Panáček v reality show

Panáčkovo videobraní: Chvíle pravdy s cz titulky

11. Duben 2008 | napsal(a): | reality show: Nic než pravda

O tom, že na Slovensko míří jedna z nejkontroverznějších soutěží na světě – The Moment of Truth – už Panáček v RS informoval.

Pokud však nerozumíte moc dobře anglicky, přicházíte prakticky o celý zážitek z pořadu, a proto pro Vás uživatel Zack připravil sestřih jedné z nejdrsnějších epizod Okamžiku pravdy spolu s českými titulky.

Petr

Půl hodiny jsem přemýšlel, co sem napsat a pak jsem si uvědomil, že na Panáčka píšu tak zřídka, že je to celkem jedno.

Nic než pravda

Diskuze k článku

Počet komentářů: 25
1
Zack
Reagovat

Jen bych chtěl doplnit, že to jsou moje první titulky, takže mějte slitování:)

2
houbishe
Reagovat

DRSNYYYY dobra reality show :)) dobraaaaa

Reagovat

Jak fakt povedený díl a rovněž díky za titulky. Já bych to shrnul, aneb jak si nechat rozvrátit manželství s vidinou pořádného balíku a nakonec odejít s holým zadkem.

4
Zack
Reagovat

Tam jde vidět, že režie už nevěděla, jak ukončit její postupování dál a dál a tak ji dali lehkou otázku, jestli je dobrý člověk. Holka si to jen namlouvala. Bylo mi líto toho jejího manžela. Chudák.

5
TK
Reagovat

V americké verzi jsou otázky skutečně poskládané tak, že ty nejobtížnější jsou poskládané kolem hranice 100.000. Soutěžící je už tak vystresovaný, že už pak sám ze hry odstoupí (a produkce ušetří na vyšších výhrách) nebo dostane tak zdánlivě banální otázku, na kterou ale může existovat sporná odpověď (jako ta „Jste dobrý člověk?“ „Jsou na vás rodiče pyšní?“) Právě takovouto otázku by bylo lepší raději přeskočit stisknutím tlačítka, kdoví, jak totiž odpověď vyhodnotil polygraf. Soutěžící jsou docela zaskočeni, že výsledek je vyhodnocen jako lež. Podle podepsané smlouvy ale nesmí výsledek polygrafového testu nijak zpochybňovat a soudit se o výhru, takže mají smůlu. A k tomu je usvědčení ze lži ještě víc ztrapní, např.:

„Vyspala jste se s někým, abyste postoupila v kariéře?“ NE (Lež)
„Vyfotila byste se nahá pro pánský časopis za 100 táců?“ NE (Lež)

6
TK
Reagovat

Ale co se musí uznat, je výběr zajímavých otázek, které jsou soutěžícím šité přesně na tělo. Štáb při nich vychází z castingových dotazníků, psychologických profilů a tajným dotazováním u rodinných příslušníků, škodolibých kamarádů a ex-přítelů. Diváky pak láká také to, jaká asi přijde další otázka.

Jenom doufám, že si Slováci nevezmou příklad z americké verze také v těch otravných upoutávkách před každou reklamní pauzou, které prozradí 4-5 otázek dopředu (takže je jasné, až kam vysoko se soutěžící dostane a jakékoliv napětí je tak pryč). kdo viděl americké díly, určitě se mnou bude souhlasit.

7
Zack
Reagovat

TK: Stále nedokážu pochopit, že Loren ty otázky už jednou slyšela, odpověděla na ně a potom si v klidu šla do studia. Vím, že se to asi nesmí zrušit po zkouškách detektoru lži, ale přece jenom. Příjde si do studia celá šťastná, s úsměvem na tváři a vůbec ji netrápí, že se ji za chvíli zeptají, jestli někdy svého manžela podvedla. Toto mi hlava nebere.

8
TK
Reagovat

Zack:
asi doufala, že se právě tahle otázka mezi těmi 21 vybranými nakonec neobjeví anebo bude až za 500.000 dolarů a ne tak brzo. Jenže to odpovídá tomu, co jsem napsal výše. Štáb vypáli hned ty nejtěžší otázky, aby soutěžící odradil od toho postupovat výš. Takže tipuju, že závěrečná otázka za 500 asi bude zase nějaká primitivní, jako „Věříte v boha?“

Což mě vede k ještě jedné poznámce: hodně nepříjemné jsou pro americké soutěžící otázky na víru (židovskou, mormonskou, …), takže je raději přeskakují. Ale na otázky o sexu odpovídají úplně beze studu.

Reagovat

TK,
s těmi předreklamními upoutávkami to je obdobné skoro u každé americké show.

Ať už je to Pimp My Ride, Deal or No Deal, Are You Smarter Than a 5th Grader, My Dad is Better Than Your Dad… pokaždý tam je alespoň malý spoiler, který zkazí to napětí. Já už v obdobných situacích radši odhazuju sluchátka a zavírám oči. :-)

10
RadstaR
Reagovat

Tak tohle je drsny s fakt super. Diky moc za titulky, vubec bych se nezlobil, kdyby byly dalsi :)
Jinak otazky, ktere nejdou uplne konkretni jako „jestli je dobrý člověk“. Kua sam bych nevedel jak odpovedet, protoze to sam nevim, takze si muzu jen tipnout a doufat, ze detektor to „uvidi“ stejne. Nicmene ja bych do takovy souteze nikdy nesel :)

11
Azachiel
Reagovat

perfektní show, to se musí uznat, dkvělý příklad toho, že pro prachy se dá udělat všechno. Dokoce se před x milionama lidma přiznat že podváděla svého manžela xD

Reagovat

RadstaR, u té otázky, jestli je dobrý člověk, tam se jasně musí říkat ne :) Přeci, když člověk svoje tělo emocionálně rozpumpoval přiznáním nevěry apod., tak i kdyby si před show myslel, že je nejlepší člověk pod sluncem, v daný moment to je určitě naopak. Její tělo, pod vlivem otázek, publika a přítomné rodiny, si nemohlo nic jiného, než je špatná :))

13
Matouš (mvolke.blog.cz)
Reagovat

Tak už to tu máte taky…
Je to vážně mazeckej díl. CHCI TO I U NÁS!!!

14
TK
Reagovat

SUNíčko: tak tady musím znovu připomenout, že ve studiu před obecenstvem a příbuznými už soutěžící není napojená na detektor, takže momentální emocionální rozpoložení výsledek neovlivní. Na všechny otázky odpověděla na polygrafu ještě před natáčením a štáb jen porovnává obě odpovědi.
Pokud při vyšetření na tuto otázku odpověděla NE (a podle přístroje řekla tehdy pravdu) a ve studiu svou původní odpověď změnila na ANO, tak výsledkem byla lež.

Soutěžící si nemusí nazpaměť pamatovat, jak při prvním vyšetření odpovídali, důležité je, aby skutečně mluvili pravdu, protože výsledek polygrafu neoklamou.
Ale kdybych já ve hře skončil na takové hloupé otázce, tak bych chtěl vidět záznam polygrafu, jestli si to štáb náhodou nevymyslel, aby mě odstranili ze hry. Jenže přesně na tohle podle smlouvy soutěžící nemá nárok.

15
TK
Reagovat

Právě tuto epizodu s nevěrnou Lauren Cleriovou málem diváci ani neměli vidět, televize FOX ji původně nechtěla odvysílat. Nakonec se tak stalo a Lauren to pořádně zamotalo život, dostávala desítky nenávistných telefonátů, psali o ní téměř všechny americké bulvární deníky a podvedený manžel se od ní odstěhoval. A přitom nevyhrála ani cent.

16
Zack
Reagovat

TK: A jaký byl důvod neodvysílání? Že by to tolik ovlivnilo její život?

Jinak tato epizoda patří na youtube.com k nejsledovanějším a nejdiskutovanějším. Od půlkdy února to vidělo přes jeden a půl milionů diváků. Což je neuvěřitelné číslo.

17
Ondra
Reagovat

tak zkoukáno 8/10 dilu a uplne BOMBA…tesim se na slovenskou verzi :)

18
Moove
Reagovat

OMG, je to super. Doufám, že jakmile bude show uvedena na Slovensku, tak se tu objeví videa. Slovenské televize už nechytám…
Taky doufám, že se jednou objeví i u nás, nejspíš to bude záležet na výsledcích na slovensku. Snad se tedy dočkáme…

19
Gracewhite
Reagovat

dej semka,plsik další,seš fakt dobreej:D

20
Alča
Reagovat

Díky moc za titulky, aspoň vím o co jde. A Primě držím pěsti, ať to nezkazí jako Trosečníka. Původní verze vynikající – ale jinak se jim to moc nepovedlo. Ale i snaha se cení.

21
Zack
Reagovat

Opravte si prosím url Youtube v článku na

22
ivusak
Reagovat

ahoj, prosim jak se stahují videa z youtube.com moc dik…

23
Anonymní
Reagovat

kkoho

24
radek:
Reagovat

Už video nefunguje

25
Kuba
Reagovat

Už to nejede :(

Přidat komentář