Panáček v reality show

Sezóna za vodou: Jaký byl druhý díl? (rekap)

19. Duben 2016 | napsal(a): | reality show: Sezóna za vodou

logo-sezona-za-vodou

I minulý týden jsme mohli sledovat novou show České televize, Sezóna za vodou. Tato docureality sleduje život českých a slovenských hokejistů v hokejové NHL. Co jsme se dozvěděli v druhém díle?

Druhý díl mohl vystoupit z šedého stínu prvního dílu. První polovina druhého dílu byla totiž zajímavá tím, že se show věnovala rodinám. Ale v tom smyslu, že u každého hráče tvůrci hledali rodinný motiv, kde mohl každý hráč odhalit trochu soukromí a popustit city.

To se znovu povedlo u Jiřího Hudlera, který se rozpovídal o svém tatínkovi. To se do podobné show výborně hodilo a takhle by se mi to líbilo i dál. I u Martina Havláta se dařilo. Havláta v kariéře stíhají mnohá zranění a v posledních letech spíše nehraje, než hraje. Ne jinak tomu bylo v době natáčení, kdy bojoval o setrvání v New Jersey Devils. U Havláta byl rodinný motiv tuplovaný. Když nehraje, tak se stoprocentně věnuje rodině. Mohli jsme se například dozvědět, že své děti vychovává v bilingvním prostředí. Z Havláta se pomalu, ale jistě stává táta na plný úvazek. Hokej jde pomalu stranou.

U Davida Pastrňáka bylo zase hezké vidět, jaký má vztah s maminkou. A jako každá máma o svého synka řádně pečuje a dělá vše možné, aby se syn cítil co nejlépe. Dobrá rada se hodí jak pro výběr šály, tak pro výběr bot. U Ondry Pavelce se pak ten rodinný motiv logicky ztratil, protože v zámoří ještě rodinu nemá. Povyprávěl sice o tom, jak a kde začínal, ale nic tak silného jako u jeho hokejových kolegů. Ale zase jsme se dozvěděli, že si Pavelec potrpí na čistou, novou a krásnou brankářskou výstroj, kterou mění vždy po deseti zápasech. Zajímavý a jistě nákladný zvyk.

To i Patrik Eliáš v době natáčení dost bojoval se zdravím, ale hlavně spíše už s postupem věku. Eliáš je v Devils legendou a velice váženým hokejistou a tamní fanoušci ho milují. U Eliáše jsme si mohli všimnout jeho touhy ještě něco dokázat a hlavně zklamání z toho, že nejvyšších met nedosáhl v národním týmu. Velmi zajímavé bylo nakouknout k jeho fyzioterapii. Tyhle masáže a rovnání nejsou legrace a Eliášovo konečné prokřupnutí nebylo pro slabé povahy. Patrik je dříč a poctivec, ale konec kariéry se bohužel také nenávratně blíží.

Proklatě málo času v dílu opět dostala slovenská ikona, Zdeno Chára.

Hodnocení show po druhém díle?

První polovina měla velmi dobrý rozjezd, když to vypadalo, že by díl mohl mít rodinný motiv vyprávění. Ten se ovšem postupem času rozmělnil do dalších, ale také zajímavých vyprávění. Komplexně jsme zase nakoukli na led i mimo něj, mohli jsme si poslechnout hezká slova od koučů českých hokejistů a také jsme mohli vidět, že čeští hokejisté mají stále velká a respektovaná jména.

Je vážně škoda, že show nezvolila jiný styl vyprávění, co díl to hokejista. Takto je to sice zajímavé, ale hodně obecné a málo vypovídající a útržkovité. Stále si myslím, že nejlépe ze show vychází Jiří Hudler. Celkově se ale nemůžu ubránit dojmu, že show není úplně povedená. Tak uvidíme, co nám nového přinese třetí díl.

Merťas

Začít koukat na zahraniční talentové show byla má zhouba i radost. Vystoupil jsem z našeho vakua a nakoukl za hranice a objevil jsem neobjevené. Lidé plni uměleckého nadšení ve všech směrech, kteří svou část ze sebe předávají dál světu. Nejdříve jsem sledoval sám, ale pak se objevil Panáček a od roku 2011 už sám talentové show nesleduji.mertas024@gmail.com

Sezóna za vodou

Diskuze k článku

Počet komentářů: 0
U tohoto článku zatím není ani jeden komentář.

K tomuto článku nelze přidávat komentáře. Díky za pochopení!