Panáček v reality show

Panáčkovo videobraní: Nic než pravda s cz titulky (4)

25. Květen 2008 | napsal(a): | reality show: Nic než pravda

V úterý 27.května startuje druhá řada provokativní americké show The Moment of Truth, takže nejvyšší čas si připomenout ještě některé soutěžící z první řady. Může to být poučné i pro ty, kdo si chtějí podat přihlášku do české verze, ať ví, co je tam vlastně čeká.

Brandon Corria

Christie Youssef, bývalá soutěžící z Miss America

George Ortuzar

Pokračování příště

související články

– Panáčkovo videobraní: Okamžik pravdy s cz titulky (3)
– Panáčkovo videobraní: Okamžik pravdy s cz titulky (2)
– Panáčkovo videobraní: Okamžik pravdy s cz titulky (1)
– Televize JOJ chystá Moment pravdy

Nic než pravda

Diskuze k článku

Počet komentářů: 10
1
TK
Reagovat

Jsou to sice opět ty rychlosestřihy (navíc neobsahují úplně všechny otázky), ale co se dá dělat, jsou to oficiální videa televize FOX, takže aspoň nehrozí, že by je někdo z YouTube smazal.

2
Azachiel
Reagovat

ani mi moc nevadí, že jsou to rychlosetřihy, sem rád, že je aspoň něco .. snad ta česká verze bude stát za to :)

3
Lady XL
Reagovat

Díky moc.

4
sarka
Reagovat

Muzete mi prosim tu soutez nekdo objasnit? Je to tak, ze napred jsou na detektoru a odpovidaji na sedmdesat otazek a pak musi na dvacet vybranych odpovedet jeste jednou ve studiu uz bez detektoru a musi zopakovat presne to, co rekli predtim?

5
Ondra
Reagovat

jeslti jsem to dobre pochopil, pocet otazek je v urcitem rozmezi od 40 do 70? cca plus minus… s tim ze potom pokracuje odpovidanim otazek – 1. blok = 6 otazek, 2.blok = 5 otazek, 3.blok = 4 otazky, 4.blok = 3 otazky, 5. blok otazek = 2 otazky a naposled jedna. celkem 21. s tim ze jakmile odpovi spatne ztraci vse co ziskal. a to co rekl na detektoru zopakovat nemusi – dulezite je co zhodnotil detektor jako spravnou odpoved.

6
Ondra
Reagovat

to je konstatovani ne otazka :D

7
TK
Reagovat

Ondra:
přesně tak, vlastně jsi tak odpověděl na dotaz sarky.
Ve studiu nemusí odpovídat úplně stejně jako na detektoru, stačí, když jen bude mluvit pravdu. Takže když třeba na detektoru záměrně zalže, ve studiu může svou odpověď změnit, jenom se to pak musí shodovat s výsledkem polygrafu. Pokud se neshoduje, odchází s prázdnou.
Po překročení prvního záchytného bodu se může kdykoliv rozhodnout, že si vezme peníze a včas odejde. Jen to musí říct dřív, než zazní otázka.

Otázek na polygrafu je obvykle 60-70, soutěžící tak všechny otázky už jednou slyšel, ale neví, kterých 21 bude vybráno do pořadu (no to dá rozum, že ty nejpikantnější). Jenže ne na všechny otázky se snadno odpovídá, když vás ve studiu poslouchá manžel (manželka) a u obrazovek milióny diváků.

8
Tomáš
Reagovat

Podle mne je tahle „soutěž“ jedna velká bouda na soutěžící. Výsledky z „detektoru lži“ totiž nejsou vždycky jednoznačné. Nejdřív přijde kalibrace, při které testovaný prokazatelně odpovídá pravdivě a lživě. Tím se vymezí hranice a podle nich se pak odpovědi vyhodnocují.

Dnes už to dělá počítač, ale přesto soudy přijímají jako důkaz pouze výsledky, které jsou jednoznačně nevyvratitelné, tj pohybují se dostatečně daleko od pomyslného středu pravda/lež. A o tom u otázek nad 100.000 pochybuju. Na ně prostě z principu(alespoň podle toho co jsem viděl) nelze vědomě odpovědět pravdivě či lživě. Asi jako kdyby se ptali „Byl jste před rokem, 27.5.2007, nakupovat?“ Jednoduše nevim :)

Na druhou stranu, polygraf neni neomylný. Pracuje totiž na principu, že testovaný si musí uvědomit, že nemluví pravdu. Tomu by se dalo zabránit aplikací některých psychofarmak, která zabraňují emočním výkyvům (stabilizátory nálady). Možná by nebylo od věci se nad tím zamyslet.

9
Alča
Reagovat

Díky moc. Aspoň mám představu na co se můžu těšit. Je moc fajn, že jsou k tomu titulku (pro nás, angličtinou nepolíbené). Takže ještě jednou díky, že jsi tomu věnoval svůj čas.

10
RenDad
Reagovat

Díky za poučné ukázky s českými titulky a jak je vidět,není to vůbec zas takový problém mluvit pravdu pro lidi co už mají lescos za sebou a se svojí pravdomluvností si také kolikrát pěkně ve vztazích zavařili. V sobotu 21.6. budu v Praze na castingu do soutěže Chvíle pravdy,takže se úpřimně těším na soutěžící i naše diváky.
Z Brna zdraví tramvaják Renda

Přidat komentář