Panáček v reality show

Jak se staví sen 9. řada: přeměny se dočká kuchyňka a pokojík (8. díl)

26. Únor 2011 | napsal(a): | reality show: Jak se staví sen

[singlepic id=1334 w=420]
Proměňovat se tentokrát v Jak se staví sen bude kuchyňka a pokojík, kde má ložnici syn. Karolína Reslerová a Petr Záluský – sehraná designérská dvojice – bude vytvářet interiér pro 75letou Stanislavu Spudilovou z Příbrami. Poradí si designéři s nároky a potřebami paní seniorského věku?

Z čeho designéři Jak se staví sen musí vyjít

Nábytek a veškeré další zařízení a vybavení bytu paní Stanislavy neodpovídají základním potřebám příjemného bydlení. Zařízení je původní, dokonce až 40 let staré, takže zastaralé a rozpadlé. Paní Stanislava vaří v kuchyňce o rozloze 9 m2, do níž vměstnala i jídelní stoleček. Cíl: vytvořit plnohodnotnou kuchyň s jídelní zónu.

[singlepic id=1335 w=420]

Vedle původní kuchyně je obývák a ve vedlejší místnosti ložnice pro syna. Soukromí nakonec nemá nikdo. Když přijde návštěva, ani se nevejde ke stolu. A dostat se ke kuchyňské lince je téměř nemožné. Na celkové ploše 23 m2 má tedy probíhat příprava i konzumace jídla, společenský život, a dokonce i spaní!

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

Jak se staví sen

Diskuze k článku

Počet komentářů: 12
1
okkvp
Reagovat

Reslerová se Záluským opět potvrdili, že patří k těm nejlepším (alespoň v této řadě). Proměna šikovná a příjemná.
Drobné problémky/chybky jsem ale opět našla:
– nízká sedačka a nízká postel – Paní je sice ještě čilá, ale za rok může být všechno jinak a z těch 40 cm výšky se zvedne jen velmi těžko. (postel je navíc poměrně hnusná, sedačka je zřejmě Klobo ikea – poměrně hodně nekvalitní kus)
– v ložničce málo úložného prostoru – klidně mohla být použita zvýšená postel se zásuvkami, něco málo úložného prostoru mohlo být přidruženo i k přizdívce za postelí.
– lampička nad postelí má nedomyšlené vypínání z pozice „ležícího střelce“
– na jedné fotce na iDnes jsou vidět futra do ložnice (bývalé kuchyně) s ponechanými panty – otevírání směrem do obývací kuchyně k lince – imho se tam ani nevejdou, ale v každém případě je to echt nešikovné. Bez dveří je ta ložnice zase dost na prd. Předsazené šoupačky by šly osadit imho snadno na obě jakoukoliv stranu.
– podobně si šlo snadno pohrát se skrytím (alespoň částečným) stoupaček topení vedle okna, které byly původně těsně u nyní zbourané příčky hodbičky/komory.
– police na televizi je strašně nízko (z fotek je vidět, že níž než výška konferenčního stolku
– na komentář k ledničce si počkám na materiál na ofiku neboť jsem si nevšimla, zda je mrazák alespoň uvnitř
K návrhu přestavby koupelny – staří lidé mají obvykle problém do vany vlézt a ještě větší z ní zas vylézt – sprchový kout je mnohem „chytřejší řešení“

Rady obecní dnes dobré, jen bych nikomu moc neradila využít nabídky prodejce nábytku na návrh zdarma při nákupu zboží od nich – u takových firem je totiž nábytek vždy dražší a návrhář je svým zamstnavatelem omezen výběrem jen z prodejního sortimentu. Kromě toho půjde v 95% o návrháře maximálně se středoškolským vzděláním (často bez patřičné odbornosti). Pokud člověk nechce přímo návrh k realizaci, lze s architektem/ designerem sjednat alespoň konzultace. Hodinová sazba za ně sice obvykle zní dost hrůzostrašně, ale za cca tři, čtyři hodiny lze získat mnoho kvalitních nápadů

2
Kalda
Reagovat

Mě se teda proměna hodně líbí. Na to jak to vypadalo je to luxus .

3
okkvp
Reagovat

Tak jsem zkoukla tu ledničku ještě jednou – na ofiku mají napsáno, že použili typ Whirlpool ART 676 ovšem ta by podle všeho měla být kombinovaná dvoudveřová. V bytě stojí lednička jednodveřová – po bližším zkoumání to vypadá na ARG 737 – mrazák jen uvnitř chladničky jen 18 litrů. (ona je ta skříň navíc evidentně původně plánována na jinou – uvnitř je nad ní cca 20 cm volná díra) To se mi zdá krutě málo, zvlášť když před tím měli velkou kombinovanou ledničku s mrazákem odhadem nějakých 120 litrů a možná používali i ten starý pulťák.

Reagovat

okkvp, tebe je fakt ne komentáře škoda. Nechceš je vždy přetvořit v malý krátký rekap? :)

5
Lea
Reagovat

A byl ten mrazák vůbec funkční? Vypadal hodně staře. V dnešní době v tak malé domácnosti, proč hromadit zásoby?

6
okkvp
Reagovat

SUNíčko : v rekapu bych asi neměla být tak kritická a to by mi moc nešlo ;-) V mé profesi právě teď začíná období, kdy se slovo „spánek“ začíná považovat za sprosté, upřímně řečeno bych si neměla dovolovat ani ty cca dvě hodiny týdně, které tomuto tématu věnuji teď (na svou produktivitu ve čtyřiceti už taky jen zbožně vzpomínám)

Lea : mrazák možná nebyl funkční, ale jistá bych si tím nebyla, „zastalaný“ byl jen málo. Lidé, kteří se na menším městě na mrazáky (pultové) naučili, je používají stále, na rentabilitu se dívají většinou naprosto obráceně. Paní má zřejmě zahrádku v nějaké kolonii a tudíž možná zamražuje i vypěstované produkty.

7
koc
Reagovat

6 – ale klidne by jsi mohla byt kriticka .. ale to je jen muj skromny nazor .. navic ja to nekoukal ale rad si prectu tve prispevky ;-) .. nemuzu se divat jak to przni

Reagovat

okkvp, taky si myslím, že bys mohla být kritická. V tom opravdu nevidím žádný problém, pokud ta kritika je věcná. Jinak, ty jsi účetní? :)

9
Lucka
Reagovat

Ahoj :) chtela sem se zeptat, pri promene tam hraje pisnicka, jakoby saxofon .. asi nejakej house, prosim pomoc!!! %)

10
okkvp
Reagovat

SUNíčko : ježíš daně nepřipomínat, účtenky cpu celý rok neorganizovaně do krabice od bot (pokud ji najdu) – ne, účetní nejsem, já mám blíž k bagru a krumpáči

11
okkvp
Reagovat

když budu psát rekapy ubude počet diskuzních příspěvků – leda bych je psala tak, že by to zdejší návštěvníky zvedalo ze židlí nesouhlasem

Reagovat

okkvp, fakt si nemyslím, že by to nastalo. To co popisuješ :)

Přidat komentář