Panáček v reality show

Máš minutu, casting zahájen – nová show na TV Prima

16. Březen 2011 | napsal(a): | reality show: Máš minutu / Minute To Win It

Uvnitř článku naleznete video, jak může Máš minutu vypadat.

TV Prima si zaslouží obdiv, že ač jí občas některý převzatý televizní formát nevyjde, nehází flintu do žita a zkouší další a další formáty. Takže se můžeme již brzy těšit na novou show Máš minutu, formát, který vysílá americká NBC pod názvem Minute to Win It. Show Máš minutu je postavena na disciplínách, které si každý může zkusit doma. V každé z hodinových epizod soutěžící musejí čelit deseti výzvám, u nichž se stupňuje obtížnost. Spolu s tím stoupá i možná výhra a casting právě začal. Kdo se přihlásí z čtenářů? Kdo půjde ve stopách Rainmana?

Některé hry vyžadují zručnost, jiné rychlost, další pevnou ruku. U všech je limit 60 vteřin. Soutěžící může kdykoli odejít s penězi, které do té chvíle vydělal. Chce to jen pevné nervy, vydržet a dojít až k milionu.

Lze říci, že jde o jakousi kombinaci Hodiny pravdy (plnění úkolů) s Milionářem (postupné stoupání k výhře).

Video je za milion slov

Soutěžícím jsou ukázány hry, které mohou sami zkoušet doma. Soutěžící nejsou předem informováni, které hře budou muset čelit, a musejí trénovat všechny úkoly před příchodem do show. Teprve poté, co úspěšně ukončí jeden úkol, se dozvědí ten další.

Každý soutěžící má tři záchranné „životy“. Pokud se mu nepodaří splnit úkol v 60 vteřinách, ztratí „život“ a musí se snažit, aby hru zvládl znovu, dokud ji nedokončí úspěšně nebo dokud neztratí své tři „životy“ – to pak je vyloučen. To, kde na stupnici výher ztratí svůj poslední život, určuje, kolik peněz si odnese domů.

Moderátoři Máš minutu

Jak se nám podařilo na internetu dohledat, tak moderovat tuto show mají Genzer se Suchánkem. Tedy odchod z TV Nova na TV Prima se vším všudy. Po Partičce si na TV Prima vezmou i další pořad, snad to nebude na škodu formátu.

Tak co, zkusíte své štěstí a schopnosti? Přihláška na casting Máš minutu. Snad se tato show TV Prima povede a bude mít minimálně stejnou atmosféru jako v ukázce.

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

Máš minutu / Minute To Win It

Diskuze k článku

Počet komentářů: 14
Reagovat

Tak to vypadá hodně dobře. Snad se to Primě povede ;-)
Moderátor mi, nevím proč, připomněl Suchánka :-D

Reagovat

Nicku, já doufám, že Genzer ani Suchánek to uvádět nebudou. Radši třeba Prachaře. Jestli se na Primě podaří udělat takovou atmosféru jako v ukázce, pak to může mít úspěch. Je otázkou, jak moc na tom formátu budou šetřit.

Jinak údajně české úkoly mají být vždy o chloupek těžší než originál, tedy možná cesta do pekla.

3
Elko
Reagovat

Zaujímavé… v prípade, ak to bude vyzerať tak ako vo videu, tak si myslím, že úspech je zaručený.

Reagovat

Chjo, tak jsem zrovna na netu našel, že to fakt bude moderovat Genzer se Suchánkem. Snad se vystříhají svých přisprostlých vtípků.

Reagovat

Dva moderátoři to zabijou … Sice chápu, že když Prima získala ty dva na svou stranu, tak je chce i trochu vyždímat, ale tohle není moc formát pro ně. Ať je radši přetáhnou s jejich talk-show. Ani pro Prachaře to moc dělané není (ten se snad šetří na ČSMT2)
Tohle chce někoho energického a přitom seriózního… Ale jméno mě nenapadá
OT: Prima by mohla najít nějakou show pro Šulu :-D

6
koc
Reagovat

4 – uz sem o tom psal vcera .. to pretahovani o novacke vycpele radoby „hvezdy“ mi na Prime vadi nejvic ..

7
Jackolo
Reagovat

Já sice proti Suchánkovi a Genzerovi nic nemám, ale radši bych viděl jako moderátora Cejnara nebo herce Vojtu Dyka.

8
Kocovina
Reagovat

Vypadá to naprosto super, asi doma koukneme na nějaké již proběhlé série, snad pak nebudeme z české verze zklamaní. Pobavily nás některé překlady úkolů do češtiny – zvláště „rapid fire“ přeložený jako „rychlý oheň“ :)

9
Radek aka SUNicko
Reagovat

Jinak zajímavost, tento formát patří snad k nejčerstvějším, jaké TV Prima koupila. Jeho první vysílání je teprve březen 2011.

10
Maxx
Reagovat

NickFlyer: Nééé Šulu už nikam. Zrovna k tomu chci něco napsat u článku o Šéfce. On tam nesedí a kazí mi celý dojem z toho pořadu, jinak to mohlo být super. A ohledně Genzera a Suchánka, taky je nechci, copak oni jsou nějací moderátoři? Ne, jsou to baviči kteří umí poutat pozornost jen na sebe. Dobrý by byl Miroslav Šimůnek, když uváděl tu soutěž s blondýnkama tak se ukázal jako moderátor, který dokáže vyburcovat, ale i být seriózní.

11
koc
Reagovat

maloktera televize dokaze zariskovat a najit si sama novou tvar ci udelat vyberovku na moderatora noveho poradu .. to je same pretahovani o par lidi kteri uz moc neberou

12
Yperiter
Reagovat

Tady furt někdo plácá o přetahování vyčpělejch hvězd, ale skutečnost je trochu jiná pro toho kdo může nahlédnout za oponu a ta skutečnost neuvěřitelným způsobem hraje pro Primu. Celé štáby (včetně štábů které třeba na nově dělali televizní noviny) odcházejí na Primu a to prosím ne za lepšími penězi, ale prostě za lepší prací, protože slovy mého známého – na Nově už prostě není nic, co by člověka udrželo.

13
Yperiter
Reagovat

jestli ještě někdy řeknu slovo *prostě* (od teď), dejte mi facku.

14
TimTam
Reagovat

Tady píšou, že MÁŠ MINUTU startuje již 10.4. http://lutejani.blog.cz/1103/mojsejovou-na-prime-odsune-genzer-a-suchanek .. zajímavý článek

Přidat komentář