Panáček v reality show

Jak se staví sen 9. řada: z obýváku kuchyňoobývák (1. díl)

9. Leden 2011 | napsal(a): | reality show: Jak se staví sen

[singlepic id=1168 w=420]
Člověk si říká, kdy se designová show Jak se staví sen zastaví, přeci jen 9. sérií zatím neměla žádná jiná show z českých luhů a hájů a diváci jsou jí stále věrni a sledují. Nejinak tomu určitě bude i u 1. dílu, kde se designéři Marek Poddaný a Ondřej Borovec postarají o proměnu kuchyně mladého páru z paneláku.

Jak je tedy patrno, dnešní díl Jak se staví sen se bude věnovat současným trendům v kuchyňském interiéru, ale také se dozvíte, jaké jsou možnosti posuvných dveří. A co je v jídelní části praktičtější – klasický stůl, nebo ostrůvek s barem napojený na kuchyňskou linku? Z jakých materiálů se dnes vyrábějí moderní stoly?




Designéři mají jasno: z původního obývacího pokoje vznikne multifunkční místnost s obývací částí, kuchyňským a jídelním koutem, kdy původní zařízení interiéru je nemoderní a jde o v Čechách velmi oblíbenou kombinaci „co dům dal“ (i já mám takovou :) Kromě toho je nevhodně řešen také vstup z chodby.

1. díl 9. řady Jak se staví sen video online

P.S.: v kolika procentech českých domácností je v obýváku rotoped, povětšinou naprosto nevyužívaný? :)

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

Jak se staví sen

Diskuze k článku

Počet komentářů: 3
1
Karel
Reagovat

adrasion.cz rekonstrukce koupelen a panelových bytů ;-)

2
Vlasta
Reagovat

Moc hezké to bylo. Konečně vidím na této fotografii, že celá jedna stěna jsou okna. Zdálo se mi to všechno moc šedé a ponuré, ale když vidím plno oken tak to bude krása. Hned bych s nimi měnila!

3
okkvp
Reagovat

Proměna z povedených, byť vizulizace se mi líbila víc než reálný výsledek. Instalované svítidlo třeba působí mnohem těžším dojmem než původně zamýšlená skleněná koule, světlejší odstín stolové desky se mi taky zdál do místnosti vhodnější. Z hlediska praktičnosti bych měla výhrady ke kuchyňské lince. Mezery mezi bloky jsou sice efektní, ale ztěžují údržbu. Čistit betonovou stěrku nad mozaikou bude za trest – výška mozaiky je nízká. Trochu problematické se mi zdá i zavěšení horních skříněk na minimální výšku nad pracovní deskou. V této výšce je praktičtější otevírání šoupačkami nebo výklopem (nahoru). Též nejsem přesvědčená, že osvětlení pracovních ploch použitým jen LED páskem bude dostatečné, další svitidlo je jen v odsavači. K vynechání závěsného svítidla nad jídelním stolem – není tam o tom ani slovo, ale možná designeři měli strach z přílišného rozbití prostoru na dva „kamrlíky“, ale pokud by se použil 1-2 kratší subtilní skleněné/chromové závěsky, tak by to prostoru neuškodilo a pohodě stolování prospělo.
Taky se mi zdá trochu problematické umístění ovladačů světel vedle levého křídla posuvných dveří – pokud se odsune tato část, tak si člověk evidentně nerozsvítí, dokud je zase nezavře.

Přidat komentář