Panáček v reality show

Špinavá práce / Dirty jobs vtrhla na Prima COOL

1. Červen 2011 | napsal(a): | reality show: Špinavá práce / Dirty jobs

[singlepic id=1918 w=420]
Dnes večer přinese nejlepší bezplatný televizní kanál v české kotlině Prima COOL další reality show ze zahraničí. Jedná se o formát Dirty Jobs, který u nás ponese název Špinavá práce. V něm si moderátor Mike Rowe vyzkouší nejodpornější povolání, na která je vůbec možné narazit, a divákům je také bez obalu předvede. Tak se nezapomeňte dnes večer dívat na Prima COOL na první díl Špinavé práce, abyste zítra šli do té své s radosti, jakou pohodičku to vlastně máte.

Na Špinavou práci se můžeme těšit každou středu od 20:15, s reprízou ve čtvrtek v 16:30. Na Prima COOL budou odvysílány zatím 2 série z celkových 7, tj. celkem 33 dílů a k tomu 2 speciály. Zatím bylo natočeno celkem 154 epizod. Formát je původně vytvářen pro Discovery Channel a řadí se do dokumentárních reality show a byla 3x nominován na cenu Emmy za nejlepší reality show.




Kdo je Mike Rowe, průvodce Špinavou prací?

Mike Rowe si může do životopisu zapsat tolik zaměstnání jako nikdo. Tento tvůrce a producent pořadu Špinavá práce strávil roky cestováním po Americe a vyzkoušel si více než 200 profesí, kterým se normální lidé zdaleka vyhýbají. Od těžby uhlí, pěstování červů, kastrace ovcí, sbírání mrtvých zvířat ze silnic, inspekcí kanálů, kuchání ryb a lovu ústřic až po sbírání sovích zvratků a jiné „chuťovky“. Mike pracoval snad v každém oboru, aby ukázal, jak tvrdá práce některých jedinců umožňuje civilizovaný život zbytku populace. Těžko tedy najít někoho lepšího na pozici průvodce Špinavou prací, který všechny tyto práce vyzkouší za diváky.

Typická epizoda Špinavé práce ukazuje Mika, který se připojí jako asistent k nevšední každodenní práci a snaží se dokončit všechny úkoly navzdory nepohodlí, riziku nebo nechutným situacím. Výkon většiny zaměstnání je totiž mnohem těžší, než by se na první pohled mohlo zdát. Televizní štáb se nejednou také umaže a Mike si co chvíli utahuje z producenta Davea Barskyho, který se snaží aranžovat scény tak, aby kamera zabrala Mika v tom nejnebezpečnějším nebo nejšpinavějším momentu.




Líbila se vám Špinavá práce, říkáte, že brnkačka oproti té vaši každodenní rachotě?

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

Špinavá práce / Dirty jobs

Diskuze k článku

Počet komentářů: 3
1
Kapi
Reagovat

Je to celkem ok, ale tyhle „extremni“ porady se nakonec tvari jinak a „podle potreby konceptu“ poradu, nez jak to bylo ve skutecnosti. Resp. „prikraslene“ na oba poly.

Odpor k temto poradum mam od te doby, co ten australan (?) „lovec krokodylu“ neuveritelne prehraval kazdou situaci a maloval kolem toho takovy neuveritelny „bubu“ kecy, ze se mi vobraceli kozacky.

2
Hanka
Reagovat

Ahoj hele mužu se zeptat nevite někdo jak se jmenoval ten díl, jak tam byly ty krávy co měli díru do žaludku a tou se vyndavalo přežvykané jidlo? Potřebovala bych to do biologie… Děkuju moc :)

3
petr
Reagovat

Ahoj hele mužu se zeptat jak jse jmenovaj ten díl jak dělal u těch dřevorubců.Dik

Přidat komentář