Panáček v reality show

Ano, šéfová: šéfová střídá šéfa – dnes první díl

12. Listopad 2018 | napsal(a): | reality show: Ano, šéfová

ano-sefova-header Dnes představí TV Prima nový pořad Ano, šéfová. Pokus o pokračování velmi populárního Ano, šéfe, kde se však už Zdeněk Pohlreich po letech natáčení utavil a odmítnul pokračovat. Uvidíme, zda se Jitce Pagana se svým synem podaří důstojně navázat na tradici Ano, šéfe či nikoliv. TV Prima jim na to dala 6 dílů.

V hlavních rolích Ano, šéfová se představí rodinná dvojice Paganových. Stejně jako v případě Pohlreicha bude i jejich úkolem pomoci českým restauratérům zlepšit své podnikání. Pořad navíc staví na vztahu mezi matkou a synem, a vyzdvihuje jejich rozdílné povahy i názory.

V průběhu prvních šesti dílů představí rodinnou restauraci v Ostravě, motorest v pohraničí, ale i staročeskou restauraci v Praze v zemanském dvoře.

„Mnoho českých restaurací nefunguje jen proto, že nevědí, jak správně vést podnik. Kromě jídla se chceme zaměřit také na lidský faktor, který je pro chod restaurace stejně významný,“ říká k Ano, šéfová Jitka Pagana.

Chytne se Ano, šéfová nebo ne? Uvidíme již velmi brzy. Těšíme se na vaše komentáře pod tímto článkem.

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

Ano, šéfová

Diskuze k článku

Počet komentářů: 27
1
Lukša
Reagovat

Eh, tak čekal jsme průšvih a dostal jsem mega průšvih. Ano, šéfe!= Zdeněk Pohlreich, a úprava o tři písmena na tom nic nezmění. Jedinou šancí bylo, že nová dvojice bude opět něčím jedinečná a nebude tedy nutné se Zděndou porovnávat. Ale jakýsi snobsky působící pár, kdy ten extra namyšlený fracek je nejchytřejší na světě a máti mu zdatně sekunduje, mne fakt nezajímá. Proč tam jsou vlastně dva? Jen si skáčou do řeči. A umí vůbec vařit, nebo si budou muset na každý díl někoho pozvat?
Nuda, nuda, nuda. A ta upoutávka? Fujtajbl.
Takhle zprasit léta Zdeňkovy práce… Dík, ale tohle sledovat nebudu.

2
Monika
Reagovat

Tak asi kazdy tusil, ze Pohlreich je Pohlreich a kdokoliv prijde po nem bude to mit sakra tezke. Nemela jsem zadna velka ocekavani, ale takovou katastrofu jsem necekala ani v tom nejcernejsim scenari, jsem z toho jeste ted v soku. Strasny, neuveritelne priserny. Jsem nesmirne zvedava na sledovanost, uz dnes to byla pekelna nuda a dokoukavala jsem jen ze zvedavosti. Naprosto nesouroda dvojice vystupujici jako mistri sveta a papalasi, ta italska konverzace byla nesmirne trapna ve stylu se podivej Cechacku, jak melu italsky. Pan od pohledu extremne nesympaticky a osklivy. Silenej nabob, az iritujici. Ta jeho matinka uzvanena a nesympaticka. jsem cekala, az se predvedou sami v kuchyni, co ten kuchar mel jako znamenat? To budou jen zvanit a misto nich varit v kazdem dile nekdo jinej? proc? Pohlreich ukazal nejaka jidla pomalu, vysvetlil jake pouziva suroviny, clovek u obrazovky tak nejak stihal sledovat, tady ten mistr to bylo nekolik jidel na taliri behem deseti vterin a smitec. Celej dil strasne moc zbytecne vaty kolem, nudne filozoficke plky bez obsahu. Jednim slovem pohroma.

Reagovat

Nevyplatí se nahrazovat v receptech suroviny, nevyplatí se chtít nahradit Zdendu. Měli éru putování po hospodách důstojně ukončit, tohle je propadák hodný TV Soukupov.

http://www.pagana.cz/cs/oteviraci-doba-o-velikonocich-2/

4
Monika
Reagovat

@Ajda: Koukla jsem na ten web a i to o necem vypovida….
„Pokud se nás rozhodnete kontaktovat emailem, rádi bychom Vás upozornili, že odpověď může trvat až dva dny“. Tohle se proste nemuze v zadne spickove restauraci stat. Silena vizitka stejne jako jejich ucinkovani v dnesni show.
„Rezervace můžeme držet pouze 20 min“ Chapu co maji na mysli, ale je to velmi nestastna formulace.
Nebo nejnovejsi prispevky silvestr 2016 :-))))
No proste hruza, des, to uz ten Babica by to dal lepe….Snad nemaji predtoceno moc dilu, by je to mohlo hodne bolet….

Reagovat

@Monika: V článku se píše o šesti dílech. Zajímala mě ta její restaurace, stránky vypovídají za vše, proto jsem je sem pověsila. A tady úřaduje její mazánek.

https://ristorantesanto.cz/?utm_source=tripadvisor&utm_medium=referral

6
Monika
Reagovat

Tohle ma ten jeji synator v Melniku. https://ristorantesanto.cz/

7
Monika
Reagovat

@Ajda: Jsi me predbehla, no ta restaurace mazanka je taky vykvet. Velmi kratoucke menu a ty ceny v Melniku, tam musi bejt narvano :-)) A za tu cenu, kterou si uctujou za prespani by aspon mohli dat do pokoju poradnou televizi, to co je na webu je k popukani.
Zrovna ctu, ze se vyucila prodavackou, ale vyhodne se vdala za Siciliana :-))

9
Monika
Reagovat

@Ajda: Me by hodne zajimalo kolik vehlasnych kucharu dalo produkci kosem, ze museli najmout tuhle tragikomickou dvojici. Polhreicha porad byl obrovsky fenomen a chapu, ze se jiste kdekdo bal po nem nastoupit a zkazit si prestiz sve restaurace, to riziko bylo velike, ale radsi nic nez tohle….

10
Dáša
Reagovat

No, nechtěla jsem si kazit dojem, právě pro to, co tady píšete, že původního hrdinu nenahradíte (to platí všude) atd. Tak jsem včera nekoukala, ale po přečtení Vaších reakcí si to snad normálně pustím :-P. Bude to ale pěkný „maso“ – no snad to přežiju…

11
Lady XL
Reagovat

Koukala jsem, nedokoukala jsem. Tempo bylo hodné odpoledního rodinného pořadu… Říkala jsem si, klid, není to prostě Zdenda. Chvilku se mi to i líbilo, ale pak mi došlo, že se u toho nudím, že kochat se krajinou mohu jindy a jinak. Že vlastně jsem pořádně ani neviděla, co jedli… Že nepotřebuji slyšet, jak se co vyslovuje, když je to napsáno – noky.. A dál jsem zkrátka přepla. A to se ještě následně dozvím, že paní ani nevaří! To mi přijde jako zásadní věc a tudíž problém. Ona je prostě jen degustátor s možná vytříbeným jazykem na chutě… Jak ale chce poradit kuchařům zlepšit kuchyni, když jim to ona sama nemůže předvést?? To je jako když já spolujezdec v autě řeknu šoférovi, že blbě řídí, blbě vybírá zatáčky a vlastně řídit neumím a nemohu mu to prakticky ukázat jak na to… No to to silně Primo po..jila. Ta dvojice může radit vedoucím restaurací, majitelům, provozním, ale do kuchyně by neměli chodit…. V tom je ten nejzásadnější rozdíl se Zdeňkem.

12
Ludmila
Reagovat

Já Vám nějak nevím. Zdenda je Zdenda a chybí ty jeho hlášky. Italský synek nebyl moc sympatický. Mamka oblečená ve stylu Matějské pouti. Nakonec mi ale nevadili, ten italský synek tomu dal trochu jiný směr, jakože vychutnáváme, užíváme si kávičku, obsluha má byt jiná. Ve své podstatě tam byla taková lehkost, která v Česku chybí. Moc jsem si užívala, když degustovali, ty jejich jídla, jakože plný stůl, ochutná každý. Navíc se mi líbilo, že jim řekli, a%t se vykašlou na Itálii a vaří česky. Tak to prostě je, Čech neuvaří pastu jako Ital nebo halušky jako Slovák. Mně se to snad i líbilo.

13
Ludmila
Reagovat

Pokud jde o menu v jejich restauraci, přiznám se, že bych ráda ochutnala

14
Dáša
Reagovat

Asi jsem divná. Mě to jako totální průšvih nepřišlo.
Ano, byly tam slabé chvilky a trapnější komentáře, hlavně na začátku. Ale to mi přijde spíš jako chyba produkce než Pagananových. Přišlo mi, že je tlačili, aby byli stejní jako Zdenda
Ano, nejsou tak pohotoví jako on. Ale to není každému zhůry dáno, aby byl před kamerou hned přirozený.
A i Zdendovi trvalo pár dílů než ho lidi přijali.
Mamča se zdá, že ví celkem o čem mluví. A že nevaří? To přece nevadí, když si umí najít odborníky.
A Santo? No, není to úplně můj typ. Ale nesympaticky působí spíš kvůli tomu, jak má postavený nos ve tváří – s tím se ale narodil.
To, jak se do něj naváže majitel, ustál s klidnou tváří. Kdyby byl namachrovanej, vrátil by mu to stejnou mincí. A i to, že mu majitel skomolil jméno (Santa místo Santo) přešel s nadhledem.
Co mi teda fakt vadí, je ta znělka. Ta se fakt nepovedla.
Takže suma sumárum, není úplně wow, ale dala bych jim šanci. Možná kdyby si to mohli dělat víc po svém a nemuseli kopírovat Zdendu (tady fakt vidím vinu produkce), bylo by to ku prospěchu věci.

Přeji krásný den. :-)

15
Kokamura
Reagovat

Lepsi takove Ano sefe nez zadne, ten porad miluju. Zdenek je nenahraditelnej ale tihle nejsou spatny. Jak uz nekdo psal, je u nich videt ta italska lehkost, nadhled, je to jiny. Cesi si tezko zvykaj na zmeny, to je celej problem. Santo je nad veci a vi o cem mluvi. Kdyby byl vtipnejsi a jeho mama raznejsi tak by dohromady byli jako Zdenek. Urcite budu rad kdyz porad bude pokracovat i s nima.

16
Ajda
Reagovat

@Dáša: Já být majitelem restaurace, která potřebuje poradit, tak očekávám právě odborníky přes kuchyni, ne někoho, kdo si je umí najít. I Zdenda si občas odborníky přizval, ale to hlavní bylo kvalitní menu. Oblékl rondon a recepty jim předváděl v reálu. Tím byl inspirací i pro diváky, pro mne určitě :D

17
Dáša
Reagovat

@Kokamura: SOUHLAS! ;o)

18
Dáša
Reagovat

@Ajda: jasně, chápu ;o)
na druhou stranu – Santo nedal jasný koncept jako Zdenda, což pana majitele donutilo víc přemýšlet – je to prostě jiný přístup, než jsme my češi zvyklí.
A co se týče vaření, inspirace tam byla. Nevadí mi, že to byl někdo jiný než Santo.
A nevíme, co bude v dalších dílech ;o).
Nechme se překvapit

19
Ajda
Reagovat

@Dáša: Jistě, každý mají své, ale takto rychle chtít nahradit něco, co fungovalo několik let mi přijde k ničemu. Vždy se bude srovnávat. Zdeněk vařil i ve světě, vlastní restaurace, dnes je v každé reklamě :D Nemám pocit, že majitelé – pronajímatelé restaurací přemýšlí, často jsem žasla, kdo všechno má odvahu v tomto oboru podnikat. Bylo to i v tomto díle, mega prostory, mini kuchyň, kuchařka bez pořádné profi praxe, mega nájem od Grossové ….. No uvidíme, šest dílů není tak moc.

20
Lady XL
Reagovat

@Ajda: vyjadřuješ i mé názory. Skvělé by bylo, kdyby tedy ti dva byli výborný kuchař a managerka. To by bylo přesně, co je třeba. Ona by zapracovala na chodu podniku po organizační stránce apod. a on by se činil v kuchyni. Pořád si také myslím, že není nad to, když už jim něco vyčítá po kuchařské stránce, aby jim to pak předvedl ihned v reálu. Např.ta jejich kuchařka, která má asi nadání od Boha, přeci jen potřebuje nějakou odbornou pomoc. Možná by ji majitel měl poslat někam aspoň na krátkou praxi do velkého profi provozu, aby získala cvik. Pomohlo by to jí i podniku. No uvidíme, jak to bude dál….

21
Dáša
Reagovat

@Ajda: tak uvidíme ;o)

22
Vezy
Reagovat

Ja za sebe mužů říct, že se mi to líbilo. Je to jiné, než původní díly a změny už bylo třeba.

23
Dáša
Reagovat

re: Vezy: přesně ;o), jen nesouhlasím, že změny už bylo třeba.

Ale chápu, že pan Pohlreich se po 9 letech „vyčerpal“ a on potřeboval změnu.

Přijde mi, že jsme zbytečně kritičtí. Mě se Paganovi začínají líbit. ;o)

24
Ajda
Reagovat

Ano, díl z Ostravy byl fajn.

25
Lukša
Reagovat

Rychlý fakt: První díl sledovalo v průměru 401 000 diváků, pro druhý se odvážilo už jen 286 000. S takovými čísly budou rádi, pokud se podaří odvysílat všech 6 dílů ve stejném časovém slotu.

26
Vezy
Reagovat

Re; Dáša….. Pro mě ano, protože mi Zděnek přišel unavený a dost často už díly nebyly ani o vaření.

27
Dáša
Reagovat

Re: Vezy, o tom mluvim – že nám se neokoukal, ale on toho už měl plný zuby ;o)

Přidat komentář