Panáček v reality show

Jak se staví sen 9. řada: moderní obývák v zelenkavých barvách (2. díl)

15. Leden 2011 | napsal(a): | reality show: Jak se staví sen

[singlepic id=1188 w=420]
Dvě životní výročí slaví manželé Dvořákovi z Prahy. 40 let od svatby a navíc oba i šedesátiny. Co říkáte, dost dobrý důvod k pořádné oslavě a dárku, ne? Proč si tedy nepřát v rámci Jak se staví sen stavební a samozřejmě i designovou proměnu svého panelákového obýváku. Kdo se o ni postará tentokrát? Designeři Anna Lacová a Jan Ranný.

Původní stav: opět klasický český mišmaš

Původní stav je z pohledu České republiky typický, z pohledu aktuálních trendů žalostný. Obývák je zařízen směsí nábytku z různých období a celek působí velmi neharmonicky. Zkrátka, klasický český bytový mišmaš. Moderní je v něm pouze počítač a nová plochá televize. Navíc, vše podtrhuje špatně řešený vstup do kuchyně.

[singlepic id=1189 w=420]

Jaké jsou vize majitelů, manželů Dvořákových?

Manželům Dvořákovým by se líbilo modernější řešení interiéru jejich obýváku ve svěžím duchu, komu taky ne, že. Rádi by celé řešení měli v zelenkavých barvách.

Jak tato proměna dopadne. Jak si s dalším úkolem v Jak se staví sen designéři Anna Lacová a Jan Ranný? A co vám, líbila se proměna obýváků manželů Dvořákových?

Dnešní díl Jak se staví sen online video

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

Jak se staví sen

Diskuze k článku

Počet komentářů: 4
1
okkvp
Reagovat

Tak opět přeměna povedená.
Dost mne tedy překvapilo že původní zařízení je „instalace“ až z roku 89, kdy bylo majitelům čtyřicet, byť chápu, že nábytek se s nimi asi již stěhoval z předchozích bydlišť, tak přece jen bych je byla podle toho tipla alespoň o deset let starší.
Dispoziční řešení předělení místnosti bylo dáno oknem s tím se asi nic jiného udělat nedalo. Trochu mne překvapilo zazdění původních dveří do ponechaných futer. Celková barevnost pěkná (akorát bych možná volila krapítek jiný odstín té tapety – ale těžko soudit, v tv a na některých fotkách to vypadá pokaždé trochu jinak), pomohlo o prosvětlení dělící stěny směrem k oknu v pracovně. Sedačka sice víc k ležení než pohodlnému sezení, ale ocenila jsem, že mysleli alespoň na zvýšení sedací výšky.
Jen by mně zajímalo jak se v té údajně zrekonstruované kuchyni projevilo to posunutí dveří. Respektive by mne zajímalo co teď chudáci udělají s tím zbytkem bytu, který s novým obývákem evidentně nemůže vůbec korespondovat a pochybuji, že mají dalších x stotisíců na přestavbu a nové zařízení.
(a také by mě zajímalo kam panince nandali všechen ten parádní porcelán a sklo)

2
okkvp
Reagovat

jo a mohli by si dát trochu víc práce při sdělování informací o podmínkách povolování přestaveb bytů – to co zaznělo bylo „poněkud“ mimo. Též pasáž o rozdílech mezi paneláky (dřívější výstavbou) a novostavbami byla docela OLOL.

3
Radek aka SUNíčko
Reagovat

okkvp, proč jen ty nepíšeš rekapy :) To info k představbě mě zajímájí, pokud se můžeš více rozepsat. Díky.

4
okkvp
Reagovat

SUNíčko rekapy nemůžu psát, protože má češtin je děs a hrůza, ale hlavně nejsem úplně pánem svého času.
… Mluvili jen o povolení vlastníka objektu, vůbec nepadla zmínka o stavebním úřadu. Kromě toho má podle mých zkušeností vlastník objektu právo se vyjadřovat ke všem přestavbám, včetně zásahů do nenosných zdí – znám případy kdy to mají v papírech i společenstva vlastníků.

Přidat komentář