Panáček v reality show

Jste to, co jíte 5: Nechci být tlustá nevěsta! (1.díl)

17. Březen 2011 | napsal(a): | reality show: Jste to, co jíte

[singlepic id=1455 w=420]

Upozorňujeme, že minimálně prvních 80 komentářů pod článkem je o hubnutí, ale autorů a čtenářů Panáčka v reality show. Tedy nic, co se týká přímo dnešního dílu Jste to, co jíte. Klidně se však do debaty zapojte.

Tak jsme se dočkali a po delší odmlce se vrací oblíbená show, ve které hraje hlavní roli každé nadbytečné kilo. V premiérových dílech pořadu Jste to, co jíte, budou hubnout ženy, děti a také manažeři. Zboří zažité mýty a společně s účastníky se vydá na cestu ke zdravému životnímu stylu a štíhlé postavě.

Odborníci na hubnutí a výživu doktorka Kateřina Cajthamlová a inženýr Petr Havlíček podají v prvním díle pomocnou ruku paní Haně Měřínské z Prahy. Nadváha ji trápí už léta, a teď má navíc novou motivaci, proč zhubnout. „Budu se vdávat a nechci být tlustá nevěsta,“ přiznává. Podaří se jí splnit sen?

[singlepic id=1454 w=420]

Paní Hana měla vždy trochu nadprůměrnou váhu. Výrazný zlom však nastal až po prvním těžkém porodu, který byl spojen s následnými zdravotními komplikacemi. Při nedostatku pohybu se váha vyhoupla přes 90 kg. Následovalo rychlé zhubnutí o více než 20 kg, ale po dalším těhotenství se nadbytečné kilogramy zase vrátily.
„Vyzkoušela jsem snad všechny druhy diet, počítání kalorií, dělenou stravu, Atkinsonovu dietu a spoustu dalších,“ říká paní Hana a dodává, že žádný z pokusů nepřinesl kýžené výsledky. Kde tedy dělá zásadní chybu?




Pokud zrovna nedrží dietu, jí paní Hana nezdravá jídla. V její lednici objeví doktorka smetanové a sladké omáčky, tučné sýry a velkou zásobu sladkostí. Paní Hana jich totiž sní téměř kilogram za týden!
Proč se doktorka Cajthamlová rozhodne pátrat po psychických důvodech přejídání sladkým? A proč se nebude odborníkům na zdravý životní styl líbit, že paní Hana chodí několikrát týdně na zumbu? Jak vlastně vybrat vhodnou tělesnou aktivitu pro spalování tuků?

HUBNOUCÍ NEVĚSTA HANKA

Hance je 42 let a v květnu ji čeká svatba s o čtrnáct let mladším přítelem Michalem. To už je pořádný důvod zhubnout do svatebních šatů.
Hanka má spoustu stravovacích nešvarů. Noční nájezdy na lednici, špatný pitný režim, lásku ke sladkostem atd. Pravidelně ráno zahájí dietu, aby ji hned večer ukončila. Stravuje se často venku, v rychlém občerstvení. Když je ve stresu, řeší to jídlem. Věčná dietářka požádala o pomoc odborníky z pořadu Jste to, co jíte.

[singlepic id=1459 w=420]

Výška 165 cm a váha 85 kg. S tím se musí něco udělat

Říká se – jaká matka, taková Katka! Platí to v této rodině i o synovi. Obě děti (dcera Lucie 18 let a syn Jakub 20 let) mají problémy s váhou podobně jako maminka. Proto se rozhodli, že budou hubnout celá rodina.

Na začátku podstoupili celou řadu vyšetření.
Hanka navíc i Bodystat, klidovou kalorimetrii, zátěžový test a kineziologický rozbor.

Zprávy Bodystatu obsahují (z vlastního měření i dodaných parametrů kondice a krev. rozborů) :
• složení těla (váhově i v procentech – tuk, tělesná voda, svalstvo + kostní hmota)
• výpočty metabolismu
• aerobní kapacita
• síla stisku
• plicní funkce
• poměr pas/boky
• 3 úrovně cholesterolu
• systolický a diastolický krevní tlak
• klidová tepová frekvence
• program omezení srdečního rizika
• trendové zprávy
• program úpravy váhy a pohybové aktivity

Kineziologický rozbor navazuje na předchozí vyšetření odborným lékařem, je souborem rehabilitačních vyšetřovacích metod sloužících ke stanovení diagnózy a k sestavení terapeutického plánu. Kineziologický rozbor by tedy měl vždy předcházet individuálnímu cvičení.
Na začátku takového vyšetření odebere fyzioterapeut anamnézu klienta, ze které vyplynou důležitá fakta, na jejichž základě provede další vyšetření. Fyzioterapeut hodnotí celkové držení těla, využívá vyšetření pohledem a pohmatem, vyšetřuje aktivní a pasivní pohyby kloubů, svalovou sílu (svalový test), kloubní vůli, vyšetřuje také stav měkkých tkání, svalové dysbalance (nerovnováhy) a funkční pohybové stereotypy, zkrácené a ochablé svaly, rozsahy pohybů, pohybové syndromy, hypermobilitu atd. Smyslem kineziologického rozboru je odhalit případnou svalovou nerovnováhu klienta, která pak bývá častou příčinou různých obtíží a bolestí.

Hanka má větší příjem kalorií než výdej. „Správné“ sacharidy nahrazuje kilem sladkostí týdně a libuje si v tucích. Je přesvědčená, že vše co dělá, dělá správně. Jenže našim odborníkům se nelíbí ani její styl stravování, ale ani její pohybová aktivita – Zumba. K tomu se ale ještě vrátíme později, nyní nás čeká návštěva u Hanky doma. Jako první přichází doktorka Kateřina.

Ani tentokrát nechybí lustrace lednice a dalších úkrytů zakázaných potravin

Hanka se musí rozloučit s tuky a cukry. U toho si vyslechne přednášku o nutnosti sledovat složení potravin.
Z lednice se stěhuje:
Houbová omáčka, tavené sýry, paštika, tučné sýry, paštika, sladké mléčné nápoje, zmrzlina, uzeniny, sýry naložené v oleji, povidla, dortíky…
Lednicí to nekončí, z dalších šuplíků a úkrytů mizí chilli omáčka, čokolády, sušenky, piškoty, šťávy, alkohol… Díky psychickým problémům po rozvodu se stala závislou na čokoládě. Bez ní neusnula, dokud ji nenahradila prášky na spaní. Obojí je špatně, doktorka radí před spaním raději pohyb.

Stůl hrůzy

Velmi nekvalitní jídlo, samý tuk a cukry. Smažené pokrmy a kofeinové nápoje. Vody vypila jen 3,6 litru za celý týden.
Ovoce a zeleninu zastupuje půl hrušky, dva plátky okurky a jedno cherry rajče. Stravování dětí je v podstatě podobné jako u Hanky, proto také rozhodnutí začít hubnout kolektivně.

[singlepic id=1460 w=420]

Zdravý stůl pro štíhlou postavu

Ten nám sestaví ne paní doktorka, ale její kolega Havlíček. Na stole je všeho víc, hlavně masa a vody. Té je tam dokonce necelých 18 litrů. Aby věděla jak se stravovat, dostane sestavený jídelníček přesně na míru. Vody se zdá Hance nepřiměřeně moc. Havlíček tvrdí, že na každé kilo váhy je potřeba vypít zhruba 3 dcl vody. U Hanky je podle něj optimální množství 2,5 litru vody. Tvrdí, že 85 kg x 3 dcl = 2,5 l. Podle mě je to 25,5 l. Nebo neumím počítat? Hanka omezuje pití i proto, že ráno i večer cestuje vlakem, v něm jít na toaletu je pro ni problém. Bude ho muset překonat.

[singlepic id=1461 w=420]

Pohyb je nutný, ale musí být správně zvolený.

Hanka si chodí několikrát týdně zacvičit Zumbu. Petr Havlíček zná její špatnou fyzičku, a proto se na hodině Zumby u Hanky Kynychové setká s celou hubnoucí rodinkou. Potřebuje si ověřit, zda je pro ni tento sport vhodný. Testovat se bude tepová frekvence (TF).

Výpočet – určení – tepové frekvence
Zjistěte si klidovou tepovou frekvenci (KTF) po probuzení, před tím než vstanete z postele, si změřte tep, nejlépe na zápěstí, popřípadě na krční tepně. Měřte počet tepů během šedesáti sekund.
Abyste vyrovnali náhodné výkyvy tepové frekvence, proveďte měření tři dny po sobě a spočítejte průměr.

Maximální tepovou frekvenci zjistíme ze vzorce:
220 – Věk = maximální tepová frekvence (max. TF)

Stupně intenzity zatížení:
Nízký stupeň zatížení 50% – 60% (z maximální tep. frekvence MTF)
Střední stupeň zatížení 60% – 70%
Vysoký stupeň zatížení 75% – 85%

Zjednodušeně platí: ( 220 – věk) x 0,6 (nebo 0,7) = optimální TF pro spalování tuků

Před cvičením obdrží všichni sporttestery, které zaznamenají jejich tepovou frekvenci v průběhu cvičení. Optimální spalování nastává při nižší až střední intenzitě výkonu. U Hanky je rozmezí TF 115-135. U Lucky a Jakuba bude vyšší hodnota, mezi 120-145, jsou o polovinu mladší než maminka.

Pokud Hanka dosáhne vyšších hodnot než je 155 tepů, dostává se do anaerobního pásma.
Při tak intenzivním cvičení dochází většinou ke spalování glykogenových zásob, a tudíž po cvičení navíc roste chuť na „sladké“ jídlo. Není tedy taková aktivita vhodná pro spalování tukových zásob. Navíc je spojena s vzestupem hladiny kyseliny mléčné a se svalovou únavou, která může trvat i několik dní a vyžaduje dlouhou regeneraci. Anaerobní aktivita je spojována tudíž spíše s kondičním a vytrvalostním typem cvičení a vyžaduje jiný přístup i z hlediska výživy před a po cvičení.
Chceme-li hubnout, musíme si hlídat TF v aerobním pásmu. Aktivita může být jakákoli, od chůze do schodů, přes aerobic, tanec až po jízdu na koni. Je to především taková aktivita, která je vykonávána ve vašem individuálním aerobním pásmu, kdy je tělo dostatečně zásobováno kyslíkem a dochází ke spalování tukových zásob.

Po 15 minutách tance dost výrazně překračují doporučenou TF. Po celou dobu cvičení je jejich TF nad normou. Tím pádem nepřichází o tuk, ale spalují cukry a zlepšují si kondici.

[singlepic id=1462 w=420]

[singlepic id=1463 w=420]

Doma je čeká překvapení. Plánovali nákup cross trenažéru, ale ten dostávají jako dárek od sponzora pořadu. Cvičit by měli 3 x týdně, minimálně 45 minut. Jakub je rád, že víckrát na Zumbu nemusí.

Kontrola po 4. týdnech.

Zjistili, že nákup zdravých potravin není dražší, než jak nakupovali před začátkem změny stravovacího režimu. Naučili se dodržovat pravidelnost v jídle. Lucie občas vynechává maso. Jídelníček mají zaběhnutý a pravidelné cvičení jim také nedělá problémy.

Kontrola po 6. týdnech.

Doktorka Kateřina okamžitě registruje změnu postavy a absenci sladkostí. Je spokojená. Lucka dál odmítá maso. Sice ryby i tofu sní, ale bílkoviny chybí. Všechno jídlo poctivě váží. Kontrola dopadla dobře, doktorka odchází spokojená.

Koutek vaření s odborníkem – svatební menu

Vařit bude „Super šéf“, vítěz pořadu Na nože!, Robert Zatloukal.

Menu:
Pórková polévka s uzeným pstruhem
Jelení hřbet s kaštanovým pyré a omáčkou demi glass.

Pórková polévka

Na kousíčku másla orestujeme půl kila nakrájeného pórku, zalijeme vodou s citrónovou šťávou. Vaříme do změknutí, zjemníme troškou smetany a rozmixujeme. Ozdobíme uzeným pstruhem. Doba přípravy je 10 minut.

[singlepic id=1464 w=420]

Jelení hřbet s kaštanovým pyré a omáčkou demi glass

Omáčka demi glass: Orestovanou kořenovou zeleninu bez tuku, orestované ořezy z masa, jalovec, nové koření, pepř a červené víno vaříme zalité vodou. Nesolit!
Kaštanové pyré: Šunku podusíme s jedlými kaštany. Až šunka pustí šťávu, vyjmeme ji a samotné kaštany rozmixujeme. Všechno děláme bez použití tuku.
100g kaštanů obsahuje mimo jiné 35g sacharidů, 2g bílkovin a necelé 2 g tuku. Kaštanů jako přílohy, můžeme sníst jednou tolik než rýže. Jelení hřbet nakrájíme a opět bez tuku opečeme na pánvi.

[singlepic id=1465 w=420]

Ani syn se kontrole nevyhne – 8. týden

Cestou do práce ho čeká přepadovka. Svačinu i oběd si nese sebou. Vše si váží, cvičení zanedbává, má dostatek fyzické aktivity v práci. To že mají přesný jídelníček, jim usnadňuje stravování.

Finále – 10. týden

Všichni se cítí dobře, závěrečné kontroly se nebojí.
Nejlepší výsledky má syn Jakub. Zhubnul 17 kg.

[singlepic id=1466 w=420]

Lucie zhubla 7 kg, vedle tuků též aktivní hmotu, což není správné. Je to důsledek absence bílkovin, jelikož omezuje konzumaci masa.

[singlepic id=1467 w=420]

U Hanky bylo hubnutí rovnoměrné. Je na poloviční cestě k ideální postavě. Ani potom nesmí polevit, ale míry si udržovat. Zhubla 8 kg a ubrala 6 cm přes břicho i boky. K závěrečnému obrázku mám malou připomínku – podpatky nohy prodlužují, porovnání před a po je zkreslené.

[singlepic id=1468 w=420]

[singlepic id=1469 w=420]

Jako odměna za desetitýdenní snažení čeká celou rodinu včetně budoucího manžela multifunkční trouba, stará známá z předchozích řad a závěrečná proměna v kadeřnickém salónu. Na řadu přišel i výběr svatebních šatů a šatů pro svědkyni. Z velikosti 46 zhubla do 42. Celkově rodina „odložila“ 25 kg tuku.

[singlepic id=1470 w=420]

[singlepic id=1471 w=420]

Související články, doporučujeme

– Petr Havlíček: Obezita už je pandemie / Super.cz

Ajda

Začalo to kdysi dávno diskusí u Výměny manželek a skončilo... Vlastně neskončilo, jen jsem si z diskuse odskočila i mezi autory.

Jste to, co jíte

Diskuze k článku

Počet komentářů: 186
1
Lea
Reagovat

Díky tomuto pořadu jsem objevila Panáčka, těším se moc.

2
anja
Reagovat

tak to jsem zvedava, proč se odborníkům nebude líbit zumba, zumba je dobrá pro každou prdel a břicho :)

3
Radek aka SUNíčko
Reagovat

anjo, řekl bych, že při určité váze může být zumba více škodlivá než zdravá. Aneb, au moje klouby, au.

4
anja
Reagovat

SUníčko, to máš pravdu, zumba je záhul na kotníky a kolena, ale právě že ona s tím asi nemá problém, když chodí na zumbu několikrát týdně jak píšou… po prvních lekcích bolí zadek a kosti od pasu dolů, ale pokud to překonáš, stáváš se na zumbě zavislý :) pokud tě bolí kotníky a kolena tak moc, že to překonat nelze, se zumbou sekneš sám.. schválně jsem zvědavá jak to s tímhle bude v případě Hany

přejídání sladkým – na to dobře zabírá chrom a ženšen

Reagovat

Dietářka Cajthamlová: Děsí všechny pražské restaurace! Zakážou jí vstup?

Mluví o svých dětech jako o puberťácích, ale na ty už jsou trošku přerostlé :-)

6
Radek aka SUNicko
Reagovat

Lehké OT: Hubne někdo z čtenářů Panáčka v reality show, když je to jaro?

7
koc
Reagovat

6 – trosku :) .. od podzima uz mam dole 20 :) jeste musim dolu dostat dalsich 15-20 a budu zase krasnej kluk ;-)

8
okkvp
Reagovat

6 – já se opět na léto snažím přibrat a schovat žebra, ale opět to zatím vypadá marně ;-)

9
anja
Reagovat

7 koci, 40 kilo? to si děláš legraci, ne? to nemůžeš myslet vážně jak tě znám :D

6 Suníčko, já mám své podzimňozimní 3kilové jojo už dole, začla jsem nějak v půlce ledna

10
koc
Reagovat

9 – no je to kvuli operaci .. a taky aby vedle me Zuzka nevypadala jak mala holcicka :) rodice me ted vydeli po nekolika mesicich a skoro me nepoznali :D

11
Radek aka SUNicko
Reagovat

koci a jaký je tvůj recept? Nechceš o tom napsat, či psát? Já zatím shodil cca 2,5 kg a cesta bude dlouhá. BTW jaký byl tvůj výchozí bod? Když tak na mail, díky.

12
mb
Reagovat

10/2009 125 kg
06/2010 105 kg
07/2010 99 kg (angina si za 14 dnu vzala 6 kilo)
02/2011 117 kg (pul roku v zahranici na neustalych tydennich sluzebkach a hotelech a bez poradneho obedu a vecere, vikendy doma, kdy jsem cpal vrchem spodem vsecko co zena navarila/upekla)
03/2011 114 kg
cil 06/2011 je opet 99 kg

muj recept je jist prakticky neustale, ale jen „zdrave“ veci.
napr. rano celozrnne s libovou sunkou, cely den chroupat nejakou tu papriku, mrkev, jabko, okurku a tak
k obedu treba zel. salat s kurecim masem, opecenou rybu, atd
vecer treba jogurt nebo kureci/hovezi stejk s bejby karotkou se sosickem z netucne zakysane smetany atd

jednou za tyden i neco „normalniho“ – sunkafleky, rizek atd, aby jsi z toho nezlbnul…

13
anja
Reagovat

Suníčko, ty taky potřebuješ hubnout? tos nebyl ty ten štíhlý pruhovaný na těch fotkách onehdá ze srazu?

Reagovat

anjo, tak pruhovaný jsem byl, ale o štíhlosti nic nevím :) Zkrátka vím, že mám ještě dost velké rezervy, co lze zlepšit a na čem zapracovat … uvažuji, že si o tom založím blog :)

15
anja
Reagovat

12 mb, netucna smetana teda nevim co je :)) smetana je tucna vzdycky

16
okkvp
Reagovat

chi chi – jsem hubená semsvině -při důsledném držení podobných diet konečně nějaká to dečka přibývám :-D

17
anja
Reagovat

SUníčko, tak jestli potřebuješ zredukovat pár kileček, tak stačí odbourat ze stravy jen trochu něco bez čeho se obejdeš a nebudeš trpět :) nejíst třeba pečivo, nahradit přílohy zeleninou nebo rýží, anebo snížit tyhlety věci na polovinu, možností je spousta

mně se hodně osvědčily i doplňky jako čaj maté, garcinia, ženšen atd, je více věcí, které ti sníží i chuť k jídlu a chuť třeba na sladké, mám to ověřené :) xkrát jsem to tu už psala

18
anja
Reagovat

16 okkvp, hubená jsem taky byla – někdy v páté třídě ZŠ :))

Reagovat

anjo, zhruba tak na to jdu, změnil jsem jídelníček, omezil alkohol (max 2 dc bílého za den), k tomu fitko a teď zkouším běh a snad se zadaří i squash. Hmotnost jsem už rozpohyboval, po cca 6 týdnech snažení, kdy se mrcha ani nehla.

20
anja
Reagovat

Suníčko, právě že na pohyb moc nespoléhej, to bys musel být vrcholový sportovec, dvě hodinky nabo hodinka nějakého pohybu párkrát týdně je na udržení svalové hmoty a ne na redukci váhy, všecko je to v jídelníčku

Reagovat

anjo, však já chci udržet i svalovou hmotu a připomenout některým svalům, že existují :))

22
okkvp
Reagovat

SUNíčko – ale abych jen neprovokovala, u oblejšího člena mé domácnosti se váha velmi pohnula v momentě kdy důsledně dodržoval svačiny 2 hodiny po jídle – dopoledne větší s ovocem, odpoledne menší a už jen se zeleninou a ochucené vody nahradil „surovými“

23
anja
Reagovat

21 Jakože budeš mít ještě lepší postavičku než na tamtěch oných fotkách, aachh :))

22 okkvp, no však super způsob, nastartovat metabolismus pravidelnou stravou a odbourat na pití ty sladké hnusy… ještě mám poznatek, že je lepší pít teplejší vodu, ne studenou, tímpádem jí vypiješ víc

24
koc
Reagovat

SUNíčko to je trosku slozitejsi .. ja prave kvuli urazu a neschopnosti se skoro pohybovat pribral za pul roku vic jak 30 kilo .. a když uz sem byl nucen na operaci zhubnout tak sem si rekl ze se vratim do krasnych mladych kil : .. no mel sem okolo 150 .. proste takovej krasnej obrik :) .. na mych 190 cm uz to bylo hranicni .. jeste sem se dokazal obcas pohnout ale nebylo to ono .. kdyz se dostanu na +-100 tak budu rad .. v 17 sem mel 92 kilo a to uz sem byl az prilis hubenej .. mam velikou kostru .. zpocatku stacilo uplne vymazat bile pecivo (a to jde tezko kdyz je tak dobre) .. ale potreboval sem zhubnout rychle takze ted drziim neco jako pust .. 3 dny nejim a 1 den jim normlane ale netucne .. uvedomuju si ze to neni to nejlepsi reseni ale az se dostanu na rozumnou vahu a budu po operaci tak nastoupi uplne jina zivotosprava ..

25
okkvp
Reagovat

koc – nejíst je imho pěkná hovadina – tělo není blbé a hned si začne zakládat tuky na horší časy. Hladovky jen 1x do měsíce – 1-2 dny a to na pročištění.

26
anja
Reagovat

koc, počki, jakože tři dny nejíš a jeden den jíš a tak to střídáš? tyhlety metody jsou jogínské co já vím, i tak to může fungovat, spolužák z gymplu tohle praktikuje, ale půst dodržuje jen jeden den v týdnu

Reagovat

koc, anja a další … já si fakt stáhnu na svůj bloček o hubnutí alias zdravém životním stylu.

28
koc
Reagovat

25 – no prave ze to u tohoto to tak neni .. navic z jednodo dne si telo moc tuku nenastrada .. kdyz ho krmis normale skoro dietne .. takze spaluju rychleji .. ja prave dostal nuz na krk .. bez zhubnuti nebudu operovan a bez operace se nemuzu normalne hybat abych mel aktivni pohyb .. proste zapeklity kuh ktery se dal vyresit jen takto .. nerikam ze je to normalni ale bylo to jedine reseni .. proste to funguje .. to toho posiluju ael jen horni cast tela tak mi telo spaluje tuk a nebere jen svalovou hmotu .. navic to neni v historii planety tak davno kdy pravidlenou stravu telo nemelo a tak to geny maj v sobe .. je pravd aze po tred dnech hladovky uz ani hlad nemam a tak se musim do jidla spis nutit jen abych nedrzel jen hladovku .. navic do sebe v prubehu hladu dostavam zeleninove stavy s vlakninou tak ani telo nepracuje na volnobeh a prcuje nadale ..

29
koc
Reagovat

26 -jj a kdyz si chci dat neco lepsiho tak chci si udelat v briku radost tak to prodlouzim na 5 dni a potom 2 dny jim s tim ze jedenden mam lepsi stravu aale zase ne tucnou a druhej den je to jak rikam skoro dietni stava .. a jde to rychle za psoledni mesic se takto dostal dolu 7 kilo raz dva .. ze zacatku to neslo a jeden den byl pro me telo kruty ale dneska uz se tesim na ten treti den hladovky kdy je telo sice prazdne ale zato plne energie ze spalovanych zasob

30
koc
Reagovat

to sem cetl clanek s jednim viceguvernerem ČNB a ten praktokoval hladovku podobne .. jen si zvedla pocet dnu kdy nejedl .. az to dotahl na 21 dnu .. za rok se mu podarilo shodit okolo 50-60 kilo .. ale je pravda ze to prokladal delsi dobou kdy jedl

Reagovat

koci, no nevím, do hladovky nejdu, osobně si myslím, že cílem je najít styl stravování a zdravého života, který lze dodržovat dlouhodobě. Proto si občas říkám, že ty radikální návrhy od Cajthamlové nejsou zrovna to pravé ořechové.

32
koc
Reagovat

abych pravdu rekl tak sem za ten uraz a pribrani kil rad .. alespon me to donuti se dostat na normalni vahu .. co bych se s vahou okolo 130 kilo nedonutil .. rikla bych si jeste je to dobre .. jeste se muzu hejbat .. a pomalu bych nabral dalsi a dalsi az bych se na to v urcitem veku vyprdnul a byl sice krasnej ale takovej sumoidni ;-)

33
koc
Reagovat

31 – ty nepotrebujes shodit tolik co ja .. aj potreboval nakopnout coz se stalo a uz to nikdy nenecham dojit tak dlaeko jak sem byl .. repsektive uz to nikdy nenecham dojit dal nez za 105 .. a ze se na tu vahu dostanu je dneska jasne .. horsi to bude nasledne .. ono neni problem zhubout ale nepribrat :D to ri rekne kazdej :)

Reagovat

koci, jj, i já si už prožil zhubnutí na 89 kg a po 2 letech zpět na cca 103 kg. Mimochodem pojem „ideální váha“ je velmi subjektivní. Dle mě k tomu BMI nestačí. Jsem stejně vysoký jako kolega, ale pochybuji, že budu mít jeho štíhlejší proporce, moje postava je i díky fitku už krapánek jinak stavěná a to dle mě těžko změnit. Takže můj cíl vidím 85 – 90 kg a držet :))

35
anja
Reagovat

koc, před pár lety jsem to taky zkoušela – ten jeden den v týdnu ale jen :), právě ten spolužák mi radil co a jak, vzpomínám, že zpočátku jsme vydržela nejíst jen tak do pěti hodin odpoledne a pak jsem musela něco hodit do žaludku, protože protestoval :) ale pak jsme ten postní den vydržela úplně v pohodě

kamarádka držela očistný půst s těma zeleninovýma šťávama šest týdnů, zhubla 7 kilo

36
koc
Reagovat

34 – no prave proto rikam okolo 100 tedy alepson ja .. v 17 letech kdy sem byl jeste mlade sem mel 92 kilo a kdyz se dnesk apodivam na foto a svoji vychrtlost tak mi az neni dobre .. dulezite je jak se citis .. ja se citil dobre i pri 120-130 .. ale dneska vim ze bych se anje nelibil a to si nemohu dovolit :D .. znam nekolik lidi ve svem okoli kteri muzou jist klidne 2x tolik co ja a nepriberou ani deko .. a to necvici nehejbou se a maj sedave zamestnani .. kakm to ale davaj mi neni jasne .. zhubnul byhc i pravidlnou stravou 6x denne ale to je na dlouho a ja potreboval rychle .. jak rikam po tretim dni s emusim do jidla tlacit .. jina k by me ani nelakalo . to ti rekne kazdej kdo nekolik dni nejedel ze uz ani chut nemas a ani se necitis slaby ..

Reagovat

anjo, 1 denní půst vypadá jak? Jen voda a čaj?

38
koc
Reagovat

35 – dneska mi to uz ani neprijd e.. jak rikam ja bych vydrzel klidne i tech 20 dni ..a le na co kdyz to jde i takto .. limit na operaci sem splnil ale ja chci mit mene kilo .. to neni nikdy na skodu ..

39
anja
Reagovat

Sun, jo, jen voda, od rána se prolíváš vodou :) když jogíni drží půst pak dlouhodobě, pijou prý vodu destilovanou

čaj ani káva se nedoporučuje, bo odvodňujou, když nevydržíš celý den, nevadí, můžeš něco málo sníst, třeba zeleninu, ale ten pocit hladu se dá rychle překonat a pak další týden vydržíš celý den, je to spíše zábava než nějaké trápení, aspoń já jsem to tak brala, a co vím, když jsme si na to přivykla, že prostě jeden den v týdnu nejím, další den jsem ani neměla chuť a hlad

anebo zkus to co dělá koc, zeleninové šťávy plus voda

teda koci, docela mě teď napadlo tu hladovku zkusit zas :)) jaké zeleninky lisuješ? kámoška odšťavňovala i syrové brambory co já vím :)

40
kanárek
Reagovat

Okkvp- klidně bych ti svých pozimních 5 kilo dala… a sama bych pak běhala jako laňka :-)

41
koc
Reagovat

39 – brrr … brambory .. nee .. ja vetsinove rajcata a okurku (to je taky peknej hnus :)) .. ted zacne brzo i doba redkvicek z tech je to taky dobre .. nedky jen cistou vlakninu plus voda

42
Ajda
Reagovat

Prolívat se vodou za úplňku má prý dvojnásobný hubnoucí účinek. No nevím, já ho nezaznamenala :-))
Jinak je rozdíl když hubne chlap a když ženská. Pánům to jde nějak rychleji, to se už vidělo i v předchozích řadách JTCJ.
A jen v omezování jídla to není, tělo si to pamatuje. Každý má jiný metabolismus, co u jednoho funguje, s druhým ani nehne.

A k pití vody ještě malé odborné doporučení :

Ať již to zní sebenepravděpodobněji, je voda možná nejvýznamnějším katalyzátorem k odbourání nadváhy a k tomu, aby zůstala normální váha.
Voda brzdí chuť k jídlu přirozenou cestou a pomáhá tělu odbourávat tuky. Korpulentní osoby potřebují více vody než osoby štíhlé.
Obecně lze vycházet z toho, že člověk potřebuje tolik tekutin, které odpovídají 8 sklenicím s obsahem 0,25l, což jsou 2 litry. Otylé osoby potřebují však na každých 11 kg nadváhy o jednu sklenici navíc.
Aby se přijímaná voda optimálně využila, doporučuje se dodržovat následující plán:

RÁNO vypít v průběhu 30 minut 1 litr vody
V POLEDNE to samé
VEČER vypít 1 litr vody mezi 17-18 h
Čím více soli spotřebujete, o to více vody potřebuje vaše tělo k jejímu rozpuštění. Není nutné omezit solení, ale zvýšit příjem vody, která nadbytečnou sůl v ledvinách eliminuje.
Chceteli ubývat na váze, má pití vody rozhodující význam!

Tak to je malý výcuc z letáku, který jsem našla v jednom studiu, kam chodím na lymfatické masáže.

43
koc
Reagovat

42 – joj .. ja pil normalne vzdy 5-6 litru vody denne (jen vodu) .. v lete klidne i 10 litru .. je to dostatek ? :D

44
Ajda
Reagovat

Koci,
nadbytek vody stahuje minerály, nic se nesmí přehánět! 10 litry (slané vody)se prolívají jogíni při meditaci, to předpokládám nejsi. Zbytečně zatěžuješ ledviny!

Reagovat

ajda, anja – já piji každý den výhradně vodu a zelený čaj, špatné? :)

BTW: pěkně jsem tu rozjeli diskuzi a Jste to, co jíte ještě nebylo ani odvysíláno :)

46
koc
Reagovat

44 – ale ja mam zizu :( ..

47
anja
Reagovat

42 Ajda, přesně tak, voda je důležitá, jen bych doplnila, že lidi co mají vyšší tlak, tak by neměli takové množství vody pít naráz, už tři čtyři deci najednou může zvýšit tlak, takže osoby s vyšším tlakem by měly popíjet vodu spíše po doušcích během celého dne

48
Ajda
Reagovat

Je to přeložený článek z THE SNOWBIRD DIET od doktora Donalda Robertona.

Pokud by byl zájem, přepíšu to k rekapu, jsou toho dvě strany, ale docela zajímavé.

49
koc
Reagovat

ja nemam ani vyssi tlak ani nizkej, ni cholesterol, ani cukrovku ja mam jen zizu :( .. az na docasnou nadvahu sem zdravj jak ripa :(

50
Ajda
Reagovat

SUNíčko, piješ skvěle :-))

51
Ajda
Reagovat

Ještě je dobré, dát si ráno na lačno první sklenici spíše teplejší vody a s kapkou citrónu, ne umělou citronkou!!! Nastartuje to játra. Když mají ledviny dost vody, nemusí jejich funkci suplovat játra a ty se v klidu věnují odbourávání tuků.

52
anja
Reagovat

Suníčko, jistěže dobré :) já teď piju i yerba maté – elixír jihoamerických indiánů, moje máti toho pije denně během dopoledne litr a půl a libuje si jak se jí upravilo zažívání, ještě jsem si včera koupila jakýsi červený čaj, já taky vyzkouším co kde vidím a potkám :)

taky jsem nedávno zkoušela ten hoodia sprej co ho mají v lékárnách, jen tak pro srandu, co kdyby to fungovalo, a ono to vážně fungovalo, přistihla jsme se, že jsem nebyla schopná dojíst ani celou palačinku, snědla jsem čtvrtku a měla jsem dost

Reagovat

anjo, hoodia sprej zase co? Fakt přemýšlím, jak využít vašich (ajda, anja) vědomostí v této oblasti pro nějaký webový projekt :)

Jinak mě stále fascinuje, že žádný stroj z „kardio zóny“ ve fitku se nevyrovná zátěží obyčejnému běhu a to třeba stačí i jen 20 minut.

54
Ajda
Reagovat

Nejen při hubnutí je skvělý čaj Pu-Erh. V čisté formě je to humus, musí se ho člověk naučit pít, ale jsou i různě ochucené varianty. Mně třeba chutná Yetti.

55
koc
Reagovat

54 – vzhledme k forme jak se zpracovava a jak dlouho fermentuje to neni pro kazdeho :)

56
Ajda
Reagovat

No já zkoušela kdysi chróm a po třech dnech jsem jedla polévkovou lžící i med – ne omezení chutí na sladké, ale totální žravost sladkostí, už nikdy víc.

Všechno je to indviduální, o spreji Hoodia jsem četla, že je totálně neúčinný, takže jak u koho. Nejlepší je sebekázeň, ale jde to vůbec?

57
Ajda
Reagovat

55 – je to dvounálevový čaj, což málokdo ví a dodržuje.

58
anja
Reagovat

49 koci, no ja mam nizky tlak, takze u me je to s tou vodou taky v poho, a kdyz jsem byla na prevetivce tak doktorka nechapala moje vysledky, ze podle nich nejim zadne živočišné tuky, což je teda divné, protože tučné maso jakože bůček a pod zbožňuju, ale zas je fakt, že se k němu dorvu tak jednou za měsíc

59
Elko
Reagovat

Nestíham to pozerať :(… ešte, že nechodí aj české Áno, šéfe! a že ten český farmár, nie je taký hit ako u nás :P lebo to už by som asi každý deň do polnoci len reality showky pozeral.

Pozerám, že riadne recepty si tu vymieňate :-)

60
koc
Reagovat

59 – OT .. kdyz uz te tu mam kdy jdou na JoJce Capi ?

61
kanárek
Reagovat

Elko- asi skončím místo televize jen u čtení rekapů.

62
Elko
Reagovat

koc – každú nedeľu po Šéfke (po 22:00).
kanárek – aj tak sa dá :)

…ale čo pozerám na fotku, tak paní Hana, nie je až taká tlustá, boli tam aj 3x horšie prípady :)

63
Ajda
Reagovat

53 SUníčko,
mě od podzimu baví trenažer AMT.

Trochu reklamy:
Zažívejte volnost pohybu při vašem kardio tréninku díky novince v oblasti fitness eliptických trenažérů, kterou je model AMT 100i , naprosto originální řešení pohybu při cvičení na eliptickém trenažéru. Trenažér je zcela přizpůsobivý Vámi zvolenému pohybu. Právě pro svou nejnovější koncepci je možné používat AMT jako zcela nový druh kardio tréninku, kde trenažér plynule přecházející dle vašeho uvážení z eliptického pohybu ve step nebo lyžování. Vše bez jakéhokoliv namáhání a nárazů na klouby.
AMT nabízí vše, co je nejvíce potřebné pro většinu uzivatelů a poskytuje zcela novou alternativu k běžeckým trenažérům s ohledem na variabilitu, s šancí na výborný zážitek z volnosti cvičení.

64
kanárek
Reagovat

Ajdo, mně chrom taky nezabral, a kdykoliv se chci sebezkáznit, babička jako kdyby to nějakým radarem vycítila a napeče buchty, bábovku, řezy…nebo udělá aspoň palačinky, bramborové placky s cukrem a podobně.

65
anja
Reagovat

54 Ajda, no já právě ten Pu-erh včera koupila, ještě jsem si ho nestihla uvařit :)

takže chrom na tebe nezabral, na mě zabírá bezpečně, chuť na sladké mi úplně odboural

Suníčko, hoodia sprej koupíš v lékárně, je to extrakt z kaktusu, že prý ten sukulent žvýkali příslušníci snad křováků v austrálii aby neměli na výpravách hlad, stejně tak má účinkovat garcinia, říká se jí jablko sytosti, na mě tohleto všecko funguje, musíš vyzkoušet jestli to zabere i na tebe

66
kanárek
Reagovat

64 Dětství vůní zavolá a jsem v mastnosladkém háji :-(

67
Ajda
Reagovat

Kanárku,
skvělé jsou v tomto případě náplasti na hubnutí – stačí i obyč. náplast. Jen si je nelepíš na tělo, ale zalepíš si přímo pusu :-D

68
koc
Reagovat

63 – to sis koupila ? :o .. ja si na ppodzim koupil taky eliptic ale od sponzora Na noze ;-) asi tak 4 % cenu :) .. je pravda ze taky pomaha .. nenamaha paterni svastvo na ktere mam uplne jine cviky ..

69
Ajda
Reagovat

anjo,
já nemusím pečivo, já nemusím přílohy, nechutná mi alkohol ani víno, nemusím oplatky a pod, ale některé sladkosti miluju. Kdyby mě chtěla začít sponzorovat firma Haribo, chrochtám blahem.

70
kanárek
Reagovat

67
Aspoň jsem si teď smíchy prodloužila život :-).
Musím zvolit nějakou lichotivou náplast, abych nebyla škaredá. A doprostřed udělat dírku na brčko, kvůli pitnému režimu.

71
Ajda
Reagovat

63 koc,
nekoupila, stojí prý dost přes sto tisíc a to by mi doma neprošlo. A hlavně by se nikam nevešl :-(
Nesnáším Orbitreky a spol, tohle je ale fakt super.

Tak je dražší než se u nás v tělocvičně šušká :-)))

72
koc
Reagovat

71 – ja no nasel za slabych 230 AMT :D jak rikam ja mam od psonzora Na noze a jsme spokojenej .. az dozhubnu tak ti ho muzu pronajmout :)

73
anja
Reagovat

69 Ajdo, :)aha, no mě gumoví medvídci nechávají v klidu, zato když vidím fialovou krávu tak stěží odolám :)) tímpádem musím být na tom chromu, to mi stačí jeden dva dílky a ne celá tabulka :))

74
Ajda
Reagovat

72 – ne ne, já mám svůj rotoped, s počítačem a ten miluji a budu mu věrná :-))

Asi jsem jediná širiko daleko, komu rotoped neslouží na odkládání svršků :-)

75
koc
Reagovat

74 – vsechny tyto profi stroje stoji okolo 200 .. na ten bych taky nemel a proto sem musel vzit obyc :)

Reagovat

Ajda, koc, nějaké AMT je pro měkkouše, chce to vzít kecky a zkusit se proběhnout. Trávím po každém tréninku 30 minut na podobném stroji (jen to nemá monitor a nintendo) a jak jsem psal, stejně mě běh zhuntuje mnohem více. Zkrátka žádná technická pomoc, tvé nohy musí tvé tělo vynést na ten kopec a přes to vlak nejede :)

Reagovat

Ajdo (74) rotoped mě ve fitku nikdy nebavil, maximálně na hodině spinningu. Zkrátka hudba a pohyb, to je správný recept :) Jinak moje mamka má doma taky tohoto drahého „němého sluhu“ :)

78
Ajda
Reagovat

73 – kdyby jen medvídci, ale srdíčka, lékorky, lesní ovoce, prostě skoro celý sortiment. A pak marcipán a samo čokoláda. Lindt, mňamka, hlavně plněné hořké. U Milky jsem teď objevila nějakou tu velkou se sušenkou a ta taky nemá chybu – teda má, má moc velké čtverečky a jeden nikdy nestačí :-(

79
koc
Reagovat

76 – :D to mas rech .. jen si zkus vzit na zada 50 kilovej batoh a uvidis jak by se mi behalo pred nekolika mesici :D .. to potom vezmes i stroj púro mekouse pane :D

80
Ajda
Reagovat

SUníčko,
sluchátka, nastavit kopce a už šlapu, je to o zvyku. V tělocvičně proto beru rotoped obloukem a spining je pro mě moc silový, nemůžu si už dovolit víc nabírat svalovou hmotu do stehen, a bez zátěže to není ono.

Stačí i chůze, ta dělá taky svoje. Běhat u nás s kopce do kopce, fuj!

81
anja
Reagovat

a kruci, no já žádné stroje na pohyb nepotřebuju, mně stačí na pohyb zvířata :)

82
anja
Reagovat

77 Suníčko, ano správně, hudba a pohyb, to praktikujeme s kámoškou jednou za měsíc na stodolní, protančíme všechny bary :))

Reagovat

Ajdo (80) já bohužel žádná sluchátka a mp3 přehrávač nemám a tak na tom stroji ve fitku trochu bojuji s jedním trenérem, který tam vždy pouští nějaké meditace, případně oldschool ranní ploužáky na Radio City. Z čeho pak čerpat energii :) Jinak je zajímavý tento obecný pohled na spinning, osobně si myslím, že třeba u mě z toho stehna nerostou, ale právě se odbourává tuk a formuje zadek. To však může být způsobeno, že já měl stehna díky atletice vždy veliká :)

koc (79), to je právě příjemný bonus. Když začneš běhat s vyšší váhou (samo, ne tak extrémní, aby jsis odrovnal klouby), nebo třeba se zvedat na hrazdě a zapamatuješ si ten okamžik a tu fušku. Pak po zhubnutí o několik kilo si patřičně uvědomíš ten rozdíl a ten pocit co se v tobě uhnízdí, jak je to zatraceně fajn.

84
Ajda
Reagovat

Zatím to vypadá, že tahle RS jede ve starých dobrých kolejích, což je super.

Reagovat

Fíha, paní provozovatelka mnou navštěvovaného fitka, Hanka Kynychová :))

Tuší někdo, jak já zjistím tu správnou spalovací tepovou frekvenci? :) Aha, vzoreček, kdo si zapsal? :)

87
Ajda
Reagovat

Vzoreček bude určitě u rekapu ;-)

Reagovat

Teď ještě sehnat něco, co mě to změří. Nějaké jistě drahé hodinky :))

89
Ajda
Reagovat

SUNíčko, stačí digi tlakoměr, nebo palec na tepnu na zápěstí, a minutu počítat tepy v klidu.

Reagovat

A pak zjistím, že jsem 30 minut jel naprosto zbytečně :)))

91
Ajda
Reagovat

Maximální tepovou frekvenci zjistíme ze vzorce:
220 – Věk = maximální tepová frekvence (maxTF)

Stupně intenzity zatížení:
Nízký stupeň zatížení………………..50% – 60% (z maximální tep. frekvence MTF)
Střední stupeň zatížení………………60% – 70%
Vysoký stupeň zatížení………………75% – 85%

(maxTF – klidTF) x intenzita % + klidTF = tréninkové pásmo

92
Ajda
Reagovat

90 – to je úplně běžné :-))

93
Ajda
Reagovat

Ve fitku by všechny trenažery měly mít měřiče tepu.

94
okkvp
Reagovat

konečně pořad, který se vede a nekazí. Dnes prima pohodový díl – rodinka příjemná a sympatická. Držím jim palce

A Kačenku a celou tu vizáž partu z MOPLa dnes strčili do kapsy – Adams rodinka (děti) moc pěkní

95
Misha
Reagovat

Jé, já to nestihla … co měli proti tej zumbě? Su taky závislák …

96
anja
Reagovat

Misha, zumbu jedeš na vysoké tepové frekvenci, kdy spaluješ cukry, což je špatně, nehubneš

hubneš když spaluješ tuky a tuky se spalujou když:220 – věk a to celé násobit 0,7

uf, snad jsem to dobře pochopila

Reagovat

Misho, proti zumbě měli tolik, že „pařili“ na vysoké tepové frekvenci a tedy nespalovali tuky, jak si chybně mysleli.

Jinak souhlasím, sympatická rodinka, i ta mladá byla chick. Zvlášť v beta svatební úpravě.

98
Misha
Reagovat

Aha tak proto jsem za rok při frekvenci 3x týdně nezhubla ani deko :o) …. ale zase se mi pěkně zformovala postava a to se taky počítá … :o)

Reagovat

To právě přemýšlím, co tedy tělo dělá, když jedu na vysokou tepovku? Něco se dít musí :))

100
Petulkadc
Reagovat

SUNíčko: říkali tam, že si „jen“ zlepšuješ kondičku ;-) svaly se ti budou dělat, ale zůstanou skryté pod tukama

101
anja
Reagovat

99 Suníčko, děje se to, že si posiluješ srdce a sebevědomí :) což není k zahození

na tuky musíš ubrat, a je to furt lepší než kdybys měl přidat, no ni? každopádně vyhrává Ajda se svým rotopedem :)

102
anja
Reagovat

98 Misha, chce to nějakou light verzi zumby, jakože co druhý krok a místo kroku krůčky .)

103
okkvp
Reagovat

prý se na vysokou tepovku spalují PŘEDEVŠÍM cukry …
on je u toho taky ještě trochu vtip v tom, že časem člověk získá takovou kondičku, že stejné výkony zvládne s menší tepovou frekvencí – doba kdy to nastane je ale závislá na mnoha faktorech

104
Bobby Brown
Reagovat

Mno… mám chuť k tomu něco říct (ze své zkušenosti a ze zkušeností lidí kolem), ale jednak ani nevím kde začít (je tu tolik otázek atp.) a druhák by jste to asi moc nestrávili.
Tak jen v krátkosti, pro některé asi dost úlet:

Ve sportu – zejména v oblasti bodybuildingu – se používá metoda „maso a zelenina“. Ano, když nabíráte, papáte také hodně sacharidů, pochopitelně ne dortíků atp. Ale když pak před závody najedete na shazovačku a rýsovačku, tak nastává přísná dieta a zde se vylučují sacharidy a zůstávají proteiny (takže většinou maso) a zelenina. Pak dokonce jen kuře na vodě a trocha zeleniny, ale to je předzávodní extrém. Jenže! Ono to funguje. Tato metoda dělá divy.
Jasně, občas se „docukrují“, pokud je to potřeba, ale to teď není pro nás podstatné.

Největší hloupost, kterou lidi dělají je, že jedí nepravidelně a málo. Tělo se tímto vytrénuje na dělání zásob = tuky v těle. Kdo chce shodit, musí zrychlit metabolismus = jíst vícekrát denně, není třeba se přežírat, ale hlavně jíst – tělo nesmí mít hlad!. Vysadit sacharidy = těstoviny, pizzy, pečivo(!), rýži a pozor: dokonce i hodně omezit ovoce(!). Trochu šokující asi, ale logické. Jsou to jednoduché cukry, pokud je nespálíte, tak jdou do skladu = do tuků (to je pořád dokola). Zelenina vám ty vitamíny a minerály bohatě pokryje. Když už ovoce, tak v první polovině dne, ne večer. Večer zeleninovou mísu místo ovocné.

Ve fitku nad tím holky nevěřícně kroutí hlavou a jsou mírně šokované, protože očekávaly ono „jez málo a jen ovoce a zeleninu a celozrnné pečivo atp.“ A najednou „jez maso a zeleninu a sacharidy pryč, včetně ovoce a celozrnného pečiva“, v zelenině je vlákniny dost. Jenže pak kulí oči, jak jim jde krásně váha na optimum a nejsou strhané tzv. hladovkami, kde ve skutečnosti se o hladovky ani nejedná.

Hladovky ano, ty jsou zejména na pročištění těla a tím lepšímu fungování trávicího traktu a to také pomáhá pro optimalizaci váhy. Ale pokud něco o hladovkách, resp. půstu, tak např. na pust.cz
Pokud něco o těle a sportu, tak například ronnie.cz, zejména sekce Medicína.
Pokud něco o sportu, fyziologii a tepovkách opravdu zajímavým způsobem, tak MUDr. Ondřej Vojtěchovský na ondrej-vojtechovsky.cz

Tož asi tak ve zkratce…

Reagovat

Bobby Browne, rýži tedy taky nebrat? :) Sakra, tady je lidu s tak zajímavými zkušenostmi.

106
Bobby Brown
Reagovat

105 – nejde o to, že by byla rýže špatná, jde o to vysadit sacharidy, no a co je rýže…? Pokud někdo opravdu jde po redukci váhy, tak mu nic moc jiného nezbývá.

107
anja
Reagovat

106 Bobby, vysadit úplně sacharidy, to je atkinsnova dieta, to je zase špatně pokud se budem bavit o životosprávně

108
anja
Reagovat

ježíš, už píšu jak tatar – životosprávě :))

Suníčko, rýže jako příloha je asi nejrozumnější, má nejnižší glykemický index

Bobby, dík za připomenutí stránek pust.cz, kdysi jsem je pročítala, vážně přemýšlím, že to zase zkusím :) třídenní půst – pravé poznání pojmu „hlad“ :))

109
Bobby Brown
Reagovat

107 – nevím, jestli se jí říká atkinsonova – to slyším prvně, ale rozhodně se jí říká sacharidová dieta. Je to jednoznačně nejpoužívanější metoda ve sportovním odvětví pro redukci váhy. Nemusíš jí držet zbytek života, o to ani nejde, bavíme se zde o redukci váhy.
Hlavně nevím, proč by to mělo být špatně z hlediska životosprávy – jako v čem konkrétně? Přísun všech potřebných živin máš, jen toho cukru se moc nedostává. Jo, jsou pak trochu nevrlí, to jo. :-D
Holt mozek cukr potřebuje, o tom žádná.
Až si váhu upravěj, pak tam ty sacharidy vrátí, ale pochopitelně v rozumné míře a té správné kvality.

110
Ajda
Reagovat

SUNíčko,
naše asistentka pořád mele a mele ve fitku – pomalu, malá zátěž, nehonit se, jinak nehubnete! A ono to fakt funguje :-)) Je fajn se občas zapotit, ale to spílíš cukry, tuky se smějí a svaly zpevní.

111
Ajda
Reagovat

Hlavně že tam nechyběla chytrá trouba se šestým smyslem :-)) Mám ji asi 10 let, crisp je fakt úžasná věc.
Díl se povedl, dokonce mi přišel takový svižnější než jindy. Se těším, až si ho večer pustím znovu.

(94) O tom MOPLu na závěr mě to napadlo taky. Doktorka vypadala dobře, až na ty bambulové kozačky. No a Havlíček, ten je k sežrání pořád :-))

112
okkvp
Reagovat

110 -jj. ,já jsem stará škola a běžec vytrvalec (sparťanské fitkové stroje mě okouzlily už před 40 lety), nás trenéři učili posilovat vždy s relativně malou zátěží závaží. (hubnout jsme nikdo nepotřebovali) V novodobých mučírnách jsem s tímhle přístupem ale byla vždycky za exota, dokonce i k hádce s „trenérem“ jednou došlo.

Reagovat

okkvp, já hlavně ještě nikdy ve fitku neviděl, aby trenér ženě naložil. Vaše váhy jsou opravdu nízké. U mužů trenér klidně naloží. Netuším, co je příčinou a tedy neříkám, že je to špatně.

114
okkvp
Reagovat

113 – možná jsem měla smůlu, možná jsem opravdu sto let za opicema, ale podle toho co jsem viděla, mají dnešní stroje i nejmenší závaží o dost těžší než ta, jaká bývala na těch našich prehistorických. Tam kam jsem zavítala, (moc míst to tedy nebylo) obsluha ženám nakládala opravdu míň než mužským, ale i tak po vyzkoušení cviku bez zátěže nakládali rovnou alespoň 1/4 a že by si dělali nějak moc hlavu s tělesnou konstrukcí a kondicí mi taky nepřišlo. Sousedka si pod vedením jednoho takového osobního trenéra za šest měsíců způsobila docela vážné problémy. Mluvím o situaci v několika tzv „lepších“ a vyhlášených fiktách na Pha 4 a 5 zhruba v období 92-03 – z okouzlení stroji a posilovnami z mládí mi nezbylo nic.

115
anja
Reagovat

109 Bobby, oba víme, že je to o dost složitější než jak my to tady rozebíráme, sám jsi to nahoře psal, sacharidy vlastně ani ze stravy nikdy úplně nevyloučíš, jsou i v kořenové zelenině např. ale tady jde asi o to omezit je na úplně minimum, protože obecně jsme zvyklí přijímat nadbytek sacharidů – brambory, oblioviny, ovoce, mléko

tyhlety diety může držet jen člověk s pevnou vůlí, mimochodem, obdivuju koce za ty jeho třídenní cykly:) víš co, nabrat 5, 8, 10 kilo, to je záležitost na pár týdnů, shazuješ je ale pak několik měsíců, a potom ještě je problém tu váhu udržet

včera se mi JTCJ líbilo, ano Havlíček je k sežrání :) Cajthamlová mi nevadí, vypadá teď líp než kdysi, Robert z Na nože bylo fajn oživko, jediná která mě trochu točila, byla hlavní aktérka, byla na můj vkus až příliš afektovaná a přehrávala, taky by mě zajímalo jak bude vypadat za pár měsíců, za rok, protože těch pár týdnů v pořadu byl imo jen první malinký stupínek

116
Kapi
Reagovat

Kde se da shlednout online? Dekuji

Reagovat

Kapi, zatím nikde, kontroluji co chvilku, kdy to hodí na stream.cz a zatím nic. Pak přidám do článku.

118
Ajda
Reagovat

Když jsem viděla, jakého mlaďocha si bude brát, tak je jasné, že asi budou chtít co nejdřív ještě jedno dítě. Takže těhotenství jí zase váhu rozhodí, důležité je, jestli bude potom rady opět dodržovat. Po zásahu kadeřníka vypadal budoucí manžel jako její syn.

(115) Ano, Kateřina vypadá snad nejlíp za celou dobu.

Reagovat

Video doplněno ke článku.

120
Kapi
Reagovat

Dekuji za odkaz na video!

121
mb
Reagovat

pust je na prd, jak psal ve svem dluhem prispevku bobby brown, musis jist co nejvickrat denne

Ja to beru tak, ze melu pantem skoro neustale, za prac. dobu jsem schopen snist 2 mrkve, 2 jabka, grep, 2 papriky, velkou okurku, k tomu kousek cerneho peciva s platkem sunky, vypit 2 litry vody, jeden dva caje a vecer doma v tom pokracovat
Rano si to nakrajim na kosticky, zakapnu oliv. olejem a porad zobu – myslim si, ze timhle zlbnes telo, ktere si potom mysli, ze sedis na zlate zile s zradlem a nehodla nic ukladat na horsi casy
Dalsi vyhodou je, ze se citim neustale zasyceny, takze nemam chut jist cokoliv jineho a navic ve velkych davkach treba.
Ale treba to delam uplne spatne.

122
Lea
Reagovat

Ještě jsem díl neviděla, ale celá zdejší diskuse je jedna velká poradna, žasnu, jaké mají někteří znalosti.

123
mb
Reagovat

(122) a jeste jeden odborny nazor:
Je lepsi dietu porusiti, nez prerusiti.
:-)

(72)Zajimava cenova politika u toho AMT
Zlevněno z 11.400 Kč (Naše normální cena.)
nyní jen 228.000 Kč , plus doprava

124
anja
Reagovat

121 mb, :))) že je půst na prd anebo že je škodlivý tvrdí lidi kteří se nikdy nepostili :)) to jsem vyčetla na pust.cz a souhlasím :) já se taky přikláním k pestré a časté stravě, ale půsty nijak nezatracuju, naopak…… a taky – je to víc filozofie a styl života než nějaký recept na hubnutí

každý ať si vybere co mu vyhovuje a co u něj nese nějaký výsledek, kocovo a Bobbyho metody jsou velmi zajímavé, hodně o věci ví Ajda, mne nejvíc ale bere to co tady psal koc, kila mě nijak netrápí, ale jako jarní start by to nebylo špatné, docela vážně o tom uvažuju že to zkusím, aspoň teda s jednodenníma půstama, pak máš stejně tzv návratovky a ty jsou dva dny, takže v týdnu jíš vlastně „normálně“ jen čtyři dny

a jak vím z dřivějška, jíš teda úplně jiná jídla než jsi jedl, protože máš pak jiné chutě

mě baví takhle experimentovat, no :)

125
kanárek
Reagovat

Téda, ta paní má stejně blbé chutě jako já. A taky piju málo. Akorát se to na mně líp rozloží, protože jsem podstatně vyšší. Měla bych si to pouštět denně, abych věděla, jak dopadnu, když si nedám pozor.

126
kanárek
Reagovat

anjo, mně teda stačí půl dne bez jídla a zabíjela bych, jak jsem vzteklá :-). Po třech dnech by se ze mne nejspíš stala supernova.

127
anja
Reagovat

126 kanárek, ale posímtě, vyletíš si na větvičku a naučíš se meditovat :))

128
kanárek
Reagovat

Anja
To spíš z hladu omdlím a budu maximálně levitovat :-)

129
anja
Reagovat

118 Ajdo, mně ani ty bambule na cajthamlové kupodivu nevadily, všimla jsem si jich až napodruhé a že jsi o nich psala :) ale tak jen doufám, že do příštích dílů cajthamlová ty svoje módní výstřelky celkově jakože umírní ať se zas z ní nesypeme ze židle :)

130
kanárek
Reagovat

By mne zajímalo koci, jak zvládáš ty hladové dny a jestli necítíš nenávist k jícím lidem.
Jinak chlapi hubnou snad dvakrát snadněji a rychleji, tady jim příroda vyloženě přeje.

131
mb
Reagovat

(124) … každý ať si vybere co mu vyhovuje …

a tak to ma byt a tak je to spravne ;-)

FYI, dieta (asi podle) P. Havlicka zde: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=6540
jeden cas jsem se toho drzel a je to vyborne, najis se pestre a chutne a kila jdou dolu

132
anja
Reagovat

128 kanárek, anebo levitovat :) to taky může být zábavné :)

kanárko, a nepleteš si náhodou hlad s chutěma? :)))

133
Bobby Brown
Reagovat

115 anja:
Ano, nevyloučíš 100%, jde o to, že když dodáváš cukry, pak tělo přednostně spaluje cukry – tak to prostě je. Není to tak složité – jde o to, donutit tělo spalovat tuky a ne cukry, proto ten snížený přísun sacharidů. Nic složitého. Složitější je ten mechanizmus, jak to v těle probíhá. Proto ten můj odkaz na MUDr. Ondru Vojtěchovského, který to popisuje opravdu moc pěkně.

121 mb:
Pozor, já netvrdím, že půst je blbost. Půst je ale určen k něčemu jinému. A hlavně to musí být půst, ne ty záchvaty nežraní a pak zase jo a pak zase ne… to je cesta do pekla rozhozeného metabolismu!

124 anja:
To není moje metoda, to je metoda používaná obecně ve sportu, i když nejvíc v oblasti bodybuildingu.
Já si prošel zejména sacharidovými vlnami, jenže já budoval hmotu, já nepotřeboval nikdy hubnout.

Takto to např. vypadá, když se někdo připravuje na soutěž:
(http://doma.nova.cz//clanek/stihlaafit/vicemistr-ve-fitness-radi-jak-zhubnout.html)

134
kanárek
Reagovat

132- Ne, většinou to rozlišuju :-)…třeba z chutě na čokoládu nemám černo před očima, … to jen zoufale poletuju po kuchyni a hledááám a když nenajdu, jsem smutná.

135
kanárek
Reagovat

Zajímalo by mne, jak řešíte v zimě zeleninu, když je tak hnusná. V létě to není problém, rajče chutná jako rajče a paprika jako paprika, ale mně je třeba lednová okurka nebo salát vysoce podezřelý.

136
koc
Reagovat

130 – nne necitim .. ja rikam zpocatku je to nejhoris .. a dneska uz je nejhorsi vzdy ten druhej den kdy ti hlava rika .. no dejme si neco maleho to nemuze vadit :) takovej naseptavac tam nekde uvnitr
133 – ja sem budooval hmotu skoro celej zivot .. je cas rysovat :)

137
okkvp
Reagovat

135 – v zimě mi nechutnají akorát vodovatá a bezchuťová rajčata – kupuji cherry nebo maloplodá na větvičkách, okurka hadovka i v létě pochází výhradně ze skleníku, s paprikami už je dtto, tak je to šuma fuk. Ovoce a zelina pochází z velké části z dovozu a funguje to velmi podobně jako distribude řezaných kytek – vozí se z míst, kde je produkce nejekonomičtější – tzn teď z jižních států a jižní polokoule. Pak už stačí si jen vypozorovat, že třeba Kaufland prodává zeleninu o kategorii více jetou než třeba Ahold atp.

138
kanárek
Reagovat

okkvp- já ten rozdíl cítím o to víc, že máme zeleninu z vlastní zahrádky. Vadí mi i kupovaná vejce, některá mi i smrdí (nemyslím pukavce :-)) a to jsem jinak dokonalý všežravec.

139
Kapi
Reagovat

Rekla bych ze kaufland ma naopak kvalitnejsi zeleninu nez Ahold. V Albertu ( stejna firma) jsou treba rajcata horsi nez v kauflandu (chutove, vzhledove). nejhorsi rajcata maji asi v Bille a hlavne v Tescu- to jsou uplny plastovy pomerance bez chuti.

140
Dost zmatená
Reagovat

Jím čokoládu, maso a rohlíky. Zeleninu výjimečně a jiné sladkosti, rýži, zkrátka nic jiného vlastně než první tři potraviny nejím. Organismu to asi vyhovuje, jsem zdravá, nemám nadváhu, jakmile nejím jeden den čokoládu není mi moc dobře. Trochu mě to děsí, vitamíny,minerály a tak, vím, že to není zdravé,ale mám fakt chuť jen na tyhle 3 potraviny. Co to se mnou je? Máte to někdo taky tak? Jím tak asi no pět let určitě. Logicky se mi zdá, že mimusí něco chybět,ale nebyla jsem ani jednou nemocná, nemám žádné zdrav. problémy, tak já nevím.

141
Sára
Reagovat

Nemáte někdo zkušenosti s troubou se šestým smyslem? Není to jen lepší mikrovlnka? Mikrovlnku moc nevyužáváme, zato troubu na pečení ano.

142
Ajda
Reagovat

Sáro,
mám ji asi 10 let, tehdy novinka, nyní už trošku starší model. Horkovzdušný ohřev nepoužívám, ale crisp opravdu hodně, ten je na celé troubě to nejlepší a bez něj bych už novou nikdy nepořizovala. Jinak ji mám jako klasickou mikrovlnku. Gril má taky dobrý, ale ten mám i v el.troubě.
Cena je přiměřená, já za ni dala skoro 2 x tolik, než stojí dneska, ale opravdu je to jen lepší mikrovlnka – můj názor :-)

143
Ajda
Reagovat

Zelenina v Kauflandu se celkem dá, s ovocem tam mám problémy a moc často tam ani nechodím. Banány mi tam přijdou vyloženě odpad, nekoupila bych je. Ale hodně záleží na vedoucím prodejny a na tom, jak se o úsek starají.
Přijde mi, že je to jak kde a jak kdy. Jeden Ahold hrůza a na druhém konci města je v pohodě. To samé u Billy. Přes zimu je to horší – cherry rajčata, brokolice, římský salát, mrkev, kedlubny, ředkvičky, to je taková osvědčená klasika.

144
Sára
Reagovat

Ajda – díky. Pečení v té troubě nevyužíváš, protože máš el. troubu, nebo protože to nefunguje tak dobře jako klasická trouba? Zařizujeme nově kuchyň a mít dva spotřebiče (el. troubu a mikrovlnku), když můžu mít jen jeden, který to umí, mi přijde zbytečné. Ale je tahle tak dobrá k pečení, jako klasická elektrická?

145
Lenka
Reagovat

ahojky všem :-)
protože se zrovna dávám po nemoci dohromady a tedy i do boje s hmotností, jsem moc ráda, že jsem našla tuhle diskusi – a všem díky za tipy a nápady, každá zkušenost dobrá :-)
nevím, jestli to tady proběhlo (jestli ano, omlouvám se), ale mám velice dobré zkušenosti se stobem
http://www.stob.cz/
je to vykoumané, rozložené na 12 týdnů a jako start do změny stravovacích návyků opravdu super
na jejich stránkách je taky plno dobrých tipů a nápadů

Reagovat

Anjo, Ajdo a další, řeším možná blbost, ale jak si správně změřit kolem pasu? Asi zcela povolené břicho, že? Anjo, můžeš mně prosím napsat na sunicko[at]centrum[dot]cz? Díky.

147
koc
Reagovat

146 – ty ses ale model :D

Reagovat

koci, kulové, chci sledovat úbytky či v horším případě přírůstky. Cvičení bez cíle je špatné cvičení :)

149
koc
Reagovat

kdyz te zenska obejme nohama tak je to v pohode :) .. vse ostatni je jen narcismus pane :D

Reagovat

koci, tak jsem narcis, co nemá doma jediné zrcadlo. I když je pravdou, že ony bohatě stačí ty ve fitku :))

Jinak pas 107, což je tedy dost :))

151
koc
Reagovat

ja sem rad ze se po zhubnuti konecne vejdu do zrcadla .. dneska uz by mi to stacilo viz predchoti prispevek ale kdyz uz sem v tom tak jdu dal a chci byt o nekolik kil mladsi .. nasle sem jedyn jeansy co sem nosil v 19 .. az se do nich vlezu budu spokojen :)

152
koc
Reagovat

150 – poridi si korzet a je to .. sice bude vypadat divne az se svleknes v posilce ale to bude jen lidka zavist jak ti slusi :)

Reagovat

Denně už používám tohle zařízení na pořádný pekáč buchet http://lolsnaps.com/upload_pic/3356.jpg :)

154
Kapi
Reagovat

Jak koukam na ty komentare, tak vidim, ze jsem se podle tech fotek ze srazu tenkrat trefila na 100% v tom, ze SUNicko je ten typ posedly vzhledem a postavou ;)

Ne ze by byl uplny metrous, ale hooodne mu na tom zalezi, aby vypadal jako ti tvrdaci a sportaci z Men¨s Health… :)

Reagovat

Kapi a další, že já vám to tady zavřu :))

156
Kapi
Reagovat

Nezavírej SUNicko – nedozvedel by ses nejnovejsi tipy a triky jak byt ve forme ;))

Ok vratme se k tematu- slecna zhubla pekne, ale mela to az moc nalajnovany. Co se zpracovani poradu tyka, klasicka prace ve stylu „Prostreno“ – ale tech nahranych situaci na klapku je AZ AZ prilis :(

157
okkvp
Reagovat

153 – já jsem možná lehce nedovtípná – ta mřížka je na vytlačení těch „buchet“ tlakovým otiskem nebo jak ? (nebij babušku)

Reagovat

okkvp, to je pouze vtip, řekl bych, že to nefunguje nijak :)) Rozhodně ne na pevnější břišáky.

159
Lea
Reagovat

SUNičko, měl ses přihlásit do MOPLu. Liposukce břicha, pak
tě omladí vlastním špekem,teda kmenovými buňkami. Bylo by ideální vlastnit jen pár uhnilých zubů. Odpočinek u masáží, a na závěr tě zmaluje KK :-D Juj,to by byla diskuse.

Reagovat

Leo, MOPL? Tak špatně na tom fakt nejsem a do plastických operací skutečně nejdu, stačí obyčejné operace :) Neboj, řeknu, až dosáhnu svých cílů :))

Mimochodem, kdo z aktuálního osazenstva si pamatuje na toto? http://reality-show.panacek.com/1211-tucny-panacek-panacek-v-risi-tuku-prvn.html :)))

Reagovat

K rekapu doplněn odkaz na rozhovor s Petrem Havlíčkem.

Netušil jsem, že se nočnímu vyjídání ledničky říká bílý sex :))

162
Kapi
Reagovat

Tyhle doplnujici odkazy jsou skvele- diky za ne, SUNicko!

163
okkvp
Reagovat

Ajda – výpočet k pití mně taky zaujal, mám s pitím také dost problém – hlavně pokud mi kdekdo tvrdí, že musím 3 litry a tak. Záměnu jednotek neřeším a jsem spokojená – 1,6 litru tekutin pro mou konstituci zní podstatně přijatelněji.

164
okkvp
Reagovat

160 – já to pamatuju, ale anžto hubeňour, tak jsem jen načíhla.

165
koc
Reagovat

160 – chces zpracovat druhou radu ? :)

166
Ifa
Reagovat

Proc ma pani na fotce „po“ lodicky? Neni to ferove srovnani s fotkou „pred“:-/ Jinak na muj vkus byla az moc diblikovska a manzel vypadal jako jeji syn.

167
Ajda
Reagovat

163 okkvp,
výpočet, používali už v minulé řadě. Vycházely mi necelé dva litry a v té době jsem pila minimum, pocit žízně jsem neměla vůbec. Bolesti hlavy a hlavně lymfatické masáže mě přinutily víc pít a snažím se to dodržovat, takže jsem na 2-3,5 litrech denně. Je to o zvyku.

Ifa,
lodičky jsem okomentovala už v rekapu. Stará známá věc – podpatky protáhnou a opticky zeštíhlí nohu.

168
Ajda
Reagovat

144 Sáro,
já troubu k pečení, vyjma crispu, nevyužívám, hlavně proto, že jsem zvyklá na prostornější elektrickou. Ale i tak je tato trouba uvnitř větší než klasická mikrovlnka, výhodou je výklopné otvírání, kdy dvířka slouží jako odkládací prostor (nosnost 22kg). Na crisp je speciální nádobí – součást trouby, nic jiného se u této funkce nesmí používat. Funkce crisp je pro mě to nejlepší co trouba umí. Využívám crisp opravdu hodně a potom klasický ohřev.
Šestý smysl je občas zdlouhavý, raději navolit časy individuálně. U crispu stačí zadat potravinu a váhu, časy mají dobře nastavené. Horkovzdušný ohřev jsem použila minimálně, stejně jako gril. Dá se vařit v páře, což je také výhoda, musí být spec. nádobí.
Rozhodně si neumím představit mít ji samostatně bez další trouby, ale je to o zvyku, nedokážu posoudit situaci u tebe doma.
Pokud nám doslouží, určitě si ji pořídím znovu, cena je příznivá a osvědčila se mi víc než obyčejná mikrovlnka, kterou jsem měla hned, jak se na našem trhu poprvé objevila.
Celkově bych ji doporučila každému :-))

169
Kapi
Reagovat

Muze nekdo prosim laicky vysvetlit co to ten zazrak jmenem „crisp“ vlastne je? Delani rizku bez tuku? Jaky princip? Dekuji!

170
Scalex
Reagovat

Kapi: crisp je kovová nádoba, která se dává do mikrovlnky. Speciální kov, který je pro mikrovlnky dělaný. Díky tomu neprobíhá jen varný proces v potravině, ale dochází k rozpálení té nádoby a k něčemu jako pečení. Je to takový dietnější způsob přípravy jídel, já tak dělával různé přírodní plátky, ale třeba jsem v mikrovlnce i pekl koláč.

171
Kapi
Reagovat

170 – diky, takze nejde o troubu ale jen o tu nadobu , ktera se muze dat do jakekoliv mikrovlnky? Takze je to neco jako Remoska- bez remosky?

172
Ajda
Reagovat

171 kapi,
crisp je speciální funkce trouby, která vyžaduje speciální nádobí, bez něj se nesmí používat. Nádobí vypadá jako teflonové, ale dno z vnějšku je gumové a je poměrně drahé. Ale u naší trouby byla velká pečící forma v ceně a menší-vyšší koláčovou jsem si tenkrát dokupovala za 1200,-. Nepoužívám ji jen na koláče, ale na všechno.
Je to takové rychlopečení – grilování bez tuku. Hranolky za pár minut a bez tuku, maso zapečené do křupava, koláč za pár minut, to samé pizza. Má to široké využití, je to rychlejší než gril, nemusí se tak dlouho rozehřívat, většinou jen formu minutu dvě ohřeju prázdnou. Tuto funkci mají trouby Whirpool, je to jejich patent.

Copy:
Crisp
Každý uživatel mikrovlnné trouby si přeje, aby jeho jídlo bylo ze všech stran křupavé a propečené. Mikrovlnné trouby Whirlpool to umožňují. Jedinečná patentovaná funkce Crisp slouží k tomu, aby jídla, jako například pizza, pečené kuře, hranolky, chléb nebo koláče, byly dokonale upečené.
Základní technologií, umožňující tuto funkci je dvojitý emisní systém, resp. 3D systém, gril a pánev na pečení Crisp. Kdybychom chtěli použít pánev Crisp ve výrobku bez dvojité emise, výsledek by se nedostavil.

173
Kapi
Reagovat

172 – Dekuji za obsahlou odpoved! Snad je to tak dobre, jako propagacni materialy ;)

Reagovat

wow, pustil jsem si video na konci článku a kladu si otázku, budoucnost fitness? http://myego.cz/item/nejlepsi-hra-na-svete-vyzaduje-xbox-a-kinect-a-vlastne-to-neni-vubec-hra

176
Dáša
Reagovat

Přesně tohle mi radila před rokem paní Eva z www.****.estranky.cz a dala jsem dolů 15 kg, do televize bych se jít asi styděla.

K těmto stránkám mám své výhrady a špatnou zkušenost z minulých řad JTCJ, také s jejími fanynkami a i s majitelkou, proto jsem odkaz vyrušila. Všem, kterým pomohly to přeju, ale nepřeji si tady jejich propagaci. A.

177
anja
Reagovat

146 SUníčko, k tomu měření obvodu břicha

u žen, které mají typicky ženskou postavu se měří pas v místě nejmenšího obvodu, což je kousek nad pupkem a nad tušeným pasem, obvod boků je pak v místě největšího obvodu přes hýždě

pokud chceme měřit mužskou postavu a muž má větší břicho, zase měříme největší obvod, nikoliv tedy tam, kde tušíme pas nebo tak něco, anebo mužskou postavu měřit přesně v úrovni pupku

krejčovský metr poposunujeme, aby byl vodorovně, do místa největšího / nejmenšího obvodu, nebo do místa pupku

i tak jsou ale tato měření ne úplně přesná a můžou se lišit o 1 -2 cm, a je lepší, aby tě změřil někdo druhý, předpokladem je abys stál rovně, uvolněně s rukama podél těla

178
Katka
Reagovat

Pokud si někdo zahrává s myšlenkou vyloučit po nějakou dobu sachry ze stravy ( dlouhodobě ) doporučuji přečíst si tento článek
http://www.f-sport.cz/print.php?id=333

Dále doporučuji všem, kteří chtějí porozumět lépe tomu co tělo potřebuje a jak ho krmit a vypadat stále dobře přečíst všechny články ohledně hubnutí. Myslím, že jsou velice výstižným shrnutím všeho co se kde napsalo a vymyslelo. Já osobně jsem se na těchto stránkách “ vyučila “ a hubla snad už jen pouhým čtením ( přečtete párkrát jeden článek a máte to v hlavě zafixované)

179
Katka
Reagovat

Jinak co týká konsolí x box atd – my koupili synovi místo klasického kompu Nintendo WII – je tam box ( ten jsem jednou jela cca 5 hodin v kuse neb jsem se chtěla proboxovat z amatérů mezi Profíky a na druhý den jsem měla “ zavařené “ obě horní končetiny nemohla jsem s nima ani pohnout , a další sporty ..
Já si pak sama sobě koupila k Wii i WII Fit a tam už je to jiná´káva – samo mě to zváží, kreslí grafy , dává rady kolik mám zhubnout a za jak dlouho , dělá mi to testy fyzické kondice i fyzického věku .Mám osobní prasátko, do kterého mi padají za každou odcvičenou minutu peníze a počítá si mi celkový čas odcvičený za den i celou dobu. Nejlepší srandu jsem zažila když jsem si zkusmo šla zaběhat s trenérem – běžíte sice na místě, ale na obrazovce běžíte normálně terénem … potkáváte lidi , předbíhají vás psi atd.. mě to přestalo bavit tak po chvilce jsem sedla ke kompu a můj virtuální trenér na mě z obrazovky furt mával , že mám jako běžet … a furt ukazoval . Vypnout to nešlo , tak jsem to musela fakt doběhnout :o)). Dále je sranda třeba Step aerobic , kdy stojíte jako na podiu a vedle vás cvičí staré babky ..čím jste lepší tím se okolí omlaďuje. No na wii fitu je i klasické posilování s trenérem nebo trenérkou , jóga , lyžovaní, hula hula, joginng a spousta dalšího. jedinou nevýhodu spatřuji v jazykové bariéře . celé je to v angličtině. Ale jinak super zábava a nejen pro děcka .o))

Reagovat

Katko, nerozepsala byses o tomto tématu fitness vs herní konzole více? Měl bych zájem o takový článek. Když tak sunicko[at]centrum[dot]cz Mně je konzole zatím k ničemu, neb na ni nemám dost velký prostor před tv.

181
anja
Reagovat

178 z toho článku může člověk dostat dojem, že sacharidy jsou jen v dortech – viz dopňující obrázek

sacharidy jsou v zelenině, na 100 g jich je tam 3-5 gramů, takže 1 kg čerstvé zeleniny denně a hned máš 50 g sacharidů v sobě – jedno pitomé rajče má 5 g sacharidů

dále mléko, jedno deci polotučného mléka zase 5 g sacharidů, anebo porce rýže 60 gramů sacharidů

pokud máš ve stravě zeleninu, mléčné výrobky, ketóza nehrozí, takové strašidelné články musejí být psycho pro lidi s nadváhou, imho to většina lidí pochopí jinak a tímpádem špatně

182
Katka
Reagovat

Anjo, máš ve všem pravdu , ale v článku se píše o ketóze jako o nejhorším možném důsledku vynechání sacharidů ze stravy. Rozumím tomu, když člověk který se připravuje na soutěž využívá tuto metodu k vyrýsování a nebo si se sachry “ hrají“ lidé , kteří mají výživovou stánku už zmáknutou a jí “ fitness stravu“ a mají už zaběhaný zdravý životní styl. Právě pro ty co chtějí zhubnout , ale jsou začátečníci v oblasti výživy ( neznají základy ) by tato metoda asi vhodná nebyla . To že při minimálním příjmu sachrů bávý člověk unavený, podrážděný , smutný atd .. je fakt a tak pokud si k tomu přidáš to, že nedodají během dne tělu dobře vyvážené jídlo , ale třeba jen jogurt a rajče tak nechci vidět to následné Jojo

184
Katka
Reagovat

A já proč mi manžel pořád říká ať se najím, že když jsem “ v procesu tak se mnou není řeč a cukají mi koutky “
http://www.novinky.cz/zena/zdravi/228483-drzte-se-radeji-dal-od-lidi-kteri-hubnou-mohou-byt-agresivni.html?ref=boxD

185
Jana
Reagovat

ještě k té troubě – mám ji už hodně dlouko jako jedinou, pro čtyřčlennou domácnost mi v pohodě stačí, sice je uvnitř menší ale peču tam i vánoční cukroví, využívám maximálně všechny její funkce, skoro mám pocit že samotnou mikrovlnku nejmíň, vaření v páře je skvělé na vaření brambor, rýže, zeleniny, dělám v tom i tresku nebo pangase a fakt dobrý, na crispu výborná sázená vejce úplně bez tuku – pro mě je ta trouba skvělá

186
Alisa
Reagovat

Bez sacharidů to nejde, je to základní stavební kámen těla více o sacharidů se dá dočíst zde http://www.jak-zhubnout.hostoi.com/

Přidat komentář