Panáček v reality show

Fear Factor – překonej svůj strach

8. Červenec 2006 | napsal(a): | reality show: Faktor strachu

Mimořádně adrenalinová show Fear Factor se v USA vysílá už šestou sezónu, alé úspěšná je i v dalších zemích světa. V každé epizodě šest odvážlivců (v letošní sezóně už nesoutěží jednotlivcu, ale čtyři smíšené páry) plní 3 až 4 extrémní úkoly, které vyžadují dost odvahy. Ale nejen to, úkoly musí navíc splnit v co nejkratším čase, neúspěšní soutěžící jsou na konci dne z dalších bojů vyřazeni. Na vítěze čeká zasloužená odměna ve výši 50.000 dolarů. V tomto článku si můžete přečíst, jaké všechny šílenosti už za těch šest let museli soutěžící podstoupit. Zkuste si vybrat, do kterého úkolu byste ještě šli, a které byste nepodnikli ani za nic.

Takřka žádná epizoda se neobejde bez úkolu, ve kterém se překonává strach z výšek. Běžně se tu tak skáče do vody z letící helikoptéry, balancuje na okenní římse ve výšce třináctého patra, přechází na teleskopických chůdách po úzké kládě natažené mezi střechami budov.
Tato soutěž také není pro nikoho, kdo má strach z utopení, protože se dost často plní úkoly pod hladinou. Představte si, že jste pod vodou připoutaní k těžkému závaží. Za jak dlouho najdete ten správný klíč a vyplavete zpět na čerstvý vzduch? Za jak dlouho se dokážete vyprostit z potopeného auta, zachránit přitom maketu dítěte ze zadního sedadla a dostat se včas na hladinu? Klaustrofobici nebudou nadšeni například z úkolu prolézt úzkým odpadním potrubím.

Hodně úkolů připomíná spíše kaskadérské kousky z různých filmů a není divu, protože se na jejich přípravě a zabezpečení podílejí specialisté přímo z Hollywoodu (např. kaskadéři z filmu Jurský Park nebo Matrix). Soutěžící si tak mohou na vlastní kůži vyzkoušet skoky autem do dálky, podjíždění rychle jedoucího náklaďáku mezi jeho přední a zadní nápravou, projdou se po křídle letícího dvouplošníku, skáčí z jednoho motorového člunu do druhého, skáčí ze střechy jednoho náklaďáku na druhý, slézají vagón uhánějícího vlaku.

A pak tu máme roztomilá zvířátka. Co takhle například pokrýt si celé tělo včelím rojem, nechat po sobě lézt krysy, masožravé červy, ropuchy, tarantule a krajty, plavat v akváriu plném piraní, elektrických úhořů a malých aligátorů.
Anebo podojit obyčejnou kozu, ale bez použití rukou, jenom vlastnimi ústy… Śtáb musí být v tomto směru opravdu zvrácený, protože jejich oblíbeným úkolem je v puse přenášet z jednoho místa na druhé chcíplé krysy a chobotnice nebo ještě živé žížaly, škorpióny, pijavice, obrovské šváby, cvrčky a červy. Často je také úkolem pouze pomocí úst vylovit nějaký předmět z nádoby plné prasečí krve, zkyslého mléka, inkoustu z chobotnic, hovězích vnitřností včetně sleziny, mozku a míšní tekutiny… zkrátka samých fajnových zbytků.

Pokud si myslíte, že nic nechutnějšího už být nemůže, tak raději tento odstaveček rovnou přeskočte. Pro soutežící je totiž 50.000 dolarů dost silná motivace, aby snědli například býčí varlata, vypili celé pštrosí vejce, slupli deset živých slimáků, pochutnali si na sushi z vnitřností chobotnice a zapili to buď koktejlem z rozmixované krysy nebo džusem z madagaskarských švábů a stonožek.
A jako dezert například křupavé mandelinky, luční koníky nebo africké pavouky. Štáb tedy musel přitvrdit a nechal si od amerického ministerstva zemědělství poslat seznam všeho, co se ze živočišné říše dá bez potíží sníst. Ze seznamu byli hodně nadšeni a na jídelníček Fear factor tak zařadili ještě takové delikatesy jako: velrybí sperma, jelení, losí a býčí penis, koňský konečník, kravský mozek, míchu a oči, prasečí dělohu anebo balut (filipínskou pochoutku), což je vařené kachní vejce s napůl vyvinutým embryem. Dobrou chuť…

Do soutěže Fear Factor se může přihlásit každý (pokud na to má samozřejmě žaludek), pro zpestření se ale čas od času vysílá speciální díl, do nějž jsou pozvané například modelky, missky a herecké celebrity, které plní naprosto stejné nechutné úkoly.
Před dvěma týdny se třeba vysílaly tři díly, v nichž se mezi sebou utkaly smíšené dvojice účastníků z konkurenčních reality show: American Idol, The Amazing Race, The Apprentice, The Real World a Survivor (za něj soutěžila Twila, kterou teď můžeme vidět v Survivor:Vanuatu). Kdyby to bylo u nás, tak si představte třeba takovou Šárku Vaňkovou ze SuperStar, jak polyká živé housenky, Lenu z Big Brother, jak si nechá na obličej položit krysy, nebo Kačenku z VyVolených, jak v puse rozmačkává kravské oční bulvy a jejich obsah vypije…

Jenže zatím se v Česku musíme spokojit jenom se slabým odvarem (Udělám cokoliv), který co do napínavosti zdaleka nedosahuje kvalit Fear Factor. Ale snad se něco změní a třeba kluci z Jackass Praha spolu s Primou něco vymyslí.

videa ke stažení

– Fear Factor promo klip vlastníků licence (Endemol)
– Nebezpečný úkol v letící helikoptéře (3.1 MB, Rapidshare)
– Balancování ve 30 metrové výšce (4 MB, Rapidshare)
– Soutěžící jsou velkou rychlostí taženi po břichu po zemi (3.6 MB, Rapidshare)
– Hvězdy jiných reality show plní úkol na vrakovišti (5 MB, Rapidshare)
– Dívky v rakvi plné červů a krys (6.4 MB, Rapidshare)
– Pojídání koňského konečníku (brrr)

bonus

Příjemným zpestřením také je, že dívky soutěžící ve Fear Factor jsou kvůli některým úkolům oblečeny pouze do bikinek, takže je stále na co koukat. Toho využil i Playboy a se sedmi dívkami natočil speciál „Women of Fear Factor“, ve kterém překonaly strach podruhé a zopakovaly svůj kousek, tentokrát ale úplně nahé…

– Amanda Dominick a obrovský had (5.4 MB, RapidShare)
– Monica Gonzales a tarantule (3.4 MB, RapidShare)

související články

Fear Factor – máte rádi pavouky?
Faktor stracha – Fear Factor v Rusku

Faktor strachu

Diskuze k článku

Počet komentářů: 17
1
jakub
Reagovat

V Bulharsku TV Nova koupila licence Fear Factora. Tak, muzeme ocekavat vysilani na podzim nebo v zime.

2
RadstaR
Reagovat

Tak na tohle jsem zvedavej.

3
ELcoolIva
Reagovat

je to super program nesmí končit

4
Peny
Reagovat

Je to zajímavý pořad, ale sama bych do toho nešla…

5
Petr
Reagovat

je to super serial tohle nesmi skoncit ,hele a kdo vy jak stahnou tu pisnicku jak je na konci at pise sem

6
Žanett
Reagovat

To je suprovej porad neujde mi jedinej dil je skvelej i Joe Rogan joooooooo,dobre to moderuje, sama bych dotoho asi nesla njn co ty lidi tam musi udelat tak jen koukam ptz to je sileny ale zaroven upe supr.

7
tomas
Reagovat

ja jsem asi videl posledni dil vsichni finaliste meli 5 ukolu a nakonec to vyhraje chris a dostane 100.000

8
Michal
Reagovat

Je to hustej pořad a šel bych do toho hned,ale nevím jestly je možný se přihlasit z CR.

9
Kacaba
Reagovat

Chtela bych se tam taky prihlasit!!

10
pavlík
Reagovat

je to hustý pořed mám to ráda ale sama bych do toho nešla včerejší faktor srachu byl hustej tam jim propichovali ruku jehlama nejdřive hubený a pak tlustý

11
blaa
Reagovat

blaaaaaaa

12
filip
Reagovat

Chel bych se tam taky prihlasit kde bych to našel.Dekuji filip

13
michal
Reagovat

chtěl bych si koupit něco s logem fearu factoru (faktoru strachu) kde to najdu prosím??? děkuji všem co mi poradí

14
lumir
Reagovat

Až to začnou natáčet u nás, tak to toho jdu – další šílená věc, kterou si nesmím nechat ujít >:D

15
Jarek
Reagovat

Je to fakt drsnej pořad ,chtel bych ahy to usporadali i cesi protoze toto je faktiš ta nejlepsi řachanda jakou jsem kdy videl xD

16
Petr
Reagovat

Tak sepíšeme petici aby to udělali v česku :D

17
patrik
Reagovat

chcel by som sa tam prihlasit..ale neviem ako .. neviete mz poradit pls? piste my na mail

Přidat komentář