Panáček v reality show

MasterChef 2022 (27–⁠28): Brutální cukrařina a návštěva v Entrée

29. Listopad 2022 | napsal(a): | reality show: MasterChef Česko

mch2728

Obávaná cukrařina je tady. Úkol si tentokrát připravila Helena Fléglová, soutěžící budou muset dokonale napodobit její dezert v podobě kokosu. Zadání bude tak komplikované, že šest zbývajících kuchařů dostane 2,5 hodiny na přípravu. A stejně to možná nebude stačit. Pět úspěšnějších se ve středu vydá do Olomouce za Přemkem do restaurace Entrée, kde uvaří špičkové menu inspirované lidskými smysly. Ten, kdo si s Přemkem za zády během 90 minut poradí nejlépe, se může těšit na jistotu TOP4!

Lukša

Mladý psavec, kterého to z komentářů vyneslo až na autorský post. Z reality show toho sleduji opravdu hodně, mezi mé nejoblíbenější se ale jednoznačně řadí Got Talent a The Amazing Race.

MasterChef Česko

Diskuze k článku

Počet komentářů: 10
1
libena
Reagovat

tak tady diskuse asi umřela…škoda.
„sladký“ díl – no nejsem si jistá, jestli by takovou cukrařinu měli zvládat kuchaři. to je spíš úkol pro peče celá země. ukázalo se, že z ondry by byl výborný cukrář (vyhrál i dezert od besky). martin s petrou holt musí vařit maso :-)
entrée – dost mi vadilo to neustálé „povzbuzování“ od přemka. myslím, že to mohli lépe sestříhat. jakkoliv fandím terce, tak si výhru zasloužila betty, nebo kdokoliv z ostatních. svůj pokrm měla nejjednodušší.

2
Lady XL
Reagovat

@libena: Vidíš a já fandila Terce. Ano, měla to jednodušší, ale šla první a (aspoň podle střihu) neměla zrovna moc času si recept pročíst a naplánovat si postup. To Betty na to měla spoustu času si vše promyslet. Navíc mi Terka přišla víc jistější u těch postupů a když se jí ptal Přemek na podrobnosti. Možná že i zohlednil dřívější zakolísání Betty. Ovšem bylo přeci znát, že sama Terka na vítězství nevěřila… Mě to povzbuzování ani tak nevadilo, ono to bylo trošku kontraproduktivní. Někoho to spíš rozhodilo, zvlášť když mu řekl, aby přidal a on si myslel, že do té doby jede tak akorát…
Ohledně cukrařiny v MCH. To já zase jsem pro, aby se tam objevila – i v jiných MCH se objevuje a i častěji než u nás. Tam se totiž teprve ukáže, kdo je všestranný. Pochopitelně „cukráři“ vyniknou, ale je super, když se daří i typickému „masaři“. Já totiž chci vidět, že kuchař umí vařit (tady péct) precizně, přesně podle receptu a že nespoléhá na to, „že to nějak dopadne“, že „to nějak dochutí“….. No a proto se toho pečení hodně dobrých kuchařů obává, respektive to nerado dělá a v kuchyních na to mají specialisty.

3
Lady XL
Reagovat

Tak jsem odeslala komentář a zatím se neobjevil…, tak doufám, že někam nespadl :-/…

4
Lady XL
Reagovat

@libena: Vidíš a já fandila Terce. Ano, měla to jednodušší, ale šla první a (aspoň podle střihu) neměla zrovna moc času si recept pročíst a naplánovat si postup. To Betty na to měla spoustu času si vše promyslet. Navíc mi Terka přišla víc jistější u těch postupů a když se jí ptal Přemek na podrobnosti. Možná že i zohlednil dřívější zakolísání Betty. Ovšem bylo přeci znát, že sama Terka na vítězství nevěřila… Mě to povzbuzování ani tak nevadilo, ono to bylo trošku kontraproduktivní. Někoho to spíš rozhodilo, zvlášť když mu řekl, aby přidal a on si myslel, že do té doby jede tak akorát…Ohledně cukrařiny v MCH. To já zase jsem pro, aby se tam objevila – i v jiných MCH se objevuje a i častěji než u nás. Tam se totiž teprve ukáže, kdo je všestranný. Pochopitelně „cukráři“ vyniknou, ale je super, když se daří i typickému „masaři“. Já totiž chci vidět, že kuchař umí vařit (tady péct) precizně, přesně podle receptu a že nespoléhá na to, „že to nějak dopadne“, že „to nějak dochutí“….. No a proto se toho pečení hodně dobrých kuchařů obává, respektive to nerado dělá a v kuchyních na to mají specialisty.

Reagovat

Lady XL, spadlas rovnou do spamů, žádný rozstřel ve schvalování, odevzdat zástěru a domů do spamů :D Dostalas novou šanci :D

6
Vicky
Reagovat

Myslím, že z cukrařiny měl opravdu odejít Martin a je fajn, že si to také uvědomuje. Tuším, že další výzva se vymyslela jen proto, aby hned nevypadnul. Pamatuji se, že v některém z předchozích dílů (na začátku) dokonce porotci řekli, že kdo nebude schopen odevzdat pokrm, tak letí automaticky. Ale je fajn, že i Martin si tohle uvědomuje a celou dobu to i zmiňoval, že byl připravený odejít.
V Entrée bych také na postup preferoval někoho jiného, ale Přemek to musí vědět lépe, byl tam celou dobu. A Terku jsem takhle daleko v soutěži nečekal.
Přiznávám zároveň, že ač Přemka obdivuju, tak tenhle druh kuchyně jde úplně mimo mně a ani mě neláká k návštěvě. Ale vím, že zákazníků to má dost, takže proč ne :-)

7
Prochor
Reagovat

Mně je líto, že se nerozběhla diskuse protože sleduju každý díl a baví mně to. Moje favoritka je jasně Terka. Ale v cukrářském díle jsem si u Heleny Fléglové hned vzpomněl na podobný díl s Ivetou Fabešovou a jejími Makronky. Ale Iveta mi připadala nějak sympatičtější. Fléglová mi někdy připadala dost jako ostrá ženská i když její pochoutka se mi zdála zajímavější než Makronky . U extravagantních receptů v Přemkově Entrée jsem si zase vzpomněl na jeho páchnoucí Bramboto a přešla mně chuť tam jít.

8
libena
Reagovat

@Lady XL: taky fandím terce, ale šla první, tak se jí ale zase nikdo nemotal v kuchyni pod nohy :-) a udělala jen koule, dala je zmrazit a oblanšírovala zeleninu. sorry, ale ostatní to měli o hodně složitější.

přemkova kuchyně rozhodně není nic pro klasického strávníka, ani mě neláká…je to spousta práce okolo ničeho, myslím, že bych to nedokázala docenit

cukrařina – tak ona je cukrařina a cukrařina…dort nebo nějaká sladká tečka na závěr je určitě vhodnější než vrcholné cukr.umění – ja to bylo v případě dezertu od proficukrářky heleny fléglové. byly zde nutné postupy, které chtějí velkou praxi – např. temperování čokolády atd., myslím, že soutěžící z pečení by taky těžko zvládali masová jídla soutěžících z masterchefa. taky někdo zmínil makronky – ale vždyť ty už peče kdekdo ;-) ty byly v masterchefovi v pohodě.

martin je cajk, ale tyto dva díly byl nějaký odevzdaný. konstruktivně komentoval svoje úspěchy i neúspěchy. dávala jsem mu za pravdu, ale současně jsem nechtěla aby vypadl. je to takové zjevení, které se jen tak nevidí, a to myslím v pozitivním slova smyslu.

jo a taky někomu vadí bettiny vlasy nebo martinovy vousy?? máchají to v jídle, brr. vždyť i přemek měl v kuchyni vlasy stažený.

9
Lady XL
Reagovat

Díky Ajdo za další šanci :-D
Uznávám, že ta cukrařina byl hodně extrém, ale tehdy i ty makronky byl extrém, protože v té době je ještě mnoho lidí doma nedělalo a neznal se postup s různými fígly, aby to vše bylo OK. Myslím, že jim měli dát víc času, přijde mi to hodně šibeniční u takto složitého desertu.
Jídlo u Přemka – no dívá se mi na to dobře, ale taky bych to za ty peníze a námahu při výrobě dobře neocenila. Za 1-2 sousta tolik námahy… A ještě, aby jim vysvětloval, co vlastně jí a co si mají představovat. Jinak Honza P. mi tam přišel chvílemi jak najatý komparz, který má chválit a chválit. Kašpárek skoro nepromluvil, všimli jste si?
Já nepokrytě držím palce Terce, podle mne má stabilnější výkony než Bety. A uff, oddechla jsem si,když nevypadla ani ona a ani Martin.
Taky mi moc vadí vlasy Bety a i vousy Martina!! Podle chování porotců vidím finále dvou – Martina a Bety… Já osobně bych tam raději viděla Ty další dva – Ondru a Terku.

10
libena
Reagovat

@Lady XL: máme stejný postřehy. jooo, taky jsem si říkala, že se honza punčochář nad vším tak rozplýval, že to není možný – on, který miluje českou kuchyni!! a nemluvícího radka jsem taky zaznamenala.

Přidat komentář