribuzni a treba i deti. No proste nechapu. V zivote bych to neudelala.
A taky ne vzdy si je clovek jisty, jestli je to skutecne nebo nahrane a to me nebavi.

Reagovat

sarka, to máš podobné jako Poštu pro tebe. Třeba tento týden tam byl týpek, co bil svoji ženu, ta odešla a on si hlupák myslel, že když ji pozve do Pošty pro tebe, tak mu odpustí. Prd mu odpustila, zeď neodhrnula :)

8
Sketchrain
Reagovat

Tak tenhle format je trochu mimo ne? Tohle fakt nemusim….

9
LadyXL
Reagovat

To SUNíčko – tak tenhle moment jsem zrovna v Poště viděla, zrovna jsem na to přepla,když z něj moderátorka dolovala, kolikrát že ji napadnul…? Tuším,že tvrdil, že jí jen jednou dal něco jako výchovnou facku…!! Jeho exmanželka (doufám, že to dotáhla na ten rozvod) pak vysvětlila,že to bylo několikrát. Docela jsem byla překvapená, že přišla,když tušila, že to bude on. Ale aspoň mu dala jasnou odpověď, že už nemá zájem!! Pak už jsem jen nevěřícně zírala na Janečkovou, jak říkala, že doufá, že se to změní!!!!!!!!!!! Ona snad celou dobu věřila tomu mužskýmu!!! :-( Že se napraví a už to neudělá…. Bláhová…

10
Petra
Reagovat

Tohle uz je moc a TV nevi, jak se srat vic lidem do soukromi. Pokud si jsou lide neverni, tak at jsou, je to jejich vec a TV na tom nema co parazitovat a jediny duvod, proc to davaji, je to, ze lidi tesi cizi nestesti.

11
SOM.DAIABOL
Reagovat

CHCELA BYSOM VEDIET CI MA MOJ MUZ PODVADZA

12
Anonzmka
Reagovat

Tak toto je fakt sila… Normalne mi padla sanka ked som to pozerala :D :D

13
Ntalka24
Reagovat

Ahoj mam dotaz ja jsem to videou hledala v arcchivu a nemohla jsem ho najit nemohl byste mi nekdo plosim poslat odkaz? Predem dekuji :-*

14
peter
Reagovat

ide o nadcasovy format…len mnohim ludom sa nepaci,koli zasahu do sukromia….aj za cenu znasania „malej“ neveri :) v podstate maju pravdu,je to ich vec,ci chcu vediet to co tusia,alebo radsej nie,sloboda musi byt…apropo,keby sme mali sklenenu gulu a vedeli o kazdom vztahu pravdu,co by sa zmenilo? ludia su proste bozi produkt,tak boli perhaps stvoreni,len plnia dookola bozi probram a to,ze hresit a polepsovat sa…ak by sa totis polepsili uplne,bozi program by zanikol
(ach jo,este je len skoro rano a ja uz zartujem vo velkom :)

15
peter
Reagovat

tak vecsi inscenaci kterou se snazi prodat jako skutecnost jsem nevidel!! myslel jsem ze ta jejich Sudna sien je to nejhorsi ale toto.. jako fakt delat z lidi idioty z tech naivnich hereckych vykonu to je ubohy. No a na Bouckovi je to znat asi nejvic, chudak cemu se to zase zaprodal..

Přidat komentář