Panáček v reality show

Markíza odsouvá Ostrov, slovenský Survivor na 21:40

11. Září 2016 | napsal(a): | reality show: Ostrov 2016

ostrov-sk-header

Reality show Ostrov, jeden z hlavních podzimních taháků slovenské TV Markíza nesplnil divácká očekávání a tak jej TV Markíza přesouvá z 20:30 na pozdější hodinu a to konkrétně 21:40. Ostrov si i nadále zachová 3 vysílací sloty během týdne – pondělí, úterý, středa a pátek. Ostrov nebyl ani jedenkrát tržním leaderem. Nejlepšího diváckého úspěchu dosáhl Ostrov hned v první den vysílání, tj. úterý 6. září, kdy jej sledovalo 213 tisíc divků. Tak snad se Ostrovu bude dařit o něco lépe v pozdějším čase. Držíme palce.

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

Ostrov 2016

Diskuze k článku

Počet komentářů: 58
1
JaMi
Reagovat

Zaciatok konca kazdej reality show ked zacnu presuvat vysielaci cas

2
Ludvík
Reagovat

Tady v naších krajích tyhle podobné typy realityshow prostě fungovat nebudou. Už to zkoušela Prima v roce 2006. Rozpočet televizí není dostatečnš velký na to, dělat soutěže podobné Survivoru. Realityshow jako Vyvolení, Big Brother nebo třeba Farma, to jsou takové maxima toho, co u nás s pořádnou přípravou a maximální pozorností produkčních a vedení televize může uspět. :) Pak samozřejmě talentové soutěže, ale to bych úplně do realityshow nezařazoval, jedná se spíš o soutěž. :D

3
Prochor
Reagovat

@Ludvík: No, zatím kvituju s povděkem, že první soutěž o imunitu byla celkem zdařilá a plnohodnotná. Naštěstí jsme zatím neviděli nízkorozpočtové „disciplíny“ jako v českém Trosečníkovi :
-tahání kratší sirky
-Panamský poker
-přetahování lanem lidí na dvou sudech
-závod krabů poustevníků atd.
Rozhodně si u mně Slováci šplhnou, jestli ještě zařadí kvalitní vodní disciplíny.

4
Prochor
Reagovat

Ještě mně zarazilo, že divák nevidí, podle jakého klíče byli vybíráni členové do kmenů. Mohlo to být klidně součástí soutěže.
Potom mi není úplně jasné, co mají doopravdy do začátku. Zdá se mi, že mají k dispozici vodu, kterou nemusí převařovat.

5
rebelka
Reagovat

@JaMi: to nie je začiatok konca ale posledný pokus o záchranu kedže na Markíze je v pondelky najsledovanejší seriál Horná Dolná tak sa pokúsia vyťažiť z toho preto to posunuli … inak nemá cenu aby Ostrov pokračoval o 20:30 kedže aj lacné programy ako dobre vedieť dosahujú omnoho vyššiu sledovanosť

6
Radek aka SUNíčko
Reagovat

A teď, jak asi dopadne česká verze.

7
limbora
Reagovat

…no jo, ale ve stejnou dobu jdou na jojce Návštevníci a to bude sice možná méně adrenalinu, ale podle ukázek více legrace a dobrých hlášek ( zase zdravím se zvedutým prostředníčkem autory nápadu JOj family, takže i když mám novou tv, budu čumět na maý monitor notebooku.). Jsem zvědavá, kdo zvítězí ve sledovanosti.

8
Theresa_feat. Vladko
Reagovat

Tvl, Riso zustava…

9
Peťo
Reagovat

Dnešná epizóda bola pecková! Ta súťaž o jedlo nemala chyby :D Červení sú fakt machri a veľmi silný tím. Myslím že v ďalšej súťaži nech už bude akákoľvek znova zvíťazia :D

10
Hooper
Reagovat

@Theresa_feat. Vladko: Ale to už přece bylo v upoutávce na včerejší díl, že jde za holkama na ostrov naděje (nebo jak se to jmenuje).

@Peťo: Souhlas, vypadají silnější a dnes asi vyhrají soutěž o imunitu.

11
Prochor
Reagovat

Jestli jde Rišo na Redemption Island, tak se můžeme těšit na jeho souboj se dvěma nejmladšíma holkama. Byla by sranda, kdyby ho holčiny vyšouply :-) Hned jsem si vzpomněl na Russela Hantze, kterého kmen poslal okamžitě na RI a Russel následně prohrál a putoval ze hry se slzami v očích.

12
Nicko
Reagovat

Prostě se na upoutávky nedívejte a užijete si to o něco víc!
červený tým je vážně silnější. Nejvíc mě zajímá Michal, protože to je takový tichý a podlý hráč, který zabere, když to on nebo jeho strana potřebuje, ale jinak ticho po pěšině… Ještě se asi budeme divit.
Souboj o jídlo měl náboj, přehled, zábavnost… škoda, že nevidíme víc z ostrova naděje – nejsou někde na webu bonusy?

13
Prochor
Reagovat

Ale no tak přátelé. Až dojde na lámání chleba a hlavní výhru, tak budou muset začít bojovat. Jen trpělivost:-)))

14
Prochor
Reagovat

Barbara je super. Kdybych byl na ostrově, tak si ji získám a spolu s Kajou budeme mít 3 hlasy ve kmenové radě.

15
Peťo
Reagovat

Dnešná súťaž o imunitu bola tiež celkom zaujímavá hoc ta o jedlo mi prišla lepšia :) Modrý tím ma prekvapil, že to dal resp. Iveta to dala super robotka z jej strany. Aj som im normálne fandil aby aspoň raz vyhrali hoc možno červených mam radšej ešte som sa nejako nerozhodol komu fandím viac :D Z červených by som vyrazil buď Ľubu alebo Mariannu podľa mňa sú obe k ničomu. Danielu by som ešte nechal, môže byť zaujímavá.

16
Petr Staníček
Reagovat

Fakt by mě zajímalo, kdo měl ten prasečí nápad rozsekat standardní 40–45minutovou epizodu do tří hodin a roztahat je tři dny po sobě. To je přece k neukoukání. Já i děti jsme velcí fandové Survivora, ale na druhý díl (tj. druhý týden) se po tom prvním nějak ani nemáme chuť koukat, když víme, jaká strašná kláda to je. A posunout to ještě na pozdní večer to dočista zabije.

Fakt věčná škoda, zvlášť když to Markíza jinak zvládala dost dobře – dobrý casting, moderátor, dobrý setup, žádné velké mazlení a celkem nemilosrdný start, dobře stříhané, dobré dotáčky, skoro všechno dobře (zvlášť se vzpomínkou na onen průser tehdy na Primě) – ale takhle to zabít těmi třídenními maratóny… :( Na to se vydrží koukat jen hrstka absolutních nadšenců nebo absolutních idiotů. Proč, proboha, proč?!

17
Pattrick
Reagovat

Teď mě dostala upoutávka na příští díl, kdy je kmenovka za bílého dne? :D

18
Nicko
Reagovat

@Petr Staníček: Více dílů mi vůbec nevadí, naopak.
Střih je opravdu dobrý i kamera skoro jako v Survovorovi. Skvěle navrhnuté soutěže…

Jediné, co mi tam hodně vadí, jsou dotáčky s tou fialovovlasou z ostrva naděje – očividně to bylo točené po jejím vypadnutí, protože už 5 díl tam vypadá jinak než na záběrech z tábora- je umytá, najedená, odpočinutá, má lesklé umyté vlasy… jen zpětně vzpomíná jakoby to bylo ten den – a vlastně nám tím lžou do očí – to nemám rád!!

19
Prochor
Reagovat

Mně se daleko víc líbí na ostrově naděje Barbara než Lulu. Barbara se alespoň snaží něco chytit a rozdělat oheň. Lulu jen leží a čeká na smrt. Ještě se mi líbila Barbara jak se ironicky ptala Riša, který řekl, že teď už jen křesadlo, jestli umí Rišo vyrobit křesadlo:-)

20
Pattrick
Reagovat

Konečně už začínají taktizovat a tvořit aliance.. : )

21
Ondraszek
Reagovat

@Pattrick: To si tedy nejsem až tak jist. Všiml jsem si toho pouze u jednoho týmu. Ten, co byl teď na kmenovce (plete se mi to s Australskou verzí, tak nevím kdo kde byl :) ), tak tam jasně chlapi pak říkali, že budou volit jak oni chcou, že se nebudou o nikom s tím bavit atd. ;)

22
Franz
Reagovat

Toto se Markize, ale vůbec nepovedlo. Špatný výběr moderátora, špatný výběr soutěžících a špatný výběr vysílací doby. Sledovanost žádná a rychle vše prý musí zachránit dementní zábava – ala Kredenc, nebo Horná Dolná. Od té doby co na Markíze vládne cizácký ředitel, nebyla tam vyrobena solidní RS.
Ať se na mně slovenští diváci nezlobí, ale u nás už v roce 2006 Prima dovedla udělat lepší Survivor než je současný Ostrov.
Takže, nazdar bazar Ostrove, necháme tě, jen těm opravdu skalním divákům.

23
rebelka
Reagovat

@Franz: ty si celý špatny ! To snad nemyslíš vážne toto čo si napísal že o hovadina na prime bola lepšia… to si asi slepý

24
Prochor
Reagovat

@Ondraszek: @Franz: Myslím, že taktizovat začal trochu kmen červených. Ženy udělaly chybu, že se nesnažily získat Danu a držet ženskou alianci. Místo toho chtěly Danu vyhodit, což se Dana dozvěděla a hlasovala s chlapama proti jedné ze svých protivnic, která vypadla 6:4 hlasům. Dva chlapi ale zřejmě nechápou, že hlasování bez domluvy je vyhozený hlas – přesto náhodou hlasovali pro stejnou ženskou, která všem lezla na nervy.
Modrý tým je tragický. Místo strategie si jenom vyberou obětního beránka aby byli všichni v bezpečí a jednohlasně ho na radě odstřelí. Strategie nulová je to jenom srabárna.
Znova mně překvapilo, že jen jeden člověk rozdělal oheň bez křesadla. Je tam asi dvacet lidí a každý se mohl naučit rozdělat oheň už na Slovensku tak, že by ho rozdělal i se zavřenýma očima protože je to životně důležitá věc. Ale každého na ostrově strašně zaskočilo, že je třeba „nějak“ rozdělat oheň:-)))

25
Hooper
Reagovat

Včerejší díl jsem neviděl, tak se zeptám – odměnu vyhráli modří?

26
Johana
Reagovat

@Hooper: červení.
Já se zas zeptám – kde se vzala mouka a olej na ostrově naděje?

27
Ondraszek
Reagovat

Tož po shlédnutí dnešního dílu jsem se utvrdil v tom, že toto opravdu nemá cenu sledovat. Extra super odměna za soutěž – sáček rýže. Mazec! O taktice a střihu zde již bylo psáno tolikrát, že to nemá cenu dál probírat.

Já jsem maximálně spokojen s australskou verzí, která tak jako Markíza vysílá 3x týdně. Stopáž každého dílu je stanovena na 50-70 minut, kdy na závěr každého dílu je kmenová rada. Sem tam nějaký zvrat, aby nevypadlo moc soutěžících, ale opravdu kvalitní podívaná. Doporučuji!

No a zítra začíná ještě US verze. Takže bohužel, slovenský ostrov jde úplně stranou.

28
Nicko
Reagovat

Prosím vás, kde se dá stáhnout pondělní a uterní díl? na ulozku to stále není :(

29
Theresa_feat.Vladko
Reagovat

@Johana:

Neměli to v těch taškách, co dostali?

30
Theresa_feat.Vladko
Reagovat

@Nicko:

To nikdo neví. Není to ani v archivu na Markíze.

31
Nicko
Reagovat

@Theresa_feat.Vladko: Děkuji za odpověď. Snad se to brzy někde objeví :(

32
Jája
Reagovat

@Nicko: Na ostrově naděje holky objevily po několika dnech sklípek v zemi, kde měly kromě oleje mouky taky rýži. Nějak jste špatně koukali :) Bylo jim to ovšem k ničemu, protože neměly oheň.

33
Jája
Reagovat

@Jája: Ups ne olej ale petrolej :))

34
Hooper
Reagovat

Špekatá Mariana si stěžuje, že musí hladovět? Ta si vážně nevidí do úst, zrovna jí těch pár kg dolů jen a jen prospěje. Snad vypadne ona či Viera.

35
Hooper
Reagovat

Dopis z domova v desátém díle? To tedy brzy.

36
Jano
Reagovat

ta holka na ostrove nadeje je vegetarianka, zazil som sok ked som to pocul

37
dejna
Reagovat

Nikdy předtím jsem nekoukala na žádného ze Survivorů, nevím, jak to měli s jídlem jiní.
Jen mě překvapuje, že si někteří pod pojmem „přežít“ představují jen ležet a čekat, až se něco stane…nebo až se jim dostane jídla, které jedí. Třeba Lulu z ostrova naděje – leží a čeká, až si bude moci dát rýži.
Jinak ale fajn, už mám svého fanouška i antifanoušky, souboje mě baví a jsem zvědavá, jak „použijí“ lidi z ostrova naděje.

38
Nicko
Reagovat

Michal se vyvíjí přesně jak jsem na začátku předpovídal. Největší manipulátor stojící na pozadí, rozkročený na všechny strany a ozve se jen kdyz je treba. Tyhle lidi v realite pachaji jen zlo. Nepreji mu vyhru!

39
Hanka
Reagovat

Ahojky, nějak jsem prošvihla začátek a předtím jsem viděla několik různých dílů Suri., tam byly 2 ostrovy a ostrov vyhnanství. Takže nerozumím jak je to s tím ostrovem naděje. Díky za odpověď

40
jano
Reagovat

neviem ci ide o chybu ale dnesny diel bol v archive davno pred jeho odvysielanim

inak na ostrove nadeje mozu byt len 4 – takze po kazdej vyradovacke je tam duel kde vyleti jeden

41
dejna
Reagovat

@jano: Nelíbí se mi, že do souboje na ostrově Naděje je prvním bojujícím poslední vyřazený. Dala bych souboj všem, poslední by letěl. Takhle se tam udržují čtyři naprosto neakční lidé, kteří se jen válejí…pak ať se Markíza nediví, že diváci nemají zájem. Rozkouskované je to úplně zbytečně, měli by t raději spojit a dát jeden den v týdnu v normálnějším vysílacím čase…a lepší výběr soutěžících, i když to už teď nejde. Připadá mi, že přežít pro ně znamená čekat, až jim někdo obstará jídlo…takto si boj o přežití fakt nepředstavuji.
Jinak kromě Mivhala mi leze silně na nervy Yuri, doufám, že se jich jejich týmy co nejdřív zbaví.

42
Richard7
Reagovat

Mrkněte se na youtube na rumunskou verzi (Supravietuitorul Filipine) :) je o třídu lepší jak slovenská .. a to už je co říct . Ten ,,Redemption Island“ sám o sobě moc nemusim ani v US verzi , tady to dom***li uplně . Vzali koncept z Farmy a dali to do Survivora . Facepalm .. a uplně toho samého se dočkáme i u nás to je jasný . + ten koncept je naprd , kdy to celý šéfuje jedna produkční společnost a ve frontě se tam tlačí regionální štáby .. uplně stejně se to dělalo i v době primáckýho Trosečníka a jak to dopadlo . Dal bych tomu tak 2* z 10 aspoň za snahu , technicky to uplnej průser není na poměry SK produkce ale ten obsah..bohužel — kvalita by taky mohla bejt FullHD aspoň v archivu – Voyo nemam takže nevim jestli tam to tak není .

43
dejna
Reagovat

@Richard7: Možná í víc, jak o třídu. Už to, že epizoda trvá hodinu a půl, lidi jsou akčnější, to, jak je promíchali, je podle mě super…takový Yuri by to potřeboval jak prase drbání, zase mi hnul žlučí a doufám, že brzy na ten svůj nos dopadne.
U slovenského survivora mi pořád vadí viditelné čekání některých na to, až vypadnou, vůbec to neberou jako boj o přežití, nejsou schopni v rámci přežití překonávat rozpory, a ty dvě rachitické bobenky na ostrově Naděje, které jen leží a občas něco zakňourají do kamery – těm bych vystavila za jejich (ne)účinkování mastný účet. To se s těmi krásnými (většinou) a dravými Rumunkami nedá srovnat. :/
Mrzí mě ale, že jim nerozumím, protože hovorů (asi o taktice) je tam hodně. Aspoň anglické titulky mohli dát.

44
Jano
Reagovat

smutne ze produkcia to nevie zvladnut a presne suhlasim ze tie 2 lenosky z ostrova nadeje by uz mohli letiet takto sa presmyknu nazpet do hry

45
Prochor
Reagovat

Na soutěžících mně nejvíc vadí velice slabá sociální hra. A tou se tahle soutěž vyhrává.
Na štábu mi naposled vadila výzva o odměnu. Dvě porce jídla o které se vítěz a poražený rozdělí ? Kde je nějaká motivace bojovat ?

46
Ian
Reagovat

vyradili necakaneho hraca a ten zacal sicat siru na vsetky strany ako sa mu to mohlo stat a zacal im nadavat do zmrdov.
Takisto som zvedavy ako sa tento hrac postavi k niekomu kto uz 3x vyhral sutaz zotrvania na ostrove nadeje

47
Hooper
Reagovat

@Ian: Taky jsem na tu reakci docela koukal…

48
Jája
Reagovat

@Ian: Teda, to byla reakce. Černobyl hadra. Čekala jsem, kdy jim těma zubama zbagruje ostrov na úroveň moře. Ale takoví lidé potřebují občas pořádný kopanec od života, Jo a z huby latrínu si udělal sám. :D

49
dejna
Reagovat

@Jája: Pouštěla jsem si to několikrát…už kvůli Markovu úsměvu. :D Jinak Yuri je marnej, podle mě sráč hrající si na tvrďáka…už ty jeho kecy, aby z nich vyšel vždy jako ten nejlepší, nejchytřejší…fujtajbl! :/ Měl by za každou facku spíš poděkovat, protože jeho ego jich bude potřebovat neúrekom.

51
Jája
Reagovat

@dejna: Nejhorší na tom je, že už asi nebude souboj o udržení na Naději. Když už sloučili kmeny, přemístí je z Naděje k ostatním a tam budou bojovat o udržení. Myslím, že všechny trefí šlak až zubáče uvidí. :D

52
dejna
Reagovat

@Jája: Mám pocit, že včera říkali, že postupuje jen jeden. Ale stejně jsou ta jejich pravidla podivná, nebo to tak bylo i na jiných Redemption islands? Nejdřív se tam 3 ženské válejí, pak najednou pravidlo, že tam nemůžou být jen čtyři, proto následují souboje (a hloupé nové ženské volí Richarda…nechápu!), když dorazí Yuri, už jich může být 5. Podle mě by se na velký ostrov měl stěhovat jen Rišo + ti tři vypadlíci z posledních soubojů.
Jsem zvědavá na Yuriho v osobních soubojích…nedovedu si ho představit, že by vydržel v závěsu jako Dominik a Iveta, nebo ve včerejší disciplíně.
Doufám, že neopantal někoho ze štábu a že se nebudou snažit ho udržet. Jsem na něj zvědavá a doufám v jeho brzké vypadnutí.

53
copy
Reagovat

Ja sa teším na tie náreky Kiky ,keď ju vyhodia

54
Iani
Reagovat

ta vcerajsia kmenova rada bola pecka. konecne trocha taktizovania

55
Hooper
Reagovat

@dejna:
Taky doufám, že na novém ostrově naděje bude nějaká drsná vyřazovací disciplína, po které se budou vracet do hry maximálně dva lidé.

@Iani:
Ano. Inu, sloučení, tak snad už nějaké strategie a taktizování budou.

56
Hooper
Reagovat

Plus tedy po návratu Riša do hlavní soutěže by mohl mnohým ztuhnout úsměv na rtech.

57
dejna
Reagovat

@copy: Když jsem ji viděla soptit po vypadnutí Mira, připomněla mi Yuriho – jsou si zřejmě dost podobní. ;)
@Hooper: Taky už na to čekám. Sranda by byla, i kdyby se vrátil Yuri – chtěla bych si vychutnat obličej Kiki. :D
Jinak ať je Rišo, jaký chce, jediný by měl šanci přežít. Přeju mu to, mezi ostatními se zase stane bílou vránou.
Jo, kmenovka byla fajn, ale na rozvrátila červené, kteří doposud drželi celkem pohromadě.

58
Ian
Reagovat

Yuri je neflasovany psychopat, skakat do Risa? to je sila. dufam ze ho vylucia ale pochybujem toto zvysuje sledovanost

Přidat komentář